Exploit Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Идеята ми е ако има запалени юзъри по-компютърните софтуери за миксиране и оделят време и миксират да показват свойте творби. Пък може и това да му е професията за в бъдеще ... Знам, че истинските пултове нямат нищо общо с софтуера (от личен опит), но все пак струват сумати пари, който доста малко хора биха могли да си ги позволят. Аз лично миксирам на Traktor DJ Studio 3, но има и още софтуери за миксиране. Поредицата на софтуери от Atomix не е лоша. Все пак миксирайте на каквото ви допада и ви е най-лесно ... Всеки може да качва най-различни стилове.Кой каквото му е в душата да миксира Също така темата служи и за траклисти.. (Тоест, ще е хубаво да поствате и траклисти за да може да обменяме информация ) Сега ще ви дам линкове за да дръпнете софтуера, който си харесате ( за тези, който мислят, че ще им допадне да миксират и те първа започват със софтуер ) Traktor DJ Studio 3 - Full Atomix Virtual DJ 4.7 - Key Atomix MP3 v2.0 - Full Това са софтуерите, който най-често се ползват. Като за начало ето нещо мое - за сега само промо Exploit - In The Mix (Promo) -> Упнато е в play.evorocom.net - Сваляйте с 1 връзка да няма баннати... Time: 19:04 Size: 26,2MB Genre: House Year: 2006 Tracklist: Малко по-късно ще постна Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Не искам да ти сецвам ентусиазма, но май трябваше да потърсиш първо и щеше да стигнеш до тази тема http://www.evrocom.info/invision/index.php...c=10129&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 2-те теми са близки по-значение, но все пак сетове-ремикси, Оригиналана Продукция нищо общо с любителските DJ's, Producers, Musicians:, Оригиналана Продукция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Щом казваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 ot baq wreme си миксирам за свое удоволствие у нас, с тази разлика 4е вси4ката ми музика с изключение на един палзмаджийски сет дето празвих скоро е ЛЕГАЛНА.скоро смятам да си купувам хардуеърен контроллер за Трактор 3. МАлко ме мързи да си ги качвам наляво надясно мисковете но имам някой стари в http://www.archive.org/search.php?query=x2805 само лошото е че някой не са цели но аз май ги изтрих.От другтите програми за миксиране до сега не съм видял такава която да става за р еално пускане извън пределите на "детската" освен Трактор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 Сега свалям някой твой творения Само 1 ми е проблема с софтуерите на мене.. Значи миксирЪл съм на Vinyl-и и на грамофони + трактор на Лаптоп. Разликата е от тука до небето, но не е там проблема. За мене проблема е там, че при реалното имаш 2 ръце и всичко е по-лесно.. Докато при софтуера имаш само 1 мишка и ако нещо тръгне да се сгафва по-бавно го оправяш или пък, ако ти идва как да направиш уникалното смесване неможеш само и само, защото ти трябват 2 ръце Но все пак това е любителско не е професионално Скоро ще уплоадна още 1 мое сетче, което вече няма да е само промо Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Сега свалям някой твой творения Само 1 ми е проблема с софтуерите на мене.. Значи миксирЪл съм на Vinyl-и и на грамофони + трактор на Лаптоп. Разликата е от тука до небето, но не е там проблема. За мене проблема е там, че при реалното имаш 2 ръце и всичко е по-лесно.. Докато при софтуера имаш само 1 мишка и ако нещо тръгне да се сгафва по-бавно го оправяш или пък, ако ти идва как да направиш уникалното смесване неможеш само и само, защото ти трябват 2 ръце Но все пак това е любителско не е професионално Скоро ще уплоадна още 1 мое сетче, което вече няма да е само промо Ах много хубава тема ..... Е при виртуалното миксиране имаш и клавиатура ... обаче за да запомниш кое копче кое прави ... тва си е за мене Хамалска работа .... иначе на моя принцип върти сучи яко с мишката и се получават магийй Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted January 1, 2007 Author Share Posted January 1, 2007 Ах много хубава тема ..... Е при виртуалното миксиране имаш и клавиатура ... обаче за да запомниш кое копче кое прави ... тва си е за мене Хамалска работа .... иначе на моя принцип върти сучи яко с мишката и се получават магийй Ти не се крии сподели и твойте творби Скоро и цял сет ще уплоадна не само промо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 Тука нещо ново, но за жалост е със старото ми промо в торента Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logistics Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Exploit - In The Mix (Promo) Congratulations Exploit, good job, I like it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 12, 2007 Author Share Posted March 12, 2007 Благодаря, но лично на мене транс микса повече ми харесва как съм го направил Иначе благодаря (blush). Link to comment Share on other sites More sharing options...
blo0d_master Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 На първо време обърни внимание на това , кога вкарваш второто парче докато върви това в ефир , не можеш просто да го пускаш когато си искаш на удобна за теб пауза/дупка. забелязах , че не са ти изравнени парчетата , а просто при понижаване на звука на ефирно парче си пуснал да върви второто. второ - селекцията е що-годе прикрепяна към еднакво звучене , което е добре като начало. работата е лесна със Sync. , опитай се да изравниш бийтовете на ръка ,с тактуване бройш, за което ти е нужно да хванеш първо време , да преброиш BPM (beat per minute) като в електрото към което си се насочил варира от 124 до 130 бпм , преброяваш бпма на ефирния трак и бпма на трака , който ще вкарваш. казвам това защото прави работата по-лесна при изравняване (не можеш вечно със Sync. да работиш), като трябва да стигнеш до фина настройка , след това (което е най-трудно в началото) насочи усилията си към фиксация при миксирането (високи,средни и нискочистотни звуци, силата на звука на ефирното и силата на звука на следващото парче.) , последната тема(32 бийта) на ефирното парче да се слее с първата тема на парчето което ще влиза, за да могат да се миксират основните теми (essentials), а не да ги вкарваш когато ти скимне, след това поработи още върху селекцията на тракове и тяхната последователност. ЕФЕКТИТЕ , или т.нар. работа с Pitch Control ,които си вкарвал като намаляне преди кик на нискосредно чистотните звуци, са последното нещо което трябва да изучаваш и насочиш вниманието си. (има и други ефекти , до който има доста време да учиш , преди да стигнеш до тях) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkPsy Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Проблема при програмите е че когато съвпаднеш 2 парчета програмата след малко ги размества, което при хардуера не мже да се получи никога и просто е много неприятно тъй като се прецаква целия микс. Има най-различни Конзоли за тези програми но са бесмислени и все още са много назад. Бъзикъл съм се с: Hercules MK2 И просто няма смисъл, даже накой път може да ви се случи да блокира конзолата нищо че е най-използваната в цилия свят, и не мога да си представя по-гадните Марки производители на конзоли кви грешки правят. Даже ако искате потърсете в българските форуми срещат се хора който продават същата конзола и ги питайте за кво я продават и то в повечето случаи чисто-нова. Нищо за сега не може да замени Хардуера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.