Jump to content
BulForum.com

Uni. USA

don_anton

Recommended Posts

нека всеки сподели за някои добри университети които е чувла в УСА или пък е учил там или пук негов близук е учил. В края на подаването на документи съм пък искамд а подам на още няколко места дайте някви предложения които аз евентуално да обмисля. Не говоря за Колумбийски и такива работи а по-скоро от сорта на Бард, Колби и сие.

Ако има значение обмисля да уча компютърни науки. Преди бях се насочил към икономика и подобни разновидности но в момента всеки не 3 ми 2ри учи това за това си промених избора.

Та 10кЗ предварително

ps. Nefarious ne se smei :)

Arizona State University, ne e bezbojno skup a e v top 50 world. Davat i stipendii s po-postijim SAT(okolo 1300)

Ina4e prosto pishesh v google U.S universities i gledash v sait-a im kolko struvat, kvi specialnosti imat, davat li stipendii a za reputaciqta im moje da proverish v nqkoi drug sait tyk Ne se pritesnqvai ako go nqma tam. Ima stotici dobri universiteti deto gi nqma v tezi klasacii.

Off: komp. nauki u4eha do predi 3-4 godini ne vseki 2ri a vseki 1vi. Sega ima malko otliv ot taq specialnost no konkurenciqta tam e ekvivalentna ako ne i po jestoka ot tazi v sferata na ikonomikata.

to4no 6toto ima otliv za tova iskam da go u4a a i ot hora u4ili i prepodavali v usa imam info kakto i ot i-net 4e v momenta za CS se davat nai-mnogo stipendii za6toto lipsvat jelae6ti da u4at kvito i da e sciences.

ps CS computuer sciences

a za turseneto v net qsno mi e tursq no problema e 4e za razlika ot dr. MNOGO TRUDNO si haresvam ne znam za6to ako nqkoi dr mi go kaje6 po-lesno mi haresva ... ne moga da go obqsnq

ta predlojeniq dr

10x thief :)

unito mi haresa oba4e mn. dale4e kato cqlo predpo4itam da e na blizkiq brqg ;) ne6to okolo NY /state/

Влез в USnews и си харесай от класациите. Има класации по престиж, по специалности, по стипендии, по прием и т.н. Ама да ти кажа никой, който кандидатства няма да си каже унитата в които подава. Така може да се окаже, че ти ми взимаш мястото ;)

Само дето ще ти трябват унита по-нисък ранк, че на най-горните в класациите deadline-a им беше 1-2 януари.

to4no 6toto ima otliv za tova iskam da go u4a a i ot hora u4ili i prepodavali v usa imam info kakto i ot i-net 4e v momenta za CS se davat nai-mnogo stipendii za6toto lipsvat jelae6ti da u4at kvito i da e sciences.

ps CS computuer sciences

a za turseneto v net qsno mi e tursq no problema e 4e za razlika ot dr. MNOGO TRUDNO si haresvam ne znam za6to ako nqkoi dr mi go kaje6 po-lesno mi haresva ... ne moga da go obqsnq

ta predlojeniq dr

10x thief :)

unito mi haresa oba4e mn. dale4e kato cqlo predpo4itam da e na blizkiq brqg ;) ne6to okolo NY /state/

А какъв искаш да ставаш. Икономист ли, инженер ли. Имаше едно много хубаво учебно заведение, в което ставаш инженерче и има различни програми - работа в НАСКАР, БМВ, Тойота, а името май беше UTI ако не се лъжа. Бая нещо може да се изучи. Колумбийския е хубав вариант. Маркиз Лука ди МОнтедземоло го е завършил и сега пича почти няма нещо, на което да не е в борда на дирекотротие в Италия :rolleyes: Така, че успех ;)

e az kazah po-gore 4e sega se 4udq do koi da pratq kato takiva po-sigurni no ne i 4ak nekvi kofti. za kolumbiiskiq tvurde dobur e bih iskal puk i da me priemat nqma da mi dadut kinti. az govorq za unita ot po-sreden rank trqbvat mi o6te nqkolko idei za da sum sig. 4e vse nqkude 6te me priemat. sega 6te pra6tam do nqkolko i o6te nqkoi drug nqma da mi e izli6en ako naistina mi haresa.

Има ли такъв сайт, в който да пише какви са таксите за всеки университет?

Аз уча в Beloit College, който е малък liberal arts колеж и никой няма да го знае при вас. Пък съм и сам българин... На мен лично ми пасва добре, пък и е доста добър за специалността ми (археология и история) като се има предвид, че човекът, за който е направен Indiana Jones, е учил и работил тук. То и затова сега имат такава добра програма в тая насока. Иначе в US News мисля, че е някъде на към 60то място като цяло. Ако искаш да учиш компютърни науки обаче, не ти препоръчвам изобщо да взимаш liberal arts колеж. Трябва ти място с по-голяма база и възможности за научна работа. Научните факултети в моя колеж са супер фалшиви примерно и не виждам смисъл да се учи нещо такова тук... Разбира се, малките колежи си имат своите предимства като например това, че на даскалите реално им се занимава да преподават, а не само си правят собствените проучвания. Изобщо работата е двустранна и даже по-сложна, а и всичко е индивидуално. Сега се сещам за една място, дето все ме приемаха (3 години кандидатствах) и знам, че има добра репутация за компютри - Drexel University. Намира се във Philadelphia и не е много голям...нещо като среден вариант... Това е, според мен не търси liberal arts, а големи университети, но изборът все пак си е твой. И...не слушай Череша...

emi az da ne sum kazal 4e ne mi haresvat, kazah 4e nqmam jelanie da podavam dokumenti tam ima razlika ako iskah 6tqh da u4a 2 puti pove4e i da hoda na izpit 100 puti za da izkaram 2300 na sat1 za da moje da mi dadut nekoe dolar4e stipendiq

Така е... Хубаво е, понякога да си знаем нивото. Аз както и колко други като мен като кандидатствахме на всичките от най-големите, та какво? И на всичкото отгоре на повечето места и аз не исках да ходя...ама нали е прстижно, дай да го пишем. Е, хората имат различни амбиции и това някак ме радва...

emi precenil sum si 4e za bakalavarska stepen ne iskam da si davam adski mn zor. zna4i 1 godina da u4a u4a za sat da izkaram 2300+ da izkaram nekvi sat2ta po nad 700 / az iam nad 700 na matematikite no vse pak ne i na dr./ ta posle da me priemat v ITM ili Hardvard i tam da u4a 2 puti pove4e ot sega za da si zadurja stipendiqta 6toto nqmam 45k $ na godina i pro4ie i pro4ie. predpo4itam da sum na nqkakvo mqsto ne ot top5 a ot top25 naprimer a posle za magistratura ve4e moje da se misli za po-topove :)

i vse pak georgik nqkakvi predlojeniq za CS na izto4noto kraibrejie...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...