Jump to content
BulForum.com

Два макстора на втори слот !

Recommended Posts

Имам два харда макстор на втори слот и втория хард започва да прави номера !

1хард Maxtor 32049H2 (20gb)

С него нямам никакви проблеми !

Джъмпър !

style_a1.gif

Нагласен е на Master с един джъмпър !

А , ето и другия хард (проблемния) , който бави при стартиране на windows операционна система !

2хард Maxtor 6E040L0 (40gb)

Джъмпър !

style_b.gif

Нагласил съм го на слейв (първия ред , от ляво на дясно , второто) с два джъмпъра !

Но , на харда пише , че DS-Slave = No jumper , а като гледам в сайта пише е показано друго !

И проблема е там ! Поради спънки с виндолса ми се наложи да го форматирам 3 пъти за около 12 часа !

И сега с тези настройки , които съм описал по-горе при пускане на виндолса се получава едно бавене и зареждане за около 1 минута ! И през това време харда неще да се отвори , изписва ми "This drive is not formatted" или нещо от сорта ! Но , като спре да зарежда харда си тръгва нормално ! От какво може да се получава това и как да го отстраня !

Имам абослютно същия Maxtor.Или го пусни на друг канал или му махни джъмперите.Моя ги прави същите цигании та понякога даже и не се разпознава коректно,ако е с джъмпери и е на Slave,но най-доброто решение си остава на отделен кабел.

Значи на първия слот имам CD и CDrW ! И те са на 1 кабел ! Ако трябва да ги комбинирам 1 хард с 1 четящо устройство тогава харда слейв или мастер трябва да е , при положение , че стария хард 20гб си остава мастер !

Като беше с джъпъри забелязах , че не изписваше дали искам проверка на скан диск ! А , сега махнах джъмпърите и ми го показа ! Най-хубавото е , че за сега върви без проблеми , преди бръждеше малко ! ;)

БЛАГОДАРЯ

Разбрах къде е проблема !

Харда е имал BAD сектор и хората , които ми го дадоха явно са се мъчили да го махнат !

Проблема е , че са променили CHS "Cyl. Heads Sectors" и сега идва и въпроса !

Как да видя Starting cyl. heads sectors и ending cyl heads sectors ?

За да въведа нормалните , които са по дефаулт и да си оправя бад сектора !

2хард Maxtor 6E040L0 (40gb)

ЗА СЕГА ГО ОПРАВИХ !

Ето картина от PTEdit32 преди да се развали на ново !

hardinfo.png

На тази картинка е на фат32 файлова система !

А , на следващата е точно от преди пет минути !

На НТФС е и за сега работи и не загуби информция !

Претърсих за бад сектори и чудно не откри такива !

hdd.png

Искам да питам дали така трябва да изглежда , защото не съм много сигурен дали starting cyl. и ending cyl. трябва да са на валута 1 за cyl. и според мен не е правилно и все пак работи !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...