Jump to content
BulForum.com

Не сте сами

juji

167 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

abe az sum za lenti4kite i pro4ie...kato ideq da ne 4e vur6i nekva rabota...prosto moje da vduhne nadejda na sestrite v libiq ina4e drugo ni6to nqma da se postigne...v4era bateto na edna preskonferenciq kaza citiram "mahnete gi teq lenti4ki tova e licemerie az sum hodil li4no da govorq s kadafi" ta hora koito nosqt lenti4ki ni6to nqma da napravqt osven da vurnat kap4icata nadejda na sestrite...drugi sa tezi koito trqbva da napravqt ne6to po vuprosa ot 8 godini trqbva da go napravqt za tova vsi4ki sa maskari kakto se kaza po-gore...da nparavim edna partiq tuka foruma osven ;)

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

жужи, човек с работа не би се занимавал с това. защо майка ми или баща ми не идат да протестират? ами щото са от 7 до 7 на бачкане и да искат не могат да идат. така че да ме извиняваш, ама толкова и работата ти е работа :)

Абсурдността е вече факт - захарчета "Не сте сами", кайма с лентичка... Тоалетна хартия "Не сте сами" дали ще пуснат?

Не знам за тоалетна хартия, но в деня на шествието на Витошка видях контейнер за смет закичен с лентичка... която, да не забравяме, представлява българският национален флаг. Продават и сандвичи с лентичка на етикетчето. Някои хора просто нямат усет за това кога достатъчното е достатъчно, кога достатъчното се превръща в прекалено и накрая завършва с осиране. Като осирането на Дони - от позицията на какъв ще квалифицира хората като глупаци? На много съвестен гражданин?! А къде беше и какво направи до сега? Тъпак.

Слогана на кампанията все повече придобива другия си смисъл - наистина не са сами, тези дето изведнъж получиха пристъп на будна гражданска съвест... ей тъй за една нощ.

А и това "кампанията на бТВ, Дарик и Стандарт" - наистина е противно. Подобно себеизтъкване е върха на простотията - един вид "да де, българи сме, заедно сме, обединени сме, подкрепяме, ама да не забравите, че ние бяхме по-обединени и по-заедно и сме по-българи и по-подкрепящи..." На баба им летателния апарат. Ако не бяха хората на площада кампанията им щеше да е просто поредната дивотия...

Стенли е моного прав - до тук е докарано положението защото някой не си е вършил работата. И ако си зарежем всички дружно работата и хукнем по шествия - твърде вероятно е батака да продължи, вместо да се оправи... Щеше ли да има нужда от инициативи, ако всеки си гледаше работата? Едва ли...

Хайде да подемем инциатива "Аз си гледам работата!" - мисля, че ще има по-голяма полза.

И как ще им вдигне надеждата в Либия?! Те осем години се надяваха. Пределно им е ясно, че са зарязани там от всички. И да се надяват на нещо, то това едва ли е България... Не знам какво им е, но ако аз бях на тяхно място щях да кажа едно "Благодаря, но мааалко закъсняхте с тия пристъпи на подкрепа, песничики и шествия..."

с тия глупави ленти са излагаме колко сме слаби пред целия свят...

вместо тия дет имат власта да направат нещо по въпроса, обикновения българин ша ми носи ленти, ша са събира кат стадо и ша вика като малоумен-СВОБОДА...

трябваше с тия ленти народа да се обедини срещу некадърниците и виновниците за тази трагедия в парламента и да ги измете, а не да ставаме за посмешище на цял свят...

Мен ме издразни рекламата за протеста,ония пе*ал Дони вика който не доиде и си остане във вкъщи е глупак,абе селио ти голям националист стана :angry1

Отностно лентичките,на 30,31 декември отивам аз до била да си купя и двата пъти ми казват ми нямаме,голяма кампания няма що!Както каза @zgan тва,че не носим не означава че не ни пука.

Ох...

don_anton,

вдъхването на надижда не е ли достатъчно добър аргумент?

Правете ли изобщо разлика между кампанията и целта й?

А разлика има...

juji, осем години да не се прави нищо... осем години да те оставят в кауша... да ти казват, да си траеш, щото с вдигане на шум не става, да ти обясняват как уж нещо се прави, ама е толкова тайно, че чак никой не го усеща... каква надежда?! Алооо... Не вярвам във внезапните пристъпи на будна гражданска съвест, още повече когато са манипулирани, а не идват от вътре. Батето е пиянде и пропаднала личност, но дори той видя какво огромно лицемерие е тая "кампания". Жалък опит да си измием всички ръцете, че нещо сме сторили, че не сме ги заебали там за цели осем години. Опитваме се да си купим чиста съвест. Няма да стане... Закичихме по лентичка, отидохме на площада, попяхме ангажирани песни в стил фестивал "Ален Мак" от времето на развития социализъм - и хайде вече сме целите в бяло. Може да спим спокойно. А утре ще хукнем да си купуваме Стандарт заради диска с ангажираната песен - да покажем колко сме активни и как подкрепяме... Някой ще даде ли информация за това как кампанията се отразява на тиража на вестника - с колко е скочил и с колко ще скочи сега с диска? Едва ли... Щото е срамно и чудовищно това което правят. Знаеш ли кой издава Стандарт? Едни хора, които са известни с това, че правят пари от всичко, при всякакви условия и за които се говори, че и старата си баба ще изтъргуват ако има далавера. Е направиха си я далаверата. Хората, които проглушиха света колко хубав, честен и добър човчец е Михаил Чорни, как несправедливо е изгонен и наклеветен... в няколко държави.

Ето това е целта на кампанията. Истинската цел.

Това ли беше единствения начин да се разпространява диска? Със Стандарт?! Айде бе... и един мърмот...

А разлика има - наистина има - в тиража на един вестник и в печалбата от него...

Абсолютно сам съгласен с Mechka.Кви са тия лентички ве ние трее война да им обявим на тия :ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r:

Хаха! Малко са далечко, ама натам отиват работите :D. Да ви припомня, че Израел за 1 ефрейтор влязоха в Ливан.

Скоро вероятно някой ще пусне и фонд за събиране на средства. Даже е много вероятно. И по бтв ще слушаме всяка вечер по колко средства са събрани. Мобилните оператори и те ще се зарадват.....

То хубаво си приказвате тука вие, но знаете ли кое е най-лошото. Най-лошото е че тези хора там наистина няма кой да им помогне и не ми се иска да доживяваме момента в който ще ги екзекутират. Такъв шамар ще ми е трудно да го понеса. Лошото е че с времето тези хора там станаха статистика някаква. Нещо за което си казваме "Еми кофти се получило така ама какво да направим". Лошото е че няма и какво да направим. Лентичка не нося честно казано ама ми е кофти за тия хора. И май не е лошо да нося. Опитах се да се поставя на тяхно място и е леко трудно. Щото сега съм си на топло пред компоютъра и си чета из форумите и от тази позиция е трудно да се поставиш на мястото на някой дето лежи в либийски затовр осма година. Там не е Шератон, определено. Там си между хора дето и езика им не знаеш. Дето те мислят че си им избил децата и те мразят жестоко. Опитайте се да си го представите. Няма мама, няма тате, няма кой да ти помогне и една окуражителна дума няма кой да ти каже. И си знаеш положението в държавата и си наясно, че решат ли резаците да те екзекутират нищо не може да те спаси. Дали пък ако имат шанса да видят тази инициатива и тези лентички, няма да им е по лесно да си понесат съдбата. Дали в минутките преди екзекуцията няма да им е по-лесно да се държат като знаят, че "не са сами". Сами са за съжаление, но дори една такава илюзия да им създадеш на тези хора, пак си заслужава. Да от тука е лесно. Иска ми се да се оттърват тези хора. Но ако не могат, искам да покажат екзекуцията на всички. Може би тогава всички ще разберем, че и малкото надежда, малкото подкрепа, която можем да дадем си е струвала. Поне малко утеха да им дадеш на тези хора.

Вярно е и другото. Вярно е че ни мажат жестоко очите с тази история. Вярно е че много политици се възползваха по изключително свински начин от ситуацията. Но повечето от вас обичат да изпадат в крайности. Не е нужно да си овца, за да дадеш на хората малко надежда. Не пречи да я дадеш и в същото време да прецениш, кой са точно хората които се възползват от тази ситуация за да трупат дивиденти. Не е толкова трудно в крайна сметка.

1 - Твърде късно е - 8 ГОДИНИ!!!! Това са ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ мълчание - сега се сетихме!!!!!

2 - Не трябва да са лентички ами черги, с които да си закрием лицата от срам! (или да направим "мечка" на някои конкретни политици)

3 - Хартиени са, т.е. се мачкат, нагъват, късат и т.н., което значи че трябва често да се подменят. Както е казал afx:

Имам някакво усещане че тази кампания би помогнала единствено на хората печатащи лентичките.. тъй като всички много добре знаем че нищо не можем да направим по въпроса, освен едни други да се успокояваме че вършим някаква работа.

:pirate

:( Вече не знам какво да мисля. Склонен съм да защитавам и оплювам кампанията със еднаква сила...

and so fuckin' what?!

Отпечатването на лентичките не е кой знае какъв разход + повишените продажби на вестника = PR за смешна сума.

Иначе за чергите Deftur го каза доста добре.

afx, какво се очудваш? Хубава идея + отвратителна реализация.

Принудени сме да избираме дали да си затворим очите за цялата помия и да окажем подкрепа пред това да не си затваряме очите и да не окажем продкрепа. На всичкото отгоре тези, от които зависят нещата не дават признаци на живот. Все нашите сестри са прецакани и ние все сме прецакани, но поне да се държим за ръчичка мамка му...

И стига с тия осем години мълчание!

Това, че сме мълчали официално, не значи че сме мълчали неофициално.

Да не забравихте по колко пъти гласувахте в един ден в сайта на Ал Джазира?

Да не би да забравихте що нещо се изписа тук по този въпрос?

Само тук ли се писа по този въпрос?

Не казвам, че това е било достатъчно, но пак е било поне едно хълцане по време на мълчание :bgrin:

Просто защо така се получи с тия хора,омръзна ми даже и да си мисля,че е заради нашата заспала система,дано Бог ги спаси тези хорица

Честно ви казвам писна ми от тези простотии. Около мен има човек болен от 8 години точно, при това млад. Не може да му се постави диагноза, но на никой не му пука (освен на близките). А тези, че ги предупредиха да се върнат, Поляците се изтеглиха обаче те от лакомия останаха. И постоянно по ТВ, Радио се за тях говорят. Еми писна ми. Аз лично не нося лентичката, няма и смисъл. Някой може да ме обяви за луд или каквото и да е, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че ми писна от тези медици и ми е все тая дали ще ги обесят. Вярвайте ми много от българските медици (в България) заслужават смърт. Сигурен съм, че има и други на това мнение.

Честно ви казвам писна ми от тези простотии. Около мен има човек болен от 8 години точно, при това млад. Не може да му се постави диагноза, но на никой не му пука (освен на близките). А тези, че ги предупредиха да се върнат, Поляците се изтеглиха обаче те от лакомия останаха. И постоянно по ТВ, Радио се за тях говорят. Еми писна ми. Аз лично не нося лентичката, няма и смисъл. Някой може да ме обяви за луд или каквото и да е, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че ми писна от тези медици и ми е все тая дали ще ги обесят. Вярвайте ми много от българските медици (в България) заслужават смърт. Сигурен съм, че има и други на това мнение.

Speaking my lang bro ...

Просто защо така се получи с тия хора,омръзна ми даже и да си мисля,че е заради нашата заспала система,дано Бог ги спаси тези хорица

То нека си изгният в затвора и да им мине живота там, пък после я има, я няма Бог, който да ги спасява.

Някой може да ме обяви за луд или каквото и да е, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че ми писна от тези медици и ми е все тая дали ще ги обесят. Вярвайте ми много от българските медици (в България) заслужават смърт. Сигурен съм, че има и други на това мнение.

И на нен ми писна вече, ама...Чак пък толкоз, едва ли. Наистина вече "рекламата" за медиците, навсякъде се разпространи и вече малко като че ли писва, но продължава да ми пука за медиците, защото най-малкото са хора като всички. Щом чак и на захарчетата за кафе се отпечатаха какво да кажа. ОК, нека да си ги печатат, ама освен съпричастност какво очакват от нас? Да ходим да правим камикадзе атентати ли?

Вече всяка акция на БТВ, или каквото и да е, ми причлича на евтин аматьорски театър. Все по-зле почва да става самата телевизия.

Не на аматьорски театър - това постоянно натякване по телевизията колко са велики и съпричастни бТВ, Дарик и Стандарт заприлича на това как във всяка новинарска емисия и във всяко собствено предаване ни заливаха с "новини" от Сървайвър (по Нова - за ББ3) - кой пръднал, кой мръднал... Абсолютно същия подход. Е мама му стара случая със сестрите = на тъпо риалити шоу?! Така ли? Мерси съм им от кампанията.

В часа по литература във вторник:

"За домашна напишете "Обръщение към българските сестри в Либия/заразените със СПИН деца/Кадафи/българските политици". Ще четем творбите ви в петък, в часа по езикова култура."

:blink:

...сега ще има голямо мъмрене, че съм без домашна... не че не мога да напиша нещо, просто смятам, че е абсурдно да се прави по този начин... домашна по литература?!?!?

По времето на Живков пишехме писма "До едно съветско/никарагуанско/виетнамско другарче", писали сме и писма до Рейгън - "За разведряване, мирно съвместно съществуване и преустановяване на надпреварата във въоръжаването"...

Твоя учител явно още работи по онези схеми....

Иван Костов,Надежда Мафиялова, тея двамата трябва да бъдат публично оплюти .Заради тях и тихата им простотия ,тези хора изгниха по затворите на диктатора кадафи.ДСБ-скрии се бе мухльо :angry1

В часа по литература във вторник:

"За домашна напишете "Обръщение към българските сестри в Либия/заразените със СПИН деца/Кадафи/българските политици". Ще четем творбите ви в петък, в часа по езикова култура."

:blink:

...сега ще има голямо мъмрене, че съм без домашна... не че не мога да напиша нещо, просто смятам, че е абсурдно да се прави по този начин... домашна по литература?!?!?

Интересно, но ние имаме същатата домашна :angry1 Явно това е пак някаква измислица на даскалите тяхна акция пфффф. Между другото това ми е домашна по час на класа :laughing: Таква простотия не бях виждал.

Е, вие пък...

Такова поле за изява имате и ви мързи да се възползвате.

Ето едно начало:

Мили медици,

обръщам се към вас, защото ми писна да слушам непрекъснато за вашия процес.

Не ме ее дали ще ви обесят или разстрелят.

И политиците не ги ее.

Казах ли ви, че не ме ее?

Ето, казвам ви го!

Не ме ее за скапаните лентички.

Не ме ее за домашната.

Не ме ее, щото сичко е пропаганда.

Просто не ме ее за вас!

Мили медици,

обръщам се към вас, защото ми писна да слушам непрекъснато за вашия процес.

Не ме ее дали ще ви обесят или разстрелят.

И политиците не ги ее.

Казах ли ви, че не ме ее?

Ето, казвам ви го!

Не ме ее за скапаните лентички.

Не ме ее за домашната.

Не ме ее, щото сичко е пропаганда.

Просто не ме ее за вас!

Толкова много мъдрост и истина в толкова малко думи...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...