vasil088 Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 Сладур <{POST_SNAPBACK}> И то голям Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 <{POST_SNAPBACK}> браво ,браво Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Nqkoi moje li da mi obqsni, estestweno ako e wyzmojno kak da si uweli4a delitelq na procesora. Naskoro si wzeh Sempr0n 2200+ 9x166MHz. Kogato ot biosa mu dam da da raboti na 215MHz, si strartira Windows-a, no monitora mi gasne i ne iska da raboti. Taka ot biosa moga da go pusna nai-mnogo na 210MHz 6ina, no estestweno towa ne me udwoletworqwa i iskam i da mu ka4a delitelq. Neznam dali ima nqkwa programa za twa, no dokolkoto 4etoh w sumati i saitowe, ne otkrih takawa. Edistweno se natyknah na nqkwa EasyTune, koqto sled towa ne mojah da otkriq nikyde w net-a, da si q drypna. Dynoto mi e ASRock KT600, a RAM-a mi e A-DATA 400MHz. Sy6to taka se interesuwam dali fan-a na CPU-to mi, koito e AMD i wyrwi na 4100rpm e dostaty4en, ako moga da ka4a delitelq. Kogato raboti na 9x200MHz 6ina ne mi ka4wa po wisoka temeratura ot 40 gradusa. Kajete mi do kolko spored was do kolko MHz 6te moga da si go pusna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hameleon Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 ...210MHz 6ina, no estestweno towa ne me udwoletworqwa.. как така не те удовлетворява? 25 % отгоре , не трябва да си недоволен. Купил си си 2200+ имаш производителност на 2600+.... Искаш да вдигнеш множителя предполагам, не "делителя"... сложна работа. От 9x166 на 9x210 (1890 Mhz) за твоята конфигурация (имам предвид дъно + cpu) си е доволно. Ти тоя процесор на каква шина мислиш че може да го пуснеш? Щом ти е стабилен на 210 си бачкай така и си свиркай... Ако си решил да го напъваш още, пусни му 5% vcore и пробвай на 215. Смисъл обаче няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Nqkoi moje li da mi obqsni, estestweno ako e wyzmojno kak da si uweli4a delitelq na procesora. Naskoro si wzeh Sempr0n 2200+ 9x166MHz. Kogato ot biosa mu dam da da raboti na 215MHz, si strartira Windows-a, no monitora mi gasne i ne iska da raboti. Taka ot biosa moga da go pusna nai-mnogo na 210MHz 6ina, no estestweno towa ne me udwoletworqwa i iskam i da mu ka4a delitelq. Neznam dali ima nqkwa programa za twa, no dokolkoto 4etoh w sumati i saitowe, ne otkrih takawa. Edistweno se natyknah na nqkwa EasyTune, koqto sled towa ne mojah da otkriq nikyde w net-a, da si q drypna. Dynoto mi e ASRock KT600, a RAM-a mi e A-DATA 400MHz. Sy6to taka se interesuwam dali fan-a na CPU-to mi, koito e AMD i wyrwi na 4100rpm e dostaty4en, ako moga da ka4a delitelq. Kogato raboti na 9x200MHz 6ina ne mi ka4wa po wisoka temeratura ot 40 gradusa. Kajete mi do kolko spored was do kolko MHz 6te moga da si go pusna. <{POST_SNAPBACK}> За тия пари ,толкоз Какъв ти е кулера на кпу-то? 40 градуса клокнат на 100% натоварване ли ти държи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 За тия пари ,толкоз Какъв ти е кулера на кпу-то? 40 градуса клокнат на 100% натоварване ли ти държи? <{POST_SNAPBACK}> Ami ne na 100%, 6oto twa e nevyzmojno, no na igrite. Wie kakwo dyno bihte mi prepory4ali, ako ima nqkwo na koeto moga da go pusana na powe4e Hz. Fan-a mi e AMD, demek Sempr0n Box... Link to comment Share on other sites More sharing options...
h0s7ag3 Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 nqkoi znae li ot kade da si drapna tva za OVERCLOCK na Videoto s Nvidia sam 10x Predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 A be nali znaete 4e twa s clock-a se prawi za "sporta" kakto e citirano w powe4eto takiwa forumi. Ne mi puka osobeno na kolko 6te mi ba4ka CPU-to, prosto iskam da si naprawq gydela da go pusna na 2800+, primerno. Ako trebe i perki i krila 6te mu kupim, wyprosa e da mi stane gotino, taka da se kaje da me pogydeli4ka malko. 6oto nali znaete kwo e qko use6taneto kato si pusne6 siSoft-a i ti pokaje 4e ti dawa po dobra proizwoditelnost ot ma6ini koito struwat 2 ili 3 pyti powe4e pari ot twoqta. Ei za twa go prawq ;-)))) p.s. nadqwam se da ste me razbrali prawilno, ne 4e 6te go dyrja na 2600+ primerno, prosto iskam da go pobyzikam, nali e o6te w garanciq... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 nqkoi znae li ot kade da si drapna tva za OVERCLOCK na Videoto s Nvidia sam10x Predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> http://www.data.bg/f.php?fid=6374064 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Ami ne na 100%, 6oto twa e nevyzmojno, no na igrite.Wie kakwo dyno bihte mi prepory4ali, ako ima nqkwo na koeto moga da go pusana na powe4e Hz. Fan-a mi e AMD, demek Sempr0n Box... <{POST_SNAPBACK}> На праим95 като работи цяла нощ колко качва? За дъното някое ерох ,ама май трудо ще отидеш по-нагоре. На колко вкоре работи това - 1.75 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hameleon Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Wie kakwo dyno bihte mi prepory4ali, ako ima nqkwo na koeto moga da go pusana na powe4e Hz.... Такъв процесор на повече от 220 много трудно ще пуснеш с каквото и да е дъно. Доста си зависи и от самата бройка. Колкото до охладителя, с него проблем нямаш. Не грее много тоя Sempron... Смисъла да си даваш парите за друго дъно и да мъчиш същия този процесор над 210 Mhz е никакъв. ПС. Моя Sempron 2300+ стига до 215 FSB с дъното от сигнатурата и +5% Vcore от биос-а (1.68V). Ако сменя дъното с по-добро, допускам че ще хвана 220 шина... и какво от това? Разлика никаква. Това е максимума. Някой ти каза: За тези пари толкова. Примири се и се радвай че ти пали на 200 шина от раз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 ajjj chai se pofalq napravih si vodnoto i veche e montirano basi kefa sega da viim kolko 6te iztiskam ot CPUto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 ajjj chai se pofalq napravih si vodnoto i veche e montirano basi kefa sega da viim kolko 6te iztiskam ot CPUto <{POST_SNAPBACK}> От къде купи помпата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 помпа NOVA 800 л/ч 1.5 в.с. срещу панаира до МикроАсу-то има един магазин май Коркова къща се вoди или нещи подобно по коркa ще се ориентираш 40 лв., 12 м. гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrev Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 Zdr na vsi4ki ! Tazi tema opredeleno e polezna i 6te byde polezna za napred za mnogo hora Imam edin vapros ... Processora mi e AMD Duron 950 , Dynoto AsRock K7VM2 i sled mnogo opiti ot moq strana ustanovih 4e moga da go podkaram nai mnogo do ~1050Mhz (kato 9.5x110Mhz). Oba4e dynoto mi poddyrja maximum ot 133Mhz shina (v smisal FSB266), no estestveno s tozi mnojitel na 133 ne moje da zapali .. logi4no !!! Razgledah edin site www.ocinside.de - OverClocked inside i tam vidqh to4no koi mostove kak trqbva da sa za vyvejdane na mnojitel ! Pregledah si processora i vidqh 4e e zakliu4en > ne moga da go promenq ot BIOS-a si!!! Ta vyprosat mi e nqkoi razbira ot tazi tehnika i moje li pri polojenie 4e sa tolkova malki tezi most4eta ... nqkoi da se svyrjat a drugi da se razdelqt za da moga da si svalq mnojitelq na 8 primerno ? TOva spored men e vyzmojno ... NO S KAKVO ??? Nadqvam se nqkoi da mi pomogne ... pone informaciq nqkakva ) mersi ! A? Ako nqkoi prosto me syvetva da si upgradna dynoto ili procesora - to tva e nai-lesniq na4in, prosto trqbva da imash pari!!! No na men mi e bezkraino interesno, za6toto sam o6te malyk i smqtam zanapred da se zanimavam s Hardware^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrev Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 Eto go i kato Link - Prosto zabravih :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrev Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 Sega mislq 4e go naravih kakto trqbva ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 @Dobrev Какво ти е захранването , рамта , охлаждането ? Unlocking an AMD Thunderbird Core Athlon/Duron Ако не си запознат или не си правил нещо такова не ти препоръчвам да си разваляш процесора Между другото има едит бутонче . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Iskam da se pohwalq s ne6to. Neznam na koi kak 6te mu prozwu4i, no naskoro si kupih tozi Sempr0n za koito pisah po gore i tazi no6t, uspqh da go startiram na 230MHz 6ina demek 230x2x4.5@2.07GHz. Sempr0n-a za swedenie mi e 166x2x4.5@1.5GHz. Sy6to taka iskam da spomena, 4e pod liubimiq na wsi4ki nas Виндоус, procesora ne pali, pali samo pod Linux (za6to li ne se u4udwam ;-))) Over-a be6e samo s BIOS-a, i to mnogo elementarno. Pusnah mu +10% V-core i mu wdignah 6inata, towa be6e. Sy6to taka iskam da kaja, 4e kogato bqh s Linux-a okolo 1h ne mi naprawi nito 1 problem ;-))), demek ne uwisna. Sy6to taka kogato gledah wyw BIOS-a gradusite mu, sled kato se opitah da go natowarq dokolkoto be6e wyzmojno pod linux, bqha 43. Ami towa e ot men. Nqkak si se 4ustwam mnogo gotino kato znam 4e sym go kupil za 55$, a mi dawa prozwoditelnost na Pentium za 3x55$. Kajete si wa6te mneniq. p.s. Ako nqkoi iska sy6tiq procesor da ne si gubi wremeto, ami da hodi kym .........., (ops twa mai4e 6te e reklama) Pi6ete PM i 6te wi kaja kyde! Xaxaxaxa ...LEKO MI E VE4E, 4USTWAM SE DOBRE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Iskam da se pohwalq s ne6to. Neznam na koi kak 6te mu prozwu4i, no naskoro si kupih tozi Sempr0n za koito pisah po gore i tazi no6t, uspqh da go startiram na 230MHz 6ina demek 230x2x4.5@2.07GHz. Sempr0n-a za swedenie mi e 166x2x4.5@1.5GHz. Sy6to taka iskam da spomena, 4e pod liubimiq na wsi4ki nas Виндоус, procesora ne pali, pali samo pod Linux (za6to li ne se u4udwam ;-))) Over-a be6e samo s BIOS-a, i to mnogo elementarno. Pusnah mu +10% V-core i mu wdignah 6inata, towa be6e. Sy6to taka iskam da kaja, 4e kogato bqh s Linux-a okolo 1h ne mi naprawi nito 1 problem ;-))), demek ne uwisna. Sy6to taka kogato gledah wyw BIOS-a gradusite mu, sled kato se opitah da go natowarq dokolkoto be6e wyzmojno pod linux, bqha 43. Ami towa e ot men. Nqkak si se 4ustwam mnogo gotino kato znam 4e sym go kupil za 55$, a mi dawa prozwoditelnost na Pentium za 3x55$. Kajete si wa6te mneniq. p.s. Ako nqkoi iska sy6tiq procesor da ne si gubi wremeto, ami da hodi kym .........., (ops twa mai4e 6te e reklama) Pi6ete PM i 6te wi kaja kyde! Xaxaxaxa ...LEKO MI E VE4E, 4USTWAM SE DOBRE... <{POST_SNAPBACK}> Браво! Какво ти е дъното и охлаждането? По първи впечетления останах с мнението за ASRock? Пробвай да си качиш Prime95 и виж дали при този клок процесора ти дава отклонения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Браво! Какво ти е дъното и охлаждането? По първи впечетления останах с мнението за ASRock? Пробвай да си качиш Prime95 и виж дали при този клок процесора ти дава отклонения. <{POST_SNAPBACK}> Dynoto mi e ASRock KT600, a procesora mi e Sempr0n BOX. Prime95 ima li go za linux, 6oto az takoa jiwotno ne sym sre6tal. :-))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Dynoto mi e ASRock KT600, a procesora mi e Sempr0n BOX. Prime95 ima li go za linux, 6oto az takoa jiwotno ne sym sre6tal. :-))))) <{POST_SNAPBACK}> Това ,че е станал П4 за 3х55=165$ не е баш така има разлика в производителността. Щом си качил шината на 230 трябва под Уиндоус да бачка поне една нощ на приме95 без да даде грешка Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 И аз имах подобен проблем като си пусна процесора на 12.5х200 на 1.8в запалва стига до зареждане на Windowsa и там зацепва смених си захранването но не съм пробвал пак дали ще запали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 И аз имах подобен проблем като си пусна процесора на 12.5х200 на 1.8в запалва стига до зареждане на Windowsa и там зацепва смених си захранването но не съм пробвал пак дали ще запали <{POST_SNAPBACK}> Ми аз мисла ,че щом не можете да заредите бозата клока не е стабилен и му иде множко на процесора и тряя се свали малко клока Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 Ми то по принцип и като го пусна на 12.5х192 на 1.8в пак така но като го пусна на 12х200 на 1.8в пали и зарежда Windowsa и бачка не съм го натоварвал много тогава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.