netrootbg Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 за к/п не е ли малко 10? там са бая динамични нещата... rss подава само нови теми или и теми с нови постове? един във Филмите не би бил излишен, при Уиндоус секцията, в Разни. и естествено ако може - един за целия Форум..... не ползвам к/п и не мога да кажа как е там... но 10 теми на 5 минути - няма ли опасност да се изпусне тема? увеличете темите на 20 да речем... Изкарава на първо място темите с новите мнения. Така ми се стори най - разумно за настройка и така мисля да бъде за останалите раздели за които ще пусна. Точно по този начин мислих и аз. Да има за отделните раздели и един който да е за целият форум. В секцията с покупките се замислям за такъв който да е на базата на най - новите теми. Увеличих темите на 20 и времето за обновяване на 3 минути. Сега ще видя за другите секции които си написал. Edit: Направих няколко промени и добавих други канали. В момента изглежда така: Bulforum - Купува / Продава - 20 теми сортирани по последно написано мнение, обновява на 2 минути Bulforum - Филми и сериали - 20 теми сортирани по последно написано мнение, обновява на 3 минути Bulforum - Windows OS и Software - 20 теми сортирани по последно написано мнение, обновява на 3 минути Bulforum - Разни - 20 теми сортирани по последно написано мнение, обновява на 3 минути Bulforum - 30 теми сортирани по последно написано мнение, обновява на 2 минути Edit2: Давайте идеи за кои други раздели да бъде пуснат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 В разни няма нужда от 20 теми. Основно се пише в Нестандартни въпроси, вицовете, да се посмеете малко, защо не спите. Малко по-малко в право, прегледа на печата. Другите са някакви случайни попадения. 10 може би е по-добре, макар и това да ми се струва, че и те в голяма част от времето няма да се докарат и до 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 За филми и сериали важи същото вади много стари теми. Лично аз RSS не ползвам, но се надявам ползващите актино търговският раздел да го оценят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Мен лично най-новата структура не ме кефи особено. Предпочитам да скролирам повече, отколкото да щракам постоянно по подраздели. Като оставим това на страна, имам и едно предложение - спортът и автомобилите да идат при "забавление". Би било добре ако може всеки да си подреди форума както му е кеф, ама честно казано не съм виждал някъде такава възможност при ipb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 А може ли, като за Dummies да се обясни как да се ползва тоя RSS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 (edited) А може ли, като за Dummies да се обясни как да се ползва тоя RSS? Ми аз примерно с Firefox действам така. В отметки си направих една папка RSS. После във форума от долу, ляво на оранжевата икона за RSS натиснах, избрах Разни, и после Абонамент(ФФ ми е на бългасрски), като избрах да се пише в папката RSS на отметките. Сега като отида на отметки->RSS и ми покзва последните 20 теми, в коит ое писано. Щракам темата и чета. Гадното, че ми зарежда темата от началото, а не до там където съм или последното мнение. Друг проблем, който имам е с добавката, която използвам - Brief. Тя ми вади темите, ама и ги подрежда по дата на създаване, не по последна редакция, та и там ми се бърка. Edited November 26, 2009 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Филми, Softaware и Разни ги намалих на по 10 теми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 странно, но ми подава на някои теми последния пост в темата, а на други теми ми подава първия пост в темата... това е rss за целия форум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 странно, но ми подава на някои теми последния пост в темата, а на други теми ми подава първия пост в темата... това е rss за целия форум. F5 - направих малка промяна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 сега линковете към темите пращат винаги към първия пост в темата. няма ли опция за пращат в последния пост в темата? изчезна "резюмето" от поста към който сочи линка, остана само линка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Определено ще се откажа от ползването на RSS... По принцип съм отворен към новостите, а и вроденият ми мързел винаги ме подтиква да си улеснявам живота, но в случая тоя 'риъл тайм' не работи коректно - опреснява когато си иска, не ми показва последната тема, информацията е доста оскъдна и др. такива. Предпочитам аз да си решавам кога да опреснявам отворената така или иначе страница на търговския раздел, а и плъгин за лисицата за автоматичено обновяване също е решение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Абе дали не е време секцията "Тя и Той" да си се прекръсти на нещо повече отговарящо на съдържанието й? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 (edited) Абе дали не е време секцията "Тя и Той" да си се прекръсти на нещо повече отговарящо на съдържанието й? Разумник? Раздумник? Празник? Праз-ник? Изпразник? Дрън-дрън-ярина? Дъра-бъра? Сливи за смет? Акъл - море, патки пасе? Най-мръсната тоалетна в цяла Шотландия? Надежда всяка тука оставете? Кервана си лае, кучето си върви? Мамка му и прасе, зурлата му расте, то не ще? Edited December 2, 2009 by ov3rm4n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Обмисляме и ЕЖЕДНЕВНИК - я кажете как ви се струва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 директно направете блог секция. и без това някои хора затова полват темите от тоя подфорум. или поне некъв туитър-клонинг да задействате, като сте запретнали ръкави. ама раздайте и пушки за пойни птички на тия дето не им се чете кога кой колко продължително и с какъв тембър е пръднал. или друга подобна съществена информация. сериозно. с такова име само ще ги провокирате да си блогват хората. във форум. мисля че има разлика в двете дефиниции, но може и да греша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 (edited) аз съм за Раздумник, защото там хората са се събрали на раздумка - раздумка е една хубава българска дума, означаваща лек, неангажиращ, разтоварващ и необвързващ разговор на общи теми. Хем е оригинално и ще е характерно само за този форум, хем отговаря напълно на тематиката и характера на раздела, хем е хитро, хем е умно, хем чисто българско. Ежедневник не е подходящо, защото просто не е ежедневник - не е дневник, камо ли еже-. Edited December 2, 2009 by ov3rm4n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Обмисляме и ЕЖЕДНЕВНИК - я кажете как ви се струва Бива. Аз съм за "Празноприказник", "Волнодумник" или нещо такова, замотано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Или просто "Лаф" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 (edited) Или "Бла-Бла"... "Ежедневник" нещо не ми звучи... "Дъра-Бъра" май не е лош вариант също. Или "спам". "Битпазар". "Таверна 'Bulforum' ". "Лаф-Моабет". "кйасдфкйлсдф" "Механата на Странджата" "Али Баба и четиридесетте спамъра" "безобРазни" "(п)Разни" За описание може да се драсне нещо от сорта "много бяха изхабени тук"... Edited December 2, 2009 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle89 Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Или 'Седянка' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 мУАБЕТ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Чат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 аре да е нещо на български все пак... лаф, моабет, чат, таверна... все чуждици... са ебем в патриотите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 "Кервана си лае, кучето си върви" Тва е яко доста екзистенциално описва случващото се в раздела Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Никой ли не одобрява идеята за "Празноприказник"? Супер готино ми звучи на мен и е странно наименование... Лаф е много изтъркано, мохабет е все едно всички сме подпийнали като пишем тук, а и не съм сигурна, че това си е чисто българска дума, а моята идея е игра на думи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts