Jump to content
BulForum.com

GPRS and MMS

iCE-dOGG

Recommended Posts

• 25 years later...

Mtel , pusnaha GPRS za vsi4ki abonati , tova zna4i 4e moje da si prashtame cvetni kartinki. Oba4e imam edin problem. Pratih "mmsg" na 1010 i polu4ih nastroikite na GPRS-a , izminaha 24 i oshte ne moga da prashtam. Niakoi moje li da mi pomogne.

P.S. Izpolzvam Nokia 7250i

samo korporativni klienti mogat da polzvat GRPS v momenta.

един познат наскоро ми се хвалеше че си пращал сам на себе си MMS защото не познавал друг с такъв телефон на който може да изпрати

това ме навежда на мисълта, че не е само за корпоративни клиенти, освен ако няма нещо общо това че е в "M-tel Фирма" с още 20-30 други телефона, та от m-tel да ги броят за корпоративни :confused

edit: сега му се обадих да го питам - истина е, работи си, каза че и на друг е пращал не само на себе си

също така каза че ходил в офиса на m-tel да му настоят телефона (Т68) и там мадамата се моткала половин час из менютата докато се оправи, след това му казали че до 4-5 часа ще му бъде активирано и наистина след горе долу толкова време получил служебен SMS че всичко е OK.

edit2: абе кви са тия глупости, че GPRS означавало да можеш да пращаш цветни картинки, това чак сега го забелязах :woot това е технология за по-бърз пренос на данни, картинките дали са цветни или не няма значение, само скоростта с GPRS и без него ще бъде различна.

Май просто са омешани двете понятия MMS и GPRS... Първото е за Мултимедиини кратки съобщения. Аз съм със Сони-Ериксон Т68i - дръпнах си по горепосочения начин настройките за MMS и GPRS от Мтел и всичко е на шест с MMS-а.. Получавам и пращам (на телефони със съответната поддръжка) съобщения, комбиниращи текст с картинки и музика... Не съм корпоративен клиент. Поне така знам аз - освен без да знам да са ме преквалифицирали :D :D

:D

Аз съм с 7250

Направих си настройките и се обадих на *88 за да си активирам услугата

Питат те на кой се води номера и... най на края ти казват, че до 24часа всичко ще ОК.

Това го направих и на още трима приятели и при тях тръгна.

Понякога помага изкл. и вкл. на телефона - опитай

към URDeaD :

4rez GPRS mojesh da prashtash MMS ,bez nego ne moje

що продължаваш да твърдиш неверни неща, незнам :confused

ето цитат от сайта на m-tel :

От 8 декември (понеделник) М-Тел официално стартира усъвършенстваната версия на пуснатата през Септември услуга "Мултимедийни съобщения" (MMS). Услугата предлага на клиентите на М-Тел възможността за изпращане и получаване на съобщения, които обаче освен текст могат да съдържат мелодии, снимки, картинки, анимации, както и комбинации от тях. В новия си вариант услугата се предлага със съществено подобрена скорост на изпращане и получаване на съобщенията. Това се постига благодарение на използването на изградената от М-Тел GPRS мрежа, покриваща територията на цялата страна.

според това което съм подчертал - преди да пуснат GPRS-а пак си е имало MMS, но сега пускат "усъвършенстваната версия" върху GPRS.

а ето още един цитат от сайта на Globul :

Съществуват 2 вида настройки за ползване на MMS услугата - според технологията на изпращане и приемане на съобщенията:

CSD – Технология за пренос на данни в GSM мрежите със скорост 9,6 kbit/s.

GPRS – Технология за високоскоростно пакетно предаване на данни. Средната скорост, която се достига в мрежата на GloBul, е 22-25 kbit/s. Предоставя по-бърз достъп и изпълнение на услугите, които използват GPRS технологията, каквато е ММS.

към останалите :

а за Globul някой знае ли как стоят нещата ?

ето какво знам аз до момента :

1. активираш си предаване на данни като изпратиш SMS с "Y" или "A" на телефон 1773

2. настройваш си телефона за работа с wap ръчно следвайки указанията на сайта, или като изпратиш SMS на някакъв номер за да ти върне отговор с настройките

3. влизаш на wap.globul.bg и там има линк - MMS Активиране

4. настройваш си телефона за MMS или отговаряш "Да" на въпроса дали да ти пратят настойките

и тука сега става странно - настройките които ти пращат се различават малко от тези които са в инструкциите на сайта им - username в единия случай е globul а в другия mms

незнам дали е от това, или след активацията през wap трябва да измине някакво време, но засега не мога да изпращам, дава 2 различни съобщения за грешка - "Failed to send message" и "GPRS connection not available"

сега като се зачетох по-внимателно в това което пише на сайта, май трябва да ми изпратят SMS с username и парола за достъп до online mms албума ми и същия SMS потвърждава че ми е активирана услугата

само че аз още не съм получил такъв SMS, така че може и това да е

e huuu de shto kato se obadih i kazah "moa li da prashtam MMS" onaia ma pita "s kuv aparat si we pi4" , az vikam "s 7250i , ma" , tia "sorry piii4 oshte ne sme pusnali GPRS-a" ???? Iz4akah napraih si vsi4ki nastroiki i oshte ne moa da prashtam MMS ,aaa?

update към горния ми пост : верния username е mms и аз вече мога да пращам, само една малка подробност - само към абонати на Globul :sick

дано да е само докато е безплатно това ограничение, иначе :angry1

още един update : след като си активира човек MMS-а във WAP страницата на Глобул, получава акаунт в т.нар. MMS Албум, първия път там се влиза с username и парола телефонния номер на потребителя (и на двете места се пише едно и също), след това като се влезне вътре може да се смени паролата. Та идеята на този албум е, че сега докато е безплатен MMS-а, може да си пращаш MMS-и в албума и после да ги теглиш от там в друг телефон, или пък може и без да ги пращаш - направо ги създаваш в web като upload-ваш картинки от харда си и след това си ги пращаш на телефона...

shte produljavate li da sporite otnosno MMS prez GPRS

URDeaD: MMS moje da se izprashta i sus i bez GPRS samo che m-tel sa "podnovili" (kakto kicko e napisal) uslugata si i v momenta moje da stava samo prez GPRS tova e!

imam mnogo osoben problem s tezi mms ... znachi telefona mi samsung v205, a pak v upatvaniata na mtel ima samo samsung v200 i kakto veche se doseshtate menutata za mms im sa savsem razlichni... ta kak moga da si naprava da prashtam i poluchavam mms bez da hoda do ofisa na mtel ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...