Jump to content
BulForum.com

Куриерска фирма

XMD

Recommended Posts

Кажете някоя куриерска фирма освен Speedy, която да е коректна и да предлага доставки в цяла България. Също така и да може да можеш да я ползваш онлайн.

Еконт Експрес :) Във фирмата която работя ползваме тях и изпращаме и получаваме пратки от цялата страна и сме доволни :)

П.П.Ето и сайта им!

Фирми има много. Най-големите са Спиди и Еконт. Към тях можем да добавим Европът, Лео експрес, Интайм и др. Мисля вече всички имат почти еднакви цени, така че мисля да ти препоръчам Еконт. До сега не сме имали проблеми с тях. Спиди бяха властелин на пазара , но имаха няколко критични дни и много хора им обърнаха гръб. Особено проблемите при тях се чувстват в София, защото трудно спазват точен час дори да си платиш за това.

в никакъв случай обаче не бих се доверил на Сити експрес.Мои познат е бачкал там и ми разправи що за хаос цари в тая фирма- хората с месеци не си получавали писмата, колети се губят , служителите крадат веднъж от фирмата и втори път от клиентите... тва като го разбрах и се зарекох кракът ми да не стъпи в техен офис. Виж, за DHL не съм чул лоша дума, но нямам категорични впечатления, така че не мога и да ги препоръчам :rolleyes:

А аз искам да попитам дали някои знае куриерска фирма, с която да ми изпратят нещо си от САЩ? Да не е DHL защото искат $200..

А аз искам да попитам дали някои знае куриерска фирма, с която да ми изпратят нещо си от САЩ? Да не е DHL защото искат $200..

Ние вкарваме с TNT в момента, но не бих ги препоръчал - много издънки правят.

Ползвам "Еконт Експрес" ООД за лични пратки и съм доволен. На сайта им (по-горе е посочен) има калкулатор и може да се изчислява таксата.

USPS. Възможно най-евтиното е. 3 килограма струват към 25 долара.

Аз също работя във фирма, където ползваме много куриерски услуги. Както за пращане така и за получаване. Истината е че всяка една куриерска фирма е силна в определени дестинации и слаба в други, с плюсове и минуси.

За доставки до България има много куриери: Speedy, Ekont, Лео Експрес, Ин-тайм, D&D, и др. Цените им са съпоставими. По мое мнение Еконт са най-добри.

За доставка до съседни балкански страни може да позлвате Speedy. Те имат нова услуга Balkan Express (или Transbalkan express), с която до съседните страни ляга евтино. Докато другите куриери ще ви тарифират международно.

За международни пратки основната конкуренция остава между DHL, TNT, UPS и Fedex. DHL като че ли са най-стабилни, но и най-скъпи. TNT са доста под техните цени в повечето направления. Правят издънки, верно, но не много често, обикновено закъснения. Затова ако пращате в чужбина и плащате от джоба си, по-добре с TNT. UPS са силни в определни държави, където имат добър сервиз. В други направления са скъпи, трябва да се гледат цените за конкретен случай.

Има и един трик. Ако ви се налага да пращате пратка за чужбина, изнамерете някой ваш приятел или познат, който да работи във фирма, която има постоянен договор с куриерите. Големите фирми обикновено ползват големи отсъпки и по неписано правилно служителите също се ползват с тях. Така ваша лична пратка би заминала като служебна на по-нормална цена.

Ч.А.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...