Backbone Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=25189 Kak da sloja taimingite na rama ,che i ponqtie si nqmam ? EDIT: Ako sloja tezi :snikove dali 6te pomogne za overclock na rama ? Kingmax DDR400 TinyBGA. Po-gore rama raboti na 2.75 , a max ot dunoto e 2.85. <{POST_SNAPBACK}> Таймингите са добре.Я пусни едно супер пи да видим как е процесора http://superpi.radeonx.com/super_pi_mod-1.4.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Super Pi - shte moga da pusna sled 1-2 sedmici Tova po-gore beshe za test s vodnoto na edin priqtel Kogato polucha moito vodno shte dam rezultati ot Pc mark i Super Pi Vse pak ima li smisul ot tezi sinkove za rama (~11$ e 1-to) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Super Pi - shte moga da pusna sled 1-2 sedmici Tova po-gore beshe za test s vodnoto na edin priqtel Kogato polucha moito vodno shte dam rezultati ot Pc mark i Super Pi Vse pak ima li smisul ot tezi sinkove za rama (~11$ e 1-to) ? <{POST_SNAPBACK}> Няма смисъл аз при мойта на 3.4 Волта не ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Znachi ne e opasno na 2.85 da si q durja moita? Kakvi taimingi da i sloja dokato sym sys coolera ot signaturata? Sega e 2,5-4-4-8. Mejdu drugoto zashto v bios-a mi pokazva 10* po-visoka temperatura otkolkoto kato q gledam sys software? Sega cpu-to e 55* idle EDIT: Btw na 4400 sy6to paleshe CPU-to no nz kolko stabilno (s vodno oxlajdane home-made) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Znachi ne e opasno na 2.85 da si q durja moita? Kakvi taimingi da i sloja dokato sym sys coolera ot signaturata? Sega e 2,5-4-4-8. Mejdu drugoto zashto v bios-a mi pokazva 10* po-visoka temperatura otkolkoto kato q gledam sys software? Sega cpu-to e 55* idle EDIT: Btw na 4400 sy6to paleshe CPU-to no nz kolko stabilno (s vodno oxlajdane home-made) <{POST_SNAPBACK}> От тази памет по-добро от 2.5-3-3-7 не може да чакаш На 4400 няма да е стабилно предполагам Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Vse pak ima li smisul ot tezi sinkove za rama (~11$ e 1-to) ? Не знам дали иа смисъл, от тези синкове - ама в Вали са по 1.6$ за 2 бройки, като всяка може да обхване два чипа памет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Как сте с бързината на рам памета аз успях да изцеда това от мойта памет, повече не ще, дърпа се. Памета е Витеста 566 @ 300 1Т със таимингите от снимата. Вие колко МБ/с сте постигали?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 поредното доказателство за китайските "маркови" захранвания какво могат да причинят на компютъра... Codegen 400W и тук може да погледнете и да се ориентирате до какви стойности скачат и веднага след това и падат волтажите по линиите и температурите на процесора и дъното също да прибавя скачането на 12 волтовата линия до 18-19В и падането и до 3-4В веднага след това също погледнете и в айдъл компютъра какви Волтажи държи на инъче 12, 5 и 3,3 Волтовите линий ХОРА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ЕВТИНИ ЗАХРАНВАНИЯ АКО СИ ОБИЧАТЕ МАШИНАТА НАДЯВАМ СЕ И АЗ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СЪМ ПОМОГНАЛ ЗА ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ТЕЗИ "МАРКОВИ ЗАХРАНВАНИЯ (не пиша точно за овърклок но захранването е "гръбнакът" на компютъра) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 поредното доказателство за китайските "маркови" захранвания какво могат да причинят на компютъра... Codegen 400W и тук може да погледнете и да се ориентирате до какви стойности скачат и веднага след това и падат волтажите по линиите и температурите на процесора и дъното също да прибавя скачането на 12 волтовата линия до 18-19В и падането и до 3-4В веднага след това също погледнете и в айдъл компютъра какви Волтажи държи на инъче 12, 5 и 3,3 Волтовите линий ХОРА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ЕВТИНИ ЗАХРАНВАНИЯ АКО СИ ОБИЧАТЕ МАШИНАТА НАДЯВАМ СЕ И АЗ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СЪМ ПОМОГНАЛ ЗА ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ТЕЗИ "МАРКОВИ ЗАХРАНВАНИЯ (не пиша точно за овърклок но захранването е "гръбнакът" на компютъра) <{POST_SNAPBACK}> Ти какво очакваш? Захранване за 25лв да държи железни волтажи ли? По принцип може и дъното да не ти поакзва правилно волтажите, измери ги ръчно. Волтаж от 18-19 погубва хДД и оптичните устроиства, а при спад до 3-4 рестартира компютъра чрез гасене на ХДД. Аз в момента съм с някакво 300 вата (не знам какво не е марково) и ми показва 8в за 12-те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Ти какво очакваш? Захранване за 25лв да държи железни волтажи ли? По принцип може и дъното да не ти поакзва правилно волтажите, измери ги ръчно. Волтаж от 18-19 погубва хДД и оптичните устроиства, а при спад до 3-4 рестартира компютъра чрез гасене на ХДД. Аз в момента съм с някакво 300 вата (не знам какво не е марково) и ми показва 8в за 12-те. <{POST_SNAPBACK}> УЖАС още утре отивам и си купувам 1 Сиртек 360W Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 УЖАС още утре отивам и си купувам 1 Сиртек 360W <{POST_SNAPBACK}> Не прави тази грешка вземи си фортрон 350В с 12см перка. Ама според мен не ти поакзва правилно волтажите щото 19 си е много Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Не прави тази грешка вземи си фортрон 350В с 12см перка. Ама според мен не ти поакзва правилно волтажите щото 19 си е много <{POST_SNAPBACK}> да май наистина не ги показва вярно защото ми показва по някое време че вентилатора ми се върти с 450 оборота а аз го гледам пред мене как жули с 4800;) а колкото до този фортрон .. много пари бе братче.. сиртека идваше към 40 лева а 350 фортрон ше доиде към 70... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 да май наистина не ги показва вярно защото ми показва по някое време че вентилатора ми се върти с 450 оборота а аз го гледам пред мене как жули с 4800;) а колкото до този фортрон .. много пари бе братче.. сиртека идваше към 40 лева а 350 фортрон ше доиде към 70... <{POST_SNAPBACK}> С какво дъно си? Аз тука на ПСЧипса ми показва темепратура на процесора 45 и изведнъш 2 градуса ама аз щото имам фреон (шегувам се) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 С какво дъно си? Аз тука на ПСЧипса ми показва темепратура на процесора 45 и изведнъш 2 градуса ама аз щото имам фреон (шегувам се) <{POST_SNAPBACK}> ASUS A7N8X Deluxe AMD T-bred-B 1700+ (9,5x200) SATA 80GB 256MB RAM 9550 Infinite 3CD-ta Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 ASUS A7N8X DeluxeAMD T-bred-B 1700+ (9,5x200) SATA 80GB 256MB RAM 9550 Infinite 3CD-ta <{POST_SNAPBACK}> Асуса по принцип си показва волтажите правилно, по добре си смени захранването, че да не стане беля. Пробвай да откачиш 3-те цд-та да видиш как ще се волтажите. Процесора на колко ток е при 9.5х200? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Асуса по принцип си показва волтажите правилно, по добре си смени захранването, че да не стане беля. Пробвай да откачиш 3-те цд-та да видиш как ще се волтажите. Процесора на колко ток е при 9.5х200? <{POST_SNAPBACK}> на дефалт ток си е с оверволта на асуса ми го държи около 1,63 иначе дафалта му е 1,6 ще го пробвам тва без цд-тата ама и аз някаде бех чел че тоя асус пробе давал грешки при мониторинга но ще видим а за сменянето ще го смена :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 начи имам GeGube R9550 GT искам да питам нормално ли е на дефаулт 425/400 да правя 9167 точки на 3d mark 2001se а на 500/560 - 9210 иначе си качва FPS-то от какво може да се дължи това ако я изпържа още дали ша стане номера и ако може ми препоръчаите драйвери Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 начи имам GeGube R9550 GT искам да питамнормално ли е на дефаулт 425/400 да правя 9167 точки на 3d mark 2001se а на 500/560 - 9210 иначе си качва FPS-то от какво може да се дължи това ако я изпържа още дали ша стане номера и ако може ми препоръчаите драйвери <{POST_SNAPBACK}> Драиверите с който си в момента са оптимизирани за ДХ9.0 приложения.А това забавяне не знам от какво идва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 за момента на въздух дотук 3019.7 3004.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Абе я ми кажете ако някой знае процесора ми от интернет страницата в подписа ми мога ли да го пусна на повече от 1.55волта.С ъпдейт на БИОС не ще Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted August 3, 2005 Author Share Posted August 3, 2005 little, едно въпросче имам към тебе - тия резултатидето си ги направил с каква памет си? И стабилно ли си държи на 300 тая памет? BuFu, не е нормално да изкарваш толкова на 2001СЕ един пр със ASUS 9550 450/315 прави към 11-12К . Един проблем със сигурност имаш - процесора ти е кенеф, което влияе много на 2001се на следващите маркове няма много значение колко процесор имаш но на този има. Другото, може да имаш оверклок пртотекция някаква на картата, намери си някъкъв друг биос или го хвани тоя и си го едитни. С ATITool се премахва софтуерно протекцията колкото за проби, освен това може да мърда тайминги на паметта. Освен това с памет на 200-250 няма как да минеш 10К. Намали и някой тайминг и фрасни на 300 и нагоре. Друго - клоквай софтуерно само докато пробваш. Като имаш сигурен резултат си го флашни в биоса на картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 BuFu, не е нормално да изкарваш толкова на 2001СЕ един пр със ASUS 9550 450/315 прави към 11-12К . Един проблем със сигурност имаш - процесора ти е кенеф, което влияе много на 2001се на следващите маркове няма много значение колко процесор имаш но на този има. Другото, може да имаш оверклок пртотекция някаква на картата, намери си някъкъв друг биос или го хвани тоя и си го едитни. С ATITool се премахва софтуерно протекцията колкото за проби, освен това може да мърда тайминги на паметта. Освен това с памет на 200-250 няма как да минеш 10К. Намали и някой тайминг и фрасни на 300 и нагоре. Друго - клоквай софтуерно само докато пробваш. Като имаш сигурен резултат си го флашни в биоса на картата. <{POST_SNAPBACK}> мдам колкото до протекцията за клок не е маха АтиТуул-а а моднатите драйвери (Omega or SoftMod or Forsage има и други ама аз не ги знам) а и колкото до таймингите на АтиТуул-а от там не става нищо ако си играеш с тайминги се прави само от биос и 3-то как реши че трябва да мине 300рам за да мине 10К на 2001СЕ @BuFu сложи си омега драйверите и си клокни с АтиТуул-а като от там си намериш maxGPU i maxMEM и сподели какъв си го свършил успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 little, едно въпросче имам към тебе - тия резултатидето си ги направил с каква памет си? И стабилно ли си държи на 300 тая памет?<{POST_SNAPBACK}> паметта е тази от подписа ми........... а иначе си е стабилна дори и на 315-320 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted August 4, 2005 Author Share Posted August 4, 2005 мдам колкото до протекцията за клок не е маха АтиТуул-а а моднатите драйвери (Omega or SoftMod or Forsage има и други ама аз не ги знам)а и колкото до таймингите на АтиТуул-а от там не става нищо ако си играеш с тайминги се прави само от биос и 3-то как реши че трябва да мине 300рам за да мине 10К на 2001СЕ @BuFu сложи си омега драйверите и си клокни с АтиТуул-а като от там си намериш maxGPU i maxMEM и сподели какъв си го свършил успех <{POST_SNAPBACK}> Приятелю има статистики за видео картите коя по колко вади средно, това че ти не си ги чел е друг въпрос. Освен това може би се сещаш че радеона на BUFU не е първият когото виждам нали? little, 10x за инфото. Щото се чудя каква OCZ да си взема че да ми държи 300, ама като гледам тоя Мушкин май няма да е OCZ BTW има ли възможност да влизаш в един друг форум с ник littlesys® ПП: Ако имаш нещо да допълниш допълни, но не давай такива тежки изказвания за хора които не познаваш и не знаеш колко и какво знаят. little що не му махнеш капачката ? трябва да качи още Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 BTW има ли възможност да влизаш в един друг форум с ник littlesys® <{POST_SNAPBACK}> да, аз съм little що не му махнеш капачката ? трябва да качи още <{POST_SNAPBACK}> на няколко пъти се замислям, ама за сега няма да се пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.