Jump to content
BulForum.com

Лазерна корекция на зрението

stefan

Recommended Posts

Някой правил ли си е такава операция в България, има ли отзиви за клиниките, в кои се работи с компютър, а не на ръка, странични ефекти, кактвато информация имате. Исках да си направя такава операция в Щатите, защото беше по-евтина от тук, но не успях, и сега се оглеждам за някоя читава клиника, но ще се радвам ако някой сподели впечатления.

Luxora се намира до нас. Баща ми трябваше да ходи на преглед, но нямаше къде и отиде в нея. Остана удивен в буквалния смисъл от думата. Каза че хората си разбират от работата и са му предложили подобна манипулация, но той си има мнение по въпроса и не иска лечение. Цитирам "ако беше така защо лекарите оперират с очила вместо да си направят лечение"...

Аз ще си правя такова нещо. Всъщност досега трябваше да съм го направил, но не успях да се организирам и реших да го оставя за след нова година. Иначе отидох на преглед и като цяло се разбрахме. Операцията ще бъде в частната клиника на проф. Гугучкова (жена на бившия кмет на София - Александър Янчулев) и струва EUR600 на око. Прегледа беше 40лв по спомени. Доколкото разбрах самата операция е няколко минути, след това имаш период на сърбеж и леки болки няколко дни, а в първия месец трябва да си слагаш някакви капки... И все пак - не съм пробвал още за да изразя лично мнение.

и все пак някои знае ли какви са страничните ефекти и има ли такива изобщо?също и ако да речем след операцията пак си ебеш зрението-тогава какво става?

информативно питам просто,не че съм се юрнал да си правя операция,най-малкото нямам толкова пари :lol:

http://www.metacafe.com/watch/233895/lasik...urgery_amazing/

Изгледай това и сам си прецени искаш ли, какви са рисковете и т.н. Не е казано, че при теб ще е така, но все пак е свързано с най-нежния орган. И да, знам, че хиляди хора си я правят, но винаги има риск от опасност. Предпочитам да си карам на лещи, да не говорим, че парите са луди...

И аз се бах поинтересувал за такъв вид интервенция на очите, но на съседа маика му е очен лекар и ме отказа. Показа ми само рекламни брошури на такъв лазер и за най-голамо мое учудване лекара който правеше операцията беше с очила. Не съм напълно запознат с технологията, но доколкото знам самата операция не може да свали диоптрите до 0, сваля ги някъде до 1-1,5(+ или - , зависи какъв ви е). И все пак това е единствения начин за хора с диоптър 6 и нагоре след като си свалят очилата, или лещите да виждат що годе нормално.

Е... Аз доколкото знам не е точно така. Първо лещи не ми вършат работа - защото съм с астигматизъм. Иначе диоптрите са ми малко - на едното 1 на другото 0.75... Но не обичам да нося очила, а все пак тия диоптри ми пречат като карам през нощта... Та затова съм решил да си правя корекция. Иначе корекцията сваля диоптрите до нула. Преди да се реша да го правя съм говорил с доста офталмолози - при това приятели, така че не е чак толкова страшно... Разбира се за нулев риск не може да се говори, ама пък който го е страх от мечки - не ходи в гората, така че... Информация от първа ръка ще ви дам след около месец - два... ако мога да виждам монитора, разбира се :D

Операция бих си направил когато дигна 4-5 диоптъра, все още съм 1.8 на двете очи (въпреки че трябва да сменям стъклата скоро понеже са ми слаби). Чувал съм че повторно не може да се направи. По добре да си изтрелям патроните по-късно :)

В щатите ми искаха $350 на око, там цената за всеки е различно, незнам какви фактори гледат, но струва от 300 до 1200 във въпросната клиника.

Оказа се, че не е желателно да се лети със самолет непосредствено след операцията, та затова се отказах.

Как я изровихте тая тема от преди 100 години...

Майка ми си направи лазерна корекция на зрението във Варна преди 4-5 години вече станаха. До сега няма никакви проблеми със зрението. Много е доволна. Никакви странични ефекти няма. В началото след корекцията обаче спиш с едни капачи на очите да не си бръкнеш случайно в тях по време на съня. Слагаш си 2-3 вида капки някой през 1ч други през 2-3ч така мисля беше 1 седмица или 5 дена не помня точно вече. След това през повече време се слагаха тези, които бяха някви там по-специални, а другите които са изкуствена сълза през 4ч се слагаха и след това на деня по 3 пъти. Не гледаш телевизия, трябва да ходиш със слънчеви очила, ако има слънце, но това е само 1 седмица. След това вече всичко е нормално. И до сега няма никакви проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...