zidbotev Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Преинсталиррах Уиндоуса и след 2 дни се появи тоза така неприятен проблем, изклучвам го и след 3 секунди от нищо се пуска сам. не винаги но на 3 пъти горе-долу се случва, понякога постоянно. Същия Уиндоус съм го слагал на 3 други компютъра и си върви без проблем. мисля че не е софтуерен проблема ама незнам. Моля някой ако знае какво да направя, да помага че вече си мисля че имам дух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Преинсталиррах Уиндоуса и след 2 дни се появи тоза така неприятен проблем, изклучвам го и след 3 секунди от нищо се пуска сам. не винаги но на 3 пъти горе-долу се случва, понякога постоянно.Същия Уиндоус съм го слагал на 3 други компютъра и си върви без проблем. мисля че не е софтуерен проблема ама незнам. Моля някой ако знае какво да направя, да помага че вече си мисля че имам дух. помисли малко де не е от windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
aurche Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Отвори му кутията и кажи на баща ти да му провери копчето за включване. Вероятно си го одарил или нещо такова. 2-3 лева е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Или може да е с характер Сега сериозно Виж си копчето, най-вероятно е заседнало или просто се е прецакало. Пробвай като е спрян леко да чукнеш кутията. Ако се включи, отиваш и си купуваш ново копче и си готов. Ако не - значи имаш дух в кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
aurche Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Лусияно, дано те разстрелят духовете, тва е в кръга на шегата, аз кво казах? Или за най сигурно си купи една нова кутия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Лусияно, дано те разстрелят духовете, тва е в кръга на шегата, аз кво казах?Или за най сигурно си купи една нова кутия! що пък не е ли добре да си види в биоса някой може да го базика през мрежата ЕДИТ за Лучано: В петък съм зает. На купон съм с колегите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Лусияно, дано те разстрелят духовете, тва е в кръга на шегата, аз кво казах?Или за най сигурно си купи една нова кутия! Аз духове нямам А и се чете Лучано Ако си с ланка на дъното, провери си настройките. Имаше някаква настройка компа да се пуска през ланката или нещо такова. Пробвай да махнеш кабела на нета и виж дали пак ще се пуска мистериозно @Gorgar - що ме изпревари фе Кога ще пием ракия. Дай да се разберем нещо за петък? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aurche Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 що пъкне е ли добре да си види в биоса някой може да го базика през мрежата Стига си ме подозирал! Абе ако след всичките съвети не се оправя ми пиши ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Ако си правил няколко поредни рестарта е възможно да ти се е "нулирал" биоса.Виж wake on lan дали ти е включено.Другия по-лесен вариант за проба е преди да го изключиш си изкарай кабела от ланката и тогава го гаси.3-та възможност-избягваме варианта с бутона като го разкачаш от дъното и гасиш.Ако се включи деистваш с по-горе написаното.... Барем дъното и ланката да беше казал какви са ,че бая боб ще иде на вятъра ..... Тук не е чат ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 взимаш една четка и си почистваш пцто отвътре от прах и влага може пък да се е получила някаква връзка която да ти пали пцто пък и да не е от това пак ще свършиш нещо полезно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 прахосмукачката не е ли по-убава идея? Ако е с пластмасов накрайник (и четчица) и преди това си изкарал захранващия кабел - да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanders_kar Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 ne moje da se 4isti pc s prahusmukachka pichove.Zemi si butilka s vazduh pod naliagane i izduhai praha ot danoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
zidbotev Posted January 25, 2007 Author Share Posted January 25, 2007 направо ми се зави свят! мерси много на всички! Истината е там, че ПС е на братовчед ми и бях помолен да преинстална и после се случи така, че ми званят и ми казват "ами откакто ти го бара му направи нещо и .... " често срещана ситуация! иначе често му почиствам кутията защото се появява един гаден шум от вентилатора на видеото. проверих в биоса нещата са ок, утре ще пробвам и от лана да не е! но мисля че май захранването си е отишло, защото в Коматево тока е малко, даже доста слаб и особено замата братовчеда имаше много проблеми дори и с ЛСД Филипс- ставаха гадни смущения и така! Благодаря много за инфото, за мен беше важно да отпадне евентуалния софтуерен проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
medeniqt Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 Ей пичове и аз имам същия проблем ще съм радостен ако някой ми обясни как да го поправя. Сигорен съм че не е от харуера, защото ми прави проблеми само когато го изклучвам от START-Turn OFF Computer-turn off. Като го направя тва изключва ми се ПЦ-то и след 5 сек. се включва. Същата работа е и при натискането на копчето на ПЦ-то за изклучване еднократно, пак се включва. Мога да го изключвам само от контакта или като задържа копчето на пцто за изклюване. Моля ако някои знае кво трябва да направа да ми пише на ЛС как да реша проблема ша бъда много благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 Преди време имах същия проблем-при следващото пускане на компа влез в BIOS-a и потърси някъде една настройка,трябва да пише "Wake on Lan" или нещо такова.Дай disable и всичко трябва да се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diviq amp The E.X.C.E.N.T.R.I.X Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 тука ще задам един мноо тъп въпрос, са което предварително се извинявам откъде трабва да задам забавено изключване на PC-то? и може ли да се изключи след края на филма , например ? знам за Task Shadow-сите в Control Panel-а ама там нещо не мога да намеря такава опция... Link to comment Share on other sites More sharing options...
medeniqt Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 Преди време имах същия проблем-при следващото пускане на компа влез в BIOS-a и потърси някъде една настройка,трябва да пише "Wake on Lan" или нещо такова.Дай disable и всичко трябва да се оправи. Napravih go no uvi, ni6to ne stana pak kato dam "turn off" sled okolo 2-3c sek. se vklu4va ujas napravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.