iCE-dOGG Posted June 9, 1978 Share Posted June 9, 1978 Спорът премина във вид "чат-а върви на телефонен модем, на кабелен не..". mi v momenta e taka otnosno MMS prashtal li si MMS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted December 13, 2003 Share Posted December 13, 2003 Mtel , pusnaha GPRS za vsi4ki abonati , tova zna4i 4e moje da si prashtame cvetni kartinki. Oba4e imam edin problem. Pratih "mmsg" na 1010 i polu4ih nastroikite na GPRS-a , izminaha 24 i oshte ne moga da prashtam. Niakoi moje li da mi pomogne. P.S. Izpolzvam Nokia 7250i Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 13, 2003 Share Posted December 13, 2003 Mtel News Ako pro4etesh vnimatelno shte vidish 4e samo korporativni klienti mogat da polzvat GRPS v momenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted December 13, 2003 Share Posted December 13, 2003 aaa , da mersi mnogo , iavno tfa e problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 13, 2003 Share Posted December 13, 2003 samo korporativni klienti mogat da polzvat GRPS v momenta. един познат наскоро ми се хвалеше че си пращал сам на себе си MMS защото не познавал друг с такъв телефон на който може да изпрати това ме навежда на мисълта, че не е само за корпоративни клиенти, освен ако няма нещо общо това че е в "M-tel Фирма" с още 20-30 други телефона, та от m-tel да ги броят за корпоративни edit: сега му се обадих да го питам - истина е, работи си, каза че и на друг е пращал не само на себе си също така каза че ходил в офиса на m-tel да му настоят телефона (Т68) и там мадамата се моткала половин час из менютата докато се оправи, след това му казали че до 4-5 часа ще му бъде активирано и наистина след горе долу толкова време получил служебен SMS че всичко е OK. edit2: абе кви са тия глупости, че GPRS означавало да можеш да пращаш цветни картинки, това чак сега го забелязах това е технология за по-бърз пренос на данни, картинките дали са цветни или не няма значение, само скоростта с GPRS и без него ще бъде различна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 13, 2003 Share Posted December 13, 2003 Май просто са омешани двете понятия MMS и GPRS... Първото е за Мултимедиини кратки съобщения. Аз съм със Сони-Ериксон Т68i - дръпнах си по горепосочения начин настройките за MMS и GPRS от Мтел и всичко е на шест с MMS-а.. Получавам и пращам (на телефони със съответната поддръжка) съобщения, комбиниращи текст с картинки и музика... Не съм корпоративен клиент. Поне така знам аз - освен без да знам да са ме преквалифицирали Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted December 14, 2003 Share Posted December 14, 2003 ov3rm4n GPRS-a e за корпоративни клиенти MMS-a е за всички ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nzhelev Posted December 14, 2003 Share Posted December 14, 2003 Аз съм с 7250 Направих си настройките и се обадих на *88 за да си активирам услугата Питат те на кой се води номера и... най на края ти казват, че до 24часа всичко ще ОК. Това го направих и на още трима приятели и при тях тръгна. Понякога помага изкл. и вкл. на телефона - опитай Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted December 14, 2003 Share Posted December 14, 2003 4rez GPRS mojesh da prashtash MMS ,bez nego ne moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 към URDeaD : 4rez GPRS mojesh da prashtash MMS ,bez nego ne moje що продължаваш да твърдиш неверни неща, незнам ето цитат от сайта на m-tel : От 8 декември (понеделник) М-Тел официално стартира усъвършенстваната версия на пуснатата през Септември услуга "Мултимедийни съобщения" (MMS). Услугата предлага на клиентите на М-Тел възможността за изпращане и получаване на съобщения, които обаче освен текст могат да съдържат мелодии, снимки, картинки, анимации, както и комбинации от тях. В новия си вариант услугата се предлага със съществено подобрена скорост на изпращане и получаване на съобщенията. Това се постига благодарение на използването на изградената от М-Тел GPRS мрежа, покриваща територията на цялата страна. според това което съм подчертал - преди да пуснат GPRS-а пак си е имало MMS, но сега пускат "усъвършенстваната версия" върху GPRS. а ето още един цитат от сайта на Globul : Съществуват 2 вида настройки за ползване на MMS услугата - според технологията на изпращане и приемане на съобщенията:CSD – Технология за пренос на данни в GSM мрежите със скорост 9,6 kbit/s. GPRS – Технология за високоскоростно пакетно предаване на данни. Средната скорост, която се достига в мрежата на GloBul, е 22-25 kbit/s. Предоставя по-бърз достъп и изпълнение на услугите, които използват GPRS технологията, каквато е ММS. към останалите : а за Globul някой знае ли как стоят нещата ? ето какво знам аз до момента : 1. активираш си предаване на данни като изпратиш SMS с "Y" или "A" на телефон 1773 2. настройваш си телефона за работа с wap ръчно следвайки указанията на сайта, или като изпратиш SMS на някакъв номер за да ти върне отговор с настройките 3. влизаш на wap.globul.bg и там има линк - MMS Активиране 4. настройваш си телефона за MMS или отговаряш "Да" на въпроса дали да ти пратят настойките и тука сега става странно - настройките които ти пращат се различават малко от тези които са в инструкциите на сайта им - username в единия случай е globul а в другия mms незнам дали е от това, или след активацията през wap трябва да измине някакво време, но засега не мога да изпращам, дава 2 различни съобщения за грешка - "Failed to send message" и "GPRS connection not available" сега като се зачетох по-внимателно в това което пише на сайта, май трябва да ми изпратят SMS с username и парола за достъп до online mms албума ми и същия SMS потвърждава че ми е активирана услугата само че аз още не съм получил такъв SMS, така че може и това да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted December 15, 2003 Author Share Posted December 15, 2003 4rez GPRS mojesh da prashtash MMS ,bez nego ne moje MMS uslugata ispolzva dialup vruska za prashtane i polu4avane na MMS. neshto se burkash, i koeto go tvurdish ne e verno Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Спорът премина във вид "чат-а върви на телефонен модем, на кабелен не..". Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 e huuu de shto kato se obadih i kazah "moa li da prashtam MMS" onaia ma pita "s kuv aparat si we pi4" , az vikam "s 7250i , ma" , tia "sorry piii4 oshte ne sme pusnali GPRS-a" ???? Iz4akah napraih si vsi4ki nastroiki i oshte ne moa da prashtam MMS ,aaa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 update към горния ми пост : верния username е mms и аз вече мога да пращам, само една малка подробност - само към абонати на Globul дано да е само докато е безплатно това ограничение, иначе още един update : след като си активира човек MMS-а във WAP страницата на Глобул, получава акаунт в т.нар. MMS Албум, първия път там се влиза с username и парола телефонния номер на потребителя (и на двете места се пише едно и също), след това като се влезне вътре може да се смени паролата. Та идеята на този албум е, че сега докато е безплатен MMS-а, може да си пращаш MMS-и в албума и после да ги теглиш от там в друг телефон, или пък може и без да ги пращаш - направо ги създаваш в web като upload-ваш картинки от харда си и след това си ги пращаш на телефона... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ACHE Posted December 18, 2003 Share Posted December 18, 2003 shte produljavate li da sporite otnosno MMS prez GPRS URDeaD: MMS moje da se izprashta i sus i bez GPRS samo che m-tel sa "podnovili" (kakto kicko e napisal) uslugata si i v momenta moje da stava samo prez GPRS tova e! Link to comment Share on other sites More sharing options...
d_micev Posted December 21, 2003 Share Posted December 21, 2003 imam mnogo osoben problem s tezi mms ... znachi telefona mi samsung v205, a pak v upatvaniata na mtel ima samo samsung v200 i kakto veche se doseshtate menutata za mms im sa savsem razlichni... ta kak moga da si naprava da prashtam i poluchavam mms bez da hoda do ofisa na mtel ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted December 21, 2003 Share Posted December 21, 2003 Sled mnogo obajdania kam operatori na mtel nai-nakraia mi pusnaha GPRS-a i ve4e si prashtam spokoino MMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted December 22, 2003 Share Posted December 22, 2003 ________________________________________________ За "d_micev": Samsung SGH V205 Manual Файла е във pdf формат. __________________________________________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.