Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Просто тряя 24 часово натоварване на приме95 и супер Пи и ,ако даде грешка - not stable ;) То и рамта има голямо значение :) и дъното :) и всички компоненти. Пак ви казвам за тия пари - толкоз :) . Който иска повече събира в касичката и си купува нов B)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply
Ми то по принцип и като го пусна на 12.5х192 на 1.8в пак така но като го пусна на 12х200 на 1.8в пали и зарежда Windowsa и бачка не съм го натоварвал много тогава  :)

Kakwa ti e twoita ma6ina 4e e s otkliu4en mnojitel? Kak si go postignal towa? Q mi kaji dali az 6te moga da si go otkliu4a?

Iskam da se pohwalq s ne6to. Neznam na koi kak 6te mu prozwu4i, no naskoro si kupih tozi Sempr0n za koito pisah po gore i tazi no6t, uspqh da go startiram na 230MHz 6ina demek 230x2x4.5@2.07GHz. Sempr0n-a za swedenie mi e 166x2x4.5@1.5GHz. Sy6to taka iskam da spomena, 4e pod liubimiq na wsi4ki nas Виндоус, procesora ne pali, pali samo pod Linux (za6to li ne se u4udwam ;-))) Over-a be6e samo s BIOS-a, i to mnogo elementarno. Pusnah mu +10% V-core i mu wdignah 6inata, towa be6e. Sy6to taka iskam da kaja, 4e kogato bqh s Linux-a okolo 1h ne mi naprawi nito 1 problem ;-))), demek ne uwisna. Sy6to taka kogato gledah wyw BIOS-a gradusite mu, sled kato se opitah da go natowarq dokolkoto be6e wyzmojno pod linux, bqha 43. Ami towa e ot men. Nqkak si se 4ustwam mnogo gotino kato znam 4e sym go kupil za 55$, a mi dawa prozwoditelnost na Pentium za 3x55$. Kajete si wa6te mneniq.

p.s. Ako nqkoi iska sy6tiq procesor da ne si gubi wremeto, ami da hodi kym .........., (ops twa mai4e 6te e reklama) Pi6ete PM i 6te wi kaja kyde! Xaxaxaxa

...LEKO MI E VE4E, 4USTWAM SE DOBRE...

Защо съм останал с впечатлението че BIOS-а не вади точната температура :unsure: ! Ама 43 градуса са си наистина добре :) . Браво :D !

Kakwa ti e twoita ma6ina 4e e s otkliu4en mnojitel? Kak si go postignal towa? Q mi kaji dali az 6te moga da si go otkliu4a?

Ами някой процесори на АМД са си отключени :)

Защо съм останал с впечатлението че BIOS-а не вади точната температура :unsure: ! Ама 43 градуса са си наистина добре :) . Браво :D !

Как в биос-а пц-то е натварено 100% ? :) То и аз като си гледам прескотта там ми показва 35 градуса ама си качва 50 на 100% натоварен и сега съм с един Polar Stream Spire и съм го пуснал на 2500 оборота да не шуми :о)

Искам да ви питам нещо:

Значи в момента съм с дъно AsRock 4i45E и с Celeron 2.4 128kb cash. Паметта ми е DDR 400MHz , а работи на 266MHz. В упътването на дъното пише ,че трябва да бъде преместен един Jumper от дъното от 400 на 800Mhz за да може RAM-а да работи на 400MHz.

Това ще ми прецака ли процесора или нещо ? ?

A нещо пък сега немога да намеря следния фаил ASRFLASH.EXE за да мога да си update-на биос-а :( ХЕЛП

Eто тука е INFO то за BIOS-a

Благодаря ви предварително! :punk

Искам да ви питам нещо:

Значи в момента съм с дъно AsRock 4i45E и с Celeron 2.4 128kb cash. Паметта ми е DDR 400MHz , а работи на 266MHz. В упътването на дъното пише ,че трябва да бъде преместен един Jumper от дъното от 400 на 800Mhz за да може RAM-а да работи на 400MHz.

Това ще ми прецака ли процесора или нещо ? ?

A нещо пък сега немога да намеря следния фаил ASRFLASH.EXE за да мога да си update-на биос-а :( ХЕЛП

Eто тука е INFO то за BIOS-a

Благодаря ви предварително!  :punk

http://www.asrock.com/support/bios/ASRFLASH.EXE

Вижте това:http://play.evrocom.net/dl/incoming/Idler/...scott/@3600.JPG

http://play.evrocom.net/dl/incoming/Idler/...WithPrime95.JPG

Значи до сега Пентиум и то Прескотт не съм клоквал :) Конфигурацията е:

CPU: P4 HT 3.00GHz Prescott

Cooler: Spire Polar Stream :(

Ram: Kingmax PC3200 2*512MB

HDD: SATA Seagate 200GB

PSU: Fortron 350W

Video: Axle 5900XT Pro

MB: Asus P4P800E-Deluxe

кутията е с 1 допълнителен вентилатор.

На скрииншотите фан-а работи на 4300 оборота това е макса :)

и шуми доста. Защо ми дава грешка на прайма? Клока е направен като от биос-а е избрано 20% овърклок. Тази температура за Прескот много ли е висока и до колко е препоръчително да ходи :bgrin:

С тоя процесор гони 3.9- 4 Гхз и този клок е добър де ,но май ще трябва да сменяш охлаждането ?

Сега видях ,че Прайма се е издънил ,значи и така не е стабилен ?

На мен температурата ми се вижда висока ,но тук има по-знаещи на тема Прескот и клок .

С тоя процесор гони 3.9- 4 Гхз и този клок е добър де ,но май ще трябва да сменяш охлаждането ?

На мен температурата ми се вижда висока ,но тук има по-знаещи на тема Прескот и клок .

Ми с тва охлаждане :) Тоя спире е добър на 2500rpm кат' не шуми :) Май тряя посъбера кинти за SWC B)

Вижте това:http://play.evrocom.net/dl/incoming/Idler/...scott/@3600.JPG

http://play.evrocom.net/dl/incoming/Idler/...WithPrime95.JPG

Значи до сега Пентиум и то Прескотт не съм клоквал :) Конфигурацията е:

CPU: P4 HT 3.00GHz Prescott

Cooler: Spire Polar Stream  :(

Ram: Kingmax PC3200 2*512MB

HDD: SATA Seagate 200GB

PSU: Fortron 350W

Video: Axle 5900XT Pro

MB: Asus P4P800E-Deluxe

кутията е с 1 допълнителен вентилатор.

На скрииншотите фан-а работи на 4300 оборота това е макса :)

и шуми доста. Защо ми дава грешка на прайма? Клока е направен като от биос-а е избрано 20% овърклок. Тази температура за Прескот много ли е висока и до колко е препоръчително да ходи  :bgrin:

Температурата повече от 50-53 не трябва да стига на дифоулт волтаж с сток кулера.А с този трябва да е по ниска.Явно радиатора не е сложен както трябва.Вземи си паста Артик Керамик или Артик Силвър 5 и намажи тънко отгоре.На 3.6-3.7 ако стигне си уцелил добра бройка.Тествай за стабилност с

Winrar Bencmark+3d Mark 2001 Loops+ Super Pi 32mb и ако не забие значи е стабилен.А най-високата температура може да видиш МБМ.С водно повече 200-250 мгхз няма да изтискаш.Един Селерон Д в нас стигаше до 4050 на въздух на вода можах да го закрепя на 4270.

Ти пък 3.9-4.0 това може с новите ревизии на ядрата които ги ползват 3.4 3.6 3..Този за да иде на 3.9 иска доста ток.

Температурата повече от 50-53 не трябва да стига на дифоулт волтаж с сток кулера.А с този трябва да е по ниска.Явно радиатора не е сложен както трябва.Вземи си паста Артик Керамик или Артик Силвър 5 и намажи тънко отгоре.На 3.6-3.7 ако стигне си уцелил добра бройка.Тествай за стабилност с

Winrar Bencmark+3d Mark 2001 Loops+ Super Pi 32mb и ако не забие значи е стабилен.А най-високата температура може да видиш МБМ.С водно повече 200-250 мгхз няма да изтискаш.Един Селерон Д в нас стигаше до 4050 на въздух на вода можах да го закрепя на 4270.

Ти пък 3.9-4.0 това може с новите ревизии на ядрата които ги ползват 3.4 3.6 3..Този за да иде на 3.9 иска доста ток.

ами 52 градуса макс на 100% без клок като цулера е на 2500 оборота.. ако се пусне на 4500 слиза до 48..

Abe nqkoi ima li vpe4atleniq 4e noviqt ATI tools-0.23 ima problemi :pirate Probvah na 2 karti i se polu4ava slednoto.Pri Izduvane na qdroto pri 0,22 li4no na men mi stiga6e stabilni 435Mhz(ASUS 9550)Sega s 10mhz nadolu :angry:

Pri pametta v tazi versiq ka4va dosta nagore da re4em 20-25 mhz i kato go ostavq da si testva po-prodaljitelno se polu4ava zlove6t artefakt i kato po4ne da svalq ,nqma spirane sliza i pod 150Mhz.Tova stava na dve totalno razli4ni karti.Pri starata versiq nqma6e takova ne6to.

Pri nqkoi imalo li e podoben slu4ai?

thx to Backbone postignah

10*220

CHIP Voltage 1,6@1,7

Vcore 1,6@1,8

DIMM Voltage 2,9

Kingston DDR400@440 11-3-3-3

bios 1008mod3_2T

kakvo shte kajete po vaprosa i nqkoi moje li da mi dade savet kak da go zakaram na oshte poveche thx

Да попитам след като си смених захранването успях да подкарам процесора на 2.5Ghz 1.75V е доколкото може да се каже че го подкарах,защото преди не искаше да ми зареди Windowsa а ся ми го зареди и след 1 мин рес от какво може да е това сигурно има вероятност процесора ми да е скапана бройка.

Да попитам след като си смених захранването успях да подкарам процесора на 2.5Ghz 1.75V е доколкото може да се каже че го подкарах,защото преди не искаше да ми зареди Windowsa а ся ми го зареди и след 1 мин рес от какво може да е това сигурно има вероятност процесора ми да е скапана бройка.

ми даи малко повече инфо тва 1.75 максималния волтаж който можеш да дадеш на процесора ли е

ако не е просто вдигаи волтажа и тествай

но все пак дай инфо за конфигурацията

Ми не е максимания волтаж а иначе машината ми е Mobile Barton 2600+

Epox 8KRAI

256DDR 400 (elexir shit)

10GB Fujitsu Siemens 5400rpms

80GB Seagate

Fortron 350W

Samsung 52x24x52

ми това е с Thermaltake TR2 (за смяна ама нема пари ся)

Ми не е максимания волтаж а иначе машината ми е Mobile Barton 2600+

Epox 8KRAI

256DDR 400 (elexir shit)

10GB Fujitsu Siemens 5400rpms

80GB Seagate

Fortron 350W

Samsung 52x24x52

ми това е с Thermaltake TR2 (за смяна ама нема пари ся)

и тая ТР2 го държи в граница под 50 градуса над 1.7 недей да му пускаш.Мобилките не обичат много волтаж.

Добре ще знам за следващия път като си ресна ПЦ-то а иначе ако се вярва на датчика на дъното не вдига над 45C като го пусна на 2300 ама трябва да пробвам с по продължително натоварване а да питам съшо искам да сменя тая рам платка ама ясвно няма да мога да набарам пари за Витеста Twinmos върши ли работа?

на 10*220 процесора на Приме95 се издънва след около час какво да направа за стабилност да вдигна волтажа на чипа или на процесора ?

или пък да успокоя таймингите на рама ?

Зависи от чиповете на Туин Мос-а ако са тези който са с дупчици като Уинбонд ще ти свършат работа.Иначе с PQI(TCCD такива чипове като на А-дата) си джиткам на 240(11-3-3-2.5) шина а през Уиндоус до 245.И дъното ме спира за повече.Става въпрос за Нфорс 2.Иначе на ДФИ си въртя на 270 на 11-4-3-3

Искам да попитам какъв процесор ми предлагате да си купя, за добър клок!

Дъно Asus A7V880

Процесор AMD Atlon XP 2400+(този ще го продам!)

Fan Termaltake silent tower

Рам 512 twinmos 3200

Захранване Fortron 300w 24 pin

AMD Sempron 2600+ или AMD XP 2400+GHz Mobile Barton

:confused :confused :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...