Grimjaur Posted November 22, 2004 Share Posted November 22, 2004 Имам въпрос - до каква степен мога да клокна следната конфигурация? Тип централен процесор AMD Duron, 750 MHz (7.5 x 100) Псевдоним на процесора Spitfire, Athlon Lite Издание на процесора A2 Набор инструкции x86, MMX, 3DNow! L1 кодов кеш 64 KB L1 даннов кеш 64 KB L2 кеш 64 KB (On-Die, Full-Speed) Напрежение на ядрото 1.6 V I/O напрежение 1.6 V Типична мощност 24.5 - 37.2 W (в зависимост от честотата) Максимална мощност 27.4 - 41.5 W (в зависимост от честотата) Информация за продукта http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html Свойства на дънната платка: ID на дънната платка 03/05/2001-8365-686B-6A6LNX3BC-00 Дънна платка Acorp 7KMM1 Свойства на FSB шината: Тип шина DEC Alpha EV6 Ширина на шината 64 bit Реална честота 100 MHz (DDR) Ефективна честота 200 MHz Пропускателна способност 1600 Мбайта/с Свойства на шината на паметта: Тип шина SDR SDRAM Ширина на шината 64 bit Реална честота 133 MHz Ефективна честота 133 MHz Пропускателна способност 1067 Мбайта/с Свойства на шината на чипсета: Тип шина PCI Ширина на шината 32 bit Реална честота 33 MHz Ефективна честота 33 MHz Пропускателна способност 133 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка: Разширителни слотове 3 PCI, 1 AGP, 1 AMR RAM слотове 3 DIMM Вградени устройства Audio, Video Форм-фактор Micro ATX Чипсет на дънната платка KM133A RAM 128 SDR Video OnBoard S3 ProSavage Знам,че е мизерия,ама каквото - такова .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 imam zapitvane kum tqhno velichestvo overclockerite znachi sled moito postijenie s opisanata v podpisa mi configuraciq i s hubav ventilator(celiq meden ne kato toq v podpisa) postignah na Athlon XP 2000+ 2375MHz na 1.85 Vcore zna4i durji mi temperatura ~40C pri natovarvane na PCMark04 e diga do 47C iskam da znam tova dobro postijenie li e za temperaturata i drugoto za koeto iskam da pomolq e da mi kajete kak moga da si natovarq procesora za po produljitelno vreme za da vida kak shte se durji i kolko shte mu stane toplo i vuobshte ima li smisul ot tova neshto ili pcmarka dostatu4no go natovarva i vse pak da mi kajete dobro li mi e postijenieto thx predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 imam zapitvane kum tqhno velichestvo overclockeriteznachi sled moito postijenie s opisanata v podpisa mi configuraciq i s hubav ventilator(celiq meden ne kato toq v podpisa) postignah na Athlon XP 2000+ 2375MHz na 1.85 Vcore zna4i durji mi temperatura ~40C pri natovarvane na PCMark04 e diga do 47C iskam da znam tova dobro postijenie li e za temperaturata i drugoto za koeto iskam da pomolq e da mi kajete kak moga da si natovarq procesora za po produljitelno vreme za da vida kak shte se durji i kolko shte mu stane toplo i vuobshte ima li smisul ot tova neshto ili pcmarka dostatu4no go natovarva i vse pak da mi kajete dobro li mi e postijenieto thx predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> Има една програма Приме95 пусни я да товари процесора.Или суперПи на 32мб и тогава кажи температурата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Има една програма Приме95 пусни я да товари процесора.Или суперПи на 32мби тогава кажи температурата. <{POST_SNAPBACK}> zna4i izgurmq mi zahranvaneto zatva me nqmashe nqkolko dena sega si slojih CODEGEN 400W procesora mi veche vurvi na 1.825 voltage na 12,5x190 pri max natovarvane 20 min na SuperPI na 32MB mi digna nai mnogo 46C kato ot vreme na vreme mi padashe do 45C za SuperPI screenshot i za overclocka tuk aide sega kajete tva dobre li e EDIT: samo oshte edno zapitvane imam za sega .. ako uvelicha ot bios-a voltage na AGP-to shte imam li po golemi vuzmojnosti za overclock s VC ot podpisa mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 zna4i izgurmq mi zahranvaneto zatva me nqmashe nqkolko dena sega si slojih CODEGEN 400W procesora mi veche vurvi na 1.825 voltage na 12,5x190 pri max natovarvane 20 min na SuperPI na 32MB mi digna nai mnogo 46C kato ot vreme na vreme mi padashe do 45C za SuperPI screenshot i za overclocka tuk aide sega kajete tva dobre li e EDIT: samo oshte edno zapitvane imam za sega .. ako uvelicha ot bios-a voltage na AGP-to shte imam li po golemi vuzmojnosti za overclock s VC ot podpisa mi <{POST_SNAPBACK}> няма смисал да дигаш волтажа това е за мног екстремни клокове.Иначе добре си го клокнал.Въпреки че ми се вижда висок този волтаж 24/7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 имам един въпрос на как се бутат таймингите на рама има ли си някво зна4ение в смисъл ако ги бутна си4ките с по 1 да несе прецака рама Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 а какъв ти е рама? а знаеш ли закво са таймингите? а занимавал ли си се с оувърклок? какво е тва да ги бутна с по 1 надолу? приятелче влез в hardwarebg.com i tam search search search както също и тука малко можеш да поизползваш търсачката Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 а какъв ти е рама? а знаеш ли закво са таймингите? а занимавал ли си се с оувърклок? какво е тва да ги бутна с по 1 надолу? приятелче влез в hardwarebg.com i tam search search search както също и тука малко можеш да поизползваш търсачката <{POST_SNAPBACK}> начи раме ми е GEIL 256mb ми занимавам се с overclock ama na CPU мойто е sempron 2400+@2270mhz но за рама не ги знам работите а в биоса имам таиминги за рама и от там мога да ги бутам защо ме питаш това като много добре го знаеш или и ти си като мен? а акоси като мен защо се обаждаш аи някой който знае да ми обясни аз бързо схващам 10х оредварително ето инфо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 начи раме ми е GEIL 256mbми занимавам се с overclock ama na CPU мойто е sempron 2400+@2270mhz но за рама не ги знам работите а в биоса имам таиминги за рама и от там мога да ги бутам защо ме питаш това като много добре го знаеш или и ти си като мен? а акоси като мен защо се обаждаш аи някой който знае да ми обясни аз бързо схващам 10х оредварително ето инфо <{POST_SNAPBACK}> ми може да свалиш Ras to Cas на 4 друга петица на 3 и 9 на 11 и си идеален колко ток и пускаш на тая рам Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 ми нз нз колко ток е щото е на ауто скиите кво напраих и върви като за световно а защо 9 да го качвам на 11 ако го остявя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 ми нз нз колко ток е щото е на ауто .......а защо 9 да го качвам на 11 ако го остявя? <{POST_SNAPBACK}> Погледни това ревю тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 а искам също да питам има едно Way-1 и Way-2 на кое да го пусна или да не го пускам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Значи сега съм си вдигнал ФСБто от 100 на 115 при множител 24. Заключил съм шината AGP/PCI на 66.7/33.2 Я ми погледнете паметта да ми кажете може ли да се направи нещо по въпроса: Значи имам следните опции : това дето е 2 може да стане 3. Това дето е 7 е максимално. Кво мога да по променя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 <{POST_SNAPBACK}> бутни 2.5 на 2 и ако се държи добре си 6 но и така ти е доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elemental^ Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 I az da pitam 2.0-2-2-6 dobre li e ili zle(ne sum kompetenten) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 I az da pitam 2.0-2-2-6 dobre li e ili zle(ne sum kompetenten) <{POST_SNAPBACK}> Ми едно от най добрите ако може 6 да стана на 5 за Интел а за АМД 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ми едно от най добрите ако може 6 да стана на 5 за Интел а за АМД 11 <{POST_SNAPBACK}> znachi az da si naprava na 5 Cycle time , taka li ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spister Posted December 4, 2004 Share Posted December 4, 2004 Каква е оптималната стоиност за оверклок на FX 5200 в момента е 250/332(без да е овърклоквана преди)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUKE`NUKEM Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 sia 6e si zimam ge force 6800 4sto moje li da se klokne na GT ?!?!?!? kartata struva 302$ ?!?!??!? i ako moje i o6te da se klokne pi6ete !! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 sia 6e si zimam ge force 6800 4sto moje li da se klokne na GT ?!?!?!? kartata struva 302$ ?!?!??!? i ako moje i o6te da se klokne pi6ete !! ! ! <{POST_SNAPBACK}> Не може да се клокне до ГТ защото не с GDDR3 рам повече от 900 не може да стигнеш,най много да и отключиш конвейрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 @Backbone batka q kaji kak si gi pusnal teq chestoti na taq VC be bah maamu iskam i az na moito karta she stane li po nqkakuv nachin ili stava samo na GeCube ako e taka da e smenqm tva mnogo bre aide pls kaji kak stava az sym burzo shvashtash no vse oshte malko razbirash clocker moito karta e s dorbro ohlajdane i na chipovete na rama i na qdroto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 @Backbone batka q kaji kak si gi pusnal teq chestoti na taq VC be bah maamu iskam i az na moito karta she stane li po nqkakuv nachin ili stava samo na GeCube ako e taka da e smenqm tva mnogo bre aide pls kaji kak stava az sym burzo shvashtash no vse oshte malko razbirash clocker moito karta e s dorbro ohlajdane i na chipovete na rama i na qdroto <{POST_SNAPBACK}> Ми GeCube е с ядро Rv360(9600XT) и стига 505 на 645 на паметта(3.3нс Самсунг).Но аз съм я флашнал с биос на ХТ(FireGL T2) и си бачка без проблем. Ако намериш да има някъде зимай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Ми GeCube е с ядро Rv360(9600XT) и стига 505 на 645 на паметта(3.3нс Самсунг).Но аз съм я флашнал с биос на ХТ(FireGL T2) и си бачка без проблем.Ако намериш да има някъде зимай. <{POST_SNAPBACK}> aha nachi moito gigabyte she go smenqm a cenata na tva GeCube kva e i kade moje da se nameri oti po cenovite listi mai ne vijdam takova neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 aha nachi moito gigabyte she go smenqm a cenata na tva GeCube kva e i kade moje da se nameri oti po cenovite listi mai ne vijdam takova neshto <{POST_SNAPBACK}> мисля 4е беше 107$ дилърската от www.asbis.bg ама вече май нямат и продават само на едро.Провери в Фирмите дали могат да ти го доставят Link to comment Share on other sites More sharing options...
guronikolov Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 мисля 4е беше 107$ дилърската от www.asbis.bg ама вече май нямат и продават само на едро.Провери в Фирмите дали могат да ти го доставят <{POST_SNAPBACK}> А ве Backbone ти май ги разбираш тия работи я кажи кво може да му се пипне на тва? CPU Intel Pentium 4, codename Willamette, Brand tipe 8, Package mPGA-478, Voltage 1.776 v, specification Intel Pentium 4 1600 MHz. Clocks: core speed - 1615.9 MHz; Multiplier - x 16.0; FSB 101.0 MHz; Bus speed - 404.0 MHZ RAM 256 MBytes Frequency 134.7 MHz FSB:DRAM 3:4 CAS#Latency - 2,5 RAS# to CAS# - 3 RAS# - 3 Cycle Time - 6 DRAM Idle timer - 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.