ant9 Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Решил съм да правя ъпгрейд на видеокартата. Компа ми е този от подписа. Финансите са ограничени и няма как да скоча на АМ2 платформа и ПЦИ-Експрес, а и сегашната машина според мен може да изкара още 2 години в сегашния си състав и разбира се с ново видео. Спрял съм се на MP 7300GT 128MB DDR3, в МОСТ и Юмена уж я имат на цена ~185лв. То повече от тези пари не мога и да дам. Характеристики от МОСТ Някой ако се е сблъсвал с тази карта моля да сподели с какво охлаждане е, какви са честотите на ядрото и паметта, паметта 1.4нс ли е или е по-бавна. Изобщо как се държи картата и има ли голям потенциал за клок. Това MP(Magic Prism) не ми вдъхва доверие, макар че го водят китайско Галакси, на мен ми се струва гаражна работа. П.П. В други форуми ме посъветваха да се оглеждам за 6600ГТ на старо, но рядко излизат подобни карти и бързо изчезват Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Еми според мен добре си се насочил. Хубаво би било да се оглеждаш по-скоро за 6800 на старо, чиста или ГТ. За 6600ГТ недей се оглеждай, а направо си купи 7300-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenian Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Ахам,7300 GT,обаче с DDR3 търси Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 GF 7300 GT не е ли на PCI-E ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Има и АГП вариант, ама не съм сигурен дали не беше с ддр2 или 1... Както се каза по-горе не се лъжете от повечето памет, търсете по-бързата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 GF 7300 GT не е ли на PCI-E ? като не ти вдява главата за какво изобщо се обаждаш? има варианти както на AGP , така и за PCI-E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Еми не се досетих ! Впрочем преди няколко дни гледах цената за GF 7300 GT ! Като питах в един клон на PIC ми казаха 110 долара и имаха само PCI-E модел ! Сега е гледам същата на PCI-E за 85 долара , сега като се уверих , че има и агп ми е супер ! Незнам дали да е купувам ! хех Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Аз се спрях скоро на MP 7600GS DDR2 AGP и трябва да ти кажа че съм доста доволен. В Мост я има за около 195лв. Работни честоти 400/800. С активно охлаждане е картата. Имай в предивд че 7600 има 4 пикселни конвейра повече от 7300. Това не е за пренебрегване. Успех с избора, надявам се да съм бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted December 26, 2006 Author Share Posted December 26, 2006 Аз се спрях скоро на MP 7600GS DDR2 AGP и трябва да ти кажа че съм доста доволен.В Мост я има за около 195лв. Работни честоти 400/800. С активно охлаждане е картата. Имай в предивд че 7600 има 4 пикселни конвейра повече от 7300. Това не е за пренебрегване. Успех с избора, надявам се да съм бил полезен Мерси за инфото. Пробвал ли си я как е на клок. Чел съм че на МП-та ядрото много стабилно се клоква, но паметта е много спъната. И аз се колебая между 7300ГТ и 7600ГС, но при АГП картите 7600ГС го окомплектоват с бавна ДДР2 памет, както е и при твойта карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Мерси за инфото. Пробвал ли си я как е на клок. Чел съм че на МП-та ядрото много стабилно се клоква, но паметта е много спъната.И аз се колебая между 7300ГТ и 7600ГС, но при АГП картите 7600ГС го окомплектоват с бавна ДДР2 памет, както е и при твойта карта. Като цяло не съм голям фен на клок-а. Иначе я пробвах на ядро 450 ама нещо не държеше добре. Паметта и тя май не успя да стигне до 900 Но като цяло картата дава добра производителност за парите си. Добър вариант за залязващия АГП слот. А 7300ГТ компенсира доста добре с тази ДДР3 памет. Според мен която и да избереш няма да сгрешиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Искаш да кажеш , че има 12 пиксел шейдърс ! А , аз не съм много наясно и само знам , че в изискванията на игрите ги пише във версия , а как да разбера тогава каква е версията на шейдърс ! Може версията да е виксирана на това колко шейдърс има една карта и точно това се чудя ! Картата 7300 има 8 и 7600 има 12 и тогава каква е версията на пиксел шейдърс на 7300 и 7600 модела ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 В игрите обикновенно пише за Pixel Shader 6-та и 7-ма серия ГФ-та са с 3.0,a 8-ма с 4.0 мисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Абе аз викам да си зема тогава 7300GT ! И без това ще трябва да сменя машината с нова след около година , затова няма смисал да давам много пари за АГП карта ! За сега ми остава само видеото и рам паметта да сменя на моя и след това така си остава ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.