Flameseeker Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Имам следния проблем. Когато се опитам да загася един компютър под Windows XP след като изпише Windows is shutting down, ПЦ-то дава черен екран, и увисва. Не загася хард диска. Това ми се е случвало под 98 но никога под XP. Имам предположение, че е от дриверите за дъното, понеже ПЦ-то е доста старо и първия път не качих никакви дривери за дъното, като реших че XP-то ще си ги захапе само. Работата е че хората на които е компютъра нямат диск с дривери за него. Дъното е с VIA chipset и пробвах да инсталирам 4in1 4.43 driver пакета от сайта на VIA, но дриверите за IDE контролера не искат да се инсталират. Някой да е имал подобен проблем под XP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Оправи си APM (Адвансед пауър мениджмънт) от контрол панела! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted January 5, 2007 Author Share Posted January 5, 2007 APM-to беше първото което проверих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Има десетки статии в нета точно за този проблем. Ето само една от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Имам следния проблем. Когато се опитам да загася един компютър под Windows XP след като изпише Windows is shutting down, ПЦ-то дава черен екран, и увисва. Не загася хард диска. Това ми се е случвало под 98 но никога под XP. Имам предположение, че е от дриверите за дъното, понеже ПЦ-то е доста старо и първия път не качих никакви дривери за дъното, като реших че XP-то ще си ги захапе само. Работата е че хората на които е компютъра нямат диск с дривери за него. Дъното е с VIA chipset и пробвах да инсталирам 4in1 4.43 driver пакета от сайта на VIA, но дриверите за IDE контролера не искат да се инсталират. Някой да е имал подобен проблем под XP? и при мен се получава така на една стара машина с via chipset дъно ... ако откриеш разрешение на проблема, свиркай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Ахх, наскоро имах точните драйвери за такова дъно. За съжаление, единствено копие беше Старият ми компютър беше с такъв chipset. Преди да го продам го ползвах с Windows XP БЕЗ SP. Всичко беше наред. Когато трябваше вече да го давам му форматирах харда и сложих SP2 и тогава драйверите нещо взеха да правят проблеми (IDE контролера точно). Та ето една идея - ако си със SP2 пробвай с windows без SP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theivo Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 виж и това http://www.majorgeeks.com/User_Profile_Hiv...vice_d4841.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.