Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

tai ,tai ? i kvo si mislite 4e postigate s cloka ...? a ? to ako stavashe procesora steshe da ba4ka na taq si 4estota. GENII? dali nqkoi znae kva e vatresnata arhitektura na gorkoto procesor4e? i znaete li kakvo pravite vobsete. ebavate mamata na siliciq iu sled edna godina vashiq clok se prevrasta v ne znam kvo ?

horata go pravqt ama za malko kolkoto za sporta :D vzemete vijte ko pishat v http://www.tomshardware.com/ i togava govorete .... na baba umnicite :D

Abe spored vas kolko s sredniqt maksimum na Mobilka Atlon 2,4Gh.ri men stigna na 2300 realni na 1,625 Vcore.Dali moje o6te?

Moje osobeno ako slojish vodno ohlajdane nqmash problemi.

tomahawk ima neshto vqrno v tova koeto kazvash no mislq che vseki tuk diskutira kak da klokvame a ne dali e polezno ili ne taka che zabelejkata ti ne e mnogo umestna.

tai ,tai ? i kvo si mislite 4e postigate s cloka ...? a ? to ako stavashe procesora steshe da ba4ka na taq si 4estota. GENII? dali nqkoi znae kva e vatresnata arhitektura na gorkoto procesor4e? i znaete li kakvo pravite vobsete. ebavate mamata na siliciq iu sled edna godina vashiq clok se prevrasta v ne znam kvo ?

horata go pravqt ama za malko kolkoto za sporta  :D  vzemete vijte ko pishat v http://www.tomshardware.com/ i togava govorete .... na baba umnicite  :D

Ами с клкока ли? Май е очевидно ,ама по-голяма производителност. Това ,че "след една година клока се преврща в незнам к'во" ,не го разбрах. Ако имаш предвид ,че нещо ще се прецака си далече от истината.

tomahawk, няма ли да свършат вече разбирачите :confused Тоя сайт дето ме пращаш посещавам още от самото му създаване и съм много по-наясно от теб за тези неща...и не само аз...знам архитектурата на всички CPU-та от 286 насам....от години съм абониран за почти всички книжни издания за компютри и правя клок на процесори отпреди ти да си чувал думата "компютър"....и всички са издържали години без проблем, защото клок се прави интелигентно, а не както ти вероятно си мислиш. И точно там, където ме пращаш можеш да видиш таблиците, които показват, че постигаш същата производителност с клокнат процесор на честота = на тази на оригинално настроен процесор като спестяваш не малка сума пари (това важи особено за Интел, поради по-голямата разлика в цените на високи/ниски модели процесори). И не се учудвай, че тонът ми е малко остър - твоят беше доста пренебрежителен към всички тук.....уважавай тези, които дори не си ги виждал... :excl:

tomahawk, няма ли да свършат вече разбирачите :confused  Тоя сайт дето ме пращаш посещавам още от самото му създаване и съм много по-наясно от теб за тези неща...и не само аз...знам архитектурата на всички CPU-та от 286 насам....от години съм абониран за почти всички книжни издания за компютри и правя клок на процесори отпреди ти да си чувал думата "компютър"....и всички са издържали години без проблем, защото клок се прави интелигентно, а не както ти вероятно си мислиш. И точно там, където ме пращаш можеш да видиш таблиците, които показват, че постигаш същата производителност с клокнат процесор на честота = на тази на оригинално настроен процесор като спестяваш не малка сума пари (това важи особено за Интел, поради по-голямата разлика в цените на високи/ниски модели процесори). И не се учудвай, че тонът ми е малко остър - твоят беше доста пренебрежителен към всички тук.....уважавай тези, които дори не си ги виждал... :excl:

само така :) навря го в кучи г*з

точно затова като не вдяяш от нещо питаш а не да говориш глупости :pirate

Дъно : Elitegroup L7S7A2

Процесор : Barton 2600+(166x11.5) ->1.616V

Ram : 1x256Mb Twinmos(2.5-3-3-8) + 1x256Mb PQI(2.5-3-3-8)

Свалил съм моднатия биос, който заключва PCI и AGP. Въпроса ми е до колко мога да го клокна?

Moje osobeno ako slojish vodno ohlajdane nqmash problemi.

tomahawk ima neshto vqrno v tova koeto kazvash no mislq che vseki tuk diskutira kak da klokvame a ne dali e polezno ili ne taka che zabelejkata ti ne e mnogo umestna.

Problema ne e v ohlajdaneto na 2300 realni si darji okolo 36C na full load max 50C

Koe e po-dobre po visoka 6ina i po-bavna pamet ili obratnoto?

Taka kakto q opisa mai naistina e na Axle...

Na4i s RivaTuner vika6 da q potq...axmmm...

Mi sega si e tip-top na 435/910, no mai o6te pone 5-10 MHz moga da digna i da ne q baram pove4e  :bgrin:

A moje li da mi kaje nqkoi pri kakvi nastroiki na driver-a se postigat nai-dobrite rezultati na Mark-ovete ? :confused

Nastroiki ot roda na Timings, Performance and Quality Settings, Direct3D Settings, OpenGL Settings ?!

С това дефаулт охлаждане не топли ли множко? Ти на тия честоти мракове въртял ли си?

П.П. Как мога да сложа вент отзад на Аксле 5900хт Про без да "късам гаранцията" ?

С това дефаулт охлаждане не топли ли множко? Ти на тия честоти мракове въртял ли си?

П.П. Как мога да сложа вент отзад на Аксле 5900хт Про без да "късам гаранцията" ?

S default oxlajdane sym vartql markove nai-mnogo na 445/935 i 4estno kazano ne gree tolkova 4e da mi opari prysta...

Kade to4no otzad ima6 vpredvid da slaga6 tva oxlajdane ?

4estno kazano tva oxlajdane si e napylno dostata4no pri 4estoti do 445/935...

Pone pri men e taka de :punk :D

Mi otzad na kartata. Zna4i i az imam Axle 5900xt ,ne znam dali e pro.. prodadoxa mi q za 5900xt samo s 4estoti 390/800 e. Pri 445/900 si vurti mrak oba4e me e starx da en q opeka. Ina4e sled 1 godina kato i svur6i garanciqta 6te i smenq ohlajdaneto. Btw za ventilatora otzad na kartata imam predvid ,ot stranata kudeto nqma ohlajdane.. :blink:

Mi otzad na kartata. Zna4i i az imam Axle 5900xt ,ne znam dali e pro.. prodadoxa mi q za 5900xt samo s 4estoti 390/800 e. Pri 445/900 si vurti mrak oba4e me e starx da en q opeka. Ina4e sled 1 godina kato i svur6i garanciqta 6te i smenq ohlajdaneto. Btw za ventilatora otzad na kartata imam predvid ,ot stranata kudeto nqma ohlajdane..  :blink:

Nqma smisyl da slaga6 i tam vent spored men...

i taka si e dobre ! Az kato si vzex kartata i samo zyrnax ne6to za pametta 4e e na 2.2ns...kato bi trqbvalo da izdyrja na OC do okolo 938MHz...

ama dosega e izdyrjala i do 972 MHz...

100% kartata ti e kat moita 4erna s masiven 4eren ventilator s radiator obxva6ta6t i pametta...nali ?

nai-dobre si q ostavi na 440/920 i si kop4e ! :punk ;) :)

da tq e takava samo 4e mejdu 5900xt i 5900xt pro nqma razliak na vun6en vid za tova pitam.. 4etoh v neta 4e pro versiqta e 425/900 po default za tova se 4udq. Pamettite nemoga da gi vidq 6oto mahna li coolera otiva na kino garanciqta az iskam 480/1000 :D za tova mi trqq mo6tno ohlajdane..

da tq e takava samo 4e mejdu 5900xt i 5900xt pro nqma razliak na vun6en vid za tova pitam.. 4etoh v neta 4e pro versiqta e 425/900 po default za tova se 4udq. Pamettite nemoga da gi vidq 6oto mahna li coolera otiva na kino garanciqta az iskam 480/1000 :D za tova mi trqq mo6tno  ohlajdane..

E na4i ti e kat moita...pametite sa ti na 2.2ns...za RAM na 1 GHz 6e ti trqa ne6to naistina mo6tno... :P

Ina4e kolko vadi6 na Aquamarka pri 440/900 ???

S dobro CPU si kat gledam 4e i OC-nato :D

pone 38k gi lepi6 nali ?

Mi az 3dmark runvam pove4e i aquamark ne sym mu privurjenik :) ina4e na 3dmark03 vadq 6198 oba4e kartata i svalix malko 4estotite :) 426/872 tova aut-detec ot draiverite ,`e ina4e me e strax :) Za sq obmislqm da napravq tova no ne sym ogledal moita karta i ne moga da kaja dali 6te stane. No trqbva da se smeni ohlajdaneto i 6te gonq ~520/1000

EDIT:

Sq i cpu-to e na 3.00 6oto za momenta sym sys spire polar steam i toi ne hladi mnogo mnogo

Mi az 3dmark runvam pove4e i aquamark ne sym mu privurjenik :) ina4e na 3dmark03 vadq 6198 oba4e kartata i svalix malko 4estotite :) 426/872 tova aut-detec ot draiverite ,`e ina4e me e strax :) Za sq obmislqm da napravq tova no ne sym ogledal moita karta i ne moga da kaja dali 6te stane. No trqbva da se smeni ohlajdaneto i 6te gonq ~520/1000

EDIT:

Sq i cpu-to e na 3.00 6oto za momenta sym sys spire polar steam i toi ne hladi mnogo mnogo

426/872 ti dava auto-detect-a ????

4e na men vednyj mi dade 476/972 auto-detect s driver 53.03...4e i otgore na si4ko gi i apply-nax tea 4estoti...bqx se izpotil 47 pyti :pirate :ph34r: :wir

kak da e de izdarja 20 minutki i si q vyrnax pak na 440/920...ta naprao se 4uda kak na auto-detect ti dava tea 4estoti ? :confused

426/872 ti dava auto-detect-a ????

4e na men vednyj mi dade 476/972 auto-detect s driver 53.03...4e i otgore na si4ko gi i apply-nax tea 4estoti...bqx se izpotil 47 pyti  :pirate  :ph34r:  :wir

kak da e de izdarja 20 minutki i si q vyrnax pak na 440/920...ta naprao se 4uda kak na auto-detect ti dava tea 4estoti ? :confused

Az sq sym sys mnogo stari driveri zaradi Black Mirror. NA 440/920 na 3dmark 03 nikvi artefakti li nqma6 ? Pusni go da se povurti edna no6t. Edin mrak ni6to ne zna4i. Sled 50vrutkaniq na marka na 430/920 zapo4naha artefakti pri trolovete i mother nature...

Наскоро си взех дъно Soltek SL-75FRN3-GR с процесор Sempron 2200+ BOX и памет A-DATA 1x256MB DDR 400 CAS 2,5. Въпроса ми е мога ли да го пусна на FSB 200MHz [400Mhz] и трябва ли да повиша волтажа и с колко [горе-долу] ? При по-високия волтаж има ли вероятност кондензаторите да се издуят или процесора да здаде багажа ? Ще се увеличи ли честотата на PCI и AGP и ще има ли влияние върху харддиска ? И последен въпрос този FAN дали ще издържи ако се пусне на 400 MHz FSB ?

...Много въпроси ... поради страх да не изпляскам нещо...

Благодаря предварително!!!

Nqkoi moje li da mi kaje kak moga da vidq na kolko volta mi e Vcore kato sym go OC-nal na 440 MHz ??? :confused

6toto gledam ot RivaTuner 4e pri default na 390 MHz mi e na 1.4 V...

Щом не си го барал волтажа през биос или волтмод би трябвало и на 440 да е 1.4

Наскоро си взех дъно Soltek SL-75FRN3-GR с процесор Sempron 2200+ BOX и памет A-DATA 1x256MB DDR 400 CAS 2,5. Въпроса ми е мога ли да го пусна на FSB 200MHz [400Mhz] и трябва ли да повиша волтажа и с колко [горе-долу] ? При по-високия волтаж има ли вероятност кондензаторите да се издуят или процесора да здаде багажа ? Ще се увеличи ли честотата на PCI и AGP и ще има ли влияние върху харддиска ? И последен въпрос този FAN дали ще издържи ако се пусне на 400 MHz FSB ?

...Много въпроси ... поради страх да не изпляскам нещо...

Благодаря предварително!!!

Нищо нямя дя изпляска дигай честотата спокойно

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...