strider Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Много е шумен още от когато го купих направо не се търпи.Върти горе долу с около 5700-5800 RPM решил съм да си купя нов щото не се стои пред копютъра ако нямаш железни нерви и слаб слух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Тоя search бутон за нищо го нямате....поне в 10 теми сме обсъждали всякакви видове вентилатори и охлаждания....поне да беше писал какъв ти е процесора и колко пари смяташ да отделиш, че да ти дадат хората някакъв смислен съвет... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Много е шумен още от когато го купих направо не се търпи.Върти горе долу с около 5700-5800 RPMрешил съм да си купя нов щото не се стои пред копютъра ако нямаш железни нерви и слаб слух. Мда.. бързооборотните са така Евтиното винаги излиза по-скъпо Search the forum for more information Link to comment Share on other sites More sharing options...
strider Posted December 17, 2006 Author Share Posted December 17, 2006 Поцесора е античен Duron 1100 вече видях подобни теми но те не ми дават отговор на въпроса. Смятам да отделя 20-тина лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Поцесора е античен Duron 1100 вече видях подобни теми но те не ми дават отговор на въпроса.Смятам да отделя 20-тина лева Ако е на Socket A (тъй като не съм сигурен - Spire WhisperRock IV - аз със това спасих моя Athlon XP 1800+ на s.A.. тъй като не знам при тебе какво е положението, виж на какъв socket си и просто питай за бавнооборотен вентилатор (около 20 лв.. ще стигнат) за съответния socket в магазина Link to comment Share on other sites More sharing options...
strider Posted December 17, 2006 Author Share Posted December 17, 2006 Да Socket A е.Има ли някаква причина да върти толкова бързо имам предвид да не е пореда или просто е такъв модела на вентилатора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 един приятел има същия проблем с вентилатора на захранването. понеже старият изпуши сложихме един, но той е буквално като прахосмукачка. разходихме се до няколко фирми да търсим вентилатор, но от там ни казаха, че такива вече нямало и да сменим цялото захранване някакви идеи къде може да се продават по-стари чаркалъци или ако имате такъв вентилатор пишете. захранването беше 250W Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Глупости на търкалета, взимаш една 80 мм перка, отваряш захранването и сменяш. Тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Да Socket A е.Има ли някаква причина да върти толкова бързо имам предвид да не е пореда или просто е такъв модела на вентилатора? Просто такъв е модела...за съжаление почти всички евтини процесорни са такива....5700+ са си доста високи обороти...нямам представа за 20 лв. какво безшумно може да се намери за Дурон, нека който има такъв и е доволен от вентилатора си да му каже модела....а в краен случай ако имаш сензор на дъното, сложи си SpeedFan и ще го пускаш на високите обороти само когато натоварваш CPU-то напълно - през останалото време, когато извършваш "нормални" процеси ще го сложиш да духа на 50-60% от максимума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strider Posted December 17, 2006 Author Share Posted December 17, 2006 Инсталирах си SpeedFan 4.20 как да променя скоростта?При 5800 оборота температурата на процесора е 38 градуса при използване на 3-5% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Инсталирах си SpeedFan 4.20 как да променя скоростта?При 5800 оборота температурата на процесора е 38 градуса при използване на 3-5% И за SpeedFan си имаме достатъчно писания във форума, а и на сайта има подробно описание кое-какво прави...На заглавната страница(Reading) променяш оборотите. Ориентирай се по слух, защото между тези дето излизат може да има и фиктивни които не променят нищо. И не забравяй да следиш температурата като си намалил оборотите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 за сокет А опитай с ThermalTake TR2, от масовите е, струва 10-15 лв, работи на около 2200 оборота, с 80мм перка, аз имам такъв и в момента Бартона е 27 градуса при стайна 23. Твоя дурон ще е с десетина отгоре. Ти вероятно си с по-малките перки, те са прахосмукачки наистина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Незнам дали ще помогне след като ти шуми още октото е нов ама моя като почне да шуми много и да тресе кутията му мушкам малко грес или сипвам малко масло. Трябва да го свалиш и да махнеш гуменото уплътнение итзад. Помага. А и може да изчистиш хубаво праха от перките ако има насъбрал се, щото като е по-тежък и не добре балансиран не е добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Незнам дали ще помогне след като ти шуми още октото е нов ама моя като почне да шуми много и да тресе кутията му мушкам малко грес или сипвам малко масло. Трябва да го свалиш и да махнеш гуменото уплътнение итзад. Помага. А и може да изчистиш хубаво праха от перките ако има насъбрал се, щото като е по-тежък и не добре балансиран не е добре. Няма да помогне... ...на този тип бързооборотни вентилатори шумят перките в съприкосновение с въздуха, то е по-скоро приличащо на свистене....но иначе смазката винаги си е от полза... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Или по-скоро звука е като от летище с потеглящи няколко боинга едновременно. Автора на темата да купува охладителя който му е препоръчал tedy или ,ако не да ползва някакъв синк и да побългарява с 12см тиха перка или перки .... П.С. Тия 2200 оборота не ви ли дразнят ?Аз преди на 1200-1800 стисках зъби камоли на 2200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 П.С. Тия 2200 оборота не ви ли дразнят ?Аз преди на 1200-1800 стисках зъби камоли на 2200 Тц....явно пак си зависи от конкретния модел вентилатор. Моят е Evercool с изцяло меден радиатор, който се справя изключително добре дори при максимален клок на пентиума ми и най-тежките приложения (никога не прескача 50С), но на 5200+ оборота е доста неприятен (меко казано). В замяна на това обаче на 50% (2600 оборота) изобщо не се чува, а и при нормалните дейности, дори и постоянно с клокнат процесор тези обороти са съвсем достатъчни да държи стайната температура + още 2-3 градуса. Има обаче още една подробност - по причина работата ми, помещението в което работя е акустически обработено. Компютърът ми е с десетина вентилатора и е изненадващо безшумен. Да, но лятото ми се наложи да го пренеса на вилата, защото имах работа с него. Там помещенията не са акустически обработени и останах доста изненадан колко неприятни резонанси дава всеки един от вентилаторите. Тъй че и това си има значение - ако си в помещение, в което имаш много плоскости, разбиващи правата и отразената звукова вълна, както и материали по стените, които поглъщат звука - децибелите от вентилаторите могат да спаднат драстично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.