vp1971 Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Zdr Imam slednia vapros . s koi programa moje da se regulira potoka na internet kam otdelnite PC v mreja . Znachi Win98 si ima takava opcia no puska internet na vsichki poravno - Ta vaprosa e: s koia programa moje da se regulira tva Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 за WIN-bandwidth controler(има го в Wareza), може да се конф за всяко IP и за всеки протокол поотделно. за Линукс е по-красиво с shaper, има си го във всяка дистрибуция, ама като гледам постнал си в winappz, затова пробвай първата програма. Ако искаш, може и да пробваш NetLimiter, ама тя се инсталира на всяко PC и контралира разпределението на трафика мeжду програмите в него. Надявам се да съм ти помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 за WIN-bandwidth controler(има го в Wareza), може да се конф за всяко IP и за всеки протокол поотделно. @biolander, я дай малко повече инфо за "WIN-bandwidth controler", как мислиш - бива ли го за шейпър под Win? Аз съм с NetLimiter, не че е лош ама няма как да се задават ограничения на различните IP-та. Той е по-скоро да ограничиш даден процес да не дърпа много. Значи дай едно сравнение по функципналност между тези двете споменати програмки горе, какво мислиш ти? (Накратко де ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Boardman:Ами да беше ме попитал снощи, докато пиеше онези водки Майтап, да не се обидиш. Значи, тази с сложното име се инсталира на една машина (сървъра), и се правят серии от правила. Например: Пусни ???GB ( ) входящ/изходящ трафик за PC с IP=???.???.???.???, порт ????, протокол IP/UDP/.... Дефинират се тези правила за всяко PC в локалната мрежа и готово. Докато NetLimiter- a трябва да се инсталира на всяко PC. Върши работа, когато FlashGeta или друго от този род лапат цялата връзка и Експлодера зарежда някоя елементарна страница 15 минути. NL разпределя връзката между програмите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Boardman:Ами да беше ме попитал снощи, докато пиеше онези водки Хехехехе , така си е ама просто тогава пе стана на втпрос, пак нали бяхме заети с пийването и мезето Сега по същество още едно въпросче: Дефинират се тези правила за всяко PC в локалната мрежа и готово. Значи интересува ме дали тези правила са статични за всяко IP или има начин това да се настрои така че да се ползва като динамичен шейпър. Тоест, нека си има ограниченията за дадено IP, но идеята ми е когато тези IP-та за които има ограничение ги няма (когато например са изключени машините) техния заделен трафик да се раздели на останалите налични IP-та. Или с две думи да няма само ограничение за max.traffic на IP ами различни стратегии на запределяне? Има ли такова нещо? Докато NetLimiter- a трябва да се инсталира на всяко PC. Върши работа, когато FlashGeta или друго от този род лапат цялата връзка и Експлодера зарежда някоя елементарна страница 15 минути Аз в момента съм исталирал NetLimiter на рутер-а като там имам пуснати различни приложения: едно прокси и един рутерен софт. С NetLimiter-а съм задал ограничения между тях, така че в някаква степен това оправия проблема но не е решение ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Drug variant e UserGate ima go tuk versia 2.6 i tuk versia 2.7 na ruski. Moze da pravi dosta neshta. Mai nemoze obache ako niama nikoi drug vav mrezata celia trafik da e samo za tozi (tezi) koito sas vav mrezata v daden moment. Limitite sa tvardi nezavisimo kolko choveka sas vav mrezata. Imash maksimu edi si kolko k/s i tova e. Za vseki user mozesh da zadavash razlichni limiti, no te sa tvurdi. Inache lesno se konfigurira i ne e koi-znae kolko slozna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Kajete konkretno nqkoq programa deto bez da se instalira na ostanalite Pc ta moje da im se ograni4ava trafika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Конкретно за интернет шаринг ли питаш или да не ти лагва компа, като почнат да теглят филми (примерно) от тебе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Конкретно за интернет шаринг ли питаш или да не ти лагва компа, като почнат да теглят филми (примерно) от тебе? <{POST_SNAPBACK}> Slushai sega. Iskam da si pusna programkata i da mi izlena PC tata v mrejata. Da natisna varhu nqkoi izbrano i da mu ograni4a skorosta na svalqne ot mrejata s opredelena stoinost. Zashtoto v nashata mreja ima mnogo smuka4i i az sam edin ot "Administratorite". Imame Linux Server no shepara kato se ka4i i pusne dosta ni zabiva sarvara i taka e neudobno. Shte sam vi blagodaren ako mi kajete nqkoq takava ili pone link, ako ima vaobshte takava programa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 По добре виж в секция Линукс. Тъпо е да се ползва вин за тази цел, още повече че си имате рутер. Аз съм на FreeBSD 5.2 и нямам никакъв проблем с динамично разпределение на трафика, при все че съм на И+. Номера е да ограничиш малко по ниско от шейпъра на Евроком и всичко си спи. Ползвам queue, pipes в ipfw. Нищо допълнително като програми не съм слагал. P166/32MB. Единственно трябва да се научите да сваляте по една http връзка, че иначе не остават ( 20 макс са) за browse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Problema Tuka e 4e nikoi ne razbira ot Linux i nqma da napravim ni6to. To sega linuxa ni go kajva edin Priqtel ma sega go nema, zamina za 4ujbina i ni6to ne mojem da napravim po vaprosa sas trafika. Pak i edno ka4vane na Linux ti e baq $, a pak ot mrejata edva li sha dade nekoi pari za instalaciq na nova OS vav sarvara. Vse pak Vi blagodarq mnogo sa mneniqta vi po tozi sluchai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Pak i edno ka4vane na Linux ti e baq $<{POST_SNAPBACK}> hmmm shto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Защото висококвалифицирания труд се заплаща - затова Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Значи интересува ме дали тези правила са статични за всяко IP или има начин това да се настрои така че да се ползва като динамичен шейпър. Тоест, нека си има ограниченията за дадено IP, но идеята ми е когато тези IP-та за които има ограничение ги няма (когато например са изключени машините) техния заделен трафик да се раздели на останалите налични IP-та. Или с две думи да няма само ограничение за max.traffic на IP ами различни стратегии на запределяне? Има ли такова нещо? Здрасти на всички Изрових това защото и на мен ми трябва подобно нещо. Ето за какво става дума: трябва да подкарам рутер на една машина с Windows Server 2003 (малко инфо за машината: дърт IBM с P2 400MHz; 128 MB RAM; 6 GB HDD) От мен се иска да пусна един рутер - transparent proxy с кеширане и трафик шейпър. Сега, знам че веднага ще кажете - Линукс, и за мене щеше даже да е по-лесно защото трафик шейпър под Уин не съм пускал ама никога, но не става. Машината не е моя и не решавам аз. Общо взето съм си подбрал някакъв софтуер, като изключим трафик шейпъра, за него пробвах това което се препоръчва тук и още няколко неща, но нито едно от тях няма функцията описана в цитата на BoardMan - проверих. Така че ще се радвам да чуя и вашите препоръки по въпроса - не само за трафик шейпър-а, но и за необходимия софтуер като цяло, за оформянето на една такава рутер машина. ПП: Честно казано не съм много доволен от transparent proxy-то което сложих, ако може и едно transparent proxy да препоръчате ще е направо супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.