Jump to content
BulForum.com

Харддиск

Recommended Posts

колебая се между тези два харда:

320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 192 лв

320GB HITACHI SATA2/7200/16MB 179 лв

въпросът ми е някой може ли да каже нещо за хитачи понеже нямам никакви наблюдения за тази фирма. клоня към него заради по-ниската цена, но в крайна сметка, ако не стават ще взема Seagate.

В сървърите най-често се слагат HITACHI тъй като те са наследник на IBM хардовете, които преди заемаха мястото в сървърните машини. Само дето HITACHI нямат проблеми с качеството като IBM.

Можеш без да се притесняваш да избереш HITACHI особено щом и цената и по-атрактивна.

и двата харда са добри..т.е. марки..бях чул за 10та серия на сигейт някви проблеми ..ти си решаваш..ако взимаш сигейт гледай да е сингапурски ,ако е китайски бягай..и гепи хитачито това те съветвам..

Благодаря на всички в крайна сметка ще взема хитачито пък ще видим :)

AssassiN, ако ти се занимава пусни един тест с HDTune и дай резултати. тестът е 1-2минутки, ако не ти се занимава като взема хард ще го пробвам ;)

още веднъж ви благодаря :bgrin:

Аз съм с Хитачи и да ти кажа е доста бързо, но за сметка на това е много шумно. С тея торенти направо се скъсва да ръмжи.

Сийгейта знам, че е малко по-тих, но въпреки, че е шумен и аз ти препоръчвам Хитачи.

Благодаря на всички в крайна сметка ще взема хитачито пък ще видим :)

AssassiN, ако ти се занимава пусни един тест с HDTune и дай резултати. тестът е 1-2минутки, ако не ти се занимава като взема хард ще го пробвам ;)

още веднъж ви благодаря :bgrin:

Нямаш проблеми, но дай линк за програмата. Ще стане довечер към 19:00, защото дотогава съм на бачкане. И да допълня, че гаранцията е 3 години, а не 2 както бях написал. И на мен въобще не ми е шумен...

Имам 2 компютъра. Единия със Seagate 320 16 cache SATA 2, другия е с Hitachi 160 8 cache SATA 2. Seagate е съвсем леко по-бърз на PC Mark 2004, обаче е доста по-тих. Хитачито доста шуми като зарежда, като се включва компютъра, докато Сийгейта не се чува толкова силно

взех си хардчето и имам 2 въпроса:

- трябва ли да му инсталирам драйвери дъното ми е asus m2n-e

- трябва ли да се форматира

:D :D :D :D :D

Айде да не беше виждал компютър да задаваш подобни въпроси .. ма както и да е :)

Драйвери ти трябват само когато инсталираш уиндоус на него, но не е задължително, зависи от дъното.

Колкото до 2-рото, форматирани дискове не знам да продават ;)

ами да ти кажа хард за първи път слагам аз въпреки че съм сменил 2 :) Благодаря за отговора, ей сега го слагам.

Ако е САТА имай предвид, че гадното на HITACHIтата е, че идват в моуд САТА1 с цел compatibility. За да го сетнеш в САТА2 моуд трябва да пуснеш досовската програмка на HITACHI. На други марки, като SAMSUNG, SEAGATE, това става просто с един jumper.

като свържа захранващия кабел на диска се оказа, че компа изобщо не пали. какъв може да е проблемът? без значение като 1-ви или като 2-ри, изключвам стария хард и пак не тръгва :angry:

като свържа захранващия кабел на диска се оказа, че компа изобщо не пали. какъв може да е проблемът? без значение като 1-ви или като 2-ри, изключвам стария хард и пак не тръгва :angry:

Сата? Ата? Сата 1, Сата 2?

благодаря на всички отзовали се оказа се, че хардът е дефектен и ми го смениха, без да се обяснявам много, много :)

Ако е САТА имай предвид, че гадното на HITACHIтата е, че идват в моуд САТА1 с цел compatibility. За да го сетнеш в САТА2 моуд трябва да пуснеш досовската програмка на HITACHI. На други марки, като SAMSUNG, SEAGATE, това става просто с един jumper.

На скоро посравях един хард Хитачи на дъно с Сата версия 1 обаче хитачито се водише Сата 2 и се наложи да сменя дъното с такова за поддръжка на Сата 2 за да подкарам харда и аз не можах да си го обясня обаче е факт ... иначе Хитачито сега работи с един Макстор (Сата1) и изобщо не може да се чуе че работи на фона на Макстора ;)

• 3 months later...

И аз имам аболютно същия въпрос кой от 2-та да избера?До сега съм бил с Сийгейт на стария ком и съм много доволен и за това си мислих пак такъв да взема.Друг е въпроса че сега чух някой лоши неща за тази марка.

Също така ще има ли проблем да взема САТА2 хард и дали ще върви на мойто дъно което е САТА1?Иначе самото дъно ми е Asrock 775 Twins.

И аз имам аболютно същия въпрос кой от 2-та да избера?До сега съм бил с Сийгейт на стария ком и съм много доволен и за това си мислих пак такъв да взема.Друг е въпроса че сега чух някой лоши неща за тази марка.

Също така ще има ли проблем да взема САТА2 хард и дали ще върви на мойто дъно което е САТА1?Иначе самото дъно ми е Asrock 775 Twins.

Я кажи какво лошо си чувал :confused Имам 3 такива, работещи без проблеми (пу-пу...да не чуе дяволът, че то никога не се знае... :devil ). Иначе SATA2 ще ти работи на дъното като SATA1, няма проблем.

Я кажи какво лошо си чувал :confused Имам 3 такива, работещи без проблеми (пу-пу...да не чуе дяволът, че то никога не се знае... :devil ). Иначе SATA2 ще ти работи на дъното като SATA1, няма проблем.

Еми казаха ми че тези големите модели били бая шумни пък и давали дефекти.Иначе до скоро бях със 120 ГБ Сийгейт и нито се чуваше как работеше нито грееше.Изобщо неможе да се сравнява със сегашния ми Макстор 160 ГБ който стърже като за световно като зарежда нещо :angry1 Ама така се получи че го имам по неволя.

Не робувай много много на слухове. Почти всичко опира до бройка. Който и да вземеш, едва ли ще сгрешиш.

Единия ми хард е точно сигейта от споменатите (другия също е сигейт, но друг модел), и си е супер засега, другия ми сигейт е на година и няколко месеца, също няма проблеми засега.

По другия въпрос, в 99% от случаите няма да имаш проблеми. Както е писал Lord_Gudo, може и да има някакви такива проблеми с хитачи, но моя сигейт сата2 ги ползвах и на сата1 дъно, сата2 интерфейса е обратно съвместим с сата1. Всико друго са някакви недоразумения или смотани дъна.

Еми казаха ми че тези големите модели били бая шумни пък и давали дефекти.Иначе до скоро бях със 120 ГБ Сийгейт и нито се чуваше как работеше нито грееше.Изобщо неможе да се сравнява със сегашния ми Макстор 160 ГБ който стърже като за световно като зарежда нещо :angry1 Ама така се получи че го имам по неволя.

Ако имат предвид тези от 500+Gb, върху тях нямам наблюдения и не мога да твърдя нищо, но аз имам 1 бр. 160 Gb, 1 бр. 250 Gb и 1 бр. 300 Gb - еднакво безшумни са.

Значи в крайна сметка пак ще взема Сийгейт, защото съм доволен много, въпреки че много ми прехвалват тея Хитачита.Мерси за помоща. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...