Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

А ве Backbone ти май ги разбираш тия работи я кажи кво може да му се пипне на тва?

CPU Intel Pentium 4, codename Willamette, Brand tipe 8, Package mPGA-478, Voltage 1.776 v, specification Intel Pentium 4 1600 MHz.

Clocks: core speed - 1615.9 MHz; Multiplier - x 16.0; FSB 101.0 MHz; Bus speed - 404.0 MHZ

RAM 256 MBytes

Frequency 134.7 MHz

FSB:DRAM 3:4

CAS#Latency - 2,5

RAS# to CAS# - 3

RAS# - 3

Cycle Time - 6

DRAM Idle timer - 16

FSB:DRAM 1:1

CAS#Latency - 2.0

RAS# to CAS# - 3(ako pametta ti e ddr333 ili ddr400 moje i na 2)

RAS# - 2

Cycle Time - 5

Kaji kakvo ti e dunoto? :punk

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply
Gigabyte 8PE667

cipset intel i845PE

version 6.00 PG

a RAM-a e DDR-SDRAM PC2700

PC2700 e ddr333 i kakto ti kazah si napravi FSB:115

PCI:33

Dreamcatcher:Dokolkoto znam ot Asbis novite 6te sa s pameti Entrotech i nqma da se klokvat mnogo.Ina4e 6te doidat sled 10-15 dena.

Axle GF4MX440 128mb/128bit 274MHz/333MHz AGP8x,ако и сменя охлаждането и направя Волт Мод горе-долу на колко ще закара? Сега много грее и изкарва артифакти на 290MHz/400MHz, ако го сменя поне на толкова ще се задържи ли?ЕДИТ:

@Backbone za Xtreme li govorim ?

EDIT2: Kartata ve4e e 364MHz/333MHz.. Na 390 si raboti normalno ,topla e no ne pari... 6te q dunq o6te kato smenq ohlajdaneto. Ram-a se duni mnogo max na 380 bez artefakti ,ako mu sloja ramsinks 6te se oprai li?

Axle GF4MX440 128mb/128bit 274MHz/333MHz AGP8x,ако и сменя охлаждането и направя Волт Мод горе-долу на колко ще закара? Сега много грее и изкарва артифакти на 290MHz/400MHz, ако го сменя поне на толкова ще се задържи ли?ЕДИТ:

@Backbone za Xtreme li govorim ?

EDIT2: Kartata ve4e e 364MHz/333MHz.. Na 390 si raboti normalno ,topla e no ne pari... 6te q dunq o6te kato smenq ohlajdaneto. Ram-a se duni mnogo max na 380 bez artefakti ,ako mu sloja ramsinks 6te se oprai li?

Kolko ns e tozi ram

btw za GeCube 9550 Extreme govorim :)

Напиши маркировката на памметта и ще ти кажа.

utre 6te ti kaja za6toto sq ne mi se vadi pak videoto.. ina4e nai-stabilna e na 415Mhz/390MHz... ako sloja ohlajdane pone 450/400 6te fana li? Vadq 123 to4ki na 3dmark03 kato pc-to mi e Celeron 1.1GHz 256SDRam Kartata stana qsno..

да попитам , понеже процесора ми бачка на 182 FSB , за паметта най-добре ще е и тя на толкова да работи или ? сега ми е на 182 Мхз , DDR400 ми е и мога да я пусна на около 215 мхз ? та как ще е най-добре да го оставя процесора & паметта ?

да попитам , понеже процесора ми бачка на 182 FSB , за паметта най-добре ще е и тя на толкова да работи или ? сега ми е на 182 Мхз , DDR400 ми е и мога да я пусна на около 215 мхз ? та как ще е най-добре да го оставя процесора & паметта ?

Дръж си я синхронно (1:1) свали таймингите и си идеален.

Дръж си я синхронно (1:1) свали таймингите и си идеален.

Какви тайминги са най-подходящи? Изобщо неоткривам и разлика като ги променям... Ако някой може да ми обясни ще му бъда благодарен, а и какви са най-подходящи ще е вече златен..

Значи процесора ми е Celeron 2.0GHz ,а пък чипсета ми е 845Е на QDI. Когато го клокна звука ми изчезва. Знам ,че има такава тема обаче при мен AGP/PCI са заключени и не мога да ги наглася. Някой може ли да ми каже как да ги отключа ? :cry

Ako nqkoi mi kaje do kolko max. moje da se clock-ne taq baraka shte sam mu nogo blagodaren.

MB: GA-7ZXE - fsb 133MHz

CPU:AMD-Duron 750MHz

Video:GF 2 MX100/200

RAM:128 SDR

Blagodarq predvaritelno.

Какви тайминги са най-подходящи? Изобщо неоткривам и разлика като ги променям... Ако някой може да ми обясни ще му бъда благодарен, а и какви са най-подходящи ще е вече златен..

колкото по-ниски толкова по добре , за съответната шина паметта ще може да върви на съответните тайминги ,всичко става с тестване , другото е CL 2,2.5,3 и той колкото по-малък е толкова по-добре , поне аз ти препоръчвам да не седиш на CL3 поне за мен е доста бавничко дори и другото да е на добри тайминги . Иначе за разликата .. пусни 1 тест на паметта ( на Айда или Еверест ) , после смени таймингите с по-малки (по-ниски) такива и тествай пай , разликата ще я забележиш и сам :D

еб**ти PQI-ките на 172 шина 2-2-4 2.5 за мен е добре как мислите ? тествах на Prime-a 10 часа - стабилни

a da pitam ram moje li da se overclockva i kak ako nqakoi moje da kaje.

I sa6to imam 256 ram koiato e sas skorost 400 i druga koiato e DOSTA po stara i kato gi sabera po4va da pravi problemi naprimer po4va da bipka PC-to tva ot kakvo moje da se dalji ?

10x predvaritelno

a da pitam ram moje li da se overclockva i kak ako nqakoi moje da kaje.

I sa6to imam 256 ram koiato e sas skorost 400 i druga koiato e DOSTA po stara i kato gi sabera po4va da pravi problemi naprimer po4va da bipka PC-to tva ot kakvo moje da se dalji ?

10x predvaritelno

Е ми нищо не пишеш за по-старата...каква е....дори и за новата си казал само, че е 400. По принцип не е добре да ги месиш, дори и да са от един вид, но от различни производители, особено ако са с различни тайминги. Абсолютно недопустимо е пък да месиш различен тип памети - вероятно твоят случай е такъв и за това ти пиука.

emi za starata ram e 256 DDR marka neznam i drugoto neznam a tazi novata e 256 DDR2(dokolkoto znam) markata e samsung i e na 400 predpolagam 4e e zaradi tva :/

EDIT: kade moga da provera na kakva skorost e ram-a ?

Паметта ти определено не е ддр2 но скороста и можеш да видиш с Cpu-z

Se oshte sam nachinaesht v oblasta na overclock-a i imam edin problem ne znam kak da smenq timing-ite na video kartata mi koqto e GF 2 MX 100/200 .

I koi shte sa nai podhodqshti?

Sistem:

MB:GA-7ZXE

CPU:AMD Duron 750Mhz

Video:GF 2 MX 100/200 - 32mb

HDD:20GB

Baraka i to golqma :punk

10x predvaritelno

Пич това 100/200 от GF 2 MX GF 2 MX 100/200 какво ще рече памет/ядро ли ? Защото е възможно дасе бъркаш с модела на видеото ( GF 2 MX 100 ; 200 ; 400 ). Друго ако това което си задал е вярно и е наистина 100/200 (памет/ядро) Значи видеото може да претърпи един добър клок а между другото има специална тема за OVERCLOCK точно ТУК !!! иначе за клок то препоръчвам да си свалиш някоя по-нова версия на Riva Tuner и в нея има опции за OVERCLOCK.

Lord Gubo 100/200 e modela moq e mai nqkva mejdinka shtoto kato mi zarejda Windows-a mi pokazva che grafichnata karta mi e GF 2 MX 100/200 inache grafichniq prozesor mi e 177mhz clocknat na 226mhz a pametta mi e na 164mhz

clocknat na 203mhz. As pitah za memori timingite shot vyobshte ne sa mi qsni

ako nqkoi moje da mi obqsni kak moga da gi promenq i koi shtesa nai podhodqshti ?

:confused :confused :confused

abe q kajete kvo trqbva da naprava s kartata ot podpisa mi i s poslednite driveri softmod sum imam i svalen FreeFireGL obache nemoga da go sloja neshto

stava li vuobshte toq firegl za moita karta i shte polucha li po dobur rezultata ako go sloja

a i pls kajete mi kak da go sloja tva zverche ta da testvam

thx

http://play.evrocom.net/dl/incoming/dreamc...clock/clock.JPG

http://play.evrocom.net/dl/incoming/dreamc...lock/clock2.JPG

Ето как клокнах мойта машинка.. Сега е стабилна и не вдига повече от 32*

Защо като местя множителя на процесоря от 11 на 11.5 и сейфъм от биоса ,рестартва се компа и нищо.. пак си седи 11?!

http://play.evrocom.net/dl/incoming/dreamc...erclock/ram.JPG

таймингите на рама в момента.. На колко да ги направя?

На процесора да му вдигна ли малко волтажа :) ? Искам да закара 1.5 :)

EDIT:

Това което мога да пипам в биос-а за рама е:

SDRAM CAS Latency Time [2] -може 2 или 3

SDRAM Cycle Time Tras/Trc [7/9] -може 7/9 ; 5/7 ; Auto

SDRAM RAS-to-CAS Delay [3] -може 3 ; 2 ; Auto

SDRAM RAS Precharge Time [3] -може 3 ; 2 ; Auto

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...