Elemental^ Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Здравейте хора! бих искал да ви попитам значи счупи ми се вентилатора на процесора докато го почиствах и сега се държи на 3 болта само. Досегашният ми вентилатор беше на Cooler Masters с медна основа. Cooler master Fan нещо подобно представлява вече даже не мога да намеря тоя модел старичак е така значи отгоре тая част с вентилатора която е махнах е да е чистя и после кат е слагах болтчето превъртя и сега стои на 3 не знам според вас опасно ли е и как е. За това искам да си купя нов и ви питам за съвети какъв вентилатор ми трвябва кое е хубаво и кое не. значи процесора ми е AMD Athlon XP 2400+ дъното е Soltek SL-KT600-RL Via KT600 series. Слагам всичката информация понеже не съм сигурен не нали не всички вентилатори пасват и за това. Благодаря ви предварително ако имате въпроси смисал ако не съм обяснил правилно ме питаите. П.С забравих да ви кайа значи не врътката на самия вентилатор е счупена ами долната пластмасова скоба която е закрепена за металната основа тя не се отделя и едното като ухо такова се счупи на което се закрепва горната част самия вентилатор на него нищо му няма само това долу е и не знам дали може да се сменя и не знам от каде да си купя такова дори и да има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 http://www.tigerdirect.ca/applications/cat...t=3&Recs=10 мисля,че повечето ще се справят със задачата да хладят процесора ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elemental^ Posted January 5, 2007 Author Share Posted January 5, 2007 http://www.tigerdirect.ca/applications/cat...t=3&Recs=10мисля,че повечето ще се справят със задачата да хладят процесора ти ami kato marka koe e hubavo 6toto az sym na Cooler Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Ем на тази страница има едно 19$ тва не изглежда зле иначе като марки Zalman,Cooler Master,Thermaltake,Thermalright,Spire лошото на някой модели на залман е че не стават на всички сокет а дъна Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 ZALMAN CNPS7000B-ALCU, S462/478/754/939/940 за кой сокет нестават? препоръчвам ти ZALMAN CNPS7000B-ALCU Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Казах специфичното на някой охлаждания на залман е че не стават на всяко с.А дъно... което си е истина особенно 7000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Не става на някои защото е нисък и има елементи които пречат.7700 става със сигурност на почти всички дъна.А и като им гледам съпорт листа Виа дъната на Солтек са направо обречени да не го ползват тоя охладител Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Не разбирам какво се притесняваш толкова за вентилатора, щом като се държи поне на 3 болта, нали знаеш, 3 опорни точки са достатъчни за стабилност . Ако вента не мърда и останалите 3 болта са стегнати, няма за какво да се притесняваш, дори и на 2 болта да е, стига да са по диагонала. Аз на чипсета съм сменил оригиналния вентилатор с един доста дълбок и нямах болтове за него и намерих два дългурести, и с два го закрепих стабилно. Чак даже се същисвам, че тук стана полемика за един превъртял болт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.