krasetyyy Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 проблема ми е такъв : като играя игри през 1 минута например натискам W и то мърда напред след около 10 сек. и забива и квото и да направя (дори и мишката да мръдна) от компа се чува един гаден звук (тъът ) и ако суйчна на Skype като цакна някои буква и ми излиза след около 10 сек..представете си кви чатове стават ..някой казват че проблема е в драйверите на видео картата....инсталирах сички дривери.. не се оправи..според вас каде е проблема.(Накрая ще накарам некои френд да ми ресне Windows-a) Link to comment Share on other sites More sharing options...
divakaa Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Според мен не ти стига оперативна памет.Или имаш много стартирани процеси или регистъра ти се е задръстил.Свали си Eazy Cleanear или CCleanear и ги почисти. Това е мое мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 29, 2007 Author Share Posted January 29, 2007 Според мен не ти стига оперативна памет.Или имаш много стартирани процеси или регистъра ти се е задръстил.Свали си Eazy Cleanear или CCleanear и ги почисти. Това е мое мнение. е да ама тва стана преди около 2 седмици...иам 512 рам ..не е от стартираните процеси 100% .. сега ще го видим тоя регистър Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 29, 2007 Author Share Posted January 29, 2007 е да ама тва стана преди около 2 седмици...иам 512 рам ..не е от стартираните процеси 100% .. сега ще го видим тоя регистър ne e i ot tva..drugi mneniq plsss Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakka Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Хмм, може да е от някой течащ процес или програма. Мен от скайп ми увисваше компа и филмите насичаха адски гадно, отне ми 2 години да разбера от какво е Почистих регистрите и се оправи.Ако кутиата на компа ти ръмжи значи е от харда ти.Харда ръмжи когато се натоварва( особено ако е стар) демек когато се чете или пише на него.Когато на компа не достига рамец ползва харда като виртуална рам памет, ама харда прекарва доста по-бавно данните, точно затова е измислен рама.512МБ недей си мисли че е добре, беше едно време, аз съм на 256 ама компа го ползвам за други неща.така като обясняваш си мисля че просто го претоварваш.Няма признаци за нещо друго, компа зависва и действа адски бавно докато обработи информацията.Първо каква игра играеш?Виж каква са системните изисквания, има едни минимум изисквания дето дават и дето означават че играта ще тръгне а не че ще върви добре.Опитай се да я олекотиш - от настройките махни разните визуални ефекти,светлосенки и подобни,направи ги на минимум.Преди да пуснеш играта спри всякакви излишни програми,филми,музики,ако си отворил 10 прозореца на интернет експлорер ги махни,всяка програма дето не ти трябва текущо а си е пуснала гнусните пипала в систем трей я махни, шибаняците даже слагат приложения дето ако стартираш програмата да се заредяла по бързо, а че през цялото време ти ебава компа не им дреме, важното е че тяхната програмка ще стартира бързо и ще си кажеш бре колко е бърза.При скапания ундоус има и значение колко е стар, задръства се с тея шибани регистри, чистенето помага ама ако е редовно, често е вече късно, трябва да се ползват не само програми за чистене ами и да знаеш текущо как да си го поддържаш ръчно както се казва.Ако имаш Нортън антивирус го махни щото неведнъж съм се убедил колко уникално тъпо е направен.В пъти е по-голям и по-тежък от всички останали антивирусни, а хич не е най-добрия.Тва за драйверите на видео картата много ме съмнява.Ако всичко това не помогне, можеш да преинсталираш играта ама надеждата е малка.Ако играта ти изкарва някаква грешка можеш да видиш лог файла и дали в него не пише каква е причината за грешката.Ако видеото се ебава би трябвало да отчете грешката.Последния номер е да преинсталираш уина, тва е гадното при него че за да убиеш комар ползваш базука, няма нито мрежи, нито вестник да го удариш а праскаш с базуката нищо че ще ти бутне къщата.Затва аз ползвам линукс и не помня да съм виждал сини екрани и да ми се е налагало да рестартирам, уина седи колкото за сестра ми ако нещо се направи че не знае как става на линукс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Според мен проблемът ти е чисто софтуерен и няма нищо общо с паметта, харда и т.н. (за текущи процеси спомена и mitakka). Нещо ти се е омазало в системата и при определено стечение на обстоятелствата (поредица от действия) се включва процес, който точи почти всички ресурси от процесора ти. Когато пак ти се случи това, отвори с някой Task Manager всички процеси, които текат в момента и виж на кой процес (най-често се бъгва IE...но не е задължително непременно да е той) процентите са му най-много (често дори над 90%) и му дай kill. Виж дали с това ще се оправи мудната работа на компа, а ако не - отвори пак процесите и виж отново процентите...някой път нещата са взаимосвързани или пък просто още не се е затворил "дефектиралия" процес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 Хмм, може да е от някой течащ процес или програма. Мен от скайп ми увисваше компа и филмите насичаха адски гадно, отне ми 2 години да разбера от какво е Почистих регистрите и се оправи.Ако кутиата на компа ти ръмжи значи е от харда ти.Харда ръмжи когато се натоварва( особено ако е стар) демек когато се чете или пише на него.Когато на компа не достига рамец ползва харда като виртуална рам памет, ама харда прекарва доста по-бавно данните, точно затова е измислен рама.512МБ недей си мисли че е добре, беше едно време, аз съм на 256 ама компа го ползвам за други неща.така като обясняваш си мисля че просто го претоварваш.Няма признаци за нещо друго, компа зависва и действа адски бавно докато обработи информацията.Първо каква игра играеш?Виж каква са системните изисквания, има едни минимум изисквания дето дават и дето означават че играта ще тръгне а не че ще върви добре.Опитай се да я олекотиш - от настройките махни разните визуални ефекти,светлосенки и подобни,направи ги на минимум.Преди да пуснеш играта спри всякакви излишни програми,филми,музики,ако си отворил 10 прозореца на интернет експлорер ги махни,всяка програма дето не ти трябва текущо а си е пуснала гнусните пипала в систем трей я махни, шибаняците даже слагат приложения дето ако стартираш програмата да се заредяла по бързо, а че през цялото време ти ебава компа не им дреме, важното е че тяхната програмка ще стартира бързо и ще си кажеш бре колко е бърза.При скапания ундоус има и значение колко е стар, задръства се с тея шибани регистри, чистенето помага ама ако е редовно, често е вече късно, трябва да се ползват не само програми за чистене ами и да знаеш текущо как да си го поддържаш ръчно както се казва.Ако имаш Нортън антивирус го махни щото неведнъж съм се убедил колко уникално тъпо е направен.В пъти е по-голям и по-тежък от всички останали антивирусни, а хич не е най-добрия.Тва за драйверите на видео картата много ме съмнява.Ако всичко това не помогне, можеш да преинсталираш играта ама надеждата е малка.Ако играта ти изкарва някаква грешка можеш да видиш лог файла и дали в него не пише каква е причината за грешката.Ако видеото се ебава би трябвало да отчете грешката.Последния номер е да преинсталираш уина, тва е гадното при него че за да убиеш комар ползваш базука, няма нито мрежи, нито вестник да го удариш а праскаш с базуката нищо че ще ти бутне къщата.Затва аз ползвам линукс и не помня да съм виждал сини екрани и да ми се е налагало да рестартирам, уина седи колкото за сестра ми ако нещо се направи че не знае как става на линукс. 1.регистрите ги чистих вчера 2.не е при конкретна игра ами при всички игри 3.когато пусна някои игра и дам alt+tab и почна да чата в скипе една буква излиза за 10 сек 4.ето дори и сега от време на време засича (махам си нати вирусната , защото без нищо да прави е 97% от CPU Usage-a. 5.Дори и да затворя всичко (skype i tam si4ki programi) пак неще да се оправи...викам поне на по малко време ще се е*е ама то продалжава .... за претоварване на компа ..с кво да го претовара от година и 3 месеца ми е имам 3-4 игри (тези,който играя) , наи-много 20 програми(тези , който не ползвам -->UNINSTALL) ...на това претоварване ли му викате .. na windows startup съм сложил 4 програми (skype,flexType,Shutdown Enforcer,F-prot anti-virus) dobree v momenta CPU usage-a mi e 0-2% ... pak sa6tata istoriq cakam nekv kop4e ..to zasi4a i ako sam cuknal W naprimer varvi samo napred i ni6ty ne moga da naprawa osven da resna kompa сега пък видях неква простотия system iddle process -->Mem Usage 16k,CPU 98 кво е тва ?!? svchost.exe -->25к ot mem usage..kvo e tva ? махнах сички процеси като скипе и некви такива ... CPU USAGE-0%..pak ne stana Uninstall-нах анти-вирусната ...не се оправя махнах сички програми който не ми трябват....не се оправя Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Тва би трябвало да е от драйвърите на видеото и на мен ми ги правеше тия номера, инсталирай най-новите. Ако не формат и реинстал на уиндоуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 Тва би трябвало да е от драйвърите на видеото и на мен ми ги правеше тия номера, инсталирай най-новите. Ако не формат и реинстал на уиндоуса а ако ти кажа че съм ги инсталирал Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Хммм... имах същия проблем. Много решения са ти предложили, и те са верни, но за много други случаи. При твоя е просто от Skype! Намери си няколко по-стари версии и виж с коя няма да имаш проблеми. Не знам защо се получава, но при мен така се оправи! Good Luck! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 Хммм... имах същия проблем. Много решения са ти предложили, и те са верни, но за много други случаи. При твоя е просто от Skype! Намери си няколко по-стари версии и виж с коя няма да имаш проблеми. Не знам защо се получава, но при мен така се оправи! Good Luck! със Skype 3.0 sum..сега тегля 2.0 ама спр мн се съмнявам че ще се оправи със Skype 3.0 sum..сега тегля 2.0 ама спр мн се съмнявам че ще се оправи не се оправи...значи не е от Skype със Skype 3.0 sum..сега тегля 2.0 ама спр мн се съмнявам че ще се оправине се оправи...значи не е от Skype wowz пробвах още 2 версии на скайп ...не се оправя ..други предложения плсс...айде моля ви кажете кво мислите Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 абе дай реинстал на уина, ако не са оправи тогава го носи на сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 абе дай реинстал на уина, ако не са оправи тогава го носи на сервиз а като нямам оригинален диск и нз как се реинсталва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
azbeaz Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 сега пък видях неква простотия system iddle process -->Mem Usage 16k,CPU 98 кво е тва ?!? на нормален български език system iddle process = процес показващ доколко системата ти бездейства когато е 98% значи ти не си натоварил ПСто ама въобще всички предложени ти решения са възможни нещо здраво ти е объркано в системата май не прочетох нищо за спрял вентилатор на видео карта провери всички вентилатори дали се въртят айде успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 сега пък видях неква простотия system iddle process -->Mem Usage 16k,CPU 98кво е тва ?!? на нормален български език system iddle process = процес показващ доколко системата ти бездейства когато е 98% значи ти не си натоварил ПСто ама въобще всички предложени ти решения са възмошни нещо здраво ти е объркано в системата май не прочетох нищо за спрял вентилатор на видео карта провери всички вентилатори дали се въртят айде успех въртят се и пушек се дига стига бе бозата е на година и 3-4 месеца как мога да и е*на системата толкова здраво....сички предложени решения не стават..предлагайте още(без рес на уина щоттт трябва да превръщам дома на някои приятел в църква..нз как тряя да го моля че да ресне тапия уиндоус ама тои вентилатора е един (Thermaltake) сега кутията е отворена и виждам само 1 вентилатор Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Author Share Posted January 30, 2007 ЙЕЕЕ НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ...РЕСВАМ УЙДОУСА едит:утре ще го ресна..до тогава мога да намеря решение на проблема ЙЕЕЕ НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ...РЕСВАМ УЙДОУСА едит:утре ще го ресна..до тогава мога да намеря решение на проблема сетих се нещо...я кажете мога ли да го ресна от пиратски диск..ако мога дайте линк от каде да го сваля (windows XP) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakka Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Хе бозата ти била само на годинка.Че тва малко ли е бре? Средния живот на бозата е 6 мес. което много варира де ама там някъде е, зависи от много неща.Наистина най-лесния начин е да го преинсталираш.Виж един път как става и готово.Щеше да стане много по-бързо от колкото да се мориш из форумите.Преди това е добре да се подготвиш.Аз винаги имам диск с всички програми които ползвам и самия Уйндоус.После "ресвам"( което май не ползваш правилно) и за 10 мин. слагам всички програми и имам напълно функционална система.За важните данни винаги подхождам с презумпцията че винаги компа може да загине безвъзвратно и те заедно с него, затова праскам всичко наистина важно на дискове.даже си копирам папките с настройки например на браузера и после ги слагам на мястото на новосъздадените.резултата е че реално за час и половина съм преинсталирал но всичко ми е както си е било.Операционна си свали от някой торент сайт, например дата.бг, замунда.нет, torrentspy.com места колкото искаш, ако си на евроком влез в http://software.co.jp:8085/*OS/Windows/ и там си избери какъвто ти трябва.Сваляш файла който е СД image и го записваш с записваща програма, например Неро но трябва да го запишеш с опцията за записване на cd image за да може да се буутва диска.Мушкаш диска в компа, рестартираш и би трябвало да зареди инсталацията и оттам се почва, пита те разни неща, ако поназнайваш английски ще се справиш.има си опция да форматираш харда, ако ти е разделен форматираш само този на който е старата боза и си готов, всъщност ако имаш нещо важно на дела с бозата премести го на другия дял за да си остане на компа.Извинявам се ако си по-напреднал а ти обяснявам като на дете ама съм свикнал да помагам на начинаещи и гледам винаги максимално опростено да го давам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 Хе бозата ти била само на годинка.Че тва малко ли е бре? Средния живот на бозата е 6 мес. което много варира де ама там някъде е, зависи от много неща.Наистина най-лесния начин е да го преинсталираш.Виж един път как става и готово.Щеше да стане много по-бързо от колкото да се мориш из форумите.Преди това е добре да се подготвиш.Аз винаги имам диск с всички програми които ползвам и самия Уйндоус.После "ресвам"( което май не ползваш правилно) и за 10 мин. слагам всички програми и имам напълно функционална система.За важните данни винаги подхождам с презумпцията че винаги компа може да загине безвъзвратно и те заедно с него, затова праскам всичко наистина важно на дискове.даже си копирам папките с настройки например на браузера и после ги слагам на мястото на новосъздадените.резултата е че реално за час и половина съм преинсталирал но всичко ми е както си е било.Операционна си свали от някой торент сайт, например дата.бг, замунда.нет, torrentspy.com места колкото искаш, ако си на евроком влез в http://software.co.jp:8085/*OS/Windows/ и там си избери какъвто ти трябва.Сваляш файла който е СД image и го записваш с записваща програма, например Неро но трябва да го запишеш с опцията за записване на cd image за да може да се буутва диска.Мушкаш диска в компа, рестартираш и би трябвало да зареди инсталацията и оттам се почва, пита те разни неща, ако поназнайваш английски ще се справиш.има си опция да форматираш харда, ако ти е разделен форматираш само този на който е старата боза и си готов, всъщност ако имаш нещо важно на дела с бозата премести го на другия дял за да си остане на компа.Извинявам се ако си по-напреднал а ти обяснявам като на дете ама съм свикнал да помагам на начинаещи и гледам винаги максимално опростено да го давам. реснах го..сега иам др проблем..като давам нагоре-надолу с курсура и се мести на снимки(на пластове)как да го оправя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Taka pravi pri skapani driveri na kartata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 Taka pravi pri skapani driveri na kartata. ок начи трябва да дръпна наи-новите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 ок начи трябва да дръпна наи-новите ? opravi se mersi mn другия проблем е че преди да ресна windows-a играех една игра...сега я инсталирах наново и не тръгва Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakka Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 OФФФФ , не са скапани драйверите на видеото а просто не си ги сложил, уина по принцип слага някакви там колкото да изкарва картина, но 3Д ускорението е гола вода.Затва сложи си тези за картата и готово.И стига с тия последни модели драйвери.Имам един приятел който както излезат нови и веднага ги сменява все едно ще дадат някакъв видим ефект. Абе пич я си дай скайпа да ускорим процеса.играта сложи ли и крак? емулира ли с deamon toоls диска? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 OФФФФ , не са скапани драйверите на видеото а просто не си ги сложил, уина по принцип слага някакви там колкото да изкарва картина, но 3Д ускорението е гола вода.Затва сложи си тези за картата и готово.И стига с тия последни модели драйвери.Имам един приятел който както излезат нови и веднага ги сменява все едно ще дадат някакъв видим ефект. Абе пич я си дай скайпа да ускорим процеса.играта сложи ли и крак? емулира ли с deamon toоls диска? igrata se opravi si4ko se opravi sega problema e....puskam nqkoi pesen i mi pi6e :there is a problem with your sound device ...kvo e tva (skype :de_puta_madre554) igrata se opravi si4ko se opravi sega problema e....puskam nqkoi pesen i mi pi6e :there is a problem with your sound device ...kvo e tva (skype :de_puta_madre554) i tva go opraih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Sredniq jivot na bozata e 3-4 godini, no stava samo za Word i Excel. Ako geimish, reinstall na 3 meseca e zaduljitelen. Prosto svikvaite s tova, reinstala e chast ot samiq win Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Sredniq jivot na bozata e 3-4 godini, no stava samo za Word i Excel. Ako geimish, reinstall na 3 meseca e zaduljitelen. Prosto svikvaite s tova, reinstala e chast ot samiq win Реинсталът е част от гейменето, това е по-правилно да кажеш. Игрите са най-голямата причина за омазване, ама то е ясно, че който денонощно играе, не върши много полезна работа, и за него не е проблем да преинсталира като за добър ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.