Jump to content
BulForum.com

Why people believe americans are stupid

Sothbiss

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
Българина в Сиатъл като си е платил кабелна за 5 долара месечно ще гледа как слоницата родила. Аз си имах снн, нбс, euronews и колкото си искаш канали за новини. Не че защитавам американците, но това е глупаво и не е показателно. Те са 300 милиона, има много малоумници, но има и много умни хора. Тях на този клип няма да ги видите, дали случайно са ги пропуснали ?

Може и за 5 долара да му е кабелната. Колко им плащат в M$ не мога да кажа, та е възможно и да не може да си плати повече човека. Че има умни - има. Ама това е направено да покаже какво е нивото на средностатистическото население, а не на малцинството от хора дето имат нещо повече от конец между ушите.

Тук, ако сега минеш по главната с тия въпроси и тая карта и питаш произволни хора на възрастта на тези, които гледахме в клипчето, колко време ще ти отнеме да заснемеш същия брой малоумни отговори? И то от хора, който го говорят сериозно, а не го избиват на бъзик? Според мен мнооого повече,отколкото е отнело да заснемат тези от клипа.

относно външния дълг на щатите една страна трябва да има външен дълг това вид икономически инстромент по този начич така например могат да ти продадат американска стока

айде щом знаете коя е столицата на сомалия:

Кръстословица за хора с високо самочувствие:

ВОДОРАВНО

1. Названието на четвъртия гръден прешлен на динозавъра Тиринозариус Рекс.(археолог.)

2. Обръщението ” Мама ти,стара” на древноарменски .(шег.)

3. Напитка приготвяна от тигрови нокти, влакна от гърбица на камила, корени от хрян и слюнка (използувана за лекуване на хемороиди в начална фаза при някои берберски племена).

4. Бащиното име на известен сенегалски бактериологист.

5. Шумерски бог на финансовите катастрофи и обществените бани.

6. Не особено известен наш биатлонист от близкото минало, починал трагично при задавяне с кокоша кост на сватбата на братовчед си.

7. Финикийското название на гъбички на краката.(финик.)

8. Известен казахстански звероукротител, гостувал у нас с московски цирк през 1966 г.

9. Звездата отстояща на 432 541 светлинни години от лявата пета на ”Малката мечка”

10. Известна пакистанска фирма за производство на лопатки за въглища,доминираща на средно- азиатския пазар в края на 19 век.

11. Ритуален танц от горното поречие на река Нигер, изпълняван от местните шамани при лечение на абсцес на горен молар.

12. Другото название на Hypnum Felicium. (бот.)

13. Малък паразит от семейството на бълхите, изчезнал преди около 154 459 години.

14. Названието под което плоските клещи са известни в някои планински райони на Перу.(арх.)

15. Известен наш статист участвувал при заснемането на около дузина телевизионни филми през 60те години.(включително и ролята на човек слизащ от файтон на гара в трети епизод от ” На всеки километър”).

16. Улица в град Брамптън, Онтарио,Канада( пресечка на Терез Роуд).

17. Известен читалищен деец от град Пирдоп.

18. Американска пудра за перуки , произвеждана с голям успех по време на депресията .

19. Съкратеното название на албански институт, известен с провеждането на експерименти с медузи.(предимно неуспешни)

20. Името на втория съпруг на племенницата на индианския вожд Татанка-Йотанка.

21. Герой от оперетата ”Инокентий и Агафия” на диригента на военния духов оркестър от град Казан - Панкретий Самуилович Голдман(1827-1903).

22. Обичаен възглас при уриниране на страдащи от гонорея(трипер).

23. Малка шапка с шарено дъно (обикновено с перо на върха), носена от младите троли в сканди- навската митология.

24. Известен исландски преводач, превел от бенгалски на исландски поемата ”Рамаяна”.

25. Чешки фармацевт, открил спрей за неутрализиране на сърбежа причиняван от тясно бельо.

26. Названието на ляв приток на река Лофа, в северна Нигерия.(написано отзад - напред).

27. Млад таджикски художник успешно участвувал на бианалето на младата съветска живопис в Москва през 1984 година.

28. Първият тракторист на Горна Волта.

29. Виден солист от Стокхолмския балет, известен с прочуственната си интерпретация на ролята на Санчо Панса в балета ”Дон Кихот” и увлечението си по млади тайландски юноши.

30. Свиневъд-орденоносец през 1971 година , член на ТКЗС във Врачански окръг.

31. Инициалите на организацията на колекционерите на бирени капачки в Европа.

32. Вид гъста новозеландска туршия с много карфиол и бамя.

33. Марка за измерване вискозитета на течности в древна Ливия.

34. Бивш старшина от 4то Районно управление на МВР в София , известен сред колегите си като ”Махмурлука”.

35. Второстепенен герой от роман на Флобер.

36. Виден прогонвач на вещици от Севилия, наричан” Фризьора” от Саванарола.

37. Брат - близнак на известното куче - космонавт Стрелка.

38. Буква от азбуката.

39. Името на хазайката на Барух Спиноза.

40. Италиански композитор от 17 век,майстор на кратки мадригали и спагети по наполетански.

ОТВЕСНО

1.Изобретателят на нокторезачката.

2.Родното село на физиотерапевта Кирил Арнаудов Велев.

3.Музикален инструмент,използуван също и като казан за готвене от някои пигмейски племена.

7.Неправилен персийски глагол.(трето лице ,ед.ч.)

11.Популярна марка ножове за белене на картофи в Парагвай.

14.Гара в Никарагуа,близо до която през 1942 година дерайлира товарен влак с банани.

16.Предреволюционното име на фабрика за цимент в град Пенза, Русия, която при национализирането бе преименувана в ”ФЗЦГПОрДТМ” (изгоряла при големия пожар през 1954).

20.Древноиндийска игра,която някои смятат , като прародител на ”Не се сърди, човече”.

22.Дребен производител на гроздова ракия от русенския край.

25.Настоящият помощник на кмета в град Оруро, Боливия. (ако не се е пенсионирал вече)

29.Британски майор, присъствувал при подписването на Нанкинския договор между Велика Британия и Китай след приключването на прословутата Опиумна война(1839-42).

32.Известен крадец от Неврокопско в годините преди 9ти, успял след идването на власт на комунистите да се сдобие с титла ” Активен борец срещу фашизма и капитализма”.

33.Популярен румънски шахматист , гостувал на шахматен турнир у нас през 1975 година в Банкя.

35.Една от тайните съставки на освежителната напитка ”Кока-кола”.

36.Виетнамски ботаник починал наскоро от рак на простата жлеза.

38.Прякор на барабаниста на групата ”От кол и въже”, репетираща в читалище ”Петър Берон” в периода между 1969-1972 година.

източник

Българин живеещ с Сиатъл : Добре, че си идвам от време на време да разбера какво става по света. Там новините са от сорта 30 мин как днес слоницата в зоопарка родила слонче. На другия ден 30 мин как слоницата кърми слончето и т.н.

кой е тоя, трябва да си пусне по-добра кабелна :D. Иначе учебната система в Америка е мноооого по-добра от нашата. Ние сме някви всестранно развити и учим подробно билогоия, история, география, физика, химия, математика и накрая ставаме "професори", обаче с каша в главите.

Българина в Сиатъл като си е платил кабелна за 5 долара месечно ще гледа как слоницата родила. Аз си имах снн, нбс, euronews и колкото си искаш канали за новини. Не че защитавам американците, но това е глупаво и не е показателно. Те са 300 милиона, има много малоумници, но има и много умни хора. Тях на този клип няма да ги видите, дали случайно са ги пропуснали ? А вие като знаете кой е президента на Сомалия за много умни ли се мислите ? Не е въпроса да се тъпчат главите на хората с голямо количество ненужна информация, важното е да се развива мисленето, което и правят в американските училища. Ако отида в някой произволен средно голям град тук дали няма да мога да заснема същото клипче ?

напълно съм съгласен, който е живял в Америка знае доста по-добре как стоят нещата от такива, които са били на екскурзия или не са стъпвали изобщо

Извинявайте, но в по-голямата част от европа образованието е подобно на нашето. Не смятам, че не е по силите на учениците. И някакси отвътре ми идва да се доверя на културата на континента с хилядолетна история и традиции, континента на Ренесанса и Просвещението, вместо на държавата на Биг Мак-а и Freedom Fries.

Те за това са столетия пред нас..щото сме гении а те са супер тъпи парчета.

И пред Европа са точно защото са взели тези хилядолетия опит на веднъж и са го използвали. Който си мисли. че тук има по-малко тъпаци жестоко се лъже. Илюзия е, че там са повече защото хората са много повече, но като процент от населението със сигурност ние тук професорите сме на челно място в света.

Тъпи са не е ми. АЗ казвам на един, че съм от BULGARIA, a тъпанара ми казва, "а да БАВАРИЯ - това е в Германия нали". А аз тихо му казах да там е, обърнах се и се чупих от смях и го оставих да се развива. Друго нещо. Питам ги чували ли сте нещо за М. Шумахер. Отговор - "кой е той". Имаше и още интересни хави, но не ги помня.

американците може да не знаят за България, но корейици, китайци даже за първи път чуват такава държава. Това е истина, дето го казвам. Иначе учителите в колежи знаят къде е България. А и България не е няква сила, за да я знае всеки. И ние не знаем къде е някоя малка държава от Африка, Азия или Южна Америка. Колкото до Шумахер, на английски не се чете така, ако го напишеш може би ще го знаят. И аз питах един гледа ли формула 1, чуди се и накрая му го написах и веднага се сети, защото не е формула, а нещо от сорта на формюла и все едно му казваш друго нещо. Мен ме питаха знам ли Шварценегер, но на англйски се произнася Суарценегер или нещо от сорта, ходи се сещай кво е тва. Друго питат ме кой ми е любимия отбор (soccer за тях). Казвам Милан, то се произнася с друго ударение, като го написах веднага се сетиха

американците може да не знаят за България, но корейици, китайци даже за първи път чуват такава държава. Това е истина, дето го казвам. Иначе учителите в колежи знаят къде е България. А и България не е няква сила, за да я знае всеки. И ние не знаем къде е някоя малка държава от Африка, Азия или Южна Америка. Колкото до Шумахер, в английски не се чете така, ако го напишеш може би ще го знаят. И аз питах един гледа ли формула 1, чуди се и накрая му го написах и веднага се сети, защото не е формула, а нещо от сорта на формюла и все едно му казваш друго нещо. Мен ме питаха знам ли Шварценегер, но на англйски се произнася Суарценегер или нещо от сорта, ходи се сещай кво е тва. Друго питат ме кой ми е любимия отбор (soccer за тях). Казвам Милан, то се произнася с друго ударение, като го написах загряха

Аз съм сигурен, че ако ти изредя имена на 10 страни каквито и да са те ше имаш понятия къде се намират най-малкото. И няма да бъркаш местност с цяла страна. ЗА Шуми им казах He is F1 driver and seven times world champion. Както и да е. Освен това редовно свързваха българския език с руския и румънския. И ме питаха имаме ли си собствена парична единица, дали говорим на наш си език или сме англоговорящи. Ай сектир от тук :) :rolleyes:

ПС: НО че са световна сила и са богата страна е друг въпрос.

ПС 2 Последните думи не са за теб, а са просто буквен израз на възмущение

също ме питаха в България имаме ли тоалетни и бани в апартаментите, но и ние да бяхме огромна и известна държава щяхме така да гледаме на малките :)

Ние като сме много умни затова сме на тоя хал... Знаем всичко за всички и кво траем си и сме без пари... За тях парите са водещи и само парите имат значение, интересуват ги нещата около тях и това според мен е хубаво. Кой казва, че като знаеш факти си голяма работа. Аз знам факти, знам много в много области, хората ме определят като "интелигентен" и какво от това... От това, че съм интелигентен съм спечелил малко уважение, нищо повече. Не е важно да знаеш факти, а да разсъждаваш. Освен това съм сигурен, че за 5 мин на центъра ще намеря 20 българина (циганин + пропил се, изпаднал след комунизма + красива блондинка, спазваща последните модни линии на видима възраст 14-15 + върл фен на "Атака" +....), дето ще отговорят приблизително така на въпросите. Яд ме е само, че се успокояваме винаги с историята си, природата си, интелигентността си (а е ясно, че не са най-великите на земята). За хубавите жени спор няма.

Може и за 5 долара да му е кабелната. Колко им плащат в M$ не мога да кажа, та е възможно и да не може да си плати повече човека. Че има умни - има. Ама това е направено да покаже какво е нивото на средностатистическото население, а не на малцинството от хора дето имат нещо повече от конец между ушите.

Тук, ако сега минеш по главната с тия въпроси и тая карта и питаш произволни хора на възрастта на тези, които гледахме в клипчето, колко време ще ти отнеме да заснемеш същия брой малоумни отговори? И то от хора, който го говорят сериозно, а не го избиват на бъзик? Според мен мнооого повече,отколкото е отнело да заснемат тези от клипа.

А толкова ли не можеш да се сетиш, че просто са избрани най-тъпите отговори :) Зависи и от града, в Чикаго почти всеки знае къде е България, даже много хора са идвали тук. В малките градове с по 200-300к население естествено, че ще има много такива непросветени. Неможе така да се лепне етикет на една нация, че е тъпа. Най-малкото защото те са първи по БВП в света ако не смятаме Европа като цяло, ако я смятаме - втори. А ние сме 75ти. Защото всички са много тъпи, затова сме на тоя хал. Няма как ние да сме тъпите. Това дали един човек е интелигентен не зависи от това дали има висока обща култура. Тук като ни учат на обща култура само много ли е добре ?

Ние като сме много умни затова сме на тоя хал... Знаем всичко за всички и кво траем си и сме без пари... За тях парите са водещи и само парите имат значение, интересуват ги нещата около тях и това според мен е хубаво. Кой казва, че като знаеш факти си голяма работа. Аз знам факти, знам много в много области, хората ме определят като "интелигентен" и какво от това... От това, че съм интелигентен съм спечелил малко уважение, нищо повече. Не е важно да знаеш факти, а да разсъждаваш. Освен това съм сигурен, че за 5 мин на центъра ще намеря 20 българина (циганин + пропил се, изпаднал след комунизма + красива блондинка, спазваща последните модни линии на видима възраст 14-15 + върл фен на "Атака" +....), дето ще отговорят приблизително така на въпросите. Яд ме е само, че се успокояваме винаги с историята си, природата си, интелигентността си (а е ясно, че не са най-великите на земята). За хубавите жени спор няма.

Радвай се бе човек. Радвай се, че те определят като интилигнентен. Мен пък ми е кеф като знам повече неща от някой. Кеф ми е да имам знанения, още повече в област, която силно ме влече. Кеф ми е да имам богата обща култира. Сичко това ЗА СЕГА не ми пълни джоба с пари, ама като ме питат кой е Тони Блеър няма да кажа, че е певец или рокаджия. Оле ами малко исторически събития. Ако английския ми беше на високо ниво щях да си направя шефа за две стотинки. Както и да е. Ест. че и там има умни хора, но аз си мисля, че нашата средна прослойка е по-умна от тяхната ;). Освен това циганите не ги имай за част от БГ населението. Поне аз тия жалки подобия на форма на същестуване не ги бръсна за слива из калъбълъка

А толкова ли не можеш да се сетиш, че просто са избрани най-тъпите отговори :) Зависи и от града, в Чикаго почти всеки знае къде е България, даже много хора са идвали тук. В малките градове с по 200-300к население естествено, че ще има много такива непросветени. Неможе така да се лепне етикет на една нация, че е тъпа. Най-малкото защото те са първи по БВП в света ако не смятаме Европа като цяло, ако я смятаме - втори. А ние сме 75ти. Защото всички са много тъпи, затова сме на тоя хал. Няма как ние да сме тъпите. Това дали един човек е интелигентен не зависи от това дали има висока обща култура. Тук като ни учат на обща култура само много ли е добре ?

Само, че аз там правех повече пари от нашите, та това прави ли моите родили тъпи. Стандарта на живот си е различен, а като говорим за Чикаго - ма ние си говорим за България :lol: :rolleyes: :P

За какво да се радвам, общата култура пари не прави ;) Мен това ме дразни, че сме зле и всички, които са добре са тъпи, малоумни и т.н.

Ние докато учим физика, химия, биология, 1000 различни истории онези глупавите учат много от това, което са решили да стават и по малко от останалото, като си учат главно тяхната история, а не един срок тяхната и 4 години и половина чужди. После нямат обща култура и са добри в професията си, а ние сме от всичко по малко и от нищо като хората.

За какво да се радвам, общата култура пари не прави ;) Мен това ме дразни, че сме зле и всички, които са добре са тъпи, малоумни и т.н.

Ами и мен това ме дразни, но за сега не мога да го променя. Колелото нали си се върти :).........:):)

Средния им коефициент на интелигентност наистина е под нашия ,но това не им пречи да са най-развитата нация в света,а да се правят цялостни изводи за някакво общество винаги е било неразумно нещо.

Това е една представителна извадка ... та по господари на ефира к'ви ли не ги виждаме дори журналистите да ги говорят. Ако си направят една компилация от глупави отговори и твърдения всяка нация може да бъде натопена по същия начин.

Тук също можеш да отидеш в някое забутано село или гето и да ги питаш за някои неща ,които са общоприети ,че всеки трябва да ги знае и да се наслушаш на глупави отговори.

ЕДИТ:Гледах го пак , поне тия са много прости ,които са снимани на видеото ... за всички нз :D

Средния им коефициент на интелигентност наистина е под нашия ,но това не им пречи да са най-развитата нация в света,а да се правят цялостни изводи за някакво общество винаги е било неразумно нещо.

Това е една представителна извадка ... та по господари на ефира к'ви ли не ги виждаме дори журналистите да ги говорят. Ако си направят една компилация от глупави отговори и твърдения всяка нация може да бъде натопена по същия начин.

Тук също можеш да отидеш в някое забутано село или гето и да ги питаш за някои неща ,които са общоприети ,че всеки трябва да ги знае и да се наслушаш на глупави отговори.

Най-тъпото беше,момента,в който показваха франция на мястото на Австралия ли беше? Абе,там...където на Франция не й е мястото...ахахах ох не не... :blink: Защо по дяволите хората не знаят къде е Франция.Да беше Бутан поне,нямаше да знаят,нямаше да им се смея.Ама Франция...Корея...Муаааахаххаха :lol:

Някакви такива образовани хора.....то и тук има същите.Навсякъде са днешно време :unsure:

Ние докато учим физика, химия, биология, 1000 различни истории онези глупавите учат много от това, което са решили да стават и по малко от останалото, като си учат главно тяхната история, а не един срок тяхната и 4 години и половина чужди. После нямат обща култура и са добри в професията си, а ние сме от всичко по малко и от нищо като хората.

ей тва е истината.

ей тва е истината.

Аз за тва ся уча за "тънките занаяти" :):). Специализирам мениджмъннт на риска във факултета Кражби и Продажби :). Магистратурата ше ми е за ЕМИР :) :lol: :rolleyes: :lol:

А толкова ли не можеш да се сетиш, че просто са избрани най-тъпите отговори :) Зависи и от града, в Чикаго почти всеки знае къде е България, даже много хора са идвали тук. В малките градове с по 200-300к население естествено, че ще има много такива непросветени. Неможе така да се лепне етикет на една нация, че е тъпа.

Реакцията на един 44 годишен американец като му показах филмчето преди 20 минути:

Yikes -- that's pretty appalling (and I only made it through the first 2 minutes). The point of the clip is well taken and indeed, there are a great many people here who foolishly believe that the world begins and ends right here in the U S of A, which is truly sad. I would point out that it would be a simple matter to edit the responses of similar questions asked anywhere in the world to make someone look bad, though I fear that little effort may be required here -- especially in certain regions of the country.

I'm accustomed to living in University communities and am frequently shocked when I venture out and experience the less-educated majority.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...