Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=18450

Защо когато опитам на 267*15 за да е ~4000MHz ми зарежда компютъра и на Windows XP ми дава син екран и ми дава грешка в Win-а и да поставя цд-то с вин и да дам 'р' .. AGP/PCI са си локнати от биос-а.. ,защо не мога да го подкарам на 4000 ?

може да не му стига тока за повече.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

м повече от 1.55 си тежко за въздушно охлаждане пък и да не дига на 55 градуса под товар че нагоре не се чувства комфортно.За 24/7 си го дръж на 1.5 освен ако не си на вода.

м повече от 1.55 си тежко за въздушно охлаждане пък и да не дига на 55 градуса под товар че нагоре не се чувства комфортно.За 24/7 си го дръж на 1.5 освен ако не си на вода.

Spored tebe do kolko moga da si overclockna CPU-to ti si zapoznat OTBLIZO s moeto cfg. :P ! Ne 4e 6te go overclockvam o6te de ama samo pitam !!!

Spored tebe do kolko moga da si overclockna CPU-to ti si zapoznat OTBLIZO s moeto cfg. :P ! Ne 4e 6te go overclockvam o6te de ama samo pitam !!!

Ем до 2400 би трябвало да може поне толкова съм почти сигурен.

AMD64 3000+ (1800@2256)

Не че нещо ама малко си противоречиш .. Не че ще го овърклокваш ,ама си го клокнал май май и то не от вчера .. освен ако не си излъгал..

2400-2500 трябва да може..

Значи имам следния въпрос - как да разбера дали ми е отключен множителя на процесора и ако не е как да го отключа. Говоря за AMD Duron 1.1 Mhz. Някой клоквал ли е такъв и до колко. Искам да го пусна при множител 10x на FSB 133 Mhz

Благодаря!

Имам малко проблемче. Искам да клокна процесор АMD Duron Spitfire 650MHz. Проблема е, че в BIOS никъде не видях някакви параметри, които да се променят, за да се получи такъв ефект. БИОС-ът е AWARD версия 6.00 PG от 9/27/2000г. Не знам дали трябва да го флашна, защото може би самото дъно няма възможност за овърклок. Дъното е GIGABYTE със чипсет VIA KT133 southbridge VT82C686. Moля помагайте, че тоя процесор вече не се трае

Имам малко проблемче. Искам да клокна процесор АMD Duron Spitfire 650MHz. Проблема е, че в BIOS никъде не видях някакви параметри, които да се променят, за да се получи такъв ефект. БИОС-ът е AWARD версия 6.00 PG от 9/27/2000г. Не знам дали трябва да го флашна, защото може би самото дъно няма възможност за овърклок. Дъното е GIGABYTE със чипсет VIA KT133  southbridge VT82C686. Moля помагайте, че тоя процесор вече не се трае

С това дънце клок можеш да правиш само в магазина ;)

В смисал - като не се трае - време е да си купиш нов комп

С това дънце клок можеш да правиш само в магазина ;)

В смисал - като не се трае - време е да си купиш нов комп

Ма аз нов комп си имам и това е стария. Обаче сърце не ми дава да го изхвърля пък няма смисъл да го продавам....

Имам малко проблемче. Искам да клокна процесор АMD Duron Spitfire 650MHz. Проблема е, че в BIOS никъде не видях някакви параметри, които да се променят, за да се получи такъв ефект. БИОС-ът е AWARD версия 6.00 PG от 9/27/2000г. Не знам дали трябва да го флашна, защото може би самото дъно няма възможност за овърклок. Дъното е GIGABYTE със чипсет VIA KT133  southbridge VT82C686. Moля помагайте, че тоя процесор вече не се трае

Или му променяш множителя хардуерно с молив или му правиш пин мод и двата варианта стават.Google ;)

Какво ще кажете за идеята да се набута компютъра в хладилник?Неудобно е да вадиш CD-то само иначе здрав клок и шумът от хладилника само :woot

Току що прочетох тази щуротия в датата.Ама като оставим майтапа настрана е сравнително приемливо и евтино решение за екстремен клок нали? :punk :thumbs-up:

Какво ще кажете за идеята да се набута компютъра в хладилник?Неудобно е да вадиш CD-то само иначе здрав клок и шумът от хладилника само :woot

Току що прочетох тази щуротия в датата.Ама като оставим майтапа настрана е сравнително приемливо и евтино решение за екстремен клок нали?  :punk  :thumbs-up:

Tva i az go 4etoh mnogo se smqh.Slagai go v hladilnkia i pove4e nqma da trugne.Ne ste li 4uvali za kondenz

Снощи се помъчих малко с мойто ПЦ.

А то е:

Дъно:ASROCK K7VT4+

CPU: AMD Sempron 2200+@ 166x9.0 = 1500

RAM: 256 DDR 333

VC:GF FX 5200 128/128 Tv-Out DVI

HDD:80 GB Exelstorе

При тази честота на процесора т.е.1.50 Гхц

Температурата на дъното е 38 градуса

ЦПУ: 41 градуса

Волтаж: 1.65

При следния малък клок на:

200x9.0 = 1800 , ми показа че процесора е Sempron 2500+

Температурата на дъното е 39 градуса

ЦПУ: 42 градуса

Искам да попитам дали е нормално да има такава темп на ЦПУ-то при дефалт ?

И при този клок тази темп нормална ли е?

edno vapros4e kakva e normalnata temperatura na celeron D2.4

Всичко под 55 под натоварване е добре.

vasil088 вярвай ми ще има водичка по дъното

Снощи се помъчих малко с мойто ПЦ.

А то е:

Дъно:ASROCK K7VT4+

CPU: AMD Sempron 2200+@ 166x9.0 = 1500

RAM: 256 DDR 333

VC:GF FX 5200 128/128 Tv-Out DVI

HDD:80 GB Exelstorе

При тази честота на процесора т.е.1.50 Гхц

Температурата на дъното е 38 градуса

ЦПУ: 41 градуса

При следния малък клок на:

200x9.0 = 1800 , ми показа че процесора е Sempron 2500+

Температурата на дъното е 39 градуса

ЦПУ: 42 градуса

Искам да попитам дали е нормално да има такава темп на ЦПУ-то при дефалт ?

И при този клок тази темп нормална ли е?

E, kakvo da ti kajem!?!? Super si!

E, kakvo da ti kajem!?!? Super si!

Е ти незнам но аз мога да му кажа, че съм със конфигурацията от подписа ми "почти като неговата" и му правя маааааалък клок 220*9=>1980 при дефаулт волтаж 1,65в . Дъното е 39 градуса

ЦПУ: 45 градуса показва го като Sempron 2500 :confused .До тук добре ама само до BIOS :cry . При 218*9=1960 пак го показва "Sempron 2500 " обаче работи около час и започва да забива.

Препоръки от мен:

Иска добро охлаждане "чак водно не е необходимо :) "

Внимавайте със AGP-то и HDD-то за да не си останете без тях ;)

Чесно казано от малкия ми опит и наблюдения върху Sempron бих казал на този който иска да си зима такава машина да зима 2400+ 1.6 дефаут 2.2 спокойно отива и върви доста добре за парите си ;) Според мен 600 мхз клок за една машина около 1600 - 2000 мхз е добре :huh:

• 3 weeks later...

мда и аз съм на Семпрон 2400+ и отива до 2.2Гхз на дефалт волтаж но не е стабилен в Приме95 ако му се дигне волтажа на 1.7в става звяр :love

малко грее ама и за тва си има лек TR2-M3 Se :)

Малко инфо

Някой може ли да модне този биос по-долу. Картата е 5900ХТ ПРО на Аксле с 2.8нс Хайникс. Проблема е ,че искам да се клокне повече :) от 390/800 сток ходи на @430/880 ,което е малко :D Биоста му правя софт волт мода 1.4 @ 1.5в правя му релаксирани тайминги от 5950у на нВидиа , тротлинг мод и като флашна картата си се клоква до 500/920 :) ,няма артефакти ,но пък на 3дмарк 05 точките падат драстично от 1100 на 850 . Защо така като картата е с Залман вф-700ку. Едитвам с Omni Exreme Edit FX. В X-bios-а не мога да намеря в НЕХ файла къде са таймингите да ги променя. Като няма тротлинг защо падат точките?! Ако някой има желание ,умения и време да модне биос-а ще съм много благодарен. А ето го и него :

BIOS :ghost

Някой може ли да модне този биос по-долу. Картата е 5900ХТ ПРО на Аксле с 2.8нс Хайникс. Проблема е ,че искам да се клокне повече :) от 390/800 сток ходи на @430/880 ,което е малко  :D Биоста му правя софт волт мода 1.4 @ 1.5в правя му релаксирани тайминги от 5950у на нВидиа , тротлинг мод и като флашна картата си се клоква до 500/920 :) ,няма артефакти ,но пък на 3дмарк 05 точките падат драстично от 1100 на 850 . Защо така като картата е с Залман вф-700ку. Едитвам с Omni Exreme Edit FX. В X-bios-а не мога да намеря в НЕХ файла къде са таймингите да ги променя. Като няма тротлинг защо падат точките?!  Ако някой има желание ,умения и време да модне биос-а ще съм много благодарен. А ето го и него :

BIOS  :ghost

Казах ти че нищо не става няма смисъл а този софт-волтмод е малко опасен за регулатора на напрежение трябва ти чист волтмод на паметта и ядрото

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...