Jump to content
BulForum.com

2x512 vs 4x256 ddr@400Mhz

Recommended Posts

имам 2 платки по 256Мб и ся чудя дали да сложа още две или да сложа на 2х512 на тяхно място

Та въпроса ми е има ли някаква разлика и ако има кой е по удачния вариант ? :unsure:

Мисля че няма разлика,само кадето 4x256MB ще ти заемат пожече слотове. ;)

не само това

според мен излизат по скъпо

да не говорим че и повече ток харчат ;)

Глупости, как да няма разлика.

При всички положения 2х512 работят по-добре!

Особено ако са в Dual...

Да, естествено :D

Ако са 4 * 256 и ще се клоква има вариант чиповете на едната памет да не податливи на клок, а ако има и разлика в таймингите бозата ще е пълна. Вземай 2 * 512 ;)

Да, естествено :D

Ако са 4 * 256 и ще се клоква има вариант чиповете на едната памет да не податливи на клок, а ако има и разлика в таймингите бозата ще е пълна. Вземай 2 * 512 ;)

това е малко ипотетично ;)

имал съм 2x512 и 2x256 на една машина дуал ченъл

и дори с клок си работеха заедно страхотно

това е малко ипотетично ;)

имал съм 2x512 и 2x256 на една машина дуал ченъл

и дори с клок си работеха заедно страхотно

Казах, че има вариант, а не че няма да стана ;)

zako klokvate rama?

Ami zimata e studen sezon, a taka se otdelq pove4e toplina i horata se toplqt... ti za kakvo mislish, 4e si klokvat pametta?

Po temata... 2te plo4ki sa za predpo4itane. Otdelno 1 Gb pamet moje v blizko badeshte po nqkakva pri4ina da ti se vidi malko. Togava shte imash oshte svobodni slotove i shte moje da dobavish oshte pamet... Ina4e osnovnite pri4ini ve4e sa ti gi kazali v temata.

Еми по принцип 2по512 работят по-бързо от от 1по1024, така че не трябва ли 4 по 256 да работят по-бързо от 2по512?

не

щото 2x512 работят в дуал

а 1x1024 в моно режим :)

и от тук се хубят примерно 10%

2x512 са за предпочитане дори и дъното да поддържа Dual Channel режим. Причината е мн. проста. Четирите памети работят 2x2 и достъпа до втората памет от масива става през първата такава и интерфейса на дъното. Това е причината една банка памет на един слот да работи по бързо от 2 памети, ако те не са в Dual режим.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...