Exploit Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Та проблема ми е следния. Преди година и нещо, като си купих пс-то бях с дъно ASROCK звука ми беше добър. Но като погледнах по-средоточено гаранционната карта и офертата пишеше, че дъното ми трябва да е ASUS и така отидох да се разправям и ми го смениха с това за което съм платил. Но след като ми сложиха новото дъно звука ми се прецака. Отначало като не съм пуснал нищо на пс-то (winamp, media player, bsplayer и т.н.) да изкарва звук се прецака. Като си седи ей така и като е нормално овиличено се появи някво бръждене и ужастно.Може би е някво смощение или незнам, но е много гадно.Неможе да се гледат филми, който са с по-слаб звук, защото като овилича се чува много гадно бръждене (нещо такова) и става супер кофти. Колко повече овиличавам за да чувам какво говорят толкова повече се увиличава и т'ва гадно така да го нареча бръждене НякЪкви идеи от какво може да е? ЕДИТ:Този шум до голяма степен намалява когато процесора ми работи. Тоест като компресвЪм нещо и работи на макс се заглушава до голяма степен, но остава пак един малък колко си продължава до шуми.След като процесора свърши с компресването гадния шум пак се увеличава.. -> Звуковата ми карта е към дъното. Има ли възможност, ако сложа нова оделно от дъното да се оправи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Ако си с интегрирана звукова карта е нормално, ако съдя от личен опит. При мен се чуваше също но слабо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 А сигурен ли си че е от картата? Провери ли си колоните? И най-вече => кабелите и буксите???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 20, 2006 Author Share Posted December 20, 2006 А сигурен ли си че е от картата? Провери ли си колоните? И най-вече => кабелите и буксите???? Със усилвателя ми прави този проблем и със 5.1-то също. А буксите са различни. Според тебе от какво е? Дали ще се оправи като сложа друга звукова карта, която не е вградена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Може да пробваш с друга карта за тест, аз обаче съм почти сигурен, че смущенията са я от прецакан кабел, я от лоша букса - първо смени кабела. Още нещо - да нямаш микрофон включен някъде наблизо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 20, 2006 Author Share Posted December 20, 2006 Може да пробваш с друга карта за тест, аз обаче съм почти сигурен, че смущенията са я от прецакан кабел, я от лоша букса - първо смени кабела. Още нещо - да нямаш микрофон включен някъде наблизо? Нямам микрофон. Какво?И 2те букси ли да си ми прецакани бе? Т'ва стана от как ми смениха дъното... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Някак си не е много удачно да ми джафкаш при положение че се опитвам да ти помогна Не съм ти до кутията че да виждам всикчо и да знам всичко което става с нея, затова задавам въпроси Ако ти е проблем да ми отговаряш - оправяй се Оттук нататък - пробвай с друг кабел, пробвай с КАКВАТО и да е друга звукова карта за тест Вградените компоненти са непредсказуеми... Но все пак ако дъното е АСУС би трябвало да е наред всичко Не виждам как ако объркаш примерно драйвър да има такъв резултат - шум по линията. Обикновено се предизвква от външни фактори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 20, 2006 Author Share Posted December 20, 2006 Не джафкам.Странно ми е как точно и 2-та кабела ще са на 1 хал Ще пробвам с друга карта. Странното е, че се появи след като смениха дъното Дъното ми е отзязания модел Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Всичко е възможно - аз заради дъно имам 60-70 подложки за чаши от цд-та - докато се сетя него да сменя изгоряха в огромни количества. Има и още нещо - провери дали не си инсталирал нещо, което му пречи - какъвто и да е софт свързан със звук Някъкъв сетъп няма ли тая вградена саундкарта? Огледай си Волюм Контрола - виж как са нивата там и намали всичко, което не ползваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 20, 2006 Author Share Posted December 20, 2006 Единствено соунд драивърите и плайърите са ми инсталнати за звук. И на слушалките пак същата работа. Но и преди да инстална плейърите пак тоя шум си го имаше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Пич, това ти е от вградената "звукова карта", сменяй я и забравяш за проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 21, 2006 Author Share Posted December 21, 2006 Взех си нова звукова карта и шума изчезна (има пак, но не се чува). Проблема е бил от вградената Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.