XMD Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Кажете някоя куриерска фирма освен Speedy, която да е коректна и да предлага доставки в цяла България. Също така и да може да можеш да я ползваш онлайн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Еконт Експрес Във фирмата която работя ползваме тях и изпращаме и получаваме пратки от цялата страна и сме доволни П.П.Ето и сайта им! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Фирми има много. Най-големите са Спиди и Еконт. Към тях можем да добавим Европът, Лео експрес, Интайм и др. Мисля вече всички имат почти еднакви цени, така че мисля да ти препоръчам Еконт. До сега не сме имали проблеми с тях. Спиди бяха властелин на пазара , но имаха няколко критични дни и много хора им обърнаха гръб. Особено проблемите при тях се чувстват в София, защото трудно спазват точен час дори да си платиш за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diviq amp The E.X.C.E.N.T.R.I.X Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 в никакъв случай обаче не бих се доверил на Сити експрес.Мои познат е бачкал там и ми разправи що за хаос цари в тая фирма- хората с месеци не си получавали писмата, колети се губят , служителите крадат веднъж от фирмата и втори път от клиентите... тва като го разбрах и се зарекох кракът ми да не стъпи в техен офис. Виж, за DHL не съм чул лоша дума, но нямам категорични впечатления, така че не мога и да ги препоръчам Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 DHL Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Интерлогистика - 966600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Bond Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Тип топ куриер-не знам много ама един път от нета си поръчах игра и я доставиха точно навреме (поръчах я за 2 часа и беше тука в 2:01 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Ако искаш нещо различно от Спиди ползвай Еконт, аз не бих рискувал с малки фирми, които да ми загубят пратката или да ми я забавят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 А аз искам да попитам дали някои знае куриерска фирма, с която да ми изпратят нещо си от САЩ? Да не е DHL защото искат $200.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri_soft Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 UPS, FedEx ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 А аз искам да попитам дали някои знае куриерска фирма, с която да ми изпратят нещо си от САЩ? Да не е DHL защото искат $200.. Ние вкарваме с TNT в момента, но не бих ги препоръчал - много издънки правят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Ползвам "Еконт Експрес" ООД за лични пратки и съм доволен. На сайта им (по-горе е посочен) има калкулатор и може да се изчислява таксата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 А аз искам да попитам дали някои знае куриерска фирма, с която да ми изпратят нещо си от САЩ? Да не е DHL защото искат $200.. USPS. Възможно най-евтиното е. 3 килограма струват към 25 долара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted February 4, 2007 Share Posted February 4, 2007 Аз също работя във фирма, където ползваме много куриерски услуги. Както за пращане така и за получаване. Истината е че всяка една куриерска фирма е силна в определени дестинации и слаба в други, с плюсове и минуси. За доставки до България има много куриери: Speedy, Ekont, Лео Експрес, Ин-тайм, D&D, и др. Цените им са съпоставими. По мое мнение Еконт са най-добри. За доставка до съседни балкански страни може да позлвате Speedy. Те имат нова услуга Balkan Express (или Transbalkan express), с която до съседните страни ляга евтино. Докато другите куриери ще ви тарифират международно. За международни пратки основната конкуренция остава между DHL, TNT, UPS и Fedex. DHL като че ли са най-стабилни, но и най-скъпи. TNT са доста под техните цени в повечето направления. Правят издънки, верно, но не много често, обикновено закъснения. Затова ако пращате в чужбина и плащате от джоба си, по-добре с TNT. UPS са силни в определни държави, където имат добър сервиз. В други направления са скъпи, трябва да се гледат цените за конкретен случай. Има и един трик. Ако ви се налага да пращате пратка за чужбина, изнамерете някой ваш приятел или познат, който да работи във фирма, която има постоянен договор с куриерите. Големите фирми обикновено ползват големи отсъпки и по неписано правилно служителите също се ползват с тях. Така ваша лична пратка би заминала като служебна на по-нормална цена. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.