Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Пробвай с тази програма товари процесора повече от Прайм и дава 3-4 градуса повече

Probvah s programata na 220 FSB si mina testovete bez nikakvi griji :D Zabih ma6inata direktno na 230 i za moq golqma radost si zapali i vleze v bozata normalno,no zapo4na da se dani na testa.Uveli4ih Voltaja na Cpu-to na 1,8V i Pametta na 2.9,no mai ni6to ne stava.

BTW kade moga da se prosvetlq za Taimingite na pametta ta si mislq 4e tam 6te mu e cakata :P

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Iskam da popitam ne6to poneje stava vupros za clock i skoro si kupih novo duno ASUS A7V880 i se 4udq mejdu dva processora na AMD:Barton ili Sempron

ot Sempron-a sum si haresal tozi:

Sempron 2600+, SDA2600BOX, RETAIL, Core: Thorton, Operating Frequency: 1.833GHz, FSB: 333Mhz, Cache: L1/128K; L2/256KB, Voltage: 1.65V, Process: 0.13Micron, Socket: Socket A.

a ot Barton-a:AMD Mobile Athlon XP 2500+ 266FSB OEM - Model: AXMH2500FQQ4C, Barton Core, Frequency: 1.83GHz, Cache: L1/64K+64K; L2/512K, Voltage: 1.45V, 0.

nqmat mnogo golqma razlika v cenite.Koi ot dvata processora bihte izbrali za clock?Sorry malko za off-topica ne iskah da otvarqm nova tema.Mersi predvaritelno! :rolleyes:

Iskam da popitam ne6to poneje stava vupros za clock i skoro si kupih novo duno ASUS A7V880 i se 4udq mejdu dva processora na AMD:Barton ili Sempron

ot Sempron-a sum si haresal tozi:

Sempron 2600+, SDA2600BOX, RETAIL, Core: Thorton, Operating Frequency: 1.833GHz, FSB: 333Mhz, Cache: L1/128K; L2/256KB, Voltage: 1.65V, Process: 0.13Micron, Socket: Socket A.

a ot Barton-a:AMD Mobile Athlon XP 2500+ 266FSB OEM - Model: AXMH2500FQQ4C, Barton Core, Frequency: 1.83GHz, Cache: L1/64K+64K; L2/512K, Voltage: 1.45V, 0.

nqmat mnogo golqma razlika v cenite.Koi ot dvata processora bihte izbrali za clock?Sorry malko za off-topica ne iskah da otvarqm nova tema.Mersi predvaritelno! :rolleyes:

Къде има Бартон Мобиле 2500+ има 2400+ и 2600+ поне в БГ и са по-добри от

Семпрона

Тъй като не съм се много наясно с овърклока и възникна малък спор бих искал да попитам няколко неща с които не съм наясно. :)

Процесора ми е Бартан 2600+. с Дъно Елитгруп L7S7A2.

Интересувам се ако вдигна ФСБ-то няма ли да се вдигне и честотата на AGP-то и на PCI слотответе? :confused

Един приятел ми каза, че някои на дъна не се вдигали, но и той не можа да ми обясни точно. :confused

Аз мисля, че се вдигат честотите по шините и затова ме е страх да клоквам.

Тъй като не съм се много наясно с овърклока и възникна малък спор бих искал да попитам няколко неща с които не съм наясно. :)

Процесора ми е Бартан 2600+. с Дъно Елитгруп L7S7A2.

Интересувам се ако вдигна ФСБ-то няма ли да се вдигне и честотата на AGP-то и на PCI слотответе?  :confused

Един приятел ми каза, че някои на дъна не се вдигали, но и той не можа да ми обясни точно. :confused

Аз мисля, че се вдигат честотите по шините и затова ме е страх да клоквам.

С моднатия Биос от WWW.Ocworkbench.com честотите се фиксират. :punk

С моднатия Биос от WWW.Ocworkbench.com честотите се фиксират.  :punk

Искаш да кажеш, че се вдига само FSB-то и няма риск за другите компоненти освен процесора? :confused

P.S. Ако може и да ми кажеш точно от къде да го сваля, че не мога да го намяря. :)

240fsb2.JPG

Ето от мен една шина някой да сподели ако е правил по-висока

Дъното е Солтек Sl-75FRN(60$)biggrin.gif

На ДфИ ЛанПарти NF2 не можах да докарам на повече от 235

A ne6to drugo pipam li?Nastroiki na pametta ili si bi4a na Optimal?Na 4ipseta ka4va li se naprejenieto?

Ti na 210 max li si napravil ili samo na tazi 4estota varvi,za6toto kato go probvah na 200 ne iska6e da zapali vaob6te :pirate

заключи му AGP/PCI шините!!!!

pls кажете неква програмка за Софтварен Овърклок

е лол уж му дадох едит :( изглежда съм се объркал сорри

pls кажете неква програмка за Софтварен Овърклок

е лол уж му дадох едит :( изглежда съм се объркал сорри

Айде малко за домашна работа ==> ТУК. Можеш да четеш, нали? :) Щото хората са го описали подробно...

Понеже на моя процесор му е ограничен множителя до фабричните настройки, има ли някакъв начин да преодолея това и да го увелича, щото така много се спъва работата?

A nqkakva dokazano efektivna programa,koqto da iz4islqva taimingite na pametta za NF2 ima li?

Как така да ги изчислява да ги показва ,да ги променя да ти каже кои са най

добри?

Ама Clockgen е само за нфорс

И къде точно го прочете това? :) И останалите, дето питате става ли за това и онова - отидохте ли изобщо на този линк дето го дадох, понеже ако бяхте прескочили нямаше да задавате тези въпроси, по причина на поместените там дълги таблици с различните модели дъна, които поддържа програмата (&CPU: P3;P4;PM;Xeon;Athlon;AthlonXP;Athlon64;Athlon64FX;Opteron)

И къде точно го прочете това? :)  И останалите, дето питате става ли за това и онова - отидохте ли изобщо на този линк дето го дадох, понеже ако бяхте прескочили нямаше да задавате тези въпроси, по причина на поместените там дълги таблици с различните модели дъна, които поддържа програмата (&CPU: P3;P4;PM;Xeon;Athlon;AthlonXP;Athlon64;Athlon64FX;Opteron)

Говорих за Атлон Хп че само с Нфорс

Da za tova govorih :confused

Mobile Barton 6te se razpoznae li korektno ot Albatron KX18D Pro?

най вероятно ще се разпознае като Unknown Processor

Програма за гледане на таймингите CPU-z

За промята NF2Tweaker и Биос.Най добри колкото по ниски толкова по добре

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...