Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply
emot_google.gif

Мислиш ли, че несъм търсил в гугъл? Търих, но нищо не намерих :( ай като си толкова голям гугъл гуру намери ми линкче и ще съм ти много благодарен :punk

Пуснах 2600+ на 200х11.5, Прайм95 вървя 30мин и не ми се чакаше повече. Проблем обаче има като пусна някоя игра. Не, че пц-то забива, а просто ме изхвърля от играта с някъв error. Напрежението на ядрото е 1.7в да не е малко?

• 5 weeks later...

Опасно ли е за компютъра ако AGP/PCI честотите са по-малки от нормалните и намалява ли се много производителноста?

Intel Celeron 4, 1716 MHz (17 x 101) daite idei... clock ...dokade?

Version Intel Celeron®

External Clock 100 MHz

Maximum Clock 2400 MHz

Current Clock 1700 MHz

Voltage 1.6 V

Real Clock 101 MHz (QDR)

Effective Clock 404 MHz

CPU Type Intel Celeron 4, 1716 MHz (17 x 101)

tva e ot "everest professional".

tva mojeli da se clock ... ako moje dokade?

Intel Celeron 4, 1716 MHz (17 x 101) daite idei... clock ...dokade?

Version Intel Celeron®

External Clock 100 MHz

Maximum Clock 2400 MHz

Current Clock 1700 MHz

Voltage 1.6 V

Real Clock 101 MHz (QDR)

Effective Clock 404 MHz

CPU Type Intel Celeron 4, 1716 MHz (17 x 101)

tva e ot "everest professional".

tva mojeli da se clock ... ako moje dokade?

Тия celeroni са едни от най куците бройки. До 111-117фСб умират. Няма значение колко ток им даваш. Не го мъчи, няма смисъл.

Клокнах процесора на 3.23 (230х14). На тая честота си е супер стабилна системата. Искам да го пробвам на 250. Има ли няква опасност ако процесора или дъното не издържат да гръмне нещо. Или няма да запали и с clear na bios ще се оправи. Още ме е страх да вдигам на 250 преди да събера няколко мнения

Клокнах процесора на 3.23 (230х14). На тая честота си е супер стабилна системата. Искам да го пробвам на 250. Има ли няква опасност ако процесора или дъното не издържат да гръмне нещо. Или няма да запали и с clear na bios ще се оправи. Още ме е страх да вдигам на 250 преди да събера няколко мнения

ем ако не запали Clear CMOS.А може да гръмне като му дигнеш волтажа или спре фана :bgrin:

Така значи пробвах процесора на 240 фсб и рама стана 398. Направих тайминги 3-3-3-8, но компютъра не запали (макар че таймингите по SPD са точно такива и незнам що не запали). Рестартирах биоса и направих рама на ауто, да си направи автоматично таймингите. Сега процесора е на 250 фсб, рам 415 MHz с автоматични тайминги 2.5-4-4-8. Направих тестове на PC mark, 3D mark за сега без проблеми. Ще пусна цяла нощ Приме 95 да видим дали ще го изкара

Така значи пробвах процесора на 240 фсб и рама стана 398. Направих тайминги 3-3-3-8, но компютъра не запали (макар че таймингите по SPD са точно такива и незнам що не запали). Рестартирах биоса и направих рама на ауто, да си направи автоматично таймингите. Сега процесора е на 250 фсб, рам 415 MHz с автоматични тайминги 2.5-4-4-8. Направих тестове на PC mark, 3D mark за сега без проблеми. Ще пусна цяла нощ Приме 95 да видим дали ще го изкара

Добра честота този процесор още 10-15 шина максимум да дигне без да му променяш волтажа.Пусни един ПС Марк да видим как е :)

Начи пуснах и теста на Doom 3 1024 max без АА. Преди клока на видеото и процесора 67 фпс, след клока на видеото на 550/1100 73 фпс и след клока на процесора 81 фпс. На PC mark 2004 процесора изкарва около 5400 точки. Преди клока 4200. Рама изкарва към 5100. Преди клока 4600. На 3д марк 2001 към 18 000, преди клока 15 500.

EDIT: Температурата на процесора е 38-40 градуса в idle, почти няма разлика от преди клокването (2-3 градуса повече)

Вижте картинка от CPUZ. Какво е това performance mode disabled?

http://play.evrocom.net/dl/incoming/Botev1912/cpuz.jpg

това е PAT.Така наречена технология която ускорява трансфера на паметта със шината на чипсета и процесора.Вградена е в i875 чипсета като я има и в i865 но е заключена от Интел.Някои от производителите на дъна(като Асус,някои модели на Гигабайт,Абит) са намери начин да я отключат.Но за да не намалят продажбите на моделити си с и875 тази опция е активна само на Default честоти

Мога ли да я включа? И има ли някво обяснение за това, че на еверест теста за писане и четене на дефуалт честоти 200 фсб изкарвам повече точки от клокнат с 240 или 250 фсб, та дори и 230, тоест когато процесора и рама работат асинхронно на теста на еверест изкарва с 200-300 точки по-малко на четене. На какво може да се дължи

Правя нов пост, щото иначе никой няма да ми го види.

На рива тунер ми дава след 1125 мхз на паметта с удивителен, но всъщност паметта до 1180 се клоква стабилно. За какво ми дава тоя удивителен и картата работи ли наистина на 1180 или на 1125 (макар че си пише 1180). След 1190 не минава теста на рива и казва, че не може, но на 1180 го минава, макар не всеки път

riva%20tuner.JPG

Правя нов пост, щото иначе никой няма да ми го види.

На рива тунер ми дава след 1125 мхз на паметта с удивителен, но всъщност паметта до 1180 се клоква стабилно. За какво ми дава тоя удивителен и картата работи ли наистина на 1180 или на 1125 (макар че си пише 1180). След 1190 не минава теста на рива и казва, че не може, но на 1180 го минава, макар не всеки път

riva%20tuner.JPG

На 1180 ти работи :)

Възможни ли са артефакти заради ядрото, защото когато ми е на 545 или нагоре на НФС ми се появяват някви зелени. А под 540 си е добре.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...