Stenli Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 колебая се между тези два харда: 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 192 лв 320GB HITACHI SATA2/7200/16MB 179 лв въпросът ми е някой може ли да каже нещо за хитачи понеже нямам никакви наблюдения за тази фирма. клоня към него заради по-ниската цена, но в крайна сметка, ако не стават ще взема Seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 В сървърите най-често се слагат HITACHI тъй като те са наследник на IBM хардовете, които преди заемаха мястото в сървърните машини. Само дето HITACHI нямат проблеми с качеството като IBM. Можеш без да се притесняваш да избереш HITACHI особено щом и цената и по-атрактивна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 и двата харда са добри..т.е. марки..бях чул за 10та серия на сигейт някви проблеми ..ти си решаваш..ако взимаш сигейт гледай да е сингапурски ,ако е китайски бягай..и гепи хитачито това те съветвам.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Ами аз съм с такова Hitachi и съм много доволен. Има и 2 години гаранция, така че давай смело! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 7, 2007 Author Share Posted January 7, 2007 Благодаря на всички в крайна сметка ще взема хитачито пък ще видим AssassiN, ако ти се занимава пусни един тест с HDTune и дай резултати. тестът е 1-2минутки, ако не ти се занимава като взема хард ще го пробвам още веднъж ви благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Аз съм с Хитачи и да ти кажа е доста бързо, но за сметка на това е много шумно. С тея торенти направо се скъсва да ръмжи. Сийгейта знам, че е малко по-тих, но въпреки, че е шумен и аз ти препоръчвам Хитачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Благодаря на всички в крайна сметка ще взема хитачито пък ще видим AssassiN, ако ти се занимава пусни един тест с HDTune и дай резултати. тестът е 1-2минутки, ако не ти се занимава като взема хард ще го пробвам още веднъж ви благодаря Нямаш проблеми, но дай линк за програмата. Ще стане довечер към 19:00, защото дотогава съм на бачкане. И да допълня, че гаранцията е 3 години, а не 2 както бях написал. И на мен въобще не ми е шумен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Хитачито хем е по-добро хем е и по тихо ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2007 Author Share Posted January 8, 2007 ето я програмката http://djlian.data.bg/HDTune.exe . ще взема хитачито в крайна сметка и дано да е тих, че като се съберат с моя макстор и ша става квото ша става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Имам 2 компютъра. Единия със Seagate 320 16 cache SATA 2, другия е с Hitachi 160 8 cache SATA 2. Seagate е съвсем леко по-бърз на PC Mark 2004, обаче е доста по-тих. Хитачито доста шуми като зарежда, като се включва компютъра, докато Сийгейта не се чува толкова силно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 10, 2007 Author Share Posted January 10, 2007 взех си хардчето и имам 2 въпроса: - трябва ли да му инсталирам драйвери дъното ми е asus m2n-e - трябва ли да се форматира Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Айде да не беше виждал компютър да задаваш подобни въпроси .. ма както и да е Драйвери ти трябват само когато инсталираш уиндоус на него, но не е задължително, зависи от дъното. Колкото до 2-рото, форматирани дискове не знам да продават Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 10, 2007 Author Share Posted January 10, 2007 ами да ти кажа хард за първи път слагам аз въпреки че съм сменил 2 Благодаря за отговора, ей сега го слагам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 ами да ти кажа хард за първи път слагам аз въпреки че съм сменил 2 Благодаря за отговора, ей сега го слагам. Ако е САТА имай предвид, че гадното на HITACHIтата е, че идват в моуд САТА1 с цел compatibility. За да го сетнеш в САТА2 моуд трябва да пуснеш досовската програмка на HITACHI. На други марки, като SAMSUNG, SEAGATE, това става просто с един jumper. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 10, 2007 Author Share Posted January 10, 2007 като свържа захранващия кабел на диска се оказа, че компа изобщо не пали. какъв може да е проблемът? без значение като 1-ви или като 2-ри, изключвам стария хард и пак не тръгва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 като свържа захранващия кабел на диска се оказа, че компа изобщо не пали. какъв може да е проблемът? без значение като 1-ви или като 2-ри, изключвам стария хард и пак не тръгва Сата? Ата? Сата 1, Сата 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 SATA 2 горе го е написал, аз си мисля че нещо кабела ти прави номер виж добре правилно ли си го поставил в буксата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 10, 2007 Author Share Posted January 10, 2007 благодаря на всички отзовали се оказа се, че хардът е дефектен и ми го смениха, без да се обяснявам много, много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Ако е САТА имай предвид, че гадното на HITACHIтата е, че идват в моуд САТА1 с цел compatibility. За да го сетнеш в САТА2 моуд трябва да пуснеш досовската програмка на HITACHI. На други марки, като SAMSUNG, SEAGATE, това става просто с един jumper. На скоро посравях един хард Хитачи на дъно с Сата версия 1 обаче хитачито се водише Сата 2 и се наложи да сменя дъното с такова за поддръжка на Сата 2 за да подкарам харда и аз не можах да си го обясня обаче е факт ... иначе Хитачито сега работи с един Макстор (Сата1) и изобщо не може да се чуе че работи на фона на Макстора Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 И аз имам аболютно същия въпрос кой от 2-та да избера?До сега съм бил с Сийгейт на стария ком и съм много доволен и за това си мислих пак такъв да взема.Друг е въпроса че сега чух някой лоши неща за тази марка. Също така ще има ли проблем да взема САТА2 хард и дали ще върви на мойто дъно което е САТА1?Иначе самото дъно ми е Asrock 775 Twins. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 И аз имам аболютно същия въпрос кой от 2-та да избера?До сега съм бил с Сийгейт на стария ком и съм много доволен и за това си мислих пак такъв да взема.Друг е въпроса че сега чух някой лоши неща за тази марка. Също така ще има ли проблем да взема САТА2 хард и дали ще върви на мойто дъно което е САТА1?Иначе самото дъно ми е Asrock 775 Twins. Я кажи какво лошо си чувал Имам 3 такива, работещи без проблеми (пу-пу...да не чуе дяволът, че то никога не се знае... ). Иначе SATA2 ще ти работи на дъното като SATA1, няма проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Я кажи какво лошо си чувал Имам 3 такива, работещи без проблеми (пу-пу...да не чуе дяволът, че то никога не се знае... ). Иначе SATA2 ще ти работи на дъното като SATA1, няма проблем. Еми казаха ми че тези големите модели били бая шумни пък и давали дефекти.Иначе до скоро бях със 120 ГБ Сийгейт и нито се чуваше как работеше нито грееше.Изобщо неможе да се сравнява със сегашния ми Макстор 160 ГБ който стърже като за световно като зарежда нещо Ама така се получи че го имам по неволя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 И аз имам аболютно същия въпрос кой от 2-та да избера?До сега съм бил с Сийгейт на стария ком и съм много доволен и за това си мислих пак такъв да взема.Друг е въпроса че сега чух някой лоши неща за тази марка. Също така ще има ли проблем да взема САТА2 хард и дали ще върви на мойто дъно което е САТА1?Иначе самото дъно ми е Asrock 775 Twins. Не робувай много много на слухове. Почти всичко опира до бройка. Който и да вземеш, едва ли ще сгрешиш. Единия ми хард е точно сигейта от споменатите (другия също е сигейт, но друг модел), и си е супер засега, другия ми сигейт е на година и няколко месеца, също няма проблеми засега. По другия въпрос, в 99% от случаите няма да имаш проблеми. Както е писал Lord_Gudo, може и да има някакви такива проблеми с хитачи, но моя сигейт сата2 ги ползвах и на сата1 дъно, сата2 интерфейса е обратно съвместим с сата1. Всико друго са някакви недоразумения или смотани дъна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Еми казаха ми че тези големите модели били бая шумни пък и давали дефекти.Иначе до скоро бях със 120 ГБ Сийгейт и нито се чуваше как работеше нито грееше.Изобщо неможе да се сравнява със сегашния ми Макстор 160 ГБ който стърже като за световно като зарежда нещо Ама така се получи че го имам по неволя. Ако имат предвид тези от 500+Gb, върху тях нямам наблюдения и не мога да твърдя нищо, но аз имам 1 бр. 160 Gb, 1 бр. 250 Gb и 1 бр. 300 Gb - еднакво безшумни са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Значи в крайна сметка пак ще взема Сийгейт, защото съм доволен много, въпреки че много ми прехвалват тея Хитачита.Мерси за помоща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.