Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Имам еидн въпрос.Та значи имам еидн Дурон 1800 МХз и като се опитам да го пусна на 166 шина неще да запали.На кофти бройка ли съм случил или е от захранването което е(не се смейте :bgrin: ) JNC300W.Та има ли смисъл да купувам ново захранване или резлутата ще е пак същия? :confused

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply
Имам еидн въпрос.Та значи имам еидн Дурон 1800 МХз и като се опитам да го пусна на 166 шина неще да запали.На кофти бройка ли съм случил или е от захранването което е(не се смейте :bgrin: ) JNC300W.Та има ли смисъл да купувам ново захранване или резлутата ще е пак същия? :confused

аз имам същия процесор и при мен пали на 166 шина на 1.85V...

захранване Codegen 300W :sayjin

пробвай тази програма да провериш на какъв волтаж ще тръгне на 166 шина...чрез нея може да се променя шина и волтаж през Windows...

Еdit:ако имаш други въпроси на ICQ-то...:)

аз имам същия процесор и при мен пали на 166 шина на 1.85V...

захранване Codegen 300W :sayjin

пробвай тази програма да провериш на какъв волтаж ще тръгне на 166 шина...чрез нея може да се променя шина и волтаж през Windows...

Еdit:ако имаш други въпроси на ICQ-то...:)

Забравих да спомена,че дъното ми е гадно Gigabyte 7S748 SIS748 chipset и няма заключване на АГП/ПЦИ честотите.А и напреженитео можеше да се покачва с +5% +7,5% и + 10%.И още нещо-програмата която ми даде,дъното ми не присъства в списъка в settings и немога да барам нищо,защото фактически не ми засича процесора. :blink: Инче без да дигам напрежението е съм го клоквал до 157 или и 8 шина не си спомням точно обаче АГП и ПЦИ шините се вдигат опасно много и дори не съм го остравял да зареди Windows.И независимо дали волтажа е по дефолВ или +10% разлика няма затова се чуда дали не е от захранването.

Забравих да спомена,че дъното ми е гадно Gigabyte 7S748 SIS748 chipset и няма заключване на АГП/ПЦИ честотите.А и напреженитео можеше да се покачва с +5% +7,5% и + 10%.И още нещо-програмата която ми даде,дъното ми не присъства в списъка в settings и немога да барам нищо,защото фактически не ми засича процесора. :blink: Инче без да дигам напрежението е съм го клоквал до 157 или и 8 шина не си спомням точно обаче АГП и ПЦИ шините се вдигат опасно много и дори не съм го остравял да зареди Windows.И независимо дали волтажа е по дефолт или +10% разлика няма затова се чуда дали не е от захранването.

След като неможеш да заключиш AGP/PCI забрави за клок! Флашни си биоса с най новата версия ако няма ефект, пробвай да намвриш моднат биос с който да може да ги заключиш. Успех

А сега се сетих, че на някой дъна AGP/PCI се заключват като вдиднеш AGP na 67

След като неможеш да заключиш AGP/PCI забрави за клок! Флашни си биоса с най новата версия ако няма ефект, пробвай да намвриш моднат биос с който да може да ги заключиш. Успех

А сега се сетих, че на някой дъна AGP/PCI се заключват като вдиднеш AGP na 67

Ами аз знам че като дигна шината на 166 би трябвало да се включи друг делител и честотите на AGP/PCI да станат нормални.А иначе самия чипсет SIS748 не поддържа зключване на AGP/PCI.И моднат БИОС съм търсил ама без резолтат. :bgrin:

Значи имам една 6200 128/128 с честота на графичния процесор 299мхз и честота на паметта 274мхз и въпроса ми е мога ли да я оптимизирам и как

NV43V (PCI Express x16 10DE / 014F, Rev A2)

снощи сложих отметки на същите които са дадени там, и като рестартирах все едно нямаше карта. Махнах програмата и всичко се оправи...някаква идея или нещо бъркам но следвах всичко както си беше по статията

Какъв софтуер да използвам за клок на това животно? :P

Intel Celeron-S Tualatin, 1100 MHz (11 x 100) Максимална честота 1500 MHz

Софтуер-а наречен БИОС :)

Ами добре се разбирам с моя Award ,но как да разбера дали е с отключен множител?На колко да го пусна при добро охлаждане?Волтаж?

Ами добре се разбирам с моя Award ,но как да разбера дали е с отключен множител?На колко да го пусна при добро охлаждане?Волтаж?

Интели няма отключени(само ES) така че множителя не можеш да бараш, а иначе ако дъното ти подържа 133 ФСБ може да го подкараш на 1330 но иначе ако не подържа повече от 1150 ще е мъка.

Интели няма отключени(само ES) така че множителя не можеш да бараш, а иначе ако дъното ти подържа 133 ФСБ може да го подкараш на 1330 но иначе ако не подържа повече от 1150 ще е мъка.

Мда!Подкарах го на 1330! :D Благодаря за инфото!!! ;)

Да, абсолютно.

Да бе то ако всеки Бартон правеше 11.5х200=2300 на дефаулт всеки ще ги купува.за 2300 трябват поне 1.7-1.75 е има и бройки дето правят това но са рядкост.

Да бе то ако всеки Бартон правеше 11.5х200=2300 на дефаулт всеки ще ги купува.за 2300 трябват поне 1.7-1.75 е има и бройки дето правят това но са рядкост.

За 2600+ не знам но 2500+ почти всеки тръгва на 200 FSB (11*200=2200) /ако не всеки поне 80 процента/

За 2600+ не знам но 2500+ почти всеки тръгва на 200 FSB (11*200=2200) /ако не всеки поне 80 процента/

На второто pc имам 2500+. Без проблем 11х200. Без вдигане на волтажа.

Чудя се дали да не го разменя с моя 2600+? Вие какво ще кажете?

Първо.Много от 2600+ вече са мобилки така че ако е такава взимай.

Второ:Ако може да го пробваш виж и си избери по-добрия.

Първо.Много от 2600+ вече са мобилки така че ако е такава взимай.

Второ:Ако може да го пробваш виж и си избери по-добрия.

Мога да си ги пробвам колкото искам, но 2600+ не ми е мобилен. Пробвал съм го на старото дъно(ECS L7S7A2), не иска да запали на 11.5х200. Докато другия 2500+, също не мобилен, пали на 11х200 без проблем на AsRock K7S8X. Утре мисля да ги пробвам и двата на Epox 8RDA3+ Pro, който издържи повече той ще да е. :)

Някой знае ли дали има моднат биос за ASUS A7V880? Трябва ми за да пусна още ток на чипсета.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...