iv_laz Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Значи температурите са под товар Колкото до дъното това ми пише в Еверест.Memory Frequency-185 mhz(ddr 266) Сега го пробвах,закрепи се даже и на по-нисък волтаж(1.52 В). Задай друг делител на рама. Сигурно ще може да иде на 250мхз, ако е CL 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Някой може ли да ми даде линк към схема за волт мод на ASUS nVIDIA 6600TD? Искам да сложа липсващите части,тоест тряя да играй поялника.Търсих но не намерих,незнам аз ли съм кьорав Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Какви липсващи части ? Ако ти трябва волтмод за дигане на напрежението пиши каква ти е картата и 1 голяма снимка на задната страна на картата(на контролерите на напрежението) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Ако ти трябва волтмод за дигане на напрежението пиши каква ти е картата и 1 голяма снимка на задната страна на картата(на контролерите на напрежението) Да точно това ми трябва волтмод за дигане на напрежението. Картата е ASUS 6600TD супер си Ето няколко снимки дано съм ги направил правилно- (1) (2) (3) (4) (5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Да точно това ми трябва волтмод за дигане на напрежението. Картата е ASUS 6600TD супер си Ето няколко снимки дано съм ги направил правилно- (1) (2) (3) (4) (5) Ако може малко по детайлна снимки отзад. Също така ме интересува какво пише на тези 2 чипа Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Backbone любопитен съм да разбера с какво въздушно охлаждаш Семпрона ти от подписа. Залман 7700Сu ще е достатъчен ли за екстремален клок като твоя с процесор Семпрон 2800+ И аз мисля да взимам това дъно на ДФИ та да те питам това ли е най-доброто което може да се купи в момента в BG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Backbone любопитен съм да разбера с какво въздушно охлаждаш Семпрона ти от подписа. Залман 7700Сu ще е достатъчен ли за екстремален клок като твоя с процесор Семпрон 2800+ И аз мисля да взимам това дъно на ДФИ та да те питам това ли е най-доброто което може да се купи в момента в BG. Охлаждам го с Artic Cooling Freezer 64. А относно DFI да то е най-доброто Ето малко клок по-шина 430FSB Но за съжеление вече го няма налично в БГ.Само в мултира ма в софия на скромната цена от 217 лв. Но ако толкова искаш може да ти дам мойто.Пиши един ПМ да се разберем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Ако може малко по детайлна снимки отзад.Също така ме интересува какво пише на тези 2 чипа Единия не можах да го прочета даже и с лупа ми беше трудно,но се надявам че снимките тоя път ще те ориентират ТУК и ТУК снимах двата чипа,които си ми указал. Еееее и забрайх да та питам кво допълнително охлаждане да зема??? Едно има в Мост Евъркул с медни рамсинкове за паметта и медно вентилаторче за процесора и е 15 кинта,същото го сложихме на Midex на Радеона му с Tool,ама предпочитам да взема такова квото ти смяташ за най подходящо,ако кажеш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Имам един малък въпрос, към хората които се занимават с overclock. Конфигурацията ми е такава: Sempron 2200+ (1500MHz: 9x166) ASRock KT600 Upgrade HDD ExelStor 80GB SATA 8MB Искам да разбера дали мога да си вдигна шината на дъното да ми работи, не на 166МHz, a на 200МHz, като това да не е от биос-а, защото когато я вдигна от биос-а на 200 ми дава грешка в хард диска и не може да се зареди операционната система. Доколкото знам има някви джъмпери, които се слагат така, че дъното да работи на 200MHz, но нищо повече. Та молбата ми е такава: 1. Някой да знае как да ги сложа тези джъмпери за 200MHz шина? 2. Слушал съм за няк'ви моднати Sempron-и на които им се отключва множителя. Как става това и ще "има ли почва" в мойто конфигурация? Цялото това нещо искам да го направя, за да истискам максимума от системата ми, без да влагам почти нищо в нея. Най-лесното решение е да отида и да си сменя, дъното и процесора, но защо да го правя, при положение, че мога да ги изстискам тези. Предварително благодаря на тези, които биха ми помогнали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 ...Sempron 2200+ (1500MHz: 9x166) ASRock KT600 Upgrade ... за да истискам максимума от системата ми, без да влагам почти нищо в нея... стискай повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Пиша този пост с идеята някой, който се занимава с това да ми отговори на въпросите: Значи системата ми е Celeron 1700MHz(17x100) ; Motherboard Chipset Intel Brookdale i845PE. Та клокнах процесора на 17x120 и нямаше проблеми следях температурите и всичко си беше наред. Въпросът ми е може ли нещо да изгори я хард, я дъно при положение, че всичко е наред? Още пробвах да го клокна още, т.е. 17x140, но при рестарта монитора не искаше да се включи и се наложи да върна оригиналния клок. Това означава ли да не пробвам по-нагоре, защото нещо може да изгори? Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Единия не можах да го прочета даже и с лупа ми беше трудно,но се надявам че снимките тоя път ще те ориентират ТУК и ТУК снимах двата чипа,които си ми указал. Еееее и забрайх да та питам кво допълнително охлаждане да зема??? Едно има в Мост Евъркул с медни рамсинкове за паметта и медно вентилаторче за процесора и е 15 кинта,същото го сложихме на Midex на Радеона му с Tool,ама предпочитам да взема такова квото ти смяташ за най подходящо,ако кажеш? Залман 7000CU аз това ползвам Иначе един боксоб радиатор с перка на 7В заедно с едни големи синкове би трябвало да свършат работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Стига дъното ти да има AGP\PCI Lock няма опастност за нищо освен за цпу-то. Разбира се ако не вдигаш напрежение едва ли ще има опасност и за цпу-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Имам един малък въпрос, към хората които се занимават с overclock. Конфигурацията ми е такава: Sempron 2200+ (1500MHz: 9x166) ASRock KT600 Upgrade HDD ExelStor 80GB SATA 8MB Искам да разбера дали мога да си вдигна шината на дъното да ми работи, не на 166МHz, a на 200МHz, като това да не е от биос-а, защото когато я вдигна от биос-а на 200 ми дава грешка в хард диска и не може да се зареди операционната система. Доколкото знам има някви джъмпери, които се слагат така, че дъното да работи на 200MHz, но нищо повече. Та молбата ми е такава: 1. Някой да знае как да ги сложа тези джъмпери за 200MHz шина? 2. Слушал съм за няк'ви моднати Sempron-и на които им се отключва множителя. Как става това и ще "има ли почва" в мойто конфигурация? Цялото това нещо искам да го направя, за да истискам максимума от системата ми, без да влагам почти нищо в нея. Най-лесното решение е да отида и да си сменя, дъното и процесора, но защо да го правя, при положение, че мога да ги изстискам тези. Предварително благодаря на тези, които биха ми помогнали... 1. Вадиш книгата на дъното и четеш кой джъмпер е за шината и местиш.. ако рама ти е 400мхз супер, а и му пусни малко точец към 1.75 мисля ще е добре поне едно време моя сепрон 2400+ на толкова и на 220шина беше муцка. Иначе за първи път чувам да се дъни хард от шина, провери си захранването как е... 2. Sempron e почти невъзможно да се отключи... не се хаби няма да стане тая работа 3. добре казано.. стискай.. като цукалче млада майка го изцеди Пиша този пост с идеята някой, който се занимава с това да ми отговори на въпросите:Значи системата ми е Celeron 1700MHz(17x100) ; Motherboard Chipset Intel Brookdale i845PE. Та клокнах процесора на 17x120 и нямаше проблеми следях температурите и всичко си беше наред. Въпросът ми е може ли нещо да изгори я хард, я дъно при положение, че всичко е наред? Още пробвах да го клокна още, т.е. 17x140, но при рестарта монитора не искаше да се включи и се наложи да върна оригиналния клок. Това означава ли да не пробвам по-нагоре, защото нещо може да изгори? Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат . Или му трябва ток или рама се дъни а може и от захранването да е то всичко си е свързано.. по-добре някой приятел дето е по-напред в тая област викни да ти обясни.. иначе почти няма как та ти изгори хард от клок.. виж дъноможе тамън 2са ми в колекцията "Хакер Заварчик" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Залман 7000CU аз това ползвам Уоу, тва не е ли вентилатор за процесор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Уоу, тва не е ли вентилатор за процесор? За процесор на видеокартата е май ,щото гледам моя на дъното е ZALMAN CNPS7000B-CU. Може би е искал да каже че е с ZALMAN, VF700-CU,като разгледах цените в Джара,но той едва ли ще обърка цифрите?Може да си е моднал човека нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 PROSTAK, нали ти казах Трябват ли някви допълнителни модификации за тва? На мен ми изглеждат еднакви дупките за закрепване на CNPS и VF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 PROSTAK, нали ти казах Трябват ли някви допълнителни модификации за тва? На мен ми изглеждат еднакви дупките за закрепване на CNPS и VF мммм само малко отдолу защото опира в следващия слот.Иначе и на 2-те е 9 см трябват ми и тези маркировки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 трябват ми и тези маркировки Тук са на задната част двете ТУК и ТУК а това са от предната ТУК и ТУК Направих ги по големи за да се прочете с увеличение,вярно малко бавно отварят ама ко да права Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Тук са на задната част двете ТУК и ТУКа това са от предната ТУК и ТУК Направих ги по големи за да се прочете с увеличение,вярно малко бавно отварят ама ко да права 3-те са добри.Но още не мога да прочета какво пише тук А това ме интересува.Напиши само какво пише в/у чипа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 3-те са добри.Но още не мога да прочета какво пише тук А това ме интересува.Напиши само какво пише в/у чипа. Не мога,извинявай за главоболието,но явно от Асус са го зацапали нарочно като са пренабили някакъв номер върху чипа и не може да се разбере.Пробвах с лупа голяма,но не става и на микроскоп да я сложа ша е същата работа.Просто се вижда че е направено нарочно според мен. Здраве да е Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 прати ми биос-а от картата може да се пробвам да си поиграя с него с волтажите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 прати ми биос-а от картата може да се пробвам да си поиграя с него с волтажите Добре а ми кога са видим да почерпа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortal_dreams Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 hora znam 4e tuk nqkade izmejdu 58 stranici na taq tema ima otgovora na moq vapros no se pak iskam da vi popitam zna4i az sam s intel procesor i mi kazah 4e moga da si go napravq ot 2.4 na 2.7 nqkade ot BIOSa namerih edno overclock v frecuency(ili kakto se pi6e) ama ne vijdma tam nikade da se pokazva kade da si digna skorosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.