Jump to content
BulForum.com

Идва ли краят на evrocom.info

w00x

Recommended Posts

От известно време се чудя, дали след всички тези промени (всичките до една към лошо), които настъпват след идването на власт на Софийските "управници", не наближава краят на този форум и съответно на нашето малко интернет общество. Лично аз, прекарвам 70% от домашното си интернет време, разглеждайки форума. С времето съм научил доста неща от тук, а и съм помогнал на който с каквото съм могъл. Чувствах се сигурен, знаейки, че има къде да попитам ако нещо не ми е ясно, без да търся в 100 други форума и да правя сумати други регистрации. Приятно ми беше и като помагах на някой. Чувствах се полезен :) . Имало е и много спорове и кавги, но в кое общество ги няма? На мен, този форум би ми липсвал, както и хората които пишат в него. (още помня Bulfleet манията, която ни беше налегнала преди 2 години). Не ме бива много по речите, особено сега, когато имам толкова неща да пиша и за университета, но реших, че трябва да се замислим и за това. Какво ще стане с нашето малко общество, ако управата реши да премахне форума? Какво са алтернативите? Какво може да се направи за запазването на ТОЗИ форум с всичките му постове, теми и потребители?

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Онзи ден аз се замислих за същото. И на мен би ми било мъчно ако с форума стане нещо. Форума ми е стартова страница откакто се регистрирах тук, беше преди 2 години и нещо :love Помните ли момента в който warez.ru беше спрян и всичко изчезна за няколко часа. Тогава с някои хора от форума трескаво пишехме в ICQ и се чудехме какво става. След като видяхме препратката към evrocom.info с някой си казахме:"Спокойно, само адреса е сменен, нашия форум си е тук!" Честно казано не мисля, че форумът ни ще изчезне. Не и докато ние сме си тук и има админи, които може вече да не пишат толкова често, но присъствието им се усеща. Дори и от София да поискат спирането му, не мисля, че ще е проблем да съберем една машина и всичко да се прехвърли там :)

Поздравявам @woox за хубавите думи за форума :)

Форума не е това, което беше преди 1-2 години. От товага все към лошо върви и много няма да усетя липсата му, но все пак ще е гадно и не пожелавам на никой да изчезне, защото е добре, че има хора, за които все още е полезен и приятен.

ще изчесне несъмнено най-малкото което ми направи впечатление е че версията му е v2.1.7 a новата е 2.2 преди ако непомните излезне ли нова версия и хоп тя е тука няма подръжка никаква въпрос на време и да опрат до тва

не че нещо ама този форум си ме кефи най много :love

датата е кенеф,форумите по други сайтове са по тясно профилирани,а тук има от всичко по малко и за всеки.и на мене ми е стартова страница и прекарвам доста време тука,ако нещо стане направо не ми са мисли :cry

В действителност форума преди бе различен. Независимо от всичко и сега е приятен за окото и все още помпа рефреш за нещо ново... И да го затворят ша си напрайм нов! :)

Форумът все още е приятен. И е единственият български форум, който ползвам/посещавам. Това може само да е комплимент са всички що годе активни писачи тук от годината, в която съм се регистрирал насам.

Разбира се, ще ми е много неприятно ако внезапно и мистериозно изчезне.

Я малко повече оптимизъм! Аз какво да кажа, като съм от Пазарджик и от време на време ми изчезва форума за по 1-2 месеца и през това време ровя из разни други форуми, но не си е работа. И в един момент като се появи отново, направо си отдъхвам. Много неща съм научил благодарение на вас. А пък по отношение на игрите нямам думи- най- точна и полезна информация само тук. То май точно заради тях се регистрирах тук преди 2 г. и половина, но полека- лека започнах да го ползвам за всичко останало. Не мисля, че това ще е погребение все пак.

w00x хубави думи :)

За мен тоя форум е най-добрия , както казаха още няколко човека , когато ми потрябва нещо се сещам първо да пиша тук...Наистина преди малко повече от година форума беше много по-добър , но и сега си го харесвам :) Според мен няма смисъл тоя форум да умира... ако ша затварят локалите , ми да ги затварят , тва не можем да го спрем , ма поне да остане форума , да не замира пловдивското "интернет общество" , както w00x се изрази :)

През последната година не пиша толкова редовно, колкото писах преди, поради ред причини. Но редовно влизам и всеки път когато ползвам интернет влизам да чета и да драсна някой ред чат-пат. Форума го помня от време оно когато имаше warez.ru и едно ftp, в което в дейвствителност много обичах да се ровя, щото гледах кой какво качвал и ми беше занимавка като си нямах никаква работа. :bgrin:

И въпреки, че аз не съм от най-първите, да не кажа че съм доста далеч от тях, преди беше доста по-подредено. Наистина тогава се грижеха много повече за форума и то админи, които сега не се вясват. (поне не се забелязва, както се забелязваше) :rolleyes: Но както са казали хората - нищо не продължава вечно, но и мъката по форума ще отмине, при някои по-голяма, при други по малка, при трети хич...

Докато го има все ще има какво ново да научиш или да споделиш, да се покараш с някой, да ти лепнат някоя друга двайсетачка... :D

През годините форумът е минал през няколко етапа. Налачните времена не ги зная, появих се малко след тях. Брат ми Marvin също. Но времето тогава беше много по-различно. Ситуацията беше друга. Хората бяха други. Бяха и малко. Тук всичко постепенно се променяше. Година по-късно вече бях свикнал с една голяма част от хората тук. С малка част дори се сприятелих и в реалния живот. Пристрастих се към писането, отне ми доста време за да се освестя. Таман започнах да влизам в пътя и форумът се превърна в нещо друго. Хората станаха прекалено много, правилата неприлично строги. Последваха големите български реформи и форумът се премести на ново място. Там останаха само част от старите потребители. Първата чистка. За миг отново беше едно прекрастно мясно, но пълно с объркани хора, не знаещи какво се случва и какво ще е бъдещето. Постепенно нещата отново започнаха да се променят. Дори имаше момент в който форума беше открит и се виждаше от всякъде. Започнаха да прииждат още и още хора. Започна и деление на Еврокомци и Гигабитци. Старите потребители се размиха с масата. Почти се прекъснаха близките отношения между тях.

Въпреки това през месеците, които наскоро прекарах извън България, най ме беше яд, че във форума няма мога да влизам. Е, преживях го. А от както се върнах съм по-скоро читател, от колкото потребител. В момента почти не пиша във форума, но редовно го чета. И ще продължавам да влизам тук докато той съществува. А сантименталните спомени от него ще пазя завинаги. Приятелите, надявам се, също!

Да форума е много готин и ще ми бъде кофти ако го затворят...Тук просто има всякакви хора и ако искаш някво инфо веднага ще го получиш.А и има една такава приятелска обстановка. :) От както имам нет форума ми е винаги Home Page!

Ама защо сте писнали, че ще спрат форума?!Той какво общо има с локалните сайтове например?Тва си е просто един форум...

ЕХ warez.ru :love друго беше и аз го помна и фтп и хубавата страница и промените по нея но и сега е добре . Мога да се присъединя към хората по-горе няма тема или нещо за което да неможеш да намериш отговор тук . Всякаква полезна изформация , новини , информация и всичко което би ти потрябвало .

Няма да има скоро край ще се борим за форума да остане :ph34r: :pirate

То пък един форум ...в момента без никва насоченост. По-скоро е чат канал #evrocom.info. Пълно със всезнайковци и едва 2 дузини хора, които реално казват нещо смислено. С него и без него - преживявал съм къде къде по-тежки загуби.

Аз също съм прекарал доста време в този форум и благодарение на него се запознах с прекрасни хора. :punk

Напълно вероятно е в скоро време да се случи нещо, защото от известно време забелязвам тотална липса на модератори и админи. Тук-там засичам я "канадеца" :D , я netrootbg, че дори и овърмен замлъкна тотално - влезнат, почетат малко и изчезнат. Единствено Дриймър все още пише (като обикновен потребител) в темата за хардуера. Надявам се това да се дължи на реорганизацията покрай новите собственици, изместената поддръжка в София и т.н., но ако форумът се закрие, определено ще ми липсва. ;)

Поздравления на моя комшия автора на темата:)

За мен разглеждането на този форум се е превърнало в навик. Имало е дълги периоди, в които не съм имал възможност да влизам тук. Не бих казал, че тогава форумът ми е "липсвал", но и пък съм знаел, че той все пак функционира и ще мога рано или късно да го прегледам.

Това е и единственият български форум, в който съм регистриран. За мен е по-специален, поради отзивчивостта и толерантността на повечето потребители, както и поради факта, че доста мои приятели пишат тук.

Ще се радвам, ако evrocom.info продължи да съществува под една или друга форма и адрес. :)

Този пост се получи малко като оплакване на жив човек, но нищо.....

Дори имаше момент в който форума беше открит и се виждаше от всякъде

Форума се вижда от всякъде и сега и то не от вчера. Надявам се да не изчезне, защото няма ден в който да не влизам и то по няколко пъти. Това е една от най-посещаваните ми страници. Дори, когато нямах достъп влизах с прокси

За близо 4 години тука съм видял доста неща и са надявам да вида още доста за в бъдеще. Форума е добър и въпреки, че наистина май навлезе в етап "началото на края" влизам супер често и интереса не е умрял при мен.

Началото на края...

Този форум винаги ми е бил любимото местенце. В повечето случаи ми е било интересно да разбера какво мислят хора, които не познавам и най-вероятно никога няма да видя и точно в това е чарът му. С някои вече се познаваме и обикновено съм оставала приятно изненадана от срещите оффлайн.

Ей, на шега или майтап, тук минаха около две години от живота ми. Това не е малко... Въпреки че от доста време форумът наистина доста се промени, аз по някакъв странен начин се чувствам обвързана с него.

Еееее стига де!Вие пък ся лагнали малко локалите, скрили се от съпорта(както по принцип става), бъгнал се нета на няколко места и вие и форума искате да свърши. ; )

Тоя форум според мен е уникален-нито прекалено малък, нито прекалено голям(всички се знаем и се познаваме малко или много, а с някои много).

Просто има няква уникална атмосфера в тоя форум...пък и ако се закрие според мен всички, които държат на този форум ще се регнат в новия, който ще създадем.Още от сега предлагам @Гудо за админ аз. ; )Хахаха.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...