Jump to content
BulForum.com

Избор на АГП Видеокарта

ant9

Recommended Posts

Решил съм да правя ъпгрейд на видеокартата. Компа ми е този от подписа. Финансите са ограничени и няма как да скоча на АМ2 платформа и ПЦИ-Експрес, а и сегашната машина според мен може да изкара още 2 години в сегашния си състав и разбира се с ново видео.

Спрял съм се на MP 7300GT 128MB DDR3, в МОСТ и Юмена уж я имат на цена ~185лв. То повече от тези пари не мога и да дам.

Характеристики от МОСТ

Някой ако се е сблъсвал с тази карта моля да сподели с какво охлаждане е, какви са честотите на ядрото и паметта, паметта 1.4нс ли е или е по-бавна. Изобщо как се държи картата и има ли голям потенциал за клок.

Това MP(Magic Prism) не ми вдъхва доверие, макар че го водят китайско Галакси, на мен ми се струва гаражна работа.

П.П. В други форуми ме посъветваха да се оглеждам за 6600ГТ на старо, но рядко излизат подобни карти и бързо изчезват :(

Еми според мен добре си се насочил. Хубаво би било да се оглеждаш по-скоро за 6800 на старо, чиста или ГТ. За 6600ГТ недей се оглеждай, а направо си купи 7300-то.

Има и АГП вариант, ама не съм сигурен дали не беше с ддр2 или 1... Както се каза по-горе не се лъжете от повечето памет, търсете по-бързата...

Еми не се досетих ! :bgrin:

Впрочем преди няколко дни гледах цената за GF 7300 GT !

Като питах в един клон на PIC ми казаха 110 долара и имаха само PCI-E модел ! :wacko:

Сега е гледам същата на PCI-E за 85 долара , сега като се уверих , че има и агп ми е супер ! Незнам дали да е купувам ! :) хех

Аз се спрях скоро на MP 7600GS DDR2 AGP и трябва да ти кажа че съм доста доволен.

В Мост я има за около 195лв. Работни честоти 400/800. С активно охлаждане е картата.

Имай в предивд че 7600 има 4 пикселни конвейра повече от 7300. Това не е за пренебрегване.

Успех с избора, надявам се да съм бил полезен ;)

Аз се спрях скоро на MP 7600GS DDR2 AGP и трябва да ти кажа че съм доста доволен.

В Мост я има за около 195лв. Работни честоти 400/800. С активно охлаждане е картата.

Имай в предивд че 7600 има 4 пикселни конвейра повече от 7300. Това не е за пренебрегване.

Успех с избора, надявам се да съм бил полезен ;)

Мерси за инфото. Пробвал ли си я как е на клок. Чел съм че на МП-та ядрото много стабилно се клоква, но паметта е много спъната.

И аз се колебая между 7300ГТ и 7600ГС, но при АГП картите 7600ГС го окомплектоват с бавна ДДР2 памет, както е и при твойта карта.

Мерси за инфото. Пробвал ли си я как е на клок. Чел съм че на МП-та ядрото много стабилно се клоква, но паметта е много спъната.

И аз се колебая между 7300ГТ и 7600ГС, но при АГП картите 7600ГС го окомплектоват с бавна ДДР2 памет, както е и при твойта карта.

Като цяло не съм голям фен на клок-а. Иначе я пробвах на ядро 450 ама нещо не държеше добре.

Паметта и тя май не успя да стигне до 900 :bgrin:

Но като цяло картата дава добра производителност за парите си.

Добър вариант за залязващия АГП слот. А 7300ГТ компенсира доста добре с тази ДДР3 памет.

Според мен която и да избереш няма да сгрешиш ;)

Искаш да кажеш , че има 12 пиксел шейдърс ! А , аз не съм много наясно и само знам , че в изискванията на игрите ги пише във версия , а как да разбера тогава каква е версията на шейдърс ! Може версията да е виксирана на това колко шейдърс има една карта и точно това се чудя ! Картата 7300 има 8 и 7600 има 12 и тогава каква е версията на пиксел шейдърс на 7300 и 7600 модела ! :wacko:

Абе аз викам да си зема тогава 7300GT ! И без това ще трябва да сменя машината с нова след около година , затова няма смисал да давам много пари за АГП карта ! За сега ми остава само видеото и рам паметта да сменя на моя и след това така си остава ! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...