Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

purvo svalqsh tova...puskash go i veche moje da klokvash ot Display Properties...

ot tam natatuk klokvash i testvash dokato namerish maksimuma na kartata...

uspeh.. :punk

Edit: eto ti edin polezen sait po temata...

Първия линк е объркан нещо, мъчих се да я намеря тая програма в линка, ама не можах...Ако някой може да ми даде др линк, и нещо друго: Мога ли да си изпържа картата така

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

kopirai linka i go pusni za svalqne prez nqkoq programa za download, naprimer Flashget,Getright...

да оправих се...

имам проблем обаче: издувам картата и като влезна в някоя игра и тя заспива на черен екран :blink: Пробвах и с по-малко клок ама пак същата работа :)

Има ли вероятност това да е от драйверите :wir

да оправих се...

имам проблем обаче: издувам картата и като влезна в някоя игра и тя заспива на черен екран :blink: Пробвах и с по-малко клок ама пак същата работа :)

Има ли вероятност това да е от драйверите :wir

Golqma :) !

Ти ако гледаш Джар какво пишат,Гледах преди месец някъде FX5200 ULtra DDR3  :laughing:

Като най-пресен пример, ще дам невероятната виедокарта от Jar - ATI Radeon 6600 :laughing:

BTW - има и снимка даже

май ми възникна малък проблем за охлаждането

значи понеже нямам нито 1 перка в кутията температурата на чипсета на шина 200 без натоварване е държи 43* при стайна 24-25* съответно и мосфетите също доста топлат

та моля препоръчайте ми кво да сложа на чипсета и мосфетите та да ги поразхлада малко

конфигурацията ми е от подписа

@edt: относно дуал ченъл-а и ЖАР наистина много съм се подвел сори... @Backbone - прав както винаги (чак яд да го фане човек :P :D :woot )

Ами на моя Ерох от Викиват си взех един голям радиатор и си отрязах едно парче за мосфетите и със термо лепенка(от Вали) ги лепнах на тези до порцесора - клик.Aз си намерих и инфрачервени снимки на дъното и имам останали радиатори от тези на cooler master ( за рам) и временно съм ги лепнал кадето може. :) Сигурно и ма и по-лесен вариянт ама аз за тва се сетих. Който знае да казва, че не ми се прекарва 1 ден в рязане на алуминии... :bgrin:

Аз мойте мосфети съм ги залепил с едни синкове големи и сини от Вали,също става с радиаторите от изгоряло захранване(иска малко рязане но..).Като термолепенки не ползвам ползвам си паста Акаса с малко каноколит(много малко) - за да може да се отлепи после с нагряване.

ЕТО 1 снимка на дъното ми та значи засега съм рещил да махна оригиналния радиатор от чипсета и да го сложа на мосфетите (влиза точно) а на чипсета да сложа този залман и да закача тази перка да ги обдухва

но понеже несъм сигурен че съм направил най правилния и качествен и ефтин избор затова се допитва до мнението на по компетентни

та главно очаквам препоръка за охлаждането на самия чипсет за мосфетите рабрах няколкото начина та ще с избера 1 от тях

Според мен стар сокет 370 вентилатор би ти свършил по-добра работа.Също работа може да ти свърши един Титан за видео карта(може да не е по-ефективен но е доста по евтин) и всъщност защо ти е да го охлаждаш тоя чипсет на колко волта го държиш.

Аз мойте мосфети съм ги залепил с едни синкове големи и сини от Вали,също става с радиаторите от изгоряло захранване(иска малко рязане но..).Като термолепенки не ползвам ползвам си паста Акаса с малко каноколит(много малко) - за да може да се отлепи после с нагряване.

Според мен стар сокет 370 вентилатор би ти свършил по-добра работа.Също работа може да ти свърши един Титан за видео карта(може да не е по-ефективен но е доста по евтин) и всъщност защо ти е да го охлаждаш тоя чипсет на колко волта го държиш.

@Backbone радиатори за рам ли си ползвал за мосфетите или се продават радиатори специялно за мосфети.И още нещо да питам... Каде се продават радиатори/вентилатори на Титан?

Официалния вносител е Аргус иначе по-всяка фирма има Ера,Д&Е и др.Синковете не знам за какво точно са май са за видео-карта но пасват перфекно на мойто дъно

voltage na chipseta ne e dignat vaob6te no po-gore sam pisal temperaturite i mi se struva 4e sa mnogo visoki vse pak po4ti dvoino na procesora mi sedat .. ta nqma li smisal ot dopalnitelno ohlajdane za tezi temperaturi??

a sa6to nqkoi znae li za mod_1010 na trat's za moito MB dali mu ba4ka ve4e tva za diganeto na voltage na chipseta che i v moq bios sq go ima ama mai ne ebava da ebava...??

Жоре майна не виждам за какво ти е този мод то Deluxa държи 230 Mhz спокойно пък и ще ти трябва DDR 500 щото тази от подписа ти доколкото виждам държи 204Mhz

Жоре майна не виждам за какво ти е този мод то Deluxa държи 230 Mhz спокойно пък и ще ти трябва DDR 500 щото тази от подписа ти доколкото виждам държи 204Mhz

Ами предполагам за това е Vdimm mod-a ;)

да държи до 204 но тва е на CL2,5 иначе на ЦЛ3 съм ги дигал до 230 шина и с тази памет но тва стана след като сложих моднатия биос на Трат'с иначе не отлепяше на повече от 203-204

но не разбрах ти за кой мод ме питаш за този на биос-а или волт модовете?

мисля че с волт модс мога да стигна много много повече от 230 (особено ако смена и паметта ;):):))

едит: а и все пак кажете много ли са малко ли са тея градуси на чипсета та да знам кво да права да купувам ли допълнителни хладители или да си седи така

(CPU t - 27* Idle; Cipset t - 45* Idle @1,87Vcore, 200FSB)

едит: а и все пак кажете много ли са малко ли са тея градуси на чипсета та да знам кво да права да купувам ли допълнителни хладители или да си седи така

(CPU t - 27* Idle; Cipset t - 45* Idle @1,87Vcore, 200FSB)

Амм щом е на айдъл е добре да си вземеш, особено ако се решиш сериозно за модовете.45 на дефаулт волтаж ли ти е? моя на 2 волта (1.6 дефаулт) даржи 42~3 на фулл. :)

Не е кой знае колко много моя ДФИ на 260 шина на 1.9 на чипсета си караше около 45-50 и не му пречеше особенно много сложи му ако искаш една перка(но няма да усетиш разлика).А с колкото и V-dimm и кво ли още не няма да стигне много повече.Шини >240 се постигат с дъна който се броят на пръсти-Абит НФ-7,Дфи Ланпарти(Инфинити),Солтек ФРН-2(3) само за тези мога да гарантирам

От къде идва разликата в рейтингите в следните случаи:

Как така 2900 MHz = PR 3900+, а 2600 MHz = PR 4100+ ???

cbi7nj.th.png

и

http://img203.echo.cx/img203/9573/2900111t29s7ca.jpg

@little, това второто е твоя компютър ако имаш идея казвай. :)

10х за помощта на Icemann3016! :)

• 3 weeks later...

бая стигате с тея венеции :)

ето и от мен

post-266-1126980007_thumb.jpg

при тея стойности Т(CPU)=39 Idle; T(SYS)=32 Idle единствено със боксовото охлаждане+перката на захранването при затворена кутия :D

дъно Asus A8N-E, захранване FSP350-60THN-P

ЕДИТ: HTx4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...