Jump to content
BulForum.com

Изпит Биология

Tedo1912

Recommended Posts

Дочух,че изпита(за медицина) по биология,ще бъде тест,можете ли да намерите официален източник,тъй като това ако стане,ще е изключително добре и ще се изкефя много.мерси предварително.

Дочух,че изпита(за медицина) по биология,ще бъде тест,можете ли да намерите официален източник,тъй като това ако стане,ще е изключително добре и ще се изкефя много.мерси предварително.

Пич това се говореше когато и аз йандидатствах преди 2 години, но така е не дочаках теста :lol: .

Един съвет продължавай да си зубриш уроците и не забравяй запетайките :P

скоро четох че в УНСС в софия вече приемният изпит бил под формата на тест като дипломата не се гледа , единственното условие да кандидатстваш там е сбора на оценките математика + български да е минимум 8 , говореше се че и за другите висши очилища ще се приеме , но какво става за момента нямам идея

Мдаа и не мен не ми се вярва да направят такова нещо, нито съм и чувал....

Пък и, поне според мен теста може да бъде много по - закопаващ, отколкото сегашния формат.

Да не забравяме, че дори и да стане тест, трите красиви учебника пак ще трябва да се "изядат" от - до!

ами... теста дава възможност да се види как разсъждава човекът,докато със зубренето може да влезе и тъпия като гъз,обаче непокис.

за сега ще стискам палци,ще пробвам да проверя от повече източници как седи въпросът с теста

@kiril , я кажи,приеха ли те и къде,защото аз се целя стоматология и имаш ли си на идея с какви оценки се влиза,защото дочух за такива от сорта на 3.

Tedo1912 аз съм фармация 2 курс.Когато аз кандидатствах бала на фармацията към последните класирания беше паднал и има хора които влезоха с оценки към 3 и нещо, ако не се лъжа и при другите специалности се случи абсолютно същото.

хм...не че се хваля,но се имам за интелигентен,поне над средното ниво,приеха ме 2ри в англииската,но проблема ми е,че при химията и биологията(особено биологията) се иска зубрене,а винаги досега съм разчитал на това да постигам нещата с мислене и разсъждаване.а май за тези два предмета този номер няма да мине и това ме тревожи много.затова се надявам много да е тест.но май наистина ще си останат само приказки.

@jop, а дано и да имам късмет да се влиза с ниски оценки,макар и да не трябва разчитам на това и да имам такава нагласа.

хм...не че се хваля,но се имам за интелигентен,поне над средното ниво,приеха ме 2ри в англииската,но проблема ми е,че при химията и биологията(особено биологията) се иска зубрене,а винаги досега съм разчитал на това да постигам нещата с мислене и разсъждаване.а май за тези два предмета този номер няма да мине и това ме тревожи много.затова се надявам много да е тест.но май наистина ще си останат само приказки.

@jop, а дано и да имам късмет да се влиза с ниски оценки,макар и да не трябва разчитам на това и да имам такава нагласа.

Ми да ти кажа и аз си мислех, че не мога да уча наизуст, мислех че по биология подготовката ми изобщо не е на ниво, обаче като доидоха изпитите се изненадах от себе си :P Не се притеснявай - учи си съвестно, в крайна сметка всичко си идва на мястото.А колкото до химията - там зубренето почти не присъства ;)

И успех ... когато му дойде времето :)

Ами за мое съжаление не успях да вляза в така исканата от мен стоматология :( , а иначе сега уча в техника!

За оценките, значи наистина последните години се наблюдава, че по-малко хора подават документи и кандидатстват медицина, стоматология и фармация, от което следва че и оценките за прием не са толкова високи(говоря за момчетата, защото при момичетата си е пълна война :lol: )!! Наистина при 3-то класиране имаше случай в които момчета влизаха с 3 на изпитите, но не те съветвам да ти е критерии, защото всяка година е различно!

А относно коментара за фармация нещо ми е трудно да ти повярвам, защото фармацията получи акредитация точно преди 2 години и повечето от хората, които заеха местата влезнаха с доста голяма пачка и това стана още 2-3 месеца преди изпита :angry1

Относно коментара на Tedo1912 затова че трябвало да се разсъждава, а не да се зубри, ще ти кажа какво ми каза учителката ми след като и аз и зададох подобен въпрос. Тя ми разказа че е поставила въпрос на семинар пред ректорите на факултетите, а отговорът е бил следния: Вие ги научете да зубрят, а след като дойдат при нас ние ще ги научим да разсъждават. И е дал пример че като човек отиде при лекар, доктора неможе да извади учебниците и да почне да търси каква диагноза да му постави, а трябва да ги знае. Така че си има логика в ученето наизуст, а и се свиква след 1-2 месеца възприемаш и запомняш много по-барзо :) , така че успех и тази година може да се засечем на някой от изпитите ;)

А относно коментара за фармация нещо ми е трудно да ти повярвам, защото фармацията получи акредитация точно преди 2 години и повечето от хората, които заеха местата влезнаха с доста голяма пачка и това стана още 2-3 месеца преди изпита :angry1

Невероятно но факт!

1.Тогава до последният момент не беше много сигурно как ше стоят нещата с фармацията в Пловдив, и много народ се ориентира да бяга към София, на сигурно.

(не знам дали ти е известно, обаче специалността получи официално акредитация, преди около година, а преди това нямаше, обаче всички го криеха - българска работа.)

2.За тази специалност борбата е жестока при жените, при мъжете бала е много по - нисък.

3.Хората, който заемат местата с пачки, го правят по съвсем различен път.Затова когато започнахме преди 2 години бяхме около 25 човека, а сега сме към 60 - 70.

tedo kak se kazva6e we bratle ?

sry za offtopica

btw ai da kaja i az novina / izob6to nese zanimavma s takiva biologii i himii, no moi hora go pravqt/ 4e 6tqlo da e ob6t priema za mom4eta i momi4eta ne po otdelno

ps: jop za kolko pa4ki govorim :)

Тедо- Теодор се казвам.

Иначе това,че ще се премахне разграничението момчета-момичета за приема и аз го чух,но смятам,че няма да стане,тъй като това означава само жени докори. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...