mobo Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 със скин Ip.Board v3.1 цъкаш си профила > edit my profile (горе вдясно) > manage ignored users ( вляво най-долния ред в колонката) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Еее няма смисъл да се напъваме. Аз мислех че нещо друго е станало и затова. Ако чакаме нов сървър на 1ви март - супер. Ще издържим дотогава някак Ами беше станало - омазване на сървъра при upgrade и общо взето работеше само mysql/httpd. А просто няма смисъл да се преинсталира и настройва отново стария за тия 2 седмици. Неприятно и не би трябвало да се получава така, че да не работят разни неща ама... тo е то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Не ми е активно името и паролата вече в тракера... От кога се трият акаунти в тракера ? Да не е заради репутацията, че последно време само дърпам и не сийд-вам много заради бавният ми нет ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Можеш да бъгнеш Veno ако искаш ако може да оправи хавата временно Иначе за сървъра са казали 2 седмици считано от 11-ти февруари. Сега дали точно тогава ще дойде или по-късно не знам, след това конфигуриране... тест... и хоп обратно на стария хост. Cisco R200-BUN-3 (Cisco UCS C200 M2 High Density Rackmount Server) Intel Xeon E5620 / 2.4 GHz Quad Core 12mb L3 Cache 4 GB DDR3 SDRAM, ECC Chipkill И мисля форума да 'фръкне Т'ва чудо спец. за форума ли е?Щото гледам цената и... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 (edited) Т'ва чудо спец. за форума ли е?Щото гледам цената и... Ми толкова. Преди време познат беше купил двупроцесорен ксеон на 2.0 (8 ядра), с 2 РАМ, 2х320 САТА 1У, за около 2500 лв. С Apache сайтовете (натоварени 2-3 сайта) вървяха добре горе долу, но с lighttpd фръкнаха. След това други някакви проблеми спъваха нещата, но това е друга тема. От друга страна си мисля, че булфорум не е толкова натоварен (изхождайки от ония сайтове) и предполагам машината ще се ползва и за други, евентуално по-леки сайтове или неща. Но все пак IPB е една от най-тежките форум системи. Edited February 22, 2011 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Т'ва чудо спец. за форума ли е?Щото гледам цената и... Да специално за Форума е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Т'ва чудо спец. за форума ли е? И за тракера също...и основната финансова тежест пада на Вено и Дриймър (двата хард диска се закупуват отделно). Добре, че колегите събраха известна сума помежду си, та помогнаха малко на администраторите - после пак ги плюйте по повод и без повод (не визирам никой от писалите в тази тема). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Я дайте линк някъде за donation през PayPal примерно де. Може и да помогнем малко (вероятно ще стигне колкото да си купувате кафето докато нагласите сървъра ама пак е нещо) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 (edited) Не виждам логика в това тракера да се намира на български хостинг (по обясними причини), но не съм питал конкретно и не знам какви са плановете за него. Досега сървъра (Athlon 64 X2 по спомени) си беше главно за форума като изключим разни 3-4 малки лични/фирмени сайта, които надали имат повече от 10 посетителя на ден. Иначе цената не е като на горния линк, а някъде наполовина. Но е BUN-3, не BUN-4 - http://www.superwarehouse.com/Cisco_UCS_C200_M2_High_Density_Rackmount_Server/R200-BUN-3/ps/1631551 (не включва хардове) Дори и сегашния сървър е до някаква степен достатъчен за форума и не очаквам нещо да се промени кой знае колко с новия сървър, дано да се изненадам Плановете са стария сървър да се продаде така, че след някоя и друга седмица би трябвало да се появи в buy/sell djadomraz => PM Veno. Edited February 22, 2011 by Dreamer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 djadomraz => PM Veno. Не става дума само за мен. Сигурен съм че и други биха дали по 1 рамо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Това ще се реши от Началството Пламене, излишно е да обясняваме такива подробности, а знаеш че няма и ефект. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Не бих казал, че е съвсем излишно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Не бих казал, че е съвсем излишно. Пеше, някой ще ни стисне ръцете ли, какво Забелязал си предполагам, че обикновено ни споменават с лошо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Да, защото хората считат всичко за даденост. Дори за нещо, на което имат едва ли не конституционно право... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Аз лично никой не искам за нищо да ми стиска ръката. Нито аз съм длъжен на хората тук, нито те са ми длъжни Който иска да недоволства, да критикува, да се оплаква... it's okay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Аз лично никой не искам за нищо да ми стиска ръката. Нито аз съм длъжен на хората тук, нито те са ми длъжни Който иска да недоволства, да критикува, да се оплаква... it's okay Е т'ва се казва админ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Абе за какво става дума всъщност от на Пешо поста нататъка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Странно... последните две лични, които ми са изпратени във форума, не са отразени в пощенската ми кутия. Не съм променял никакви настройки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Мнооооооооооооого се бъгасвя форОмът тия дни.УжасТно е.Никога не съм имал ядове...и сега е ужас.Явно нещо правите, ама кажете кога да очакваме да се нормализират нещата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Освен одевешния проблем с датабазата, аз не забелязвам някакви проблеми (изключвам пълната липса на нотифициращи имейли при събития за акаунта). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Съвсем скоро трябва да се прехвърли всичко на новият сървър. Вероятно до края на следващата седмица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 (edited) Тръгвам да пиша пост от бързия прозорец...тъкмо напиша нещо и то изчезне...Имам и недозареждане, да не говоря какво се случва след на gado постовете...всичко е дроб отвсякъде.Имейлите съм ги отписал отдавна....когато ги оправят тогава, не ме бъркат. Омесват се постове с подписи, профили със снимки....абе мешана скара...изчезват бутони, показват се...има постове с дължина цяла страница от темата...празна при това...... Edited March 18, 2011 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Нямам нито един от описаните от теб проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Магданозчо, и аз нямам такива проблеми, които описваш. Да не би да си на един от двата доставчика: БТК или Кулбокс? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Това дето ти го изкарва няма общо с базата. Някъв странен филм върви при теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts