Jump to content
BulForum.com

.DVD to .AVi

bigico

Recommended Posts

Имам следния проблем начи зех си DVD от видеотеката изгледах до и реших да си го копирам в твърдия диск.Копирах го без проблеми но няма как да го направа на .avi формат пробвах с WinAvi но не стана дава ми няква грешка.Видях,че филма го има за долнлоад но го няма в сървара на ЕК което значи че може да се махне тая защита ако има такава.Е някой може ли да ми каже кво да права или с коя програма да го запиша защото не се сабира на обикновенн DVD диск има 100мб повече и не може да го запиша. Мерси предварително. С една дума да го конвертирам в ави формат.

аз имам подобен проблем. Пробвах какви ли не двд рип програми, но всичките конвертират до двуканален аудио поток.

Искам от 6 канално DTS аудио на видео двд, да конвертирам само видеото с DivX а аудиото да не го пипам, да е директ стреем. Но за съжеление така и не се справих, всички програми искат до към 2канален звук да ми го конвертират или не разпознават DTS аудиото. Пробвах с:

#1 DVD Ripper

Simple DivX

DVD Ripper Platinum 4

XMPEG

а можеш ли да кажеш от каде да свала някоя щото не мога да намера нито 1-от тях намерих една всъщност ни ми дава само 5мин да конвертирам

аз имам подобен проблем. Пробвах какви ли не двд рип програми, но всичките конвертират до двуканален аудио поток.

Искам от 6 канално DTS аудио на видео двд, да конвертирам само видеото с DivX а аудиото да не го пипам, да е директ стреем. Но за съжеление така и не се справих, всички програми искат до към 2канален звук да ми го конвертират или не разпознават DTS аудиото. Пробвах с:

#1 DVD Ripper

Simple DivX

DVD Ripper Platinum 4

XMPEG

трябва да отделиш видео от аудио потока, за да можеш да разполагаш след това с оригинален audiostream. повечето "eye candy" програмки са ташак работа.

можеш да отделиш аудиото чрез virtualdubmod

• 3 weeks later...

И аз минах през какви ли не програми за конвертиране от DVD към AVI, докато най-накрая попаднах на FairUse Wizard. :D

Оказа се идеална за целта. Можеш даже да си вкараш и AC3-аудиото от DVD-то. И сам си определяш големината на получения файл и дали да е разделен като за 2 CD-та . Има вградени кодеци за DivX и XviD. Освен това е изключително лесна за работа. Има си и български интерфейс, и сама те води какво да правиш. Сваля цялото DVD на харда в някакъв си неин формат (с индексирани потоци), и после си го обработва. Накрая получаваш едно AVI с каквато големина си поискал.

Ето ви и линк

Теглете и няма да съжалявате :punk

#1 DVD Ripper

Simple DivX

DVD Ripper Platinum 4

XMPEG

Audio-то на директно копиране ще ти излезе към 1GB, че и повече.

трябва да отделиш видео от аудио потока, за да можеш да разполагаш след това с оригинален audiostream. повечето "eye candy" програмки са ташак работа.

можеш да отделиш аудиото чрез virtualdubmod

VirtualDubMod няма функция за отделно сейфване на Audio stream. VirtualDub обаче има.

Audio-то на директно копиране ще ти излезе към 1GB, че и повече.

VirtualDubMod няма функция за отделно сейфване на Audio stream. VirtualDub обаче има.

а бе, на теб не ти ли омръзна да флуудиш бре? на всяко гърне, пухлупак :lol:

vdmstream03wf0.png

vdmstream01uo4.png

vdmstream02va1.png

Добре, извинявам се. Просто преди 1 ден търсех и не намерих, можеби защото съм търсил таб Audio както е при NanDub и VirtualDub. :blink: :rolleyes: Обаче другото за звука остава. Под 1 GB няма да падне.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...