Mad^Jack Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Значи взимаш молив 2Б или по-мек.Подостряш го и на процесора гледаш къде пише Л1.Там има 2 реда с по 4-5 точици.Свързваш ги с молива като внимаваш да не дадеш накъсо "патечките".И това е.Ако объркаш нещо триеш графита и пак. След това в биоса като сменяш множителя ще има ефект Линк От тук си свали видеото. Разликата е че там е правено със сребърна паста, но принципът е същият.А и при теб не се налага да запълваш дупчици със секъндо лепило,което доста те улеснява Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Mad^Jack благодаря ти много пич, тази вечер ще пробвам и ще напиша после резултатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 np.Чакаме резултати На добра бройка си случил Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 np.Чакаме резултати На добра бройка си случил Пробвах с молива, но не се получи. Сигурно ще ми трябва сребърна паста и лепило като на клипа. Иначе четирите двойки точки ги свързах с молива, проца все още живурка хайвана. П.С. Mad^Jack и Backbone благодаря за съветите, все пак като се замисля и 1.43 не е малко 43%прираст за тая вехтория на 4-5 години не са малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Хммм странно.Моят се отключи Значи виж дали има малки прогорени дупчици между точиците на Л1.Ако има със секундо лепило запълваш. Иначе след като надраскаш хубаво отгоре провери с мултицет дали дават контакт,че някъде може графита да се е оказал в дефицит .Ако не стане с графит не се занимавай със сребърна паста... Поздравления за клока. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merylyn Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Imam edin vupros svurzan s Overclock-a ako ne e za tuka go iztriite! 1.Ako si klokna CPU-to moje li po-natatuka da mi izgori zaradi tova 4e sum go klocknal 6toto sega s moito CPU: Intel P4 3.0/800/1MB go kloknah do 3.4 ama nz dali da go ostava zatova mi e vuprosa.ako ne da si go ostava na 3.0 2.Vtoria vupros mai ne e za tuka ama da ne prava nova tema. CPU-to mi kato igraq igri i vdiga 60ºC moje li da mu stane ne6to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 2.Vtoria vupros mai ne e za tuka ama da ne prava nova tema.CPU-to mi kato igraq igri i vdiga 60ºC moje li da mu stane ne6to? нормално за прескот. до 65 не са шашкай хич. иначе ако добвиш една перка отзад да вади ще ти падне малко температурата (или смениш охлаждането с да речем Glacial Tech Igloo - има ги в ЕРА). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Can I fry my hardware through overclocking?Revision: 2. Created: Jul 26, 2003. Last Update: Oct 10, 2003 Abstract: The answer to one of the most asked questions by neophyte overclockers. ________________________________________ The short answer: Yes The long answer: Any kind of overclocking stresses components beyond thier standard levels and will affect their life. In the vast majority of cases the impact will be insignificant, maybe a component will only last for 15 years instead of 20, big deal. Increasing voltage adds to the degradation of the components. High levels of voltage are capable of instantly killing hardware or damaging it beyond repair. The key is moderation. Voltage will help your overclock, unless you go too high. A current example is the Athlon XP thoroughbred-B CPU. stock voltage is around 1.6V, but when you start getting up above 2V some CPUs will die after a very short time period, yet others will last seemingly forever. It really depends on the chip more than anything. There is no definitive "This is safe, this isn't" guide; the closest thing is to compare your setup with those of others. Finally, cooling couteracts the wear on electronics. By removing the heat from increased stress cooling is able to prolong component life. A concrete example is that users with vapor phase change coolers are able to stably run very high voltages (2V+) which users on air or water would not be able to. So to avoid part failure the important points are to know the parts limits, choose a voltage without too much risk, and keep the temperatures down. Keep in mind though that it's a highly imprecise science, and any overclocked (or stock even) component is liable to fall prey to random problems. Но по принцип ако не си барал волтажи(много) и го държиш под 65 градуса всичко е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merylyn Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 10x sega samo nqkoi da mi kaje ne6to po purvia vupros Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 иначе ако добвиш една перка отзад да вади ще ти падне малко температурата Е, къде е тво отзад, бе майна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Е, къде е тво отзад, бе майна е кат си погледнеш кутията кое ти е отпред Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 10x sega samo nqkoi da mi kaje ne6to po purvia vupros На 3.4 нищо няма да му стане.. Трябва ти въздушен поток и по-хубав коолер.. BigThyphoon или HP6+ и ще падне температурата.. 3.4 си ги прави на стандартния волтаж ,нали ? Прескот вярно е ,че са горещи ,но над 60 за мен не е добре с по-висок клок и волтаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Аз да ви се похвала едно АМД К6-2 350мхз го подкарах на 458мхз дъното e Zida 5STX-J98 (Ver. 1.01) и по дефаулт го засичаше 233mhz разчовърках джъмпарите и сега вместо да си го подкарам на 350 взе че тръгна на 458мхз луда ралта Link to comment Share on other sites More sharing options...
merylyn Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 На 3.4 нищо няма да му стане.. Трябва ти въздушен поток и по-хубав коолер.. BigThyphoon или HP6+ и ще падне температурата.. 3.4 си ги прави на стандартния волтаж ,нали ? Прескот вярно е ,че са горещи ,но над 60 за мен не е добре с по-висок клок и волтаж. Mi da na standartnia voltaj e,oba4e sum go klocknal s programata "CPUFSB" 6toto na dunoto ne6to nqma otkude da se klockne pone az ne vijdam dunoto mi e: GB 8IPE1000G -s.478,Intel 865PE,HT,800,4xDDR400 Dual Ch.,AGP8x,Audio,Marvell GB LAN,2SATA,USB 2.0,ATX Link to comment Share on other sites More sharing options...
LP^sve4o^ Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Mi da na standartnia voltaj e,oba4e sum go klocknal s programata "CPUFSB" 6toto na dunoto ne6to nqma otkude da se klockne pone az ne vijdam dunoto mi e:GB 8IPE1000G -s.478,Intel 865PE,HT,800,4xDDR400 Dual Ch.,AGP8x,Audio,Marvell GB LAN,2SATA,USB 2.0,ATX Ми и аз съм със същото дъно и нещо не те разбрах.Има си и програма в диска с драиверите казва се Easy Tune 4 а пък имаш и програмата биос.Аз съм с селерон на 2.4 на 3.6 съм го пускал ама много греее трябва нещо стабилно като охлаждане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Искам да попитам къде да го търся AGP/PCI lock-а.2-3 пъти преровям биоса и не мога да го намера.Ще съм ви благодарен ако ми кажете къде в биоса се намира или пък ако е под друго име да ми кажете. Дъното е ASUS A8N-E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 В Jumper Free Settings има за PCI-E шината го нагласяш на 101Мхз и най-отдолу има за PCI там го правиш на 33.Проверявай дали се заключва защото някой бройки не сработва винаги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Тва добре ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 В Jumper Free Settings има за PCI-E шината го нагласяш на 101Мхз и най-отдолу има за PCI там го правиш на 33.Проверявай дали се заключва защото някой бройки не сработва винаги. Мерси много. Понеже съм още начиенаещ в оверклока,можеш ли да ми обясниш защо точно на 101 мхз. като има сумати възможности 102,103 и т.н не запомних до колко са Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Мерси много. Понеже съм още начиенаещ в оверклока,можеш ли да ми обясниш защо точно на 101 мхз. като има сумати възможности 102,103 и т.н не запомних до колко са Aaa и хал хабер си нямам защо точно на 101Мхз, но работи. При Нфорце 3 ПЦИ/АГП-то срабтова като се даде АГП честотата на 67Мхз.Някой хардуерен гуру може да ти обясни по-подробно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Aaa и хал хабер си нямам защо точно на 101Мхз, но работи. При Нфорце 3 ПЦИ/АГП-то срабтова като се даде АГП честотата на 67Мхз.Някой хардуерен гуру може да ти обясни по-подробно. Защото при някой дъна не сработва заключването и при по високи шини се дига и ПСИ/АГП(ПСИ-Е) шината която в стойности над 105-110 и 70 съответно е опасна,затова хората я фиксират ръчно на 67/101 за да няма проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Делителите на дъната са направени на 33МХц, поне при по старите, сега при А64 не мога да разбера как е делиятеля спрямо ПСИ-Е, но мисля че е 2х защото при 250ФСБ ако не се заключва автоматично ще стане около 125 което е опасно за ХДД иначе видео картите особено нвдиа държат до висока ПСИ-Е шина. Аз съм пускал мойта на АМД-то А64 на 125 и нямаше никакви проблеми. При АГП ако делителя не се сработи делителя е 3х и делиш ФСБ-то на 3х и получаваш колко е шината на АГП-то. Безопасно АГП е някаде 74МХц (ПСИ 37 - НАЙ-МНОГО). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Абе 74 не е от най-безопасните На един познат при 71 му беше заминало 9550. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Абе 74 не е от най-безопасните На един познат при 71 му беше заминало 9550. Не съм споменал за АТи нищо, говора само за нвдиа, държат на по висока шина, поне до сега който видео карти съм имал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Не съм споменал за АТи нищо, говора само за нвдиа, държат на по висока шина, поне до сега който видео карти съм имал За Нвидиа не съм сигурен,но съм забелязал при карти с HSI моста им се включва Тротлинга при по-висока честота.(не съм 100% дали е от това но така предполагам.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.