Jump to content
BulForum.com

Не сте сами

juji

167 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Ами аз досега не съм носил тази лентичка!В нас имаме само една такава лентичка която беше в някой от броевете на вестнк Стандарт!Майка ми когато се сети я носи!Инициативата е хубава,но е лошото че дори и всички хора в България ако ще и по 100 ленти да си сложим няма да променим нищо!От нас нищо не зависи!

Тъпо е с тия лентички и затова не нося.

Аргументи:

Целия свят знае (българите най добре) че медиците ни са неправилно обвинени с цел определена политическа изгода за Либия - дали либииците са успели да постигнат нещо .. аз поне не мога да кажа. Факт е обаче че не ги освобождават тъй като това значи че Либия автоматично се самопризнава за виновна по цялата СПИН афера.

Имам някакво усещане че тази кампания би помогнала единствено на хората печатащи лентичките.. тъй като всички много добре знаем че нищо не можем да направим по въпроса, освен едни други да се успокояваме че вършим някаква работа.

Много ме е яд ама .. така е. Съдбата на медиците ни отдавна не е в нашите ръце. :angry:

За мен тези ленти са подигравка!

Така ли се постъпва след като си плащал и ще плащаш данъци , къде отиват всичките тези пари ? Защо трябва точно по този начин да се гаврят с тях с "лентички" ?

Тъпо е с тия лентички и затова не нося.

Имам някакво усещане че тази кампания би помогнала единствено на хората печатащи лентичките.. тъй като всички много добре знаем че нищо не можем да направим по въпроса, освен едни други да се успокояваме че вършим някаква работа.

Точно! Тази инициатива е само за да се каже: "Вижте, на нас ни пука, вършим някаква работа." Но дали тази "работа" има ефект, това е друг въпрос.

не виждам грам смисъл да нося няква хартия.на кой показваме "протеста" си така?

типично българска работа - тихо , кротко и безсмислено.

Значи трябва да знаем със сигурност, че ще спасим някого, за да го направим. Трябва да знаем също, че никой няма да изкяри от цялата тази кампания и да мислим, че не оправяме чужд гаф. Майко... тотото трябваше да е фалирало... при този начин на мислене...

не виждам грам смисъл да нося няква хартия.на кой показваме "протеста" си така?

типично българска работа - тихо , кротко и безсмислено.

А според теб какво трябва да се направи?

Закачил съм такава лентичка на раницата си, лъжейки себе си,че има някакъв смисъл...

Баш са си сами! Ебати лицемерието, без извинения :( И аз носейки такава лентичка съм си чист лицемер - самозаългвам се, че правя нещо.

Закачил съм такава лентичка на раницата си, лъжейки себе си,че има някакъв смисъл...

Баш са си сами! Ебати лицемерието, без извинения :( И аз носейки такава лентичка съм си чист лицемер - самозаългвам се, че правя нещо.

Не сме на такова ниво в йерархията, че да имаме силата да направим каквото и да било.

Това ми изглежда нещо като в скайп "Сложи си [V] или [bG] или [MS], за да покажеш съпричастност..." и половината ми абонати са си ги накичили. Какъв е смисълът изобщо?

Като заразпитвах няколко, те ми казаха:"Ами за да покажа, че съм съпричастен, че и аз съм човек и че ме интересува." И добре, на кого го показва?... на съучениците си. Което пък излиза като "вижте ме, пък аз какъв съм свестен, състрадателен, седя вкъщи пред компютъра и се чувствам съпричастен." Това с нищо не помага според мен... ефектът - все едно да отидеш в пустинята да се молиш за дъжд. Обаче предварително да известиш всичките си познати за това.

Съпричастието мога да си го изразявам и без да оповестявам на целия свят. Освен това показността в случая не е на точното място. Да отидат в Либия да я изразяват, защото е ясно, че тук трудно ще се намери българин, който да каже "Екзекутирайте нашите медици в Либия!"...

Аз пък си търсих лентичка, но не намерих. После като размислих малко се отказах от идеята да нося. По-добре парите дето са дадени за изработване на лентичките, да бяха дадени на близките на медиците или за нещо, което наистина ще им бъде в полза. Например да платят на близките билетите до Либия.

Не исках да си отварям устата и да кажа някои неща, но ще го направя. Първо по въпроса дали са заразили 400 либииски деца - със сигурност не. Но самите те казват и не отричат, че хигиената е била на наистина много лошо ниво. Тогава въпроса може ли човек с медицинско образование колкото и ниско да е то, дори да не е дал клетва както лекарите може ли да работи при такава среда със чиста съвест? Може ли някой от тях да заяви, че е 100% сигурен, че не е заразил дори един човек при условие, че са използвали една спринцовка над 20 пъти. Не. Тук не важи правилото "всички са правили така" защото в българските болници става скавдал за това, че нещо е използнано 2 пъти дори да е стерилизирано, знам това също не е добре но все пак е нещо което те не са правили. Знаете ли какво ще се случи на медицинко лице което в следствие на това, че е имало лоша хигиена в работата си зарази 2-3 човека със спин в следствие на това в някоя нормална държава? Дори цялата вина да не е тяхна те все пак имат някаква вина. Дори някой да каже че го правят за да изхранват семееиствата си не съм видял и не подкрепям това да става за сметката на друго семееиство не мислите ли?Процеса наистина вече е политизиран, но който може с чисто сърце да каже че на тяхна страна значи просто е заблудена овца при това лесно контролируема. Това всъщтнос е доста добре измислена инициатина да се открят лесно мониполиращите те са, да се изучи броя им, да се направят няколко статистически изследвания при това "овцете" ще се откроят на фона на мислещите хора - монoго просто вместо зрънчета овцете носят лентички. И на последнo мястo искам да отбележа че когато видя някой на улицата гордо изпъчил своята лентичка за мен той наистина както се спомена по-горе е лицемер.

Ами добре де... нямам нищо против да бъдат съдени ако са извършили нещо нередно... но нека да бъдат съдени честно и по международните стандарти.

Щом Либия сама политизира процеса по този груб начин ... вече е късно някой да повярва че медиците са виновни in the first place :)

Браво, Галя, страхотно мнение.

Ъъъ... днес и в даскало някой даскал каза, че било хубаво да си ги носим. WTF!? :blink:

Според мен това също е една глупост. Не вярвам Кадафи да се трогне от тея лентички.

А тва с [X], [O], [V] и т.н. няма да го коментирам. Както каза един приятел: "Да ви го туря на V-тата!"

Не сме на такова ниво в йерархията, че да имаме силата да направим каквото и да било.

Това ми изглежда нещо като в скайп "Сложи си [V] или [bG] или [MS], за да покажеш съпричастност..." и половината ми абонати са си ги накичили. Какъв е смисълът изобщо?

Като заразпитвах няколко, те ми казаха:"Ами за да покажа, че съм съпричастен, че и аз съм човек и че ме интересува." И добре, на кого го показва?... на съучениците си. Което пък излиза като "вижте ме, пък аз какъв съм свестен, състрадателен, седя вкъщи пред компютъра и се чувствам съпричастен." Това с нищо не помага според мен... ефектът - все едно да отидеш в пустинята да се молиш за дъжд. Обаче предварително да известиш всичките си познати за това.

Съпричастието мога да си го изразявам и без да оповестявам на целия свят. Освен това показността в случая не е на точното място. Да отидат в Либия да я изразяват, защото е ясно, че тук трудно ще се намери българин, който да каже "Екзекутирайте нашите медици в Либия!"...

Тук май е по-важно, че си си направил труда да отидеш да се молиш за дъжд, а не дали е завалял дъжд. Ама като и да е...

Не исках да си отварям устата и да кажа някои неща, но ще го направя. Първо по въпроса дали са заразили 400 либииски деца - със сигурност не. Но самите те казват и не отричат, че хигиената е била на наистина много лошо ниво. Тогава въпроса може ли човек с медицинско образование колкото и ниско да е то, дори да не е дал клетва както лекарите може ли да работи при такава среда със чиста съвест? Може ли някой от тях да заяви, че е 100% сигурен, че не е заразил дори един човек при условие, че са използвали една спринцовка над 20 пъти. Не. Тук не важи правилото "всички са правили така" защото в българските болници става скавдал за това, че нещо е използнано 2 пъти дори да е стерилизирано, знам това също не е добре но все пак е нещо което те не са правили. Знаете ли какво ще се случи на медицинко лице което в следствие на това, че е имало лоша хигиена в работата си зарази 2-3 човека със спин в следствие на това в някоя нормална държава? Дори цялата вина да не е тяхна те все пак имат някаква вина. Дори някой да каже че го правят за да изхранват семееиствата си не съм видял и не подкрепям това да става за сметката на друго семееиство не мислите ли?Процеса наистина вече е политизиран, но който може с чисто сърце да каже че на тяхна страна значи просто е заблудена овца при това лесно контролируема. Това всъщтнос е доста добре измислена инициатина да се открят лесно мониполиращите те са, да се изучи броя им, да се направят няколко статистически изследвания при това "овцете" ще се откроят на фона на мислещите хора - монoго просто вместо зрънчета овцете носят лентички. И на последнo мястo искам да отбележа че когато видя някой на улицата гордо изпъчил своята лентичка за мен той наистина както се спомена по-горе е лицемер.

Аз нося лентичка и благодаря за класификацията. Дори да ти кажа бих искала всички да са овце, защото накъдето тръгне първата, натам тръгват и всичики останали. Ние и овце не сме. Както и да е.

Причината да нося лентичката е твърде далеч от голия призив - свобода за медиците, но това май е без значение. Както би бил без значение животът на всеки един от вас.

А на някой простичко да му е хрумвало, че именно тази смешна хартийка би могла да постави началота на едно самосъзнание - гражданско самосъзнание, което средностатистическия българин не притежава.

Забравих... нали има други, които трябва да водят нашите битки и да се грижат за правата ни. Даааа. Те правят всичко вместо нас. Дори успяват и да ни оправят по няколко пъти на месец. Сега се сетих за Закът Бъни. На една пръчка виси морков на връв и заекът върви след молкова. Та и ние така. Нищо не правим, докато не ни покажат моркова. Достатъчно е само да го видим и сме готови на чудеса. Само, където сме изпуснали тънката сметка на този, който ни го показва, че никога няма да го получим.

Естествено, че не. Тази "кампания" е чиста проява на лицемерие и реклама. И всеки, който носи нещо подобно се изявява като такъв според мен. Да не би да помогнете като носите? Все едно либииците ще се трогнат и ще ги пуснат..тук нещата не стават така, и 10 милярда подписа да съберете - се тая. Замазват само очите с глупости, направо ми се повръща от тея лентички и глупости.

Да, ще спасим гладуващите деца в Африка, ще спасим дърветата в Бразилия, ще заловим Йети е ще развъждаме овце!

Само моркова гледате :)

не жу,

по-важно е да си оригинален и да създаваш впечатление, че мислиш, без наистина да го правиш. друго си е да изказваш "собствено" мнение и да се присмиваш на овцете носещи лентички, защото видите ли те вярвали в някаква си обречена кауза.

специално за сладура с мисълта за вината на медиците: обвинението е в заговор и умишлено заразяване. не е в лоша хигиена. не е в престъпване на хипократова клетва. не е в кражба на медицински материали. не са осъдени на смърт за това. осъдени са, защото са се организирали срещу либийската държава и либийския народ. забелязвате ли как се набляга дори в световните медии, че са 5 български медицински сестри и някакъв си палестински лекар? общата черта на заговорниците е именно това, че са българи. така се създават стереотипи. на такива неща вярват овцете и те вече вярват, че всички български доктори са мърлячи.

Това, за самосъзнанието хич не ми беше хрумвало, за което ти благодаря, како :)

Да, май е наистина куул да си срещу всяка инициатива...

Не нося, защото нямам. И...принтера ми е черно бял и немога да си разпечатам. Ако ми попадне ще си сложа.

Защото:

Съм българин!

Смятам, че трябва.

От начало бях скиптично настроен, защото и аз смятах, че на никой не му пука, но после осъзнах, че като играе националният отбор в нас пред телевизора се дера и викам като пещерняк, въпреки, че "на никой не му пука" от това, че аз си викам.

Аз лично искам да ида да изтрепя 50/100 000 либиици, ама не мога. Това, което мога да направя е да сложа една лентичка. Някой е решил да прави нещо и аз го подкрепям. Може да е песъчинка в можрето, но е нещо.

Чужденците, с които контактувам питат какви са тези лентички и един вид се ангажира обществеността.

Поне някои хора правят нещо заедно, искам да вярвам, че има народност, не само народ. Всички са големи философи, големи разбирачи и избщо компетентни по всички въпроси на деня. И същите тези никога нищо не правят.

Аз лично искам да ида да изтрепя 50/100 000 либиици

Признавам на всички подкрепящи тази инициатива вашата позиция е далеч по-правилна от моята. Само така дерзайте в крайна сметка ако се организирате по-добре може и да успеета. Само не разбах каква ви беше крайната цел? Ако е да избиета половината от населението на земята сте много близко до истината.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...