Lucky Luciano Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Бих ти препоръчал RAM 2x1GB, вместо 4x512MB и 250GB хард - разликата в цената е малка А колкото до видеото - според мен някое ATI ще заспи Между другото това дъно, което си избрал не поддържа PCI-E Edit Евалла, че си потърсил за тема, а не отвори нова Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Pichove i as smqtam tiq dni da si praq nova mashina che taq ostarq imam $1100 iskam da si vzema neshto mnogo dobro sprql sam se na tova CPU - Intel Pentium 4: 3.4 GHz MAIN BOARD - ASUS P4C800-E DELUXE/I875/GLAN HDD - 200GB RAM - 4 x 512MB DDR II 533 Video Card - GeForce 6800 GT PCI kajetete si i vashto mnenie i iskam danoto da e na PCI i da e nai dobroto v momenta molq vi pomognete <{POST_SNAPBACK}> Като искаш много добра машина избора ти не трябва да е интел ами АМД Моя съвет е да си вземеш процесор 3700+ (или 3500+) с ядро венис, дънна платка DFI LanParty UT SLI-D (за да няма ограничения от към клок) рам памет гледам продават някакви парчета корсар по 1ГБ цл2 (значи да ти кажа с 4 парчета рам клока загива от всякаде, трябват ти или 2х1гб или 2х512мб. Видео картата ти е неоправдано скъпа вземи си X800XL/XT - картата е страхотна и ще ти свърши работа, а си вземи 2ХДД 200ГБ Макстор/Сеагате и си ги вържи в раид за да имаш бързина Натвое място аз бих си купил такива части и ще се чувствам много доволен, но щом на теб ще те прави щастлив това което сиси харесал си го купи, най-важно е да се чувстваш щастлив и да не съжеляваш след това че не си си взел еди какво си. Цените на частите който аз ти предлагам са следните: На дъното - 300лв Процесора - 635лв за 3700+ или 550lлв и третия вариятн е 3200+ за 370лв Рам памет - DDR-400 1Gb Corsair XMS - 250лв на модул (500лв за двата) Видео карта - GB RX80L256V/PCI-E/X800XL VIVO - 550лв ХДД - 1х200 - ~ 200лв (*за още 1 200лв) 1100$ ~ 1800лв 1920Лв - идва малко по-вече от 1800 защото някои неща имат ДДС Ако решиш да си купува интел системата, си вземи някакво дъно което да подържа ДДР2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 AMD & ATI ! @XeForce3 - ти защо не си си взел 3700+ , а 3000+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 mi smqtam mashinata da e geimarska ne che shte se igraqt mnogo zaglavia no ochakvam po novite zaglavia kato NFS, Prince of Persia i dr. i iskam grafikata da mi e mnogo dobra ne e li po dobre kartata da e GeForce-ska iliii a tazi pamet dobra li e 1GB DDR II 533 A-DATA i koi dana na PCI sa dobri i CPU-ta ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 ne e li po dobre kartata da e GeForce-ska iliii <{POST_SNAPBACK}> "или" е по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 @XeForce3 - ти защо не си си взел 3700+ , а 3000+ <{POST_SNAPBACK}> Ми щото предпочетах да си взема ТФТ монитор пред процесор, поради това че и тоя за сега ми върши работа А и аз чакам дуал коре Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ne znam no spored men trqbva da ima Matrox s DDR2 i P4 s HT Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ne znam no spored men trqbva da ima Matrox s DDR2 i P4 s HT <{POST_SNAPBACK}> Матрокс е видео карта за работа а не за игри Р4 с НТ го изпзолват програми които се броят на пръсти, Р4 е страшно горещ преоцесор за разлика от 64бит-а амд. Тоя ДДР 2 не е кои знае колко по-бърз от предложените от мен памети (ако въобще е по-бърз). ДДР 2 работи на високи МХц но и на много високи Таиминги. За да се оптимизира рам апмета трябва процесора да е доста бърз, защото иначе рам памета се явява по бърза от допостимото което процесора може да пропусне. MazataBG - кажи ми някое приложение в което Р4 е по бърз много повече от А64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ne znam no spored men trqbva da ima Matrox s DDR2 i P4 s HT <{POST_SNAPBACK}> Злати , търси волан ... 4е ше свършат не се 4уди каква глупост да напишеш по теми дето не са ти много от компетенцията Матрокс е видео карта за работа а не за игри Р4 с НТ го изпзолват програми които се броят на пръсти, Р4 е страшно горещ преоцесор за разлика от 64бит-а амд. Тоя ДДР 2 не е кои знае колко по-бърз от предложените от мен памети (ако въобще е по-бърз). ДДР 2 работи на високи МХц но и на много високи Таиминги. За да се оптимизира рам апмета трябва процесора да е доста бърз, защото иначе рам памета се явява по бърза от допостимото което процесора може да пропусне. MazataBG - кажи ми някое приложение в което Р4 е по бърз много повече от А64 <{POST_SNAPBACK}> Съгласен напълно ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 мдаааа dothan е мноо кофти п4 особеено в комбинация с п5гд2 серията Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 мдаааа dothan е мноо кофти п4 особеено в комбинация с п5гд2 серията <{POST_SNAPBACK}> Това което си написал не е вярно, не можеш да сложиш никои донат в тоя сокет! Сокета на донат е мобилен 479, а на това дъно е ЛГА(775). Има чипсети и915 но те са в нотебук и подържат само 533ФСБ може да погледнеш тук. Другото предложение за донат процесор е с чипсет интел 855, има няколко фирми които направиха такива дъна. А и за да подкараш тоя "много кофти" донат ти трябват 130$ за дъно 40$ за преходник и около 300$ за качествен процесор с 533ФСБ, защото процесорите с 400ФСБ са пръчки Та не знам как за 800лв ще си вземе тези неща и ще му останат пари и за видое карта та и ХДД и рам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Eto na kakvo sam se sprql i shte si go vzema kato si prodam mashinata CPU: P4 630/3.0G/2M/BOX/LGA775 MAIN BOARD: ASUS P5WD2 PREMIUM/955X/LGA775 RAM: 2GB DDR II 533 Video Card: SAPPHIRE X800XL PCI-E/ULTIMATE Monitor: LG 17 FLATRON F720P/.24HV/T03 HDD: 200GB CASE: 400W Kakvo shte kajete dobra mashina li shte stane ??? samo se chuda za Video kartata oshte no do kolkoto razbrah e mnogo dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 А защо не си закупиш LCD монитор а ще се мъчиш с този CRT? Така и така си решил да даваш пари. Според мен ако си вземеш А64-ка ще спестиш пари а бързината ще си остане Иначе мапината е страхотна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 А защо не си закупиш LCD монитор а ще се мъчиш с този CRT? <{POST_SNAPBACK}> Ми защото смятам да играя игри а филмите ще си ги гледам или през TV-OUT-а или на ДВД-то такаче не искам да давам много пари за монитор а и този които сам написал е много добар Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Kakvo shte kajete dobra mashina li shte stane ???samo se chuda za Video kartata oshte no do kolkoto razbrah e mnogo dobra <{POST_SNAPBACK}> Ми за интернет ще ти върши работа, даже може и филми да гледаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ми за интернет ще ти върши работа, даже може и филми да гледаш <{POST_SNAPBACK}> mi as smqtam i igri da igraq i kato gledah neini testove mislq che se konkurira s 6800GT daje x800XL ULTIMATE bie v nqkoi ot testovete edit: se pak shte igraq novite zaglaviq kato Prince of Persia 3, Need For Speed Most Wanted i dr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 mi as smqtam i igri da igraq <{POST_SNAPBACK}> абе да ти кажа съмнявам се, че ще ти тръгне някоя игра освен Star Craft на тва pc ся малко по сериозно. конфигурацията ти е наистина страхотна, въпросът ми е колко ще ти струва това удоволствие понеже и аз съм замислил да зимам нещо ново. благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 абе да ти кажа съмнявам се, че ще ти тръгне някоя игра освен Star Craft на тва pc ся малко по сериозно. конфигурацията ти е наистина страхотна, въпросът ми е колко ще ти струва това удоволствие понеже и аз съм замислил да зимам нещо ново. благодаря предварително <{POST_SNAPBACK}> Mi priatel shte dam mnogo kinti no se pak shte sam dovolen a i e vuicho mi koito se zanimava s pravene na PC-ta popravq i sichko svarzano s PC-tata mi vika che kato badeshtoto mi PC se pravi 2 pati v godinata nqkade shte mi legne kam $1500 zavisi ot monitora koito shte si vzema a i ako si promena reshenieto za video kartata shte da e poveche $ no chovek kato ima dava kato nqma sabira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Dfi - Lanparty NF4 - UD - 180$ CPU -Venice 3000+ - 140 $ Cooler ..................30-50 $ RAm Mushkin - Hi Pref. Dual pack-black line - 4400- 2x512 -280 $ HDD- 160 ....... 120$ Video X800XL ...350 $ DVD-RW.............55$ Case ...20-30$ PSU - Fortron 400W 24 pin -60-70$ Monitor - 17" XEROX - XA7-17I , 8ms. DVI, - 350-360$ Ей тва е към 1600$ , трябва разбира се да се оптимизира тук-там и ако вуй4о ти найстина разбира от компютри , тва нещо ще стане супер машина ! Едит : мога да ти кажа къде можеш да идеш и да видиш един подобен звяр - "in action"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Foxy Mislq che konfigurasiqta koqto as napisah v minalata stranisa e po dobra ot tazi samo loshto e che ne namiram nikade RAM 1GB DDR 2 na 677 shtqh da musha 2GB ot neq vmesto 533-kata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 ми тогава кво питаш , земай я направо и стига постове - излишни ...а като я вземеш ше те пратя при 4овек с такъв комп да ги преборите ... и после ако не те е срам да кажеш нещо за резултата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 samo neznam kakvo ohlajdane da mu slagam nqkoi shte kaje li koi se vodat nai dobrite che smqtam da klokna CPU-to malko edit: da se znae che se otkazah da si praq upgreid smqtam da izchakam da izleznat po novite neshta i dogodina veche shte mislq kakva mashina da si praq togava pak shte dobegna i do vashto mnenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.