Jump to content
BulForum.com

NBA------Basketball

KnoppiX

Recommended Posts

Честито на Детройт! Те са на финал срещу Сан Антонио! Много оспорван мач 7 е бил и Пистънс са го взели в последните 2 минути! Да биеш седми мач като гост не се случва често.Доказаха, че не случайно са станали шампиони миналата година.Просто имат шампионски треньор и шампионски манталитет! Изключително са разнообразни в нападение и когато стрелят с добър процент, са непобедими ! Маями бяха повече от достоен противник, но контузията на Уейд се оказа решаваща!

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply
Честито на Детройт! Те са на финал срещу Сан Антонио! Много оспорван мач 7 е бил и Пистънс са го взели в последните 2 минути! Да биеш седми мач като гост не се случва често.Доказаха, че не случайно са станали шампиони миналата година.Просто имат шампионски треньор и шампионски манталитет! Изключително са разнообразни в нападение и когато стрелят с добър процент, са непобедими ! Маями бяха повече от достоен противник, но контузията на Уейд се оказа решаваща!

Да биеш като гост в 7-ми мач на финал в Източната конференция не се е случвало от 23 години на сам. Убеден бях, че Буталата ще се справят с Маями. Прекалено много разчиатаха на Шак, който не направи нищо посредством защитата на двамата Уолъс и предимно Елдън Кембъл. На години е и тези килограми започват да му създават проблеми. След 20 минти игра "Големия Аристотел" започва да издишва и не може да бъде продуктивен, след кунтузията на Уейд пък нещата съвсем станаха ясни. За това и Детройт са фаворити и играят може би най-интелигентния баскетбол в лигата - защото нямата изявени звезди, хора на които 100% да зависи мача, всички си вършат работата и резултатите не закъсняват. Каквото и да стане, обаче аз за себе си присъждам приза MVP на Richard Hamilton. Най-грамотно играещия състезател в Детройт. Може би ако Спърс станат шампиони този приз ще попадне в ръцете на Ману Джинобили. Хюстън, Сиатъл и Финикс, за пръв път, обаче Сан Антонио срещат дефанзивен отбор в плейофите. И то какъв? Сан Антонио нямат изявени стрелци от тройката като тези в Маями и ще е много по-лесно на Буталата да игаят, една зонова защита може би ще e добро решение от страна на Лари Браун. Не ангажирам никого, но както казах и преди, ако се окажа прав ДЕТРОЙТ ШАМПИОНИ.

tx_celebrate-SI.jpg

След мач 1 Сан Антонио са фаворити според мен. Прекалено много офанзивна мощ имат за Детройт! "Буталата" не могат да се справят с нея! Те са прекалено дефанзивен отбор и ако им вкараш над 85-90 точки нямат шанс! А Сан Антонио са непредвидим отбор. Не знаеш на кого ще му тръгне играта. Имат страхотна пейка,за разлика от Детройт, което им позволява да се представят на отлично ниво през всичките 48 минути! Чакам с нетърпение да видя какъв ще е отговорът на Детройт - едно е сигурно - те няма да се дадат лесно!

След мач 1 Сан Антонио са фаворити според мен. Прекалено много офанзивна мощ имат за Детройт! "Буталата" не могат да се справят с нея! Те са прекалено дефанзивен отбор и ако им вкараш над 85-90 точки нямат шанс! А Сан Антонио са непредвидим отбор. Не знаеш на кого ще му тръгне играта. Имат страхотна пейка,за разлика от Детройт, което им позволява да се представят на отлично ниво през всичките 48 минути! Чакам с нетърпение да видя какъв ще е отговорът на Детройт - едно е сигурно - те няма да се дадат лесно!

Сан Антонио си бяха фаворити и след мач 1. Ти, обаче много бързо им тегли чертата на Детройт. Нищо не си първия. Те са най-опасни след като са отписани и до момента отказаха всички по този начин. Миналата година бяха отписвани от финала им с Лейкърс както и до всички серии преди това, в крайна сметка се попариха всички а Детройт нанизаха шампионските пръстени на ръцете си. Незнам за каква "офанзивна мощ" говориш точно, защото едвали е по-голяма от офанзивната мощ на Маями. Истината, е че Детройт играха напълно достойно без Рик Хамилтън, Рашиид Уолъс и Антонио Макдайс, на които им личеше припряността и нервността в действията. Нямаш си на представа какво ще им се случи на тексасци когато им тръгне играта на всички тези състезатели и заиграят като отбор. Ако и тогава Сан Антонио надиграе Буталата с най-чиста съвест бих им чиститил шампионската титла.. мое мнение, е че това няма как да стане.

Не съм отписал Детройт естествено. Те са шампиони. Не е нормално да отписвам шампионите. Просто смятам, че няма да защитят титлата си, но ще имат своите шансове до последно! Пак ще коментираме в неделя сутринта!

Не съм отписал Детройт естествено.
после
Просто смятам, че няма да защитят титлата си

Което не е същото ?

Ако и тогава Сан Антонио надиграе Буталата с най-чиста съвест бих им чиститил шампионската титла.. мое мнение, е че това няма как да стане.

Kaто говорим за отписване, май ти си отписал Сан Антонио! Не знам доколко коректно съм те цитирал, но и ти не ме цитира коректно по-горе!

Тази сутрин гледах мач 2! Никакви изненади за мен. Стана точно това, което очаквах и за което говорих в предишните си постове. Пълна доминация на Сан Антонио! Дано си ме разбрал вече за каква "офанзивна мощ" говоря. Detroit never saw it coming!

Следващите 3 мача са в Детройт, така че "буталата" все още имат своите шансове, макар и те да не са повече от 20%. Очаквам много оспорвани и грозни следващи мачове със занижена резултатност. Дано не позная този път.

след мача да се говори лесно !

EDIT: Новини, Phil Jackson отново е назначен като наставник на Ел Ей Лейкърс.

Детройт взимат мач 3 след страхотна защита и цели 96 точки(ако не бъркам). Аз мислех, че мачът е утре и пропуснах да го гледам, но ще зяпам повторението довечера.

Спърс са били неузнаваемо слаби! Джинобили е вкарал само 7 точки май, а в защита са били трагични.

Ей сега вече стана интересна серия! Нямам търпение за мач 4!

Мразя Лейкърс, дано Фил се провали тоя път!

Серията е 2:2. Мач 4 беше касапница - хвърчаха едни шпори насам-натам :)

На мен ми писна от този Робърт Ори. Още няма да забравя как преди 3 години си бяхме победили Лейкърс най-честно на финала в западната конференция, и това негро противно Ори ще вкара няква калитарска тройка в последната секунда за да отнеме иначе заслужената победа на Сакраменто. В същия този сезон (2001-2002) записваме най-вискоия си клубен рекорд от 61 победи и само 21 загуби и сме най-добрия отбор в НБА и фаворит номер едно за титлата. След супер измислената тройка на Ори на финала срещнаха Ню Джързи и ги смазаха с 4:1. Този финал си беше наш !

Тъкмо го бях забравил тоя Ори и сега пак се опитва да натопи отбора за който съм. Дано в Тексас Детройт ги смажат защото ми омръзна от калитари ! :angry1

Да, бе, позната работа! И Блейзърс са си патили от Ори няколко пъти! Супер хладнокръвен е тоя тип. Поне се накефих на мач 5 до дупка! Голяма драма беше и класика за НБА! Поне не ме е яд, че станах рано сутринта, да гледам, за разлика от мач 4!

Близо са до титлата Спърс, но и двата отбора са много добри и заслужено са на финал!

ЕДИТ: СУПЕР НОВИНА - НЯМА ДА ИМА ЛОКАУТ :punk :punk :punk

8 блока и Детройт изравняват серията с невероятна отборна игра. Като гледам Бен Уолъс ще счупи рекорда за блокове във финалните мачове.

Много драма имаше тая сутрин. Честито на Сан Антонио. Евала им правя, че с неголям бюджет станаха шампиони. Детройт също са много,много силен отбор и вчера малко не им достигна да защитят титлата. За това вина има най-вече гардовата им двойка,която беше безобразно слаба и се скри в най-важния мач.

В общи линии равностойни отбори! Домакинското предимство натежа в случая. Детройт не направиха много добър редовен сезон и това оказа някакво влияние накрая .

Прави впечатление, че шампион стана отборът,който беше считан преди началото на сезона за най-големия фаворит за трофея. Определено двата най-добри отбора бяха на финал. Подобаващ завършек на сезона. Надявам се и следващият сезон да можем да гледаме НБА в БГ.

Сега чакам с нетърпение драфта във вторник и после започват трансферите:)

Спърс трябва да вземат по-добър плеймейкър, защото Паркърчо е пълна дупка!

Много хубав мач стана. Честито на Сан Антонио. Как се казваше аржентинският играч на Спънс. Невероятен е! :lol: :laughing:

Много хубав мач стана. Честито на Сан Антонио. Как се казваше аржентинският играч на Спънс. Невероятен е!  :lol:  :laughing:

Ману Джинобили!

Очаква се Спърс скоро да вземат и още един много добър аржентинец - Луис Скола!

За мен серията свърши още с кирливата тройка на черната дупка Ори в 5-а мач. За мен няма победтил, няма и пободен. Специалистите смятат, че ако се запази тази концепция на двата отбора, ще гледаме този финал в продължение на години.

За мен серията свърши още с кирливата тройка на черната дупка Ори в 5-а мач. За мен няма победтил, няма и пободен. Специалистите смятат, че ако се запази тази концепция на двата отбора, ще гледаме този финал в продължение на години.

Малко е вероятно!! Много бързо се сменя ситуацията в НБА!!!

Нямам търпение да видя какво ще направят Блейзърс довечера на драфта? Сделка или ще запазят избора си! Май по-вероятно сделка с Юта или Ню Йорк или......знам ли!!!!

Малко е вероятно!! Много бързо се сменя ситуацията в НБА!!!

Нямам търпение да видя какво ще направят Блейзърс довечера на драфта? Сделка или ще запазят избора си! Май по-вероятно сделка с Юта или Ню Йорк или......знам ли!!!!

И Юта и Ню Йорк са жив хал, ако ГМ-а на Портланд има малко мозък ще си остане с попълнение от драфта. От двата отбора единствено на мен лично ми харесва и е играч, който си заслужава - Джамал Крофърд от Ню Йорк, гард, позиция, която куца на Блейзърс. Има сериозни слухове, че от юли Рей Алън ще премине в Портланд като свободен агент като ръководството на Блейзърс ще му дават два пъти повече от колкото в Сиатъл и може би ще се заформи солиден отбор. Последният трансфер, е че Куентин Ричърдсън е преминал в Ню Йорк в замяна на тежкото крило Тим Томас в посока Финикс.

Сакраменто ще избира играч от драфта под номер 23. Под този номер са попадали имена като Травис Бест, Девиън Джордж, Тейшон Принц, както и сегашния гард Боби Джаксън. Преди две години Кралете взеха играч под номер 22 (Джерълд Уолъс) и в новобранския си сезон стана втори на конкурса по забивки след Джейсън Ричърдсън, забиваше като животно и в момента играе в отбора на Шарлот като се очаква да се завърне в Сакраменто в близко бъдеще.

И Юта и Ню Йорк са жив хал, ако ГМ-а на Портланд има малко мозък ще си остане с попълнение от драфта. От двата отбора единствено на мен лично ми харесва и е играч, който си заслужава - Джамал Крофърд от Ню Йорк, гард, позиция, която куца на Блейзърс. Има сериозни слухове, че от юли Рей Алън ще премине в Портланд като свободен агент като ръководството на Блейзърс ще му дават два пъти повече от колкото в Сиатъл и може би ще се заформи солиден отбор. Последният трансфер, е че Куентин Ричърдсън е преминал в Ню Йорк в замяна на тежкото крило Тим Томас в посока Финикс.

Сакраменто ще избира играч от драфта под номер 23. Под този номер са попадали имена като Травис Бест, Девиън Джордж, Тейшон Принц, както и сегашния гард Боби Джаксън. Преди две години Кралете взеха играч под номер 22 (Джерълд Уолъс)  и в новобранския си сезон стана втори на конкурса по забивки след Джейсън Ричърдсън, забиваше като животно и в момента играе в отбора на Шарлот като се очаква да се завърне в Сакраменто в близко бъдеще.

Аз съм съгласен, че май е по-добре да си запазим избора от драфта, но все пак не познавам играчите в този драфт! Има си хора,на които им плащат да ги решават тия неща. Дано ги решат правилно. Винаги има голяма неизвестност в почти всеки избор в Драфта.....трудно може да се прогнозира как ще се развие един млад талант!!!

Кю-рич няма да го пуснат Финикс.Трябва да са откачили!

Успех на Кингс на Драфта!!!

Драфт - Рунд 1....почти никакви изненади, като изключим Джералд Грийн, който всички чакаха да влезе минимум в Топ 10!!!!

Rd Pk (Ov) Team Player Ht Wt Pos Yr School / Country Note

1 1 (1) Bucks Andrew Bogut 7-0 245 C SO Utah

1 2 (2) Hawks Marvin Williams 6-9 230 SF FR North Carolina

1 3 (3) Jazz Deron Williams 6-3 210 PG JR Illinois (From Portland)

1 4 (4) Hornets Chris Paul 6-0 175 PG SO Wake Forest

1 5 (5) Bobcats Raymond Felton 6-1 198 PG JR North Carolina

1 6 (6) Trail Blazers Martell Webster 6-7 210 SG Seattle Prep (WA) (From Utah)

1 7 (7) Raptors Charlie Villanueva 6-11 240 PF SO Connecticut

1 8 (8) Knicks Channing Frye 6-11 250 C SR Arizona

1 9 (9) Warriors Ike Diogu 6-8 250 PF JR Arizona State

1 10 (10) Lakers Andrew Bynum 7-0 285 C St. Joseph HS (NJ)

1 11 (11) Magic Fran Vasquez 6-10 238 PF Spain

1 12 (12) Clippers Yaroslav Korolev 6-9 203 SF Russia

1 13 (13) Bobcats Sean May 6-9 266 PF JR North Carolina (From Cleveland via Phoenix)

1 14 (14) Timberwolves Rashad McCants 6-4 207 SG JR North Carolina

1 15 (15) Nets Antoine Wright 6-7 210 SG JR Texas A&M

1 16 (16) Raptors Joey Graham 6-7 200 SF SR Oklahoma State (From Philadelphia via Denver and New Jersey)

1 17 (17) Pacers Danny Granger 6-8 225 SF SR New Mexico

1 18 (18) Celtics Gerald Green 6-8 200 SG Gulf Shores Academy

1 19 (19) Grizzlies Hakim Warrick 6-9 219 PF SR Syracuse

1 20 (20) Nuggets Julius Hodge 6-7 210 SG SR NC State (From Washington via Orlando)

1 21 (21) Suns Nate Robinson 5-9 180 PG JR Washington (From Chicago; Robinson traded to Knicks with Quentin Richardson for Kurt Thomas and Dijon Thompson)

1 22 (22) Nuggets Jarrett Jack 6-3 202 PG JR Georgia Tech (Jack traded to Trail Blazers for Ricky Sanchez and Linas Kleiza)

1 23 (23) Kings Francisco Garcia 6-7 195 SG JR Louisville

1 24 (24) Rockets Luther Head 6-3 185 PG SR Illinois

1 25 (25) SuperSonics Johan Petro 7-0 247 C France

1 26 (26) Pistons Jason Maxiell 6-7 260 PF SR Cincinnati

1 27 (27) Trail Blazers Linas Kleiza 6-8 245 SF SO Missouri (From Utah; Kleiza traded to Nuggets with Ricky Sanchez for Jarrett Jack)

1 28 (28) Spurs Ian Mahinmi 6-10 230 PF France

1 29 (29) Heat Wayne Simien 6-9 255 PF SR Kansas

1 30 (30) Knicks David Lee

Аз съм доволен от 'покупката' на Кингс. Пабло Гарсия е от Доминиканската Република. 1. 98см висок, гард. Поставял няколко рекорда в университета си в Луисвил 1-ви по тройки, 2 по отбелязъни точки както и най-много отбелязъни дабъл-дабъли. Изявен защитник, спец от 3-та. Още един стрелец в кораната на Кралете. Дано се развие добре и помогне на Peja :D

Досегашният треньор на Сиатъл Нейт Макмилън поема Блейзърс! :)

Явно доста кинти са му кихнали моите хора,за да го привлекат в младежкия ни отбор. Това е добре. Поне показват, че имат амбиции за новия сезон ръководството. Добър специалист е,макар и млад все още....Сега остава да вземем и някой добър реализатор в близко бъдеще!!

• 3 weeks later...

Сакраменто правят страхотна сделка свързана с Ута и Мемфис. Резервният гард - Боби Джаксън преминава в Мемфис, а Бонзи Уелш в Сакраменто. Към тази сделка Кингс пращат още Грег Остъртаг обратно в Юта (най-голямато дърво), от Юта пък в Мемфис пристига Раул Лопез, в отбора на Кралете от Джазмените пристигат още Кърк Снайдер и Къртис Бошард.

-- Флип Соундърс треньор на Пистънс.

-- Лари Браун 99% наставник на Никс.

-- Лари Хюс, ново попълнение на Леброн и компания.

-- Кътино Моубли подписа с Клипърс, както и Кваме Браун (жалко) исках го при кингс

-- Шарееф Абдур-Рахим подписва с Нетс

Сакраменто правят страхотна сделка свързана с Ута и Мемфис. Резервният гард - Боби Джаксън преминава в Мемфис, а Бонзи Уелш в Сакраменто. Към тази сделка Кингс пращат още Грег Остъртаг обратно в Юта (най-голямато дърво), от Юта пък в Мемфис пристига Раул Лопез, в отбора на Кралете от Джазмените пристигат още Кърк Снайдер и Къртис Бошард.

-- Флип Соундърс треньор на Пистънс.

-- Лари Браун 99% наставник на Никс.

-- Лари Хюс, ново попълнение на Леброн и компания.

-- Кътино Моубли подписа с Клипърс, както и Кваме Браун (жалко) исках го при кингс

-- Шарееф Абдур-Рахим подписва с Нетс

И аз мисля, че тази сделка е добра за Кингс. Единственото притеснение е, че Бонзи Уелс е много недисциплиниран играч и голям скандалджия. Дано не навреди на климата в отбора нещо.

Куейм Браун е в Лейкърс, а не в Клипърс. Беше разменен за Карон Бътлър и Чъки Аткинс.

Стромайл Суифт подписа с Хюстън.

Джером Джеймс е вече играч на Никс.

• 3 weeks later...

Сакраменто удариха джакпот отново. Шарииф Абдур-Рахим подписа с Кралете. Както казвах трябваше ни играч на PF позицията, след като се оттървахме от Крис Уебър. И след привличането на Рахим много от специалистите казват, че Кингс са вече едни от най-добрите в НБА с този руустър. Като титулярна 5-ца най-вероятно ще започнат:

Майк Биби, Бонзи Уелш, Педжа Стоякович, Абдур-Рахим, Брад Милър. И доста дълга пейка: Джейсън Харт и Еди Хаус за бекъп на Биби. Кевин Мартин и Рони Прайс бекъп на Бонзи. Попълнението от драфта - Франсиско Гърсия и Моурис Евънс бекъп на Стоякович. И вече за подкошието за бекъп на Шарииф и Милър са: Корлис Уилъмсън, Кени Томас, Дариус Сонгайла, Брайън Скинър, Ерик Дениълс както и новото попълнение Сампсон.

С нетърпение очаквам старта на сезона в НБА от 1-ви Ноември. Тази година ми прави впечатление сериозното укрепване на по-слабите отбори, за сметка на силните. Особено на Изток. Виждам сериозен ренесанс тимове като: Кливланд, Ню Джързи, Атланта. Портланд пораздвижиха нещата също. Много сериозно се укрепиха Хюстън Рокетс, предвиждам сериозни премеждия за всички на Запад заради този отбор. Гризлитата също се поразкършеха на пазара. Много силен отбор градят Клипърс, спокойно бих казал са по-добре от Лейкърс. Дупки си остават отбори като Юта, Тимбърулвс, които замениха Сам Касел за Ярич от Клипърс. Обтори като Спърс, Детройт, Маверикс не направиха нищо.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...