VooDooMaN Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Около празниците си направих upgrade и изникна неприятен проблем. Конфигурацията ми преди upgrade-a: Mainboard: ASUS P5LD2 SE/C DDR2 667 Processor: Intel® Core2 CPU 6300 Memory: 2x512MB DDR2 667Mhz MDT Video Adapter : MP 7300 GT 128 MB DDR3 След Mainboard:ASUS P5B i965 Processor: Intel® Core2 CPU 6300 Memory: 2x1GB DDR2 800Mhz PQI Video Adapter : MP 7300 GT 128 MB DDR3 След като смених дъно и памет има проблем. При пускане на игра в 3D режим се случват разнообразни проблеми. Или се появяват неприятни артефакти при игра, или машината директно заспива или забива още в началото. Като допълнителен ефект наблюдавам премигвания на образа от време на време в 2D режим, например при затваряне на приложение. Някакви идеи на какво може да се дължи това? P.S. Захранването ми е FORTRON 400W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Сам ли си смени дъното ? Ако е бил някой друг - мятай му машината при него да си се оправя При условие, че се появяват артефакти проблема ти отива при видеото. Ако си сменял дъното сам сигурен ли си,че е нямало някакви интервенции с видео картата ? П.С. Другото, което мога да ти препоръчам при въпросни относно хардуер пробвай във форума на www.hardwarebg.com Тука има само шепа хора, които ще ти помогнат на тема хардуеър, повечето главно са плямпачи и специалисти по всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 3, 2007 Author Share Posted January 3, 2007 Машината съм я купувал от Ерата, там я дадох и за ъпгрейд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Направо им я носи и ги натискай да си оправят бакиите, не си струва да се мъчиш заради грешка или недоглеждане на някой си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Мдам, не се прави на майстор, че каквото съм чувал за ЕРА накрая и гаранцията няма да ти признаят. Отивай още днес и им кажи да ти сменят видеокартата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Приятел имаше почти същият проблем. Имаше артефакти не само в 3D режим, но и в 2D. Проблема се оказа в поредното кофти дъно на ASUS. Имало някъкъв израстък на слота за видео картата и заради него от време на време при лош контакт между дъно и видео са се появявали артефактите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 5, 2007 Author Share Posted January 5, 2007 Понеже не съм в Пловдив и планирам да нося машината насам чак към края на месеца, реших да експериментирам. Намалих честотата на паметта, пусках я на 533, нагласях напреженията на минимум и системата стана по-стабилна. Това ме наведе на мисълта, че може и да е някоя от банките с памет. Махнах единия чип и бинго, всичко се оправи. Късмет че нацелих проблема, пък и смяна на памет е по-приемливо от смяна на дъно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Ако това е проблема - добре, хем ще имаш оправдание да си купиш свястна марка памет Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Тествал си паметите по отделно и си сигурен ?Може да е дефектен dimm . Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 6, 2007 Author Share Posted January 6, 2007 Проведох следните тестове: Първоначална конфигурация DIMM_A1 - памет 1 DIMM_A2 DIMM_B1 - памет 2 DIMM_B2 Проблеми: да Тест 1 DIMM_A1 DIMM_A2 - памет 1 DIMM_B1 DIMM_B2 - памет 2 Проблеми: да Тест 2 DIMM_A1 DIMM_A2 - памет 1 DIMM_B1 DIMM_B2 Проблеми: не Тест 3 DIMM_A1 - памет 2 DIMM_A2 - памет 1 DIMM_B1 DIMM_B2 Проблеми: да Тест 4 DIMM_A1 - памет 2 DIMM_A2 DIMM_B1 DIMM_B2 Проблеми: да Тест 5 DIMM_A1 - памет 1 DIMM_A2 DIMM_B1 DIMM_B2 Проблеми: не В момента съм на конфигарация 'Тест 5' Тези тестове ме карат да мисля, че модула 'памет 2' е проблемния. В този ред на мисли имам един въпрос, тъй като изобщо не съм в час с хардуера- коя конфигурация е по-смислена: DIMM_A1 - памет 1 DIMM_A2 DIMM_B1 - памет 2 DIMM_B2 или DIMM_A1 - памет 1 DIMM_A2 - памет 2 DIMM_B1 DIMM_B2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Ами ако искаш да си ползваш паметта в двуканален режим ти трябва това: "DIMM_A1 - памет 1 DIMM_A2 DIMM_B1 - памет 2 DIMM_B2". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.