kumcata Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Приятелю има статистики за видео картите коя по колко вади средно, това че ти не си ги чел е друг въпрос. Освен това може би се сещаш че радеона на BUFU не е първият когото виждам нали? <{POST_SNAPBACK}> приятелю незнам къде и колко ти си прочел но е факт... на същия гекуб като на BuFu 500/580 - 13830 така също и на моя гекуб 471/590 - 11191 така че... ти си чети а аз виждам кво става ... несъм специалист но не пиша и наизуст Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 little- а можеш ли да пуснеш при 10х300 еверест да кажеш колко мб/с е пропускливата сопосбност писане/четене/закъснение. Мен това ме интересува най-много щото все имам чувство че колкото по-бърз е процесора при 300Мхц толкова по бърза ще е памета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Bios Optimization Guide.Някой ако се чуди кое за какво е и как трябва да бъде да хвърли един поглед. А инче имам конкретно питане.От чисто лиюбопитство до колко сте докарвали най-много Asus 9600XT TD 128bit/128MB (мисля че е с 3.3нс Samsung памет).Знам че е леко саката ама кво да се прави .Аз я карам на 530/670.Ако сте и закарвали на повече кажете как Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Bios Optimization Guide.Някой ако се чуди кое за какво е и как трябва да бъде да хвърли един поглед. А инче имам конкретно питане.От чисто лиюбопитство до колко сте докарвали най-много Asus 9600XT TD 128bit/128MB (мисля че е с 3.3нс Samsung памет).Знам че е леко саката ама кво да се прави .Аз я карам на 530/670.Ако сте и закарвали на повече кажете как <{POST_SNAPBACK}> Не съм имал такъв Асус но 9600ХТ ядрата ходят на повече.Аз имах 9600 Про което си работеше 570 без проблем,докато 9600хт използва по-доброто ревизията на ядрото която отделя по-малко топлина така че би трябвала да стигне повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Абе я ми кажете ако някой знае процесора ми от интернет страницата в подписа ми мога ли да го пусна на повече от 1.55волта.С ъпдейт на БИОС не ще <{POST_SNAPBACK}> Казах ти 4е може , само не знам за какво ти е .....ина4е се разтърси във ХДВБГ има тема за твоето дъно , там е описано на български секи Биос какво може ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 Днес като сменях охлаждането поразгледах малко маркировката и след 30 мин ровене се портварди, че съм се прецакал.@Backbone от това дето четох ми стана ясно че VIVO вариянта ходи на тия честоти за ядрото.А и на мойто не пише RV360 ами Radeon 9600XT @_@ и повече от 530 не ще .Порових се и гледам един със същата карта като мойта и той бере ядове... Другото паметта я проверих и се оказа 2.8нс(K4D263238E-GC2A 350MHz 700Mbps/pin) и би трябвало да кара до 350 без проблем... Ама кара чушки... още на 338 се олива... . Вторник ще и направя модове за повече ток на ядрото и рам-а та вземе се отприщи... Стискайте палци. Ако някой друг има идей да казва EDIT:Картата на всичктото от горе е и rev1.00 Да базикам таймингите на рам-а не съм пробвал, защото ако и скимне може да не запали, а нямам PCI карта да я съживявам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 С тия модове докъде мислиш че можеш да докараш 30-40 мегахерца отгоре пък на всичкото отгоре ново охлаждане няма гаранция и други работи.Като искаш по-бърза карта продай тази и си купи едно 6600 и ще е доста по-бърза Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 С тия модове докъде мислиш че можеш да докараш 30-40 мегахерца отгоре пък на всичкото отгоре ново охлаждане няма гаранция и други работи.Като искаш по-бърза карта продай тази и си купи едно 6600 и ще е доста по-бърза <{POST_SNAPBACK}> Аз ще съм си доволен на тия 30-40МХз отгоре . Картата вече няма гаранция.Охлаждането аз съм го правил и бива(2700+ BOX + големи радиатори за рам-а)А и там е работата... Нямам пари за 6600... Ся за подготовката за ЛП4 посваршиха парите а и още се даржи сносно добре радеона на игрите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 хвърлете моля по едно око на това тук и кажете трудно ли ще да е да се извършат тея процедури с волт модовете? колко пари би ми излезнало? от къде бих могъл да си набава нужните чаркове за това? и последно ако има някой който ги чатка тия неща и е навит да ми ги свърши срещу съответното възнаграждение нека да се обади щото ми изтече гаранцийката на дъното и мисла да го поръчкам малко и без тва за тоя проц дето съм ми трябват много волтажи за да иде на повече.. и за рама също (по-нататъка мисла да прежала и видеото от подписа но засега само МБ-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Аз ще съм си доволен на тия 30-40МХз отгоре . Картата вече няма гаранция.Охлаждането аз съм го правил и бива(2700+ BOX + големи радиатори за рам-а)А и там е работата... Нямам пари за 6600... Ся за подготовката за ЛП4 посваршиха парите а и още се даржи сносно добре радеона на игрите... <{POST_SNAPBACK}> Хехе, направо ме късаш с тоя радиатор. Добре ли охлажда? А я кажи какви са условията да се ъплоудва в playevrocom.net. Абе я кажете аджеба, тоя оверклок не скапва ли процесорите? Все пак увеличено напрежение, честоти, ала бала, не може да няма някакви последствия за техниката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Хехе, направо ме късаш с тоя радиатор. Добре ли охлажда? А я кажи какви са условията да се ъплоудва в playevrocom.net. Абе я кажете аджеба, тоя оверклок не скапва ли процесорите? Все пак увеличено напрежение, честоти, ала бала, не може да няма някакви последствия за техниката! <{POST_SNAPBACK}> Да доволно добре охлажда.45С/48С фулл лоад Сега почвам да модвам видетото.Ситскайте палци... И да оверклокът скъсява живота на процесорът.Но все пак ти едва ли смяташ да караш с един процеоср 10 години... Дори и овърклокнат ще те изкара 2 3 години,освен ако не си го пуснал на 2.2 Волта... п.с.:@Leper_Messiah имаш ПМ. ЕДИТ:Мода беше успешен.На първата проба с 0.8волта повече стигна без зор на 560 ядро... ама само до там си останах... Забравих тримера върху видеото и замириса на изгорели диоди... Надявам се да е изгорял само регулиращия чип за волтажа(но като мерих си пуска нормални тоци...),щото струва 2$ и ще го сменя ама едва ли ще възкръстне радеонката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Един проблем със сигурност имаш - процесора ти е кенеф<{POST_SNAPBACK}> брееей ми купи ми ноф бе! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Да доволно добре охлажда.45С/48С фулл лоад Сега почвам да модвам видетото.Ситскайте палци... И да оверклокът скъсява живота на процесорът.Но все пак ти едва ли смяташ да караш с един процеоср 10 години... Дори и овърклокнат ще те изкара 2 3 години,освен ако не си го пуснал на 2.2 Волта... п.с.:@Leper_Messiah имаш ПМ. ЕДИТ:Мода беше успешен.На първата проба с 0.8волта повече стигна без зор на 560 ядро... ама само до там си останах... Забравих тримера върху видеото и замириса на изгорели диоди... Надявам се да е изгорял само регулиращия чип за волтажа(но като мерих си пуска нормални тоци...),щото струва 2$ и ще го сменя ама едва ли ще възкръстне радеонката... <{POST_SNAPBACK}> Аз ти казах да не се пробваш за някакви 40 мхз, тия тримери с кви кабелчета ги правиш та стоят върху видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Аз ти казах да не се пробваш за някакви 40 мхз,тия тримери с кви кабелчета ги правиш та стоят върху видеото. <{POST_SNAPBACK}> Еми ти ми каза и трябваше да те послушам, ама се бях навил много и исках да го пробвам.Сега поне знам как НЕ трябва да се прави... Ами за пробата не ги бях закрепил никаде и висяха отстрани, но като го врътнах втория пат и го забравих отгоре върху видеокартата вместо да го оставя да си виси... и стана фал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Може да е заминал волтаж регулатора но може да е заминало и нещо друго покрай него, за това аз уважавам модове само с моливче,като се развали нещо триеш и връщаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Ами аз сега си търся регуалтор.Намерих из нета за по 2-3 долара,ама в Пловдив не знам дали ще намеря и може да си поръчам.И ще го сменя.Все пак чудеса стават Иначе ако са изгорели ония малките щурутиики отстрани няма кво да си играя... Ами вариянта с молива го обмислях и ми се стори по-рискован, защото можеш без да искаш още от парвия пат да си опържиш ядрото ако даде по-добър контакт графита... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Ами аз сега си търся регуалтор.Намерих из нета за по 2-3 долара,ама в Пловдив не знам дали ще намеря и може да си поръчам.И ще го сменя.Все пак чудеса стават Иначе ако са изгорели ония малките щурутиики отстрани няма кво да си играя... Ами вариянта с молива го обмислях и ми се стори по-рискован, защото можеш без да искаш още от парвия пат да си опържиш ядрото ако даде по добар контакт графита... <{POST_SNAPBACK}> Те картите който могат да се модват с молив се броят на пръстите на едната ръка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Те картите който могат да се модват с молив се броят на пръстите на едната ръка. <{POST_SNAPBACK}> Еми имаше такъв вариянт,но не ми се пробваше, а и си прав-едва ли щеше да стане... В гайда пишеше да се сваржат 2 крачета на чипа,аз мера сапротивлението там то под 1К ом, а по принцип трябва да е над 10 и затова не го пробвах.Както и да е... На новата няма да права такива работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Имам така да се каже проблем. Сега погледнах в CPU-Z, и пише, че рама ми работи в режим Single. По принцип рама е Дуал кит, дъното също е двуканално, обаче...не си спомням точно, но преди мисля, че си пишеше Дуал. Възможно ли е това да стане от смяната на местата на двете плочки рам? В смисъл едната да я сложа в слота на другата и т.н.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Имам така да се каже проблем. Сега погледнах в CPU-Z, и пише, че рама ми работи в режим Single. По принцип рама е Дуал кит, дъното също е двуканално, обаче...не си спомням точно, но преди мисля, че си пишеше Дуал. Възможно ли е това да стане от смяната на местата на двете плочки рам? В смисъл едната да я сложа в слота на другата и т.н.? <{POST_SNAPBACK}> аам значи първо ЕТО да си поглендеш 1 ревю на дъното и след това да си оправиш подписа и да си обясниш защо пише Single.. накратко дъното ти не потдържа дуал ченъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 аам значи първо ЕТО да си поглендеш 1 ревю на дъното и след това да си оправиш подписа и да си обясниш защо пише Single.. накратко дъното ти не потдържа дуал ченъл <{POST_SNAPBACK}> Хм.....доста гадно. Аз не знам какво съм останал с убеждението, че поддържа... Може да е така, защото преди това гледах едни други дъна съответно на Солтек и Епокс и едно от тях да е имало. И това го избрах в последния момент като спасителен вариант, защото ми се обадиха от фирмата, че нямали такива и да си избера друго...Извод: не си купувайте компютър по КОледа. А като цяло да ми кажете дали дъното е свястно и дали има осезаема разлика между сингъл и дуал ченъл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 мога ли да клокна nVIDIA GeForce4 MX 440 (64мб рам 128бит), по точно въпроса ми е как мога да я клокна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 мога ли да клокна nVIDIA GeForce4 MX 440 (64мб рам 128бит), по точно въпроса ми е как мога да я клокна <{POST_SNAPBACK}> purvo svalqsh tova...puskash go i veche moje da klokvash ot Display Properties... ot tam natatuk klokvash i testvash dokato namerish maksimuma na kartata... uspeh.. Edit: eto ti edin polezen sait po temata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 аам значи първо ЕТО да си поглендеш 1 ревю на дъното и след това да си оправиш подписа и да си обясниш защо пише Single.. накратко дъното ти не потдържа дуал ченъл <{POST_SNAPBACK}> Накратко дъното е такова каквото му каже процесора защото контролера на паметта е във процесора.Всички процесори с.754 са едноканални. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Накратко дъното е такова каквото му каже процесора защото контролера на паметта е във процесора.Всички процесори с.754 са едноканални. <{POST_SNAPBACK}> ето това беше наистина кратко точно ясно и компетентно обяснение сори за мойто не до толкова компетентно мнение но на прав път съм бил де макар че ми се наби на очи и следното EPOX 8HDAIPRO K8T800, S754, DDR400/Dual/, AGP8x, SB7.1, Lan, ATA133, SerialATA, Raid EPOX 8NPAJ nForce4, S754, DDR400/Dual/, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.