stefan Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Реакцията на един 44 годишен американец като му показах филмчето преди 20 минути: Yikes -- that's pretty appalling (and I only made it through the first 2 minutes). The point of the clip is well taken and indeed, there are a great many people here who foolishly believe that the world begins and ends right here in the U S of A, which is truly sad. I would point out that it would be a simple matter to edit the responses of similar questions asked anywhere in the world to make someone look bad, though I fear that little effort may be required here -- especially in certain regions of the country. I'm accustomed to living in University communities and am frequently shocked when I venture out and experience the less-educated majority. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theeyeless Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 -Кой е Фидел Кастро? -Певец. ОМФГ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 ай стига сте се дули, бе! ша се подуете прекалено и ще се пръснете!!! Я издишайте малко. като начало нека ви припомня, а ако сте по-малолетни - да ви запозная с факта, че все пак сте жители на държавата в която преди години бе направено подобно интервю от не-помня-кой-режисьор на предаването "ку-ку". Питаше софиянци пред НДК "Притеснявате ли се че водорода в софийската вода е достигнал 66%?". И всички бяха много възмутени как може да е толкова много и се пенявиха (малко като вас в момента, дето твърдите че сте най-умните и общокултурните на светъ ) защо властите не взимали мерки и докога щели да търпят подобни гаври с народа, щото нали вече било демокрация и не можело така. като сте умни, трябва ли да ви обяснявам, че в молекулата на водата има два атома водород и един атом кислород и оттам е взето отношението 66% към 33%?! като продължение се замислете, че прословутото измерване на IQ на нацията, което ни поставило на второ място след евреите е правено преди мнооооооого години. и то по време когато властта имаше тотален контрол над информацията и за която просто скалъпване на "представителната извадка" с кадри на БАН е съвсем елементарно упражнение. за добавка - колко от вас имат резултати на истински тест на МЕНСА (примерно) с повече от 120 точки? За финал: защо по дяволите като сте толкова умни и общокултурни не правите разлика между интелигентност на средностатистически гражданин и икономическо развитие на държавите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Да ама от нас кво зависи чак толкоз Докато от бюлетините на американците зависят много повече неща .. като напимер къде да се проведе поредното нападение на суверенна държава заради фиктивни оръжия за масово унищожение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 И аз това се пробвах да кажа преди 10 поста, afx, но хората явно обичат да водят монолози в тоя форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 stefan: не е нужно да вадиш изречението от контекста. Виж какво пише в цялото съобщение. Човека си признава, че голяма част от Американците си мислят, че света почва и свършва в USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Да ама от нас кво зависи чак толкоз Докато от бюлетините на американците зависят много повече неща .. като напимер къде да се проведе поредното нападение на суверенна държава заради фиктивни оръжия за масово унищожение това решение зависи от точно тези американци, точно толкова, колкото от теб зависи решението дали да се пращат български войски в тази следваща държава. ако изборите променяха нещата - щяха да ги забранят. популярен анархизъм. не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле! неизвестен шоп. хайде сега пак всички дружно да им се смеем, а? 3-4..... ХА! ХА! ХА! ХА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 ако изборите променяха нещата - щяха да ги забранят. популярен анархизъм. Готино е, че си прозрял световната конспирация! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Според някои американци Аифеовата кула се намира в Ню Йорк, а Европа е държава - личен опит! Но в крайна сметка ако отидеш в село Глава - Койнарска област и попиташ кой е министъра на енергетиката в момента ще те гледат като бебе - лампа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Готино е, че си прозрял световната конспирация! :ph34r: нещо против гледната ми точка и нежеланието ми да се присмивам на неосведомени хора с цел да се самоизтъквам? или има нещо на лична основа? питам, за да знам точно как да те нахраня..... ама май ще те оставя гладен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Не, по-скоро това, че от изборите не зависи нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Въпросите не са еквивалентни Въпросите колко страни има триъгълника, както и дали Европа е държава или не, са далеч по лесни от това кои е министъра на енергетиката... Сякаш се опитвате да ни принизявате тука и нас. Станахме по католици и от папата мъчейки се да подражаваме на западния свят маа му стара. Взехме възможно най лошите черти от там - развалихме си качеството на образованието гледайки тяхния модел, вкарахме възможно най-големите фашисти в европарламента... да продължавам ли? аз не искам.. щото ме е срам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Но в крайна сметка ако отидеш в село Глава - Койнарска област и попиташ кой е министъра на енергетиката в момента ще те гледат като бебе - лампа. Да но все пак това интервю са го направили в голям град, а не в резервата за индианци в Кoрдилeритe (ако си чувал за този щат де ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haralanov Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Да но все пак това интервю са го направили в голям град, а не в резервата за индианци в Кoрдилeритe (ако си чувал за този щат де ) ММ дам. Виждам глупави хора. Те са навсякъде около нас. Кордилери е планинска верига разположена на континетна Америка, като започва от Андите и достига до Аляска. Най-високият й връх е връх Маккинли. Няма щат Кордилери. Чети малко книжки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Е радвам се че все още има младеж дето чете книги . Аз пък си мислех че е 53-тия щат Сега ако ми кажеш и второто име на Тодор Живков ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Е радвам се че все още има младеж дето чете книги . Аз пък си мислех че е 53-тия щат Сега ако ми кажеш и второто име на Тодор Живков ... Христов Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Да но все пак това интервю са го направили в голям град, а не в резервата за индианци в Кoрдилeритe (ако си чувал за този щат де )Аз казах - не отричам, че американците са тъпи, но все пак видео материяла е монтиран, т.е. със сигурност по-голямата част от хората са отговаряли правилно, но са ги отрязали от материяла! Все пак трябва да бъдем обективни! И аз съм чувал, че стихосбирката "Моторни песни" е написана от Къци Вапцаров и, че бащата на Пенчо Славейков е Петко Каравелов, и много хора не знаят кой е Л.Каравелов, Х.Ботев, В.Левски, З.Стоянов, а хептен пък къде са родени. И не ми излизайте с номера, че въпросите за триъгълници не могат да се сравняват с това, защото всеки така наречен "родолюбец", който смята, че е такъв, защото е закичил тениската "България над всичко", а в същото време не знае и едно българско стихотворение, трябва да знае за тези хора! Не можеш да съдиш по умнствения багаж на една нация по някакво си интервю с 5 човека. И все пак не забравяйте, че ако тук висшето образование струва 135лв. на семестър, там е 13 500$ на семестър! И ако всеки тук може да си позволи висше образование и единственото, което го спира да го получи е собствения му мързел, там, за да го получиш - трябва да се бръкнеш доооста дълбоко! Именно за това томошните вишисти си късат задниците от учене, за да спечелят стипендия, а ние тук се чудим в коя кръчма да се напием, как точно да препишем на изпита за 3 и какви глупости да пишем по форумите вместо да учим(визирам себе си). Именно за това там специалистите си разбират от работата и си я вършат, а тук разбираме от всичко по много и най-малко от това, с което се занимаваме. Та именно за това сме на това дередже! Голям праз, че знам къде е Франция, кой е канцлера на Германия, кой е губернатора на Калифорния, кой е Кофи Анаан и т.н. - аз излизам с 2лв. в джоба и се возя в рейс, а "тъпия" американец - мой връстник се качва на колицата си и не му е проблем да изхарчи 20$ вечерта, без да се притеснява утре как ще отиде на училище! А и защото са много тъпи американците, а ние сме много умни, хиляди студенти заминават всяка година за там - за да им се подиграват на "тъпите" американци, не за друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Докато те си скъсват задниците.. ние живот си живеем Така и не разбрах къде точно трябваше да ме е яд Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Не казвам, че трябва да те е яд. Просто сравнявам. /едит: Ще видим след някоя и друга годинка какъв живот ще си живеем като никой никъде не ни иска, щото сме некадърни! Ще си останат само митовете и легендите, че сме най-интелигентните! /едит2: afx, май дойде време да се прехвърлим на темата - "Що не спите" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 аз излизам с 2лв. в джоба и се возя в рейс, а "тъпия" американец - мой връстник се качва на колицата си и не му е проблем да изхарчи 20$ вечерта, без да се притеснява утре как ще отиде на училище! А и защото са много тъпи американците, а ние сме много умни, хиляди студенти заминават всяка година за там - за да им се подиграват на "тъпите" американци, не за друго. Правиш сравнение на стандартите в които живеем. В Англия примерно стандарта е 10 пъти по висок отколкото в България (ако сравниш месечна заплата x10, цени в магазина - като нашите). В щатите не е точно така, но пак е 5-6-7 пъти по-висок от нашия. Имам доста познати които раборят или учат там, или двете, и не са доволни от САЩ, казват прехвалени са, искаме в Европа и тн, това няма значение. Другата част от тях заминават именно заради по-високите заплати. Да не мислиш че се свиква лесно да работиш с пълни олигофрени? Та американците че са тъпи, няма две мнения по въпроса за мен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Докато те си скъсват задниците.. ние живот си живеем Така и не разбрах къде точно трябваше да ме е яд нали.живеем си почти ден за ден.без много много удоволствия и разнообразие.почивка лятото я има я няма.ъм,много важно тен са фаща и на покрива на блока,пък дали си пия питието на някоя беседка покрай хижите на здравец или на бара в ла пиовра кво значение има,крайния ефект е един и същ който не му оттърва тва си грабва чукалата и заминава да си троши главата...е,вярно,децата му може и да са добре,а пък техните деца да осъществят американската мечта. американците може да са тъпи и необразовани,но в никой случай не са глупави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 тва е интересно и противоречи на заглавието Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 тва е интересно и противоречи на заглавието това ако е известно предаване не е ли малко лесен въпроса за 1 милион иначе несъмннено щом е стигнал до тук има огромна обща култура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Съжалявам но не се сдържах да пиша.... 1-во Ние като сме много умни , та за това сме на този хал ........ 2-ро Тук всеки е абсолютен разбирач от абсолютно всичко ............ 3-то Нужно ли е да ти пълнят главата с неща които въобще няма да ти са необходими... Колкото манипулират тях , толкова и нас! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Колкото и да ни се струва странно,че Кастро е певец и тук могат да се чуят такива неща.Пример господарите с предаването им за националните ценности. Просто нещата се промениха.Няма кой да налага идеал за всестранно развита личност и всеки се информира в съответствие с интересите си. Боли ма _I_,че не мога да отговоря на въпрос за 1000лв в стани богат щом бачкам,ходя на почивка и си плащам сметките без проблем. А и да не забравяме,че там бачкат по 10 часа на ден и имат 3-4 часа пътуване.Демек нямат време за някоя хубава книжка. Тук ще кажете,че им липсват първите 7 годинки.Е вече няма как да не се съглася.Такава им е системата.Който иска да знае повече(в дадено професионално направление,не за обща култура) цака бенджамините и се учи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.