afx Posted January 15, 2007 Share Posted January 15, 2007 Не се смятам за овца.. както някои от вас се опитвате да ни изкарате. И изобщо не знам дали е куул да си против всичко или пък да следваш моркови. Просто съм реалист и няма да нося лентичка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Нося и не се притеснявам, че някой ще си помисли колко клиширано или показно е това. Самият надпис на лентичката ясно говори за идеята им. Идея която се е родила от безсилието и протеста, от гнева и съпричастието на цял един народ. Съвсем не вярвам, че ще освободят нещастниците от Либия заради моята лентичка, но носейки я аз казвам без да говоря: "Съпричастен съм". Виждайки лентите и на други хора, се чувствам по-добре в страна където не всички се присмиват песимистично на идеите а ги подкрепят и не се срамуват да го покажат - една малка стъпчица към повече единомислие и сплотеност на нацията (нещо в което сме светлинни години назад от толкова много други) Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Носенето на такава лентичка е все едно да ядеш по-малко, за да може децата в Сомалия да не гладуват толкова... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 и да се присмиваш на овцете носещи лентички, защото видите ли те вярвали в някаква си обречена кауза. Щеше да е прекрасно, ако 50% от хората с лентички наистина вярваха, а не слагаха само защото си мислят "хм, това ще говори добре за мен..." Лентичките изразяват единствено подкрепа и нищо повече. Подкрепа, която ако има от кого да се види, както в случая с чужденците на Дочо, е много добре. Защото създава впечатление у чужденците, че за българите това наистина е една национална трагедия и те действително вярват, че сестрите са несправедливо осъдени. ...обвинението е в заговор и умишлено заразяване...осъдени са, защото са се организирали срещу либийската държава и либийския народ. ... 5 български медицински сестри и някакъв си палестински лекар? общата черта на заговорниците е именно това, че са българи. така се създават стереотипи. Всичко е политическа игра от самото начало. И отново за пари, в случая - външният дълг към България. Просто за Либия заразените със СПИН деца и наличието на български медици наблизо е бил идеален случай. И следват неща от сорта "Вие убивате бъдещето на страната ни, как очаквате да ви плащаме?!" Или вероятно това е оправданието на българските политици, за това, че не са пожелали да направят нещо в момента, в който нещата са се случили и заради тях нашите медици са се превърнали в изкупителна жертва на либийското правосъдие. Вероятно има и други причини... ясно, че е сложен и неясен въпрос. Да, май е наистина куул да си срещу всяка инициатива... Пък действително колко не е куул да си против всяка инициатива... Зависи всъщност каква е инициативата. Лентичките са безгласният начин за подкрепа. Ако имаше нещо, където нагледно да се види мащабността на подкрепата...подписка, гражданско шествие, или нещо космическо, отразено в последствие в световните медии "Най-големият поход със стотици или хиляди участници, прекосяващ България в израз на подкрепата към медиците в Либия, с плакати "Не сте сами!" ", щях да съм първа там, защото е чест да участваш в нещо такова, и това наистина изразява националното самосъзнание. Защото на хората нищо не им струва да си закачат лентичка, изразяваща убеждения, а друго е да отделят 3 дена от ценното си време за нещо такова. Просто съм реалист и няма да нося лентичка. В случая и аз май излизам така. Обаче не защото не подкрепям, а единствено защото няма от кого да се видят. Нося лентички против СПИН-а и т.н. - те достигат пряко до хората, защото засягат всички. Но за медиците не мисля, че точно това е особено ефективно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 В случая и аз май излизам така. Обаче не защото не подкрепям, а единствено защото няма от кого да се видят. Именно... Това че не сме част от кампанията не значи веднага че бълваме отрицателна енергия Нито мисля че е клиширано, нито се опитвам да кажа на всички: сакън не носете.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Искам да ви кажа нещо на всички които си мисля, че лентите са нещо. Искам първо да си изложа тезата за медиците ни, това дали са виновни или не никой незнае и надали ще се разбере. Едно е сигурно на база тяхната да кажем "зла участ" много от действащите ни политици си изградиха кампанийте и ги спечелиха. Защо никой не вдигна шум когато наши сънародници бяха заловени в Нова Зеландия и бяха осъдени и лежаха в затвора??? Верно те си наеха адвокати и ги оправдаха и все още водят дело срещу Нова Зеландия в Хага. Къде са нашите държавни тикви за тея хора които сами трябва да се оправят, та всички гледат само медиците??? А и отговорете ми защо само българи са задъжани?? Някой ще ми каже сега, че и ливанец има .. има ама друг път и той е с български паспорт и е български гражданин. Защо когато Здравко (мъж на една от сестрите) каза, че са го заплашвали за да не наема частен адвокат никой не се обади ами се потули всичко??? Искам да ви кажа, че и да се накича целия с тия лентички няма да помогна и не ми говорете за съпречастност, защото в България всичко е за 3 дена, вчера бяха навършени 40 дена от поредната черна дата за България (кастрофата над река Бяла) и беше отразено с 3 мин. клип все едно нещо нормално. А децата от Индиго?? само условни присъди къде ви е съпречастността и гражданското самосъзнание??? Не са само медиците които заслужават внимание, просто те са най - изгодни на нашите хубавци наречени политици. Иска ми се да бъдем като Унгарците, които показаха на цял свят как трябва да се действа, само, че това в БГ е невъзможно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Ако е да избиета половината от населението на земята сте много близко до истината. По принцип съм привърженик на подобни на Малтус идеи, но смятам, че по-скоро би трявбвало да стане по естествен път. Идеята ми в случая беше, че освен да идем да трепем либиици нищо друго "реално" не може да свършим. И на ръце да хванем да ходим по митинги пак никой няма да се трогне. И кво.. малоумните американци да се налеят и те с некви бомби и пак целия свят да ядем лайната от замърсяването ... as usual... Като в Авганистан и Ирак. Там атомни бомби не знам да са пускали. Те и без това не правят разлика...да ги почват Либия, Тунис, Мароко, Иран, Тюркистан...Египет, Сумалия, Китай....всичко наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Айде айде много божи кравички станахте... Лично на мен,не ми дреме какво ще стане с Бг медиците,защото ако аз съм на тяхно място,на никой няма да му дреме за мен "Боли ги фара",че едикой си в Либия едикакво си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Искам да ви кажа, че и да се накича целия с тия лентички няма да помогна и не ми говорете за съпречастност, защото в България всичко е за 3 дена. Тъй тъй... Може да подшушнем на американците, че либия произвежда атомни бомби и ...гледай к'во става. И кво.. малоумните американци да се налеят и те с некви бомби и пак целия свят да ядем лайната от замърсяването ... as usual... Лично на мен,не ми дреме какво ще стане с Бг медиците,защото ако аз съм на тяхно място,на никой няма да му дреме за мен no comment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted January 16, 2007 Author Share Posted January 16, 2007 Ох, милички... Не е ли все едно дали ще отидете на митинг или ще гледате ежедневно митинга по улиците. Ще се събере тълпа, някой политик малоумник ще крещи на счупен микрофон и цялата история ще трае от ден до пладне. А какво ще остане на другия ден? Само тонове боклуци. Дали ще е същото, ако в продължение на един месец правите безшумен митинг ежедневно и навсякъде? Искате това, което правите да е увенчано с успех, искате да осмисляте действията си. О.К. ваша си работа. Явно някой ден ще разберете, че в живота няма нищо сигурно. Понятия като успех и неуспех се размазват пред вас. В крайна сметка важни остават действията. И История май малко сте чели, защото не знаете какви чудеса са постигали най-обикновените граждани на едно сплотено общество. Казвате, че било хубаво, че някой чужденец видял лентичките и разбрал.... А аз си мисля, че би било наистина хубаво, когато вървя по улиците и всеки срещнат носи лентичка. Не заради тази кампания специално, а заради силата на една такава лентичка. Защото тя става силна, когато се носи от повече хора. Тук не става въпрос за лицемерие, а за показен протест, който обединява цялото общество. Какво ли ще си каже тогава този същия чужденец? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 . Какво ли ще си каже тогава този същия чужденец? нищо.+това тези чужденци нищо не прават,никой няма да си мръдне пръстта.Само казват,че съжеляват,демек оправяйте се.Живота в България е доста напрегнат и изпълнат с напрежение,че хората да мислят за някви си медици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda7008 Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Аз ненося такива работи щото просто няма смисъл това няма да помогне с нищо на медиците Това нещо майче го измислиха битиви не за друго а заради рейтинг и нищо повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 тия лентички могат да бъдат единствено тема на разговор между двама познати като се срещнат и единия носи такава,а другия-не -ооо,мархаба бе жеко,как е,от кога не сме се виждали -еей,пепо,здрасти,къде се губиш,да не си се оженил? -...дрън-дрън -...аха...пръц... -о виждам,че подкрепяш инициативата за медиците,браво -еми да,нали ме знаеш,че съм върл националист и обичам всичко българско...бля-бля... -да бе,то и аз щях да се зема ама последния вестник го зе една пенсия и после се отнесох с ежедневните тъпни и забравих,ама сега като те гледам тебе ще се поразтърся.това е добра инициатива,оххх дано да ги освободят хайваните,так им съчувствам... -мани бе,пълни мръсници са тия кадафи и сие.аз имам един познат,където сестрата на брата на жена му,му казала,че в работата и някаквя нейна колежка имала братовчедка,която била съседка на майката на здравко...и тя и дала такива лентички да ги раздаде на познатите и ся сички от фирмата ходят закичени... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 и кво като носите лентички, медиците освободиха ли ги? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted January 18, 2007 Author Share Posted January 18, 2007 НЕ СТЕ САМИ - не знаете ли значението на тези думи? Щом препирате за свободата на медиците, ще очаквам от вас да посочите конкретни решения и алтернативи, защото някак ми стоите голословни edit: Не мислите ли, че е доста наивно да влагате този гол призив - свобода на нашите медици, в кампания, която има коренно различна цел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Up-вам темата.. защото си сложих лепенка на Голфа (пише се с главно Г защото е като.. Господ ) Сега сериозно: надявам се да сте гледали предаването на Карбовски снощи, ако не сте - има торент във zamunda.net С един приятел (фен на Костов and others..) веднъж си говорехме.. не може просто да се каже "и едните и другите са маскари" и толкоз.. без никакво политическо съзнание от типа "нищо не зависи от мен следователно нищо не ме интересува". Е да.. ама баш си може: на предстоящите избори ще ми е доста трудно да определя за кой точно да гласувам. Първо ще трябва да мине багера и да изнесе всички лайна от парламента.. просто ни трябват нови хора... Мен ме е срам от хората които толкова години абсолютно нищо не направиха за България.. и сега ще се наложи да избирам от тях за европейския парламент. На фона на някои от предишните ми post-ове в темата. е да.. може би някой ще ме нарече фурнаджийска лопата и лицемер.. ама честно казано не ми пука особено много.. И последно.. ако някой пак ме нарече с име.. като "комунист" както в една друга тема.. той Stenli си спомня... без дори да ме познава и да ме е водил за ръчичка до урната когато съм гласувал на последните избори.. ще му дам възможност да ми види "партийната книжка" от близко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted February 11, 2007 Author Share Posted February 11, 2007 Какво му е фурнаджийското? Човек непрекъснато сменя гледните си точки и това в повечето случаи е за добро, т.е. има някакво развитие. Не зная за вас, но като гледах кадри от шествието в петък и настръхнах... Днес по новините Здравко коментираше, как това шествие се е отразило на нашите сестри. Само заради това последното си струва! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 хора без работа и с кво да се занимават ходят протестират. тва не сте сами е бахти ужасният спам Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 хора без работа и с кво да се занимават ходят протестират. тва не сте сами е бахти ужасният спам Ползваш ли скайп?? (finger) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Ползваш ли скайп?? (finger) мерси, подобно (mooning) Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 хора без работа и с кво да се занимават ходят протестират. тва не сте сами е бахти ужасният спам Абсолютно съм съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Не мислите ли че това са хора СЪС работа които ВЪПРЕКИ натовареното си ежедневие протестират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 не, мислим, че от една страна това е евтина реклама (за да си вземеш лентичка или лепнка кой вестник трябва да си купиш?), а от друга, че няма ама грам смисъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 12, 2007 Share Posted February 12, 2007 Lentichki...martinichki...prezervativi...flanelki.......nashte sestri sa v libiq oshte taka che efekt nqma.Bili sme suprechastni che gi nosim...tova avtomatichno osujda vsichki ostanali che ne sa saprichasnite, a ot kade na kade nqkoi si shte mi kazva dali az sum suprichasten ili ne samo zashtoto e otpechatal nqkva lentichka. Ochakvaite martenichki za mart i gumeni botushi do krusta "Ne ste sami" Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted February 12, 2007 Author Share Posted February 12, 2007 Хахах Самата кампания е отвратителна. Не мога да я трая. В съзнанието ми вече се превърнала в образец за това как НЕ трябва да се правят кампании. Но каузата си е кауза. Сега ще си купиш вестник Стандарт заради лентичката, но това не означава, че ще станеш фен на този вестник. В смисъл - плащаш си еднократно лентичката и повече никога не поглеждаш тази медия, която трупа по най-грубия и брутален начин девиденти (впрочем, май само си мисли, че трупа). Та това е. Всички се юрнаха през просото, без да помислят малко как ще им се отрази наистина това, как да направят PR кампаниите си професионално, така че да не е толкова очеизвадна цялата галимация. Ама това е друга тема... Няма да навлизам в нея. Абсурдността е вече факт - захарчета "Не сте сами", кайма с лентичка... Тоалетна хартия "Не сте сами" дали ще пуснат? Stenli, да ме прощаваш, но ако при всичките ми ангажименти, можеш да ме наречеш "човек без работа", то тогава "човек с работа" не зная как би изглеждал... Просто дори ми е трудно да си го представя. ZGAN, между другото идеята за лентичка - мартеничка е доста добро попадение, защото самата лентичка с трибагреника за нищо не става. Тя също е пример за това как НЕ трябва да се правят лентички за подобни кампании. Но това също е друга тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.