Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Искам да попитам какъв процесор ми предлагате да си купя, за добър клок!

Дъно Asus A7V880

Процесор AMD Atlon XP 2400+(този ще го продам!)

Fan Termaltake silent tower

Рам 512 twinmos 3200

Захранване Fortron 300w 24 pin

AMD Sempron 2600+ или AMD XP 2400+GHz Mobile Barton

:confused  :confused  :confused

Мобилката защото с това дъно повече от 210-215 шина забрави а множителя му е отключен.Пък и се клоква повече.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Az imam su6toto duno A7V880 oba4e sum s processor 2600+GHz Mobile Barton az mislq 4e mobile barton e po-dobur ot sempron.Iskam da popitam dali ima nqkoi s tozi 2600+GHz Mobile Barton processor na kolko GHz go e overclock-val i kvi temp mu podurja su6to taka stabilen li e...?Mersi predvaritelno! :punk

Моя на втората машинка е стабилен на 2420 на 1.7В и на 2600 ходи но на 1.85 а няма с какво да го охлаждам пък над 1.7-1.75 не е много подходящо за мобилките.

Aha da qsno...mersi mom4eta...samo ne 4uh za temperaturite ama nz...az dneska go clocknah na 200x13 [2.6GHz] na 1.75 VCORE ne sum sigoren za voltaja de..50 gradusa i nagore hva6ta6e ama mi e mnogo slab cooler-a 5-10 min go durgah i pak si go vurnah na 200x10 1.60 VCORE taka e perfeket po natatuk kato subera pari 6te go overclock-vam :D .Iskam ne6to drugao da popitam imam 256DDR GEIL takava e markata taimingite sa mi 2.5-3-3-6 na po-malko ne sum gi promnql ako nqkoi ima su6tata pamet i gi e nastroil na po malko neka da spodeli opita si...pak 10x :)

Моя на 1.7 с TR2-M3 на 10В не вдига повече от 45градуса.Е имам 9 Silent Blade ама това е друг въпрос.Системата изобщо не се чува.

Моят с ТР2 -то е на 1.65В на 2400 и 40-41 * айдъл 47-48 -добре лоаднат ,но на със Прайма , с прайма на теста за макс.жега преска4а 50 -те градуса в зависимост от стайната темп !

стабилно и без издънки 2500Мhz на 1.7 при фул 45-50градуса, стига и 2600 на същия волтаж но яко грее

~едит~

@Foxy виждам, че си се завърнал :beerchug

~едит~

@Foxy  виждам, че си се завърнал  :beerchug

Ами тези умици от Визио с тяхната маркетингова политика ,скоро ще фалират май :))) -съвсем оплескаха съотношението "цена-ка4ество " :)

А и Гигабит си оправиха нета ,та реших да се върна :)

Сори за офф-а

имам едно въпросче.пуснах го като нова тема ама ми казаха да го прехвърля тук:) та ето го и него:

Малко предистория: Имам си дъно ECS P6IPAT и целерон туалатин 1,2гхз. искам да го клокна,та проблема е следниа: в биос-а мога да изменям фсб-то от 66 до 115мхз, а аз искам да му пусна фсб 133мхз, а то е скрито. смених цпу-то с едни РIII na 1000 i тогава можех да променям фсб-то от 133 до 166, обаче като си върнах целерона пак се върнах на старата възможност, т.е. мога да променям фсб-то само от 66-115. ВЪПРОСА МИ Е: как да накарам тоя биос да ми даде активно фсб 133 със сложен целерон в сокета?

имам едно въпросче.пуснах го като нова тема ама ми казаха да го прехвърля тук:) та ето го и него:

Малко предистория: Имам си дъно ECS P6IPAT и целерон туалатин 1,2гхз. искам да го клокна,та проблема е следниа: в биос-а мога да изменям фсб-то от 66 до 115мхз, а аз искам да му пусна фсб 133мхз, а то е скрито. смених цпу-то с едни РIII na 1000 i тогава можех да променям фсб-то от 133 до 166, обаче като си върнах целерона пак се върнах на старата възможност, т.е. мога да променям фсб-то само от 66-115. ВЪПРОСА МИ Е: как да накарам тоя биос да ми даде активно фсб 133 със сложен целерон в сокета?

Виж за джъмпер (както ти казаха в другия раздел) , ако не за 100/133 , то търси джъмпер за ауто/ "ръ4но" !

Виж за джъмпер (както ти казаха в другия раздел) , ако не за 100/133 , то търси джъмпер за  ауто/ "ръ4но" !

nema we maina:) proverih veche. promianata na fsb-to stava samo ot bios-a.ot tam zadavash dali da e manual ili auto. vijte pls v temata koyato sam pusnal imam edin dopalnitelen vapros za flash na bios.vazmojno li e tva ili ne?

nema we maina:) proverih veche. promianata na fsb-to stava samo ot bios-a.ot tam zadavash dali da e manual ili auto. vijte pls v temata koyato sam pusnal imam edin dopalnitelen vapros za flash na bios.vazmojno li e tva ili ne?

за биоса не е възможно.. ако има някъде ревю :)

някой 4Х карти може ималко 2-3 до 5-7 Мхз отгоре ( пове4е не съм пробвал ) ,но пове4ето 8Х карти веднага забиват щом ско4иш над 66Мхз!

!!!НО ,вси4ко над 66 е нежелателно !!

някой 4Х карти може ималко 2-3 до 5-7  Мхз отгоре ( пове4е не съм пробвал )  ,но пове4ето 8Х карти веднага забиват щом ско4иш над 66Мхз!

!!!НО ,вси4ко над 66 е нежелателно !!

Mi moita e na AGP4x i nai-mnogo sym go digal do 71 MHz...nad tova ne 6te da zapali...

някой да знае с какво друго може да се сваржат мостчетата на Duron за да се отключе множителя освен с молив?

пробвал съм с молив но те са толкова малки че не става номера...а и ми трепери ръката :rolleyes:

процесорът е по дефолт на 650Mhz (6.5*100)...в момента съм го пуснал на 962Mhz (6.5*148) и мерака ми е да го пусна на 1Ghz...а вярвам че процесора не може да се пържи още чрез FSB-то...

някой да знае с какво друго може да се сваржат мостчетата на Duron за да се отключе множителя освен с молив?

пробвал съм с молив но те са толкова малки че не става номера...а и ми трепери ръката  :rolleyes:

процесорът е по дефолт на 650Mhz (6.5*100)...в момента съм го пуснал на 962Mhz (6.5*148) и мерака ми е да го пусна на 1Ghz...а вярвам че процесора не може да се пържи още чрез FSB-то...

С проводящо мастило и тиксо :)

a otkade moga da vzema takova mastilo i kolko struva...

tova s tiksoto ne go razbrah... :rolleyes:

Edit....

ok mersi...6te probvam... :punk dano stane...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...