Jump to content
BulForum.com

Връзка на колони 5.1 към звукова карта 5.1?

Recommended Posts

Абе много тъп въпрос... Колоните са 5.1. На звуковата карта има 3 изхода. Кабелът, който влиза в сабууфера завършва откъм страната на картата с 3 двойки чинчове - всяка двойка влиза е преходник - ляв и десен чинч към стерео жак. ОБАЧЕ ТРИТЕ ПРЕХОДНИКА чинч/стерео жак НЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЪРДАТ ЕДИН ДО ДРУГ, ТАКА ЧЕ ДА ВЛЕЗАТ В ТРИТЕ ИЗХОДА НА ЗВУКОВАТА КАРТА :), т.е. няма място за средния преходник.

Та въпросът ми е как да ги вържа тия кабели към картата по друг начин?

Мерси предварително!

Начини много....нали знаеш приказката за неволята... :P

Има по-тесни (външно) малки жакове и 3 такива се побират един до друг. Твоите вероятно са онези с пластмасовото капаче, а те са малко по-широки от тези за които ти казах.

Другият вариант е средната букса да й махнеш (развиеш) пласмасовото капаче и да го издърпаш назад по кабела. В този случай за другите крайни 2 букси няма нужда да правиш тази манипулация.

Кофти ще е само ако жаковете са ти капсуловани и не се развиват - тогава ще ти трябват мови преходници (или поне един (подходящ) отделен за средната букса). ;)

Оо, да, невеолята е голям приятел. Тъкмо бях приготвил поялника :)

Въпроса ми беше по-скоро от изненада - картата е екстра, колоните са екстра и изведнъж - сърпрайз ;)

Преходниците са капсуловани и май средния ще го разглобя/сменя с нов и ще изведа едно кабелче напред към стерео жака... горе-долу както ти предлагаш.

Мерси за съвета ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...