Jump to content
BulForum.com

Проблем с интернета при лаптоп

Recommended Posts

Привет на всички.Скоро си купих лаптоп и реших да го включа в нета.Доставчика е евроком.Не намира IP-то. В същото време слагам кабела на стационарното pc и нета тръгва.До колкото ми известно няма нужда да се описва Mac адреса на ланката,това го прави самия модем.Пробвах да свържа модема през USB-то и през lan-а,но ми казва No connectivity . Някой да знае нещо повече?

Точно в MAC адреса е проблема, при Евроком не може просто така да сменяш устройствата, към които е вързан модема.

През УСБ не би трябвало да има проблем.Откакто съм на Ек модема ми е така и си го вързвам към всяко пц без проблем.При теб вече като е бил на Лан сигурно търси МАК адреса....

• 2 weeks later...
:blink: така да споделя едно проблемче и да запитам да ли имате представа от кво може да е тва че аз много се чудя.Значи направих си аз мрежата вкъщи между лаптопа и настолното PC тръгва мрежата самоче има една подробност нета на лаптопа върви ама нещо неможе да подкара саитовете изписва някъвa DNS грешка,по кво разбирам че има нет ми скайпа си бачка без проблем.та се чудя от кво може да е тва???

:blink: така да споделя едно проблемче и да запитам да ли имате представа от кво може да е тва че аз много се чудя.Значи направих си аз мрежата вкъщи между лаптопа и настолното PC тръгва мрежата самоче има една подробност нета на лаптопа върви ама нещо неможе да подкара саитовете изписва някъвa DNS грешка,по кво разбирам че има нет ми скайпа си бачка без проблем.та се чудя от кво може да е тва???

а шерна ли нета от настолното пц?

а сложи ли dns и gw в лапропа ipto на настолното пц?

ако несъм шернал нета от настолното няма да има скаип а то има.

и двете съм ги направил от нещо друго е но какво???

пробвай да спреш и защитната стена

понякога пречи

забелязал съм че и някои антивируси също правят проблеми

пример гадната панда

ако несъм шернал нета от настолното няма да има скаип а то има.

и двете съм ги направил от нещо друго е но какво???

Аз имах същия проблем и се оказа от FireWall на пц-то. Скайп и Кю-то се свързваха но не можех да отварям сайтчета. Ако имаш провери си настройките ...

Ами очевидно нямаш връзка с DNS-а, скайп и icq се вързват по ip адрес и за това с тях нямаш проблем. Задай ръчно DNS-ите така както са на компютъра, от който идва интернета.

нека и аз питам нещо в тази насока :D .....

pc - wireless router - laptop .... интернета си "тече" нормално, но прехвърлянето на файлове от pc-то към laptop-a и обратно става прекалено бавно. преди бях вързал 2 pc-та посредство 2-а лан карта и кабел и прехвърлянето на един филм (1CD) ставаше за 2-3 мин, докато същия обем информация при горната конфигурация - pc - wireless router - laptop, се осъществява за 25-30 мин :unsure: някакви идеи що се получава така?

problema e to4no tam !!! triaaa da opishesh MAC 6toto i az imam laptop i taka napraih !!!

нека и аз питам нещо в тази насока :D .....

pc - wireless router - laptop .... интернета си "тече" нормално, но прехвърлянето на файлове от pc-то към laptop-a и обратно става прекалено бавно. преди бях вързал 2 pc-та посредство 2-а лан карта и кабел и прехвърлянето на един филм (1CD) ставаше за 2-3 мин, докато същия обем информация при горната конфигурация - pc - wireless router - laptop, се осъществява за 25-30 мин :unsure: някакви идеи що се получава така?

mi pi4 !!! ednoto prehvurlqne e sus kabel drugoto po wireless i na men mi e taka ama kvo da praa !!!

каква ти е скороста на безжичната мрежа?

MititU

аз не ти ли казах фе

а сложи ли dns и gw в лапропа ipto на настолното пц?

каза ми само че трябваше да сложа не IP на настолното за DNS а DNS-те на доставчика

от твоито описание аз разбрах да сложа IP-то на настолния за DNS може аз да не съм те разбрал както и да е нали стана мерси на всички който помогнаха :D

каза ми само че трябваше да сложа не IP на настолното за DNS а DNS-те на доставчика

от твоито описание аз разбрах да сложа IP-то на настолния за DNS може аз да не съм те разбрал както и да е нали стана мерси на всички който помогнаха :D

и по двата начина става

като ip имам в предвид вътрешното на пцто

дано темата е полезна и на други

Ами скоростта ти е 54Mb/s т.е. наполовина на fast ethernet интерфейса. Друг е въпроса, че в зависимост от силата на сигнала тя може да падне значително при безжичния. Обикновено си пише каква е в момента.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...