Tedo1912 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Дочух,че изпита(за медицина) по биология,ще бъде тест,можете ли да намерите официален източник,тъй като това ако стане,ще е изключително добре и ще се изкефя много.мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.Kiril Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Дочух,че изпита(за медицина) по биология,ще бъде тест,можете ли да намерите официален източник,тъй като това ако стане,ще е изключително добре и ще се изкефя много.мерси предварително. Пич това се говореше когато и аз йандидатствах преди 2 години, но така е не дочаках теста . Един съвет продължавай да си зубриш уроците и не забравяй запетайките Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 скоро четох че в УНСС в софия вече приемният изпит бил под формата на тест като дипломата не се гледа , единственното условие да кандидатстваш там е сбора на оценките математика + български да е минимум 8 , говореше се че и за другите висши очилища ще се приеме , но какво става за момента нямам идея Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Мдаа и не мен не ми се вярва да направят такова нещо, нито съм и чувал.... Пък и, поне според мен теста може да бъде много по - закопаващ, отколкото сегашния формат. Да не забравяме, че дори и да стане тест, трите красиви учебника пак ще трябва да се "изядат" от - до! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted January 13, 2007 Author Share Posted January 13, 2007 ами... теста дава възможност да се види как разсъждава човекът,докато със зубренето може да влезе и тъпия като гъз,обаче непокис. за сега ще стискам палци,ще пробвам да проверя от повече източници как седи въпросът с теста @kiril , я кажи,приеха ли те и къде,защото аз се целя стоматология и имаш ли си на идея с какви оценки се влиза,защото дочух за такива от сорта на 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Tedo1912 аз съм фармация 2 курс.Когато аз кандидатствах бала на фармацията към последните класирания беше паднал и има хора които влезоха с оценки към 3 и нещо, ако не се лъжа и при другите специалности се случи абсолютно същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted January 13, 2007 Author Share Posted January 13, 2007 хм...не че се хваля,но се имам за интелигентен,поне над средното ниво,приеха ме 2ри в англииската,но проблема ми е,че при химията и биологията(особено биологията) се иска зубрене,а винаги досега съм разчитал на това да постигам нещата с мислене и разсъждаване.а май за тези два предмета този номер няма да мине и това ме тревожи много.затова се надявам много да е тест.но май наистина ще си останат само приказки. @jop, а дано и да имам късмет да се влиза с ниски оценки,макар и да не трябва разчитам на това и да имам такава нагласа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 хм...не че се хваля,но се имам за интелигентен,поне над средното ниво,приеха ме 2ри в англииската,но проблема ми е,че при химията и биологията(особено биологията) се иска зубрене,а винаги досега съм разчитал на това да постигам нещата с мислене и разсъждаване.а май за тези два предмета този номер няма да мине и това ме тревожи много.затова се надявам много да е тест.но май наистина ще си останат само приказки. @jop, а дано и да имам късмет да се влиза с ниски оценки,макар и да не трябва разчитам на това и да имам такава нагласа. Ми да ти кажа и аз си мислех, че не мога да уча наизуст, мислех че по биология подготовката ми изобщо не е на ниво, обаче като доидоха изпитите се изненадах от себе си Не се притеснявай - учи си съвестно, в крайна сметка всичко си идва на мястото.А колкото до химията - там зубренето почти не присъства И успех ... когато му дойде времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted January 13, 2007 Author Share Posted January 13, 2007 мерси,дано и аз да се изненадам положително Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.Kiril Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Ами за мое съжаление не успях да вляза в така исканата от мен стоматология , а иначе сега уча в техника! За оценките, значи наистина последните години се наблюдава, че по-малко хора подават документи и кандидатстват медицина, стоматология и фармация, от което следва че и оценките за прием не са толкова високи(говоря за момчетата, защото при момичетата си е пълна война )!! Наистина при 3-то класиране имаше случай в които момчета влизаха с 3 на изпитите, но не те съветвам да ти е критерии, защото всяка година е различно! А относно коментара за фармация нещо ми е трудно да ти повярвам, защото фармацията получи акредитация точно преди 2 години и повечето от хората, които заеха местата влезнаха с доста голяма пачка и това стана още 2-3 месеца преди изпита Относно коментара на Tedo1912 затова че трябвало да се разсъждава, а не да се зубри, ще ти кажа какво ми каза учителката ми след като и аз и зададох подобен въпрос. Тя ми разказа че е поставила въпрос на семинар пред ректорите на факултетите, а отговорът е бил следния: Вие ги научете да зубрят, а след като дойдат при нас ние ще ги научим да разсъждават. И е дал пример че като човек отиде при лекар, доктора неможе да извади учебниците и да почне да търси каква диагноза да му постави, а трябва да ги знае. Така че си има логика в ученето наизуст, а и се свиква след 1-2 месеца възприемаш и запомняш много по-барзо , така че успех и тази година може да се засечем на някой от изпитите Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted January 14, 2007 Share Posted January 14, 2007 А относно коментара за фармация нещо ми е трудно да ти повярвам, защото фармацията получи акредитация точно преди 2 години и повечето от хората, които заеха местата влезнаха с доста голяма пачка и това стана още 2-3 месеца преди изпита Невероятно но факт! 1.Тогава до последният момент не беше много сигурно как ше стоят нещата с фармацията в Пловдив, и много народ се ориентира да бяга към София, на сигурно. (не знам дали ти е известно, обаче специалността получи официално акредитация, преди около година, а преди това нямаше, обаче всички го криеха - българска работа.) 2.За тази специалност борбата е жестока при жените, при мъжете бала е много по - нисък. 3.Хората, който заемат местата с пачки, го правят по съвсем различен път.Затова когато започнахме преди 2 години бяхме около 25 човека, а сега сме към 60 - 70. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted January 14, 2007 Share Posted January 14, 2007 tedo kak se kazva6e we bratle ? sry za offtopica btw ai da kaja i az novina / izob6to nese zanimavma s takiva biologii i himii, no moi hora go pravqt/ 4e 6tqlo da e ob6t priema za mom4eta i momi4eta ne po otdelno ps: jop za kolko pa4ki govorim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted January 15, 2007 Author Share Posted January 15, 2007 Тедо- Теодор се казвам. Иначе това,че ще се премахне разграничението момчета-момичета за приема и аз го чух,но смятам,че няма да стане,тъй като това означава само жени докори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.