Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

zna4i kago go digna na 17x110mhz audioto ne mi trugva. dava mi 4e dx sound neba4ka. ina4e na 17.105 raboti. :) (ne 4e ima nqkva razlika ot 17x100 i 17x105 ama kvo da se pravi) traa kat zema parici si kupq intel4e na 2.5ghz

• 3 weeks later...
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Искам да попитам на какви по-добри тайминги да си пусна паметта?

2x512 Super T/DDR400/PC3200

AMD A64 3000+(2500 mhz 281*9 поне засега) :)

Асус А8Н-Е

Та таймигите по дефолт са 3-3-3-8 в 2Т режим.Поради 280 ХТТ делителя на паметта е на 266(180 мхз),на 333 ми дава сини екрани при опит да се инсталира каквото и да е. :bgrin:

Благодаря предварително :)

Искам да попитам на какви по-добри тайминги да си пусна паметта?

2x512 Super T/DDR400/PC3200

AMD A64 3000+(2500 mhz 281*9 поне засега) :)

Асус А8Н-Е

Та таймигите по дефолт са 3-3-3-8 в 2Т режим.Поради 280 ХТТ делителя на паметта е на 266(180 мхз),на 333 ми дава сини екрани при опит да се инсталира каквото и да е. :bgrin:

Благодаря предварително :)

Ем при тия честоти 2-2-2-5 1Т би трябвало да върви :)

izvinete 4e ne sam razbira4 no edno mom4e mi kaza 4e ako si sloja po hubav ventilator na procesora ot 2.4 moga da go napravq na 3 vazmojno li e samo s ventilatora znam 4e s overburn moje ot 2.4 na 2.7 pone da go napravq ako ne prigrqva

i ako moje da mi obqsnite kade da go namerq tova overbudn znam 4e e v biosa ama tam tarsih na vsqkade i go nqma

izvinete 4e ne sam razbira4 no edno mom4e mi kaza 4e ako si sloja po hubav ventilator na procesora ot 2.4 moga da go napravq na 3 vazmojno li e samo s ventilatora znam 4e s overburn moje ot 2.4 na 2.7 pone da go napravq ako ne prigrqva

i ako moje da mi obqsnite kade da go namerq tova overbudn znam 4e e v biosa ama tam tarsih na vsqkade i go nqma

Абе Overburn е нещо над Burn което не е хубаво :bgrin:

Вика му се овърклок.Кажи какъв ти е процесора ?

Или по-добре има една програмка CPU-Z има я на www.cpuid.com постави един шот тука и си каже дъното и ще видим как ще ти помогнем да го подкараш на повече :)

Играх си с процесора, и тъй като дъното ме ограничава до към 260-270ФСБ, реших да вида на 3Гхц с какъв волтаж ще работи процесорчето, и работи стабилно на 1волт, на по малко не съм го пускал :bgrin: Ама иначе го държа на 3750МХц - 1.2в, тоя процесор дефаулт напрежение (1.3850в) не е видял до ся :bgrin:

GoDZiLa - слаб ти е дурона :bgrin: поразрови се из темата да видиш, преди време тия дурони какво правеха ;)

Ем при тия честоти 2-2-2-5 1Т би трябвало да върви :)

тц :( На мястото,където трябва да се появи bootscreena с вин ХП ми се появява чисто бял екран.

Помагайте моля:

Значи, разполагаме със следното:

CPU:

Processor name: AMD Duron-803

Current processor frequency: 803,3 Mhz

CPU ID: 00000631

Extended CPU ID: 00000731

CPU Stepping: A2 (model 3)

Current Clock ratio: 8.00x

Current FSB clock: 100.4 MHz (200.8 MHz DDR)\

и

Motherboard:

Model: Micro-Star MS-6340 (M) K7(T)M Pro

Chipset: VIA VT8363 KT 133 + VT82C686A

Много ще съм благодарен, ако някой от вас ми помогне да изтискам максималното от

тази машина, но без да сменям дъно и т.н. Благодаря предварително.

ами като гледам щайгата е доста стара...Надали има АГП/ПЦИ lock...Захранването какво е?Почти съм сигурен,че е някво noname. :) Като цяло карай както си в момента.

може и 8*133 да докара синхронно с малко волтаж.Все пак има Дуроните на 1гхз са със същите ядра.

Вчера почнах да си играя с видео картата (6600), но снощи след неуспешен флаш, се наложи днеска да търся PCI - видео карта с която да си префлашна биоса. Картата ми е албатрон, и със моднат от мен биос стигаше стабилно 555/666, исках да сложа биос на 6600ГТ на албатрон, но не се получи. Днеска не успях да намера биос за албатрон и затова флашнах с биос за АСУС 6600ТД, и останах много оарован, защото картата запали и се клокна малко по добре от преди, рам памета стигна 706Мхц без артефакти, ядрто стига 570МХц, и при така настреона системата изкарах 3600 точки на 3ДМарк05. Ако имате някакви въпроси или някой иска да експериментира с неговата видео карта, с удоволствие ще му помогна да си е скапе :bgrin:

Вчера почнах да си играя с видео картата (6600), но снощи след неуспешен флаш, се наложи днеска да търся PCI - видео карта с която да си префлашна биоса. Картата ми е албатрон, и със моднат от мен биос стигаше стабилно 555/666, исках да сложа биос на 6600ГТ на албатрон, но не се получи. Днеска не успях да намера биос за албатрон и затова флашнах с биос за АСУС 6600ТД, и останах много оарован, защото картата запали и се клокна малко по добре от преди, рам памета стигна 706Мхц без артефакти, ядрто стига 570МХц, и при така настреона системата изкарах 3600 точки на 3ДМарк05. Ако имате някакви въпроси или някой иска да експериментира с неговата видео карта, с удоволствие ще му помогна да си е скапе :bgrin:

Нормално е биос от ГТ-да не работи все пак тя използва ДДР3 памет и латенцийте и са съвсем други.

Тва дали ще стане със АГП карта или само с ПЦИ?

Става със всякакви видео карти. Прочетете тази тема, може да има модант биос за вашата карта. И задължително си нарпавете backup.rom че после става доста сложно... Аз както нямах бакъп се видях в чудо, с какви ли не биоси не пробвах доакто стане :bgrin: Но пък като стана останах доволен ;)

Става със всякакви видео карти. Прочетете тази тема, може да има модант биос за вашата карта. И задължително си нарпавете backup.rom че после става доста сложно... Аз както нямах бакъп се видях в чудо, с какви ли не биоси не пробвах доакто стане :bgrin: Но пък като стана останах доволен ;)

Можеш ли да направиш някъв туториал за dummies, щото мое да не се оправя... Сигурен съм, че ще има и други желаещи :bgrin:

ще се опитам да напиша как става горе доло цялата процедура на префлашването на биос-а на видео карта:

1.Прави се бакъп:

Как да направим бакъп на BIOS на nVidia базирана видеокарта:

1.1. Изтеглете NVFlash 5.08: http://hardwarespirit.com/files/tools/nvflash-5.08.zip

1.2. Резархивирайте на системна DOS дискета и заредете от нея

1.3. Стартирайте: nvflash -b backup.rom

2.Изтеглете си nibitor: URL http://files5.majorgeeks.com/files/c5dc3e0.../nibitorv26.zip

3.Редактирате си backup.rom и правите запис на новия биос с ново име backup_mod.rom, така запазения биос е готов за флаш.

4.Правите си системна дискетка или боотдиск от който да се зареди дос, със nvflash и CWSDPMI и двата биоса (backup.rom, backup_mod.rom).

5.В зависимост от това от което ще буутвате, си го нагласете да е първо, за да може ако се омаже флаша -> да сте готови и насляпо да повторите операцията :D

6.За да се извърши флаша е необходимо да напишете "nvflash.exe -4 -5 -6 backup_mod.rom" след което се натиска "Y" и започва да се флашва с новия биос.

7.След като свърши с флаша юе ви изпише че всичко е "ок" (ако е ок :D) и натикате ctrl+alt+del за да рестартирате системата.

8.Ако не иска да изгрее система, значи флаша нещо е крашнал след коректното флшване :) и се налага да направите следното ако нямате PCi видео карта -> зареждате си дос-> и пишете "nvflash.exe -4 -5 -6 backup.rom" изчаквате малко и след това "Y" и изчаквате извесно време, ако искате може да си отбележете за колко време горе доло се флашва биоса за да знаете след това колко време да чакате докато се флашне както трябва.

9.Успех на всички начинаещи ;) Ако имате още някакви въпроси или нещо не разбирате от написаното по горе, питайте ;)

Значи,имам следното

Амд А64 3000+

АСУС А8Н-Е

350 В Фортрон

2x512 MB RAM Super T/DDR 400/PC3200

Та процесорчето го клоквам успешно до 2500 Mhz(под 1.5 V),но повече не мога...Днес го мъчех на 2600 Mhz...

Пробвах с по-висок волтаж(1.5125 V),но просто като играя по-дълго време и компа забива :cry.Това дъно знам,че държи 300 ХТТ.Температурата при 2600 мхз е 40 градуса,при 2500-38 градуса.Ако можете да ми кажете как да ги стабилизирам тия 2600-2700(или иначе казано 300 ХТТ),ще съм ви благодарен.

ЕДИТ:температурата на чипсета не можах да вида,когато заби,но невярвам да е била повече от 31-32 градуса.

@Divaka аз имам същото дъно, но процесора ми е 3200+. На дефаулт волтаж си пали на 2650мхз но естествено не е приме стабилен... :) Закрепва се на 2450 @1.57Волта 24/7. Всико е до бройката :). Единстеният съевет който мога да ти дам е да го пробваш на 1.55 от биоса до каде ще е стабилен.Преди обаче да го пробваш да питам това температурите под натоварено състояние ли са?Ако са idle недей да го пробваш това :) Но понякога няколко C по-малко могат да ти докарат още 30-40Мхз... Също тестваш само процесора нали(рама е на ниски честоти)? :) Но преди всичко зависи от бройката.Може и това да и е силата...

Нека някой от по-знаещите ако знае някакви фокуси да казва :D

btw това дъно дъно няма датчик за темпреатурата на чипсета :) Датчика е някъде на майтата си по дъното, но не и на чипсета :bgrin:

Значи температурите са под товар :) Колкото до дъното това ми пише в Еверест.

Memory Frequency-185 mhz(ddr 266)

Сега го пробвах,закрепи се даже и на по-нисък волтаж(1.52 В).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...