lil_stenly Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Имам два харда макстор на втори слот и втория хард започва да прави номера ! 1хард Maxtor 32049H2 (20gb) С него нямам никакви проблеми ! Джъмпър ! Нагласен е на Master с един джъмпър ! А , ето и другия хард (проблемния) , който бави при стартиране на windows операционна система ! 2хард Maxtor 6E040L0 (40gb) Джъмпър ! Нагласил съм го на слейв (първия ред , от ляво на дясно , второто) с два джъмпъра ! Но , на харда пише , че DS-Slave = No jumper , а като гледам в сайта пише е показано друго ! И проблема е там ! Поради спънки с виндолса ми се наложи да го форматирам 3 пъти за около 12 часа ! И сега с тези настройки , които съм описал по-горе при пускане на виндолса се получава едно бавене и зареждане за около 1 минута ! И през това време харда неще да се отвори , изписва ми "This drive is not formatted" или нещо от сорта ! Но , като спре да зарежда харда си тръгва нормално ! От какво може да се получава това и как да го отстраня ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Имам абослютно същия Maxtor.Или го пусни на друг канал или му махни джъмперите.Моя ги прави същите цигании та понякога даже и не се разпознава коректно,ако е с джъмпери и е на Slave,но най-доброто решение си остава на отделен кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 18, 2006 Author Share Posted December 18, 2006 Значи на първия слот имам CD и CDrW ! И те са на 1 кабел ! Ако трябва да ги комбинирам 1 хард с 1 четящо устройство тогава харда слейв или мастер трябва да е , при положение , че стария хард 20гб си остава мастер ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmare Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Slave го остави без джъмпър - не гледай сайта, а това което си пише на HDD-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 18, 2006 Author Share Posted December 18, 2006 Като беше с джъпъри забелязах , че не изписваше дали искам проверка на скан диск ! А , сега махнах джъмпърите и ми го показа ! Най-хубавото е , че за сега върви без проблеми , преди бръждеше малко ! БЛАГОДАРЯ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 21, 2006 Author Share Posted December 21, 2006 Разбрах къде е проблема ! Харда е имал BAD сектор и хората , които ми го дадоха явно са се мъчили да го махнат ! Проблема е , че са променили CHS "Cyl. Heads Sectors" и сега идва и въпроса ! Как да видя Starting cyl. heads sectors и ending cyl heads sectors ? За да въведа нормалните , които са по дефаулт и да си оправя бад сектора ! 2хард Maxtor 6E040L0 (40gb) ЗА СЕГА ГО ОПРАВИХ ! Ето картина от PTEdit32 преди да се развали на ново ! На тази картинка е на фат32 файлова система ! А , на следващата е точно от преди пет минути ! На НТФС е и за сега работи и не загуби информция ! Претърсих за бад сектори и чудно не откри такива ! Искам да питам дали така трябва да изглежда , защото не съм много сигурен дали starting cyl. и ending cyl. трябва да са на валута 1 за cyl. и според мен не е правилно и все пак работи ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.