riskov Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Идеята е следната. Един човек има 2+1 компютъра в един апартамент и друг човек има още един в апартамент в съседната кооперация(разстоянието е по-малко от 40м) и целта е да се направи wireless - така няма да се оплита повече в жици и кабели Моля да ме ориентирате за цени, марки, и дори не знам дали е нужно да се използват тези големи антени (видях някъде във форума такива джаджи). Не намерих подобна тема тук и затова създадох нова! BTW: Ако не е възможно да стане тази далечна връзка - то поне да остане за единия човек само. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 ако е панелка ще видиш големи мъки, купиваш 3 wireless карти (от по дубавите) и 1 wireless router и вързваш и ако стане "ок", ако не почваш да купуваш антенки, ако и с тях не стане взимаш и усилватели и ако с тах не стане значи си "късметлия" но по-добре с кабел много по евтино излиза 1 рутър е около 100-150лв ланките са по 50лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
demisa Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Kypyvash si edin wreless router hybav primerno az sam s NETGEAR i komshiqta mi hvashta prez 5 debeli steni panel na 30% kakto i v tzeliq blok si ima pokritie taka4e nedei slysha toq i onq vzemi si neshto ka4estveno i za nqkolko mesetza shte ti se izplati...... reshenieto si e tvoe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 хах.. мога да ти кажа че има панелки в които linksys-ите не могат да пробият 1 стена! а и много е по-добре да тегли една жица, защото: 1. много по евтино е! ( 50м кабел идва 20лв, а wirelessa 250+) 2. много по надеждно е (дъжд, мъгла домашен безжичен телефон, микровълнова и т.н. и на Wireless-а нямаш нет! ) 3. много е по бърза връката (теоритичния максимум е 54мб говоря за 802.11g практически на около 60-70% което идва около 4мб/с максимум /а пък ако ефира е замърсен 1-2/, а с кабелчето ако е направено кадърно 8-10мб/с) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 А колко струва NETGEAR и от къде може да се купи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demisa Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 az li4no moq netgear sam si go vzel ot JAR i am adski dovolen..... seki sam izbira za sebe si no mislq 4e netgear sa po dobri ot linksys poneje kakto kazva zzrixsym pri nego moje da ne gvashta no pri men panela e troen ot nai novoto stroitelstvo i shtom si lovi na razstoqnie pove4e ot 20m prez 6 steni na4e e dobre ....... link: http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...id=WLUSBDDPG309 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 хах.. мога да ти кажа че има панелки в които linksys-ите не могат да пробият 1 стена! а и много е по-добре да тегли една жица, защото:1. много по евтино е! ( 50м кабел идва 20лв, а wirelessa 250+) 2. много по надеждно е (дъжд, мъгла домашен безжичен телефон, микровълнова и т.н. и на Wireless-а нямаш нет! ) 3. много е по бърза връката (теоритичния максимум е 54мб говоря за 802.11g практически на около 60-70% което идва около 4мб/с максимум /а пък ако ефира е замърсен 1-2/, а с кабелчето ако е направено кадърно 8-10мб/с) Вярно е че има такива панелки, но са малко... мисля, че бяха с азбестови стени(не съм много сигурен). Още повече, че човека говори за кооперации не за блокове(предполага се, че ще са тухли). Но защо са му примерно 3 Wi-Fi карти, като може да си закачи едното PC директно към лан порта на Wi-Fi рутер-а, на другия компютър да закачи само една Wi-Fi карта?! Другите две за какво са За домашните безжични телефони няма да коментирам, защото изобщо не оказват смущения на честоти от порядъка на 2.4Ghz, а това за микровълновите фурни ми се струва дори и смешно. За дъжд и мъгла съм съгласен, че влияят на сигнала, но едва ли са чак толкова сериозни, защото фирмата в която работя (Спектрум НЕТ)тук в София има доста сериозни клиенти закачени на по 3-4 AP-та на 2.4Ghz и никой не се е оплакал от лоша свързаност при такива времеви условия(даже и загуби не съм забелязвал). Така, че zizirixo, нищо лично, но спести си коментарите от този сорт. Ако питаш мен приятел правите така: На едната тераса лепиш рутерчето. До него закачаш PC-то с кабел и тествате. Ако не се получи, закачате и на другата тераса Wi-Fi рутерче и нещата ще са 6+(мисля схващаш идеята да се избегнат колкото се може повече стени и прегради). Естествено 54Mbit едва ли ще ги докарате, както е казал zizirixo в по-горния си пост, но това е проблема на безжичния пренос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 s lan-ka pri edna burq ako kabela e otvun moje da ti otide celiq komp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Ако си купиш качествен рутер няма да имаш никакви проблеми със свързаността. Имам рутер Asus WL-520g и съм много доволен. Живея на третия етаж и имам нет долу на пейката пред блока на 54mb/s, рядко варираща до 32. Понякога ланката на лаптопа ми прави проблеми, ама е няква куча марка и затова. Теоретичната свързаност на рутера се води 150 метра сферично при положение, че е на открито и няма препятствия за сигнала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 obqsni po dobre kakva vidimost ima6 kam drugiq apartament,prozorzi,steni i kakvi ima li nqkvi pregradi mejdu vas ,druga ka6ta ,golqmo darvo takiva raboti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.