Antares Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) Вероятно от IPB не са се престарали. Имам чувството, че никой вече не си играе да си прави уеб приложенията леки. Всеки буха колкото може жабаскрипти с мисълта "е, те ше си вземат убер машина и някакъв брутален дата план и няма да се усеща, че софтуера е брутално тежък"... Ред: Доколкото гледам скоростта на изпълнение - най-много бави при https://www.bulforum.com/topic/49701-bulforum/?do=findComment&comment=1495778298 и след това https://www.bulforum.com/topic/49701-bulforum/page/96/?tab=comments Иначе при началната страница: Edited July 10, 2019 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Ми да, то беше ясно, че бави извън "служебните" connection-хави, т.е при обработката на самия request. Според мен IPB не (може да) е чак толкова тежък, а по-скоро в случая при някой ъпдейт нещо се е объркало/сбозило, най-вероятно в базата. Ъпдейт на PHP приложение (или подобно) крие адски много опасности за сбозване, за разлика от примерно едно Windows приложение, където общо взето заместваш едно екзе с новото в масовия случай. На същия сървър може да се пробва чист инстал на IPB да се види дали пак ще бави, но надали. Щото и в теми с по 1000-2000 поста бави при мен. А при приложение от подобен scale е често изключително трудно да се проследи особено някой race condition. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Ще прескоча опцията да отговарям на Теди, щото ми е вече тегаво.... Теди, успяваш да ме натовариш повече от 30 полудементни възрастни хора, които са под опеката ми тия дни. И понеже ти казах, че съм изцяло прям - никога преди не ми се беше случвало да ми се обади някой по телефона с думите "абе тоя нормален ли е" и то не по мой адрес... По същество - по някаква причина в Банкя, на село, в Пловдив - форумът ми работи пушка с леко забавяне само и единствено при постване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 има вероятност и основния диск да си занимава... ама още не е сигурно... засега ребилдва пак върху новия диск защото крашна контролера вчера... и въпреки всичко поствам в най-голямата тема за 4-5 секунди а в средно големите за 2-3 секунди... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Рапторе, еми хубаво, явно около теб си събрал само такива "приятели". На мен пък постоянно ми се случва да ми пишат и обаждат хора, които ме питат подобни неща, и пак не по мой адрес. Иначе кажи с какви доставчици си на тези места, щото ще си единствен по рода си да му бави форумът само при постване. Аз от три доставчика (А1, мобилен и кулбокс) виждам едно и също поведение на форума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 За протокола - Кулбокс, Близу, Лангейм, Булсат - фалиралите резили Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Да не е проблем с браузърите? При мен проблемът е с: Opera на Windows Chrome на iOS Chrome на Android Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) В момента при мен форума "лети". Няма никакво забавяне. Ползвам 4г на телемор с андрид на хром. Edited July 10, 2019 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Тези, на които им "лети", бихте ли били така любезни честно да споделите колко време е чакането след цъкане на линк? Щото "лети", разбирам като другите форуми, които посещавам - цъкам линк, и до 1/2 от секундата се отваря новата страница. Само тук имам забавяния от средно 3-4 сек. Тук таме може да реагира веднага като при останалите (под секунда), но повечето пъти има забавяне от над 2-3 сек. Не говоря за постването, там си е цяла вечност. При мен не виждам разлика дали е Хром или Firefox. На телефона съм с Опера, и там бави много, както и с Хром. Edit: Сега постването отне около секунда. Едит2: И едит-а отнема около секунда. Така бива засега. Edited July 11, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 След четене на тази тема, натиснах Bulforum логото, за да стигна до индекса на форума. Отне ми 6 секунди. Да не е зависимо от темата? Аз използвам Mind. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) Хаха, еми не сме се разлигавили. Едно време по време на модемите и 56К интернета сайтовете и страниците далеч не са били толкова бъкани с картинки, скриптове.... безсмислени ефекти. Аз ползвам стандартната default-на тема, бялата. И на мен повечето пъти индекса ми зарежда след ~5 сек. Едит: а последните 2-3 поствания - около 1 секунда. Явно при други е обратно. Едит2: аа, едита пък сега отне ~6 сек. Edited July 11, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Едита на предния пост се случи веднага след натискането на бутончето. Този пост също се публикува почти веднага. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Едно че на тия сме им платили и второ не знам как ще се прехвърли всичко другаде. Не знам дори дали е възможно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 (edited) По принцип е възможно, има си различни конвертор скриптове. На практика почти е сигурно, че това ще е дълга и осеяна с опасности и бъгове процедура с не много сигурен краен резултат. Винаги може да се пробва в някоя VM с копие на базата, но... Аз лично от чисто потребителско изживяване, май съм най доволен от vBulletin, но и тя е платена. Веднагическото зареждане дали не е свързано с кеширан индекс (и не само) от браузъра? Това може да се види примерно в developer tools. Различни браузъри, настройки и т.н. могат да повлияят дали дадено нещо ще се кешира и после ще се отваря веднага за някакъв период. Edit: пост -> 7 секунди. Edited July 11, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 пост = 2с едит = 4с Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 (edited) Темата за кратките въпроси е около 40 000 поста. Това за която и да е база данни не трябва да е никакъв проблем. Но май наистина може и да има връзка с това колко е голяма темата. Там ми бави по 30-40 сек. постването, макар че и при по-малки теми май е имало големи забавяния, общо взето не се хваща някакъв твърд pattern. Индекса още си бави по 6-7 сек. P.S. Днес форумът е супер отчайващо бавен и в 90% от случаите нещата реагират за 10-20-30 секунди. Веднъж на 20 цъкания може да реагира много бързо, за под секунда иначе. Edited July 14, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 (edited) Само при мен ли на телефона форумът не зарежда докрай и не работи изобщо при опит да се отвори на Опера или Хром, или друг браузър? С мобилната тема, дефолтната, с която се отваря. И дава грешки в Опера. На компютър се отваря нормално, вероятно е от темата. Edit: странно. От около половин час ми правеше проблеми, но сега се оправи и зарежда нормално. Явно е било временно. P.S. Интересното е че това се случи и с друг форум, който след това видях, че и той е базиран на IPB. Подозирам, че е някой външен ресурс (JS вероятно) от място, което е било недостъпно за някакъв период. Затова хич не обичам даден сайт да лоудва ресурси извън себе си и да разчита на външни фактори. Edited July 16, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 On 7/14/2019 at 12:27 PM, tedy said: P.S. Днес форумът е супер отчайващо бавен и в 90% от случаите нещата реагират за 10-20-30 секунди. Веднъж на 20 цъкания може да реагира много бързо, за под секунда иначе. Днес и при мен е така... 4G през телемор и сега на 100 мегабита оптика през селския ми доставчик. Ако има значение доставчика де... Не се оплаквам, само подавам сигнал... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Пичове да тествате тия дни и да кажете как е форума спрямо преди.От днес да се брои. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 8 minutes ago, Veno said: Пичове да тествате тия дни и да кажете как е форума спрямо преди.От днес да се брои. Това може много бързо да се тества. Само някой трябва да спомене темата за казармата и веднага ще се появят стотина мнения. edit: Доста бързо записа и се появи мнението. До преди 1-2 часа малко се мотаеше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 (edited) Преди малко писах в друга тема и се забави доста постването, без промяна - както преди. Сега ще видя тук. Отварянето на страници също е като преди, тромаво, по 2-3-4- сек. Едит: 3 сек за пост тук. Може би е подобрение.. Едит2: първи едит - на мига. Втори също (но при него след натискането на Edit линка, изчаках 2 сек). Edited July 24, 2019 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts