Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

midex както се казва "да ама не!"

за мота щайга не става :cry

Я кажете за мойто ПЦ от подписа има ли такваз програмка за клок

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Neznam tva za xvalene li e ama ubedete se sami:

http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/Good...205900%20XT.JPG

Darjax e taka blizo 20 min. bez kiorav artefakt... :punk :punk :punk

Ama me dostra6a da vrytna edno 3D Mark`03 4e toku vij vzela da izpu6i... :D

Dokolkoto sym vijdal 5900XT sa uspqvali da q OC do 485/972 tyi 4e sym dosta blizo...i tea 4estoti sym gi naprail s defaultno oxlajdane !!!

Toq pyt udarix Jackpot-a s taq karta... :D :laughing:

Sq kat gledam sym podminal 5950U po 4estoti... :love

Докато не врътнеш 1 мрак не се хвали толкова . Пък и ме съмнява и с по 40-50 мхз по-надолу да е стабилна и да няма Throthling (или както се пише и ,ако има при nVidia картите ) . Приръст трябва да има при мрака , ако няма ... значи нищо не си правил , най-много да изпуши от многото жега .

П.П. Аз нищо не разбрах от тази снимка ?

Imax predvid ne e malko i samoto apply-vane do tezi 4estoti kamo li da q darji 4ovek taka za 20-ina min...

Pyk i mi se namira malko akyl ta da ne q darja na tea 4estoti postoqnno kamo li da vrytna nqkoi Mark :P

Sega si mi krotuva na 435/910MHz...

Iskax samo da vidq na kolko max moga da q izpyna... :sayjin

ShitHappen ako ne si razbral ni6to ot screenshot-a bqx q apply-nal na 476/972MHz !

Imax predvid ne e malko i samoto apply-vane do tezi 4estoti kamo li da q darji 4ovek taka za 20-ina min...

Pyk i mi se namira malko akyl ta da ne q darja na tea 4estoti postoqnno kamo li da vrytna nqkoi Mark  :P

Sega si mi krotuva na 435/910MHz...

Iskax samo da vidq na kolko max moga da q izpyna... :sayjin

ShitHappen ako ne si razbral ni6to ot screenshot-a bqx q apply-nal na 476/972MHz !

Е и? Т'ва нищо не значи. В 2Д режим не е такова постижение.. Като си с дефаулт охлаждане като пипнеш картата докато работи дали няма да си опечеш пръста? Такива екстремни клокове се правят като смениш охлаждането.. Остави картата цяла нощ да върти 3д марк 03 или 05 и да видим на сутринта :) Предполагам картата ти е Axle 390/800 по дефаулт ,прав ли съм?

4ista nVidia si e dokolkoto znam, a po default si mi e 390/800 na 3D...

I pak ne me razbraxte za tva OC-vane !

Nqmam namerenieto da q ostavq da se djurka cqla ve4er po `03 i `05...

I na sutrinta da q namerq "greinala" ot 6tastie.

To daje stana po pogre6ka tva apply-vane 6toto bqx pusnal Auto detect-a i kat mi izpisa tea 4estoti bqx naso4il mi6kata kym Cancel ama kvo otide kym pustoto Apply i naprao iztrypnax kat usetix kvo sym natisnal !!! :blink: :tongue

Slava bogu o6te mi be6e jiva...ta q ostavix malko da posedi taka da vidq nqma li da se pokaje nekoe artefakt4e ama iok !!!

To si mi e qsno 4e o6te ni6to ne sym naprail i 4e trqa6e da vrytna pone edin Mark ama strax be maina :D :)

Vse pak 370 leva sa si 370 leva...

чиста нВидиа до колкото знам няма ;) или съм проспал кога нВидиа са почнали да произвеждат картите си.. Твойта ,ако питаш мен си е точно на Аксле ,черна с масивен радиатор по паметтите и на вентилатора пише нВидиа.. пък и май само Аксле имат модел с Турбо функция. Като искаш да си овърклокнеш картата слагаш рива тунер и почваш през 10мхз да вдигаш честотите и пускаш 3д мракове ,и накрая за по сигурно ги свалчш с 15-20мхз. Картата ти няма датчик за температурата предполагам. Когато я клокваш недей да гониш много, много високи честоти ,че найстина може да "грейне" от щастие.

Taka kakto q opisa mai naistina e na Axle...

Na4i s RivaTuner vika6 da q potq...axmmm...

Mi sega si e tip-top na 435/910, no mai o6te pone 5-10 MHz moga da digna i da ne q baram pove4e :bgrin:

A moje li da mi kaje nqkoi pri kakvi nastroiki na driver-a se postigat nai-dobrite rezultati na Mark-ovete ? :confused

Nastroiki ot roda na Timings, Performance and Quality Settings, Direct3D Settings, OpenGL Settings ?!

А бе има карти nVidia недейте така :) (тоест водят се nVidia ) . Твойта картичка е Аxle . На теб не ти трябват в случая най-добри резултати , трябва ти да разбереш кога и на колко е най-стабилна . Аз бих я тествал на максимални настройки от драйвърите и гледаш "с лупичка " за артефакти . Пусни и един Prime95 за стабилност на цялата машина . (по време на тестовете недей барай машината , може и да чакаш да отвори Експлорър ,а може и да не дочакаш :D ) .

"Турбо функция " - такова нещо не съм чувал , мисля че просто картичката е фабрично клокната Уеко , и има по-хубавки памети .

А бе има карти nVidia недейте така :) (тоест водят се nVidia ) . Твойта картичка е Аxle . На теб не ти трябват в случая най-добри резултати , трябва ти да разбереш кога и на колко е най-стабилна . Аз бих я тествал на максимални настройки от драйвърите и гледаш "с лупичка " за артефакти . Пусни и един Prime95 за стабилност на цялата машина . (по време на тестовете недей барай машината , може и да чакаш да отвори Експлорър ,а може и да не дочакаш  :D ) .

"Турбо функция " - такова нещо не съм чувал , мисля че просто картичката е фабрично клокната Уеко , и има по-хубавки памети .

Моя грешка ,исках да кажа 5900хт Turbo версия ;) ,а ако може да попитам Good_God с какви драйвери си :) ,по точно кой защото един приятел има аксле 5900хт чист и няма опция за овърклок.

Може ли някой да ми каже най-подходящите тайминги за паметта на компа от подписа ми? сега са 2.5-3-3-8.Може ли още нещо да се барне или да ги оставя така?И на колко волта да я пусна?Мерси предварително! :)

Едит:Искам да питам и още нещо :) Когато тествам паметта с Еверест и по точно закъснението, на графиката ми изписва модела на моя чипсет и тези на другите конфигурации.Та там в чипсета на някои от тях(пак интелски)пише чипсета-примерно i865 или i875 + PAT :confused Какво е това PAT?Защото ми прави впечатление, че тези чипсети, които са с PAT имат по-малко закъснение от моя :confused

Може ли някой да ми каже най-подходящите тайминги за паметта на компа от подписа ми? сега са 2.5-3-3-8.Може ли още нещо да се барне или да ги оставя така?И на колко волта да я пусна?Мерси предварително! :)

Ako ti pozvoliava rama, pusni ia na 2 cikula CAS Latency, a ne na 2.5. Napravi test s Everest i pri dvata varianta i vij kakva e proizvoditelnostta.

PAT - Performance Acceleration Technology

Ako ti pozvoliava Bama, pusni ia na 2 cikula CAS Latency, a ne na 2.5. Napravi test s Everest i pri dvata varianta i vij kakva e proizvoditelnostta.

PAT - Performance Acceleration Technology

На 2 цикъла не е стабилна машината.А PAT-а откъде мога да разбера дали го поддуржа РАМ-те ми...Нещо не зацепвам :confused Тва от модулите ли зависи, от дъното ли?

Моя грешка ,исках да кажа 5900хт Turbo версия ;) ,а ако може да попитам Good_God с какви драйвери си :) ,по точно кой защото един приятел има аксле 5900хт чист и няма опция за овърклок.

Dreamcatcher s 53.03 sym i sym aktiviral Coolbits za da moga da OC-vam...

Ako ne znae6 kak stava nomera ei ti edno sait4e deto si4ko si e obqsneno:

http://oc3dmark.octeams.com/tip02.html

A kartata mi e Axle GeForce 5900 XT PRO, ne e Turbo. :D

На 2 цикъла не е стабилна машината.А PAT-а откъде мога да разбера дали го поддуржа РАМ-те ми...Нещо не зацепвам :confused Тва от модулите ли зависи, от дъното ли?

http://www.intel.com/design/chipsets/pat.htm

Добре, но защо по дяволите в инфото на Еверест-а пише, че има и i865PE+PAT :confused и дори на дъно като моето!(или аз не зацепвам нещо щото съм малко пийнал или нещо друго не е наред)

И сега видях в BIOS-а, че освен таймингите има и още няква врътка-DRAM Burst Lenght, която може да е 8 или 4 clocks.Нея на колко да я сложа?

Добре, но защо по дяволите в инфото на Еверест-а пише, че има и i865PE+PAT :confused и дори на дъно като моето!(или аз не зацепвам нещо щото съм малко пийнал или нещо друго не е наред)

И сега видях в BIOS-а, че освен таймингите има и още няква врътка-DRAM Burst Lenght, която може да е 8 или 4 clocks.Нея на колко да я сложа?

Значи против волята на Интел,някой производители са отключили опцията Пат

на и865(сред които е и Асус).Пат работи само при дефоулт честоти.865+Пат=875

Значи против волята на Интел,някой производители са отключили опцията Пат

на и865(сред които е и Асус).Пат работи само при дефоулт честоти.865+Пат=875

Да, ама при мен не става нещо :confused Пускам всичко на дефаулт и пак същата работа.В Еверест ми дава само i865 :confused Да имаш някаква идея как мога да го излъжа.С предпоследната версия на БИОС съм и с новите драйвъри от сайта на АСУС.

Да, ама при мен не става нещо :confused Пускам всичко на дефаулт и пак същата работа.В Еверест ми дава само i865 :confused Да имаш някаква идея как мога да го излъжа.С предпоследната версия на БИОС съм и с новите драйвъри от сайта на АСУС.

От Биоса пускаш ли Пат-а

и да не си четири плочки рам

От Биоса пускаш ли Пат-а

и да не си четири плочки рам

С две плочки RAM съм.В биоса няма(или поне аз не виждам)такава опция за псукане на PAT.Къде трябва да търся?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...