Jump to content
BulForum.com

Съветче за по-нататъчен ъпгрейд

RIP

Recommended Posts

Бих ти препоръчал RAM 2x1GB, вместо 4x512MB и 250GB хард - разликата в цената е малка ;)

А колкото до видеото - според мен някое ATI ще заспи :D

Между другото това дъно, което си избрал не поддържа PCI-E :bgrin:

Edit Евалла, че си потърсил за тема, а не отвори нова :punk

Pichove i as smqtam tiq dni da si praq nova mashina che taq ostarq

imam $1100

iskam da si vzema neshto mnogo dobro

sprql sam se na tova

CPU - Intel Pentium 4: 3.4 GHz

MAIN BOARD - ASUS P4C800-E DELUXE/I875/GLAN

HDD - 200GB

RAM - 4 x 512MB DDR II 533

Video Card - GeForce 6800 GT PCI

kajetete si i vashto mnenie

i iskam danoto da e na PCI i da e nai dobroto v momenta

molq vi pomognete

Като искаш много добра машина избора ти не трябва да е интел ами АМД :bgrin: Моя съвет е да си вземеш процесор 3700+ (или 3500+) с ядро венис, дънна платка DFI LanParty UT SLI-D (за да няма ограничения от към клок) рам памет гледам продават някакви парчета корсар по 1ГБ цл2 (значи да ти кажа с 4 парчета рам клока загива от всякаде, трябват ти или 2х1гб или 2х512мб. Видео картата ти е неоправдано скъпа вземи си X800XL/XT - картата е страхотна и ще ти свърши работа, а си вземи 2ХДД 200ГБ Макстор/Сеагате и си ги вържи в раид за да имаш бързина ;) Натвое място аз бих си купил такива части и ще се чувствам много доволен, но щом на теб ще те прави щастлив това което сиси харесал си го купи, най-важно е да се чувстваш щастлив и да не съжеляваш след това че не си си взел еди какво си. Цените на частите който аз ти предлагам са следните:

На дъното - 300лв

Процесора - 635лв за 3700+ или 550lлв и третия вариятн е 3200+ за 370лв

Рам памет - DDR-400 1Gb Corsair XMS - 250лв на модул (500лв за двата)

Видео карта - GB RX80L256V/PCI-E/X800XL VIVO - 550лв

ХДД - 1х200 - ~ 200лв (*за още 1 200лв)

1100$ ~ 1800лв

1920Лв - идва малко по-вече от 1800 защото някои неща имат ДДС

Ако решиш да си купува интел системата, си вземи някакво дъно което да подържа ДДР2 :bgrin:

mi smqtam mashinata da e geimarska ne che shte se igraqt mnogo zaglavia no ochakvam po novite zaglavia kato NFS, Prince of Persia i dr.

i iskam grafikata da mi e mnogo dobra

ne e li po dobre kartata da e GeForce-ska iliii

a tazi pamet dobra li e

1GB DDR II 533 A-DATA

i koi dana na PCI sa dobri i CPU-ta ???

@XeForce3 - ти защо не си си взел 3700+  ,  а 3000+ :)

Ми щото предпочетах да си взема ТФТ монитор пред процесор, поради това че и тоя за сега ми върши работа :bgrin:

А и аз чакам дуал коре :P

Ne znam no spored men trqbva da ima Matrox s DDR2 i P4 s HT

Матрокс е видео карта за работа а не за игри :)

Р4 с НТ го изпзолват програми които се броят на пръсти, Р4 е страшно горещ преоцесор за разлика от 64бит-а амд. Тоя ДДР 2 не е кои знае колко по-бърз от предложените от мен памети (ако въобще е по-бърз). ДДР 2 работи на високи МХц но и на много високи Таиминги. За да се оптимизира рам апмета трябва процесора да е доста бърз, защото иначе рам памета се явява по бърза от допостимото което процесора може да пропусне.

MazataBG - кажи ми някое приложение в което Р4 е по бърз ;) много повече от А64

Ne znam no spored men trqbva da ima Matrox s DDR2 i P4 s HT

Злати , търси волан ... 4е ше свършат :) не се 4уди каква глупост да напишеш по теми дето не са ти много от компетенцията :)

Матрокс е видео карта за работа а не за игри :)

Р4 с НТ го изпзолват програми които се броят на пръсти, Р4 е страшно горещ преоцесор за разлика от 64бит-а амд. Тоя ДДР 2 не е кои знае колко по-бърз от предложените от мен памети (ако въобще е по-бърз). ДДР 2 работи на високи МХц но и на много високи Таиминги. За да се оптимизира рам апмета трябва процесора да е доста бърз, защото иначе рам памета се явява по бърза от допостимото което процесора може да пропусне.

MazataBG - кажи ми някое приложение в което Р4 е по бърз ;) много повече от А64

Съгласен напълно ! :)

мдаааа dothan е мноо кофти п4 особеено в комбинация с п5гд2 серията :blink:

Това което си написал не е вярно, не можеш да сложиш никои донат в тоя сокет! Сокета на донат е мобилен 479, а на това дъно е ЛГА(775). Има чипсети и915 но те са в нотебук и подържат само 533ФСБ може да погледнеш тук. Другото предложение за донат процесор е с чипсет интел 855, има няколко фирми които направиха такива дъна.

А и за да подкараш тоя "много кофти" донат ти трябват 130$ за дъно 40$ за преходник и около 300$ за качествен процесор с 533ФСБ, защото процесорите с 400ФСБ са пръчки :bgrin: Та не знам как за 800лв ще си вземе тези неща и ще му останат пари и за видое карта та и ХДД и рам :bgrin:

Eto na kakvo sam se sprql i shte si go vzema kato si prodam mashinata

CPU:

P4 630/3.0G/2M/BOX/LGA775

MAIN BOARD:

ASUS P5WD2 PREMIUM/955X/LGA775

RAM:

2GB DDR II 533

Video Card:

SAPPHIRE X800XL PCI-E/ULTIMATE

Monitor:

LG 17 FLATRON F720P/.24HV/T03

HDD:

200GB

CASE:

400W

Kakvo shte kajete dobra mashina li shte stane ???

samo se chuda za Video kartata oshte

no do kolkoto razbrah e mnogo dobra

А защо не си закупиш LCD монитор а ще се мъчиш с този CRT? Така и така си решил да даваш пари. Според мен ако си вземеш А64-ка ще спестиш пари а бързината ще си остане ;) Иначе мапината е страхотна ;)

А защо не си закупиш LCD монитор а ще се мъчиш с този CRT?

Ми защото смятам да играя игри а филмите ще си ги гледам или през TV-OUT-а или на ДВД-то такаче не искам да давам много пари за монитор а и този които сам написал е много добар

Ми за интернет ще ти върши работа, даже може и филми да гледаш  ;)

mi as smqtam i igri da igraq i kato gledah neini testove mislq che se konkurira s 6800GT daje x800XL ULTIMATE bie v nqkoi ot testovete

edit:

se pak shte igraq novite zaglaviq kato

Prince of Persia 3, Need For Speed Most Wanted i dr.

mi as smqtam i igri da igraq

абе да ти кажа съмнявам се, че ще ти тръгне някоя игра освен Star Craft на тва pc :lol: ся малко по сериозно. конфигурацията ти е наистина страхотна, въпросът ми е колко ще ти струва това удоволствие понеже и аз съм замислил да зимам нещо ново. благодаря предварително :)

абе да ти кажа съмнявам се, че ще ти тръгне някоя игра освен Star Craft на тва pc :lol: ся малко по сериозно. конфигурацията ти е наистина страхотна, въпросът ми е колко ще ти струва това удоволствие понеже и аз съм замислил да зимам нещо ново. благодаря предварително :)

Mi priatel shte dam mnogo kinti no se pak shte sam dovolen

a i e vuicho mi koito se zanimava s pravene na PC-ta popravq i sichko svarzano s PC-tata

mi vika che kato badeshtoto mi PC se pravi 2 pati v godinata

nqkade shte mi legne kam $1500 zavisi ot monitora koito shte si vzema a i ako si promena reshenieto za video kartata shte da e poveche $

no chovek kato ima dava kato nqma sabira ;)

Dfi - Lanparty NF4 - UD - 180$

CPU -Venice 3000+ - 140 $

Cooler ..................30-50 $

RAm Mushkin - Hi Pref. Dual pack-black line - 4400- 2x512 -280 $

HDD- 160 ....... 120$

Video X800XL ...350 $

DVD-RW.............55$

Case ...20-30$

PSU - Fortron 400W 24 pin -60-70$

Monitor - 17" XEROX - XA7-17I , 8ms. DVI, - 350-360$

Ей тва е към 1600$ , трябва разбира се да се оптимизира тук-там :) и ако вуй4о ти найстина разбира от компютри , тва нещо ще стане супер машина !

Едит : мога да ти кажа къде можеш да идеш и да видиш един подобен звяр - "in action"!

Foxy

Mislq che konfigurasiqta koqto as napisah v minalata stranisa e po dobra ot tazi

samo loshto e che ne namiram nikade

RAM

1GB DDR 2 na 677

shtqh da musha 2GB ot neq vmesto 533-kata

ми тогава кво питаш , земай я направо и стига постове - излишни ...а като я вземеш ше те пратя при 4овек с такъв комп да ги преборите ... и после ако не те е срам да кажеш нещо за резултата :)

samo neznam kakvo ohlajdane da mu slagam

nqkoi shte kaje li koi se vodat nai dobrite

che smqtam da klokna CPU-to malko

edit:

da se znae che se otkazah da si praq upgreid

smqtam da izchakam da izleznat po novite neshta

i dogodina veche shte mislq kakva mashina da si praq

togava pak shte dobegna i do vashto mnenie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...