Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Имам въпрос - до каква степен мога да клокна следната конфигурация?

Тип централен процесор AMD Duron, 750 MHz (7.5 x 100)

Псевдоним на процесора Spitfire, Athlon Lite

Издание на процесора A2

Набор инструкции x86, MMX, 3DNow!

L1 кодов кеш 64 KB

L1 даннов кеш 64 KB

L2 кеш 64 KB (On-Die, Full-Speed)

Напрежение на ядрото 1.6 V

I/O напрежение 1.6 V

Типична мощност 24.5 - 37.2 W (в зависимост от честотата)

Максимална мощност 27.4 - 41.5 W (в зависимост от честотата)

Информация за продукта http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html ://http://www.amd.com/us-en/Processors...0_118,00.html

Свойства на дънната платка:

ID на дънната платка 03/05/2001-8365-686B-6A6LNX3BC-00

Дънна платка Acorp 7KMM1

Свойства на FSB шината:

Тип шина DEC Alpha EV6

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 100 MHz (DDR)

Ефективна честота 200 MHz

Пропускателна способност 1600 Мбайта/с

Свойства на шината на паметта:

Тип шина SDR SDRAM

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 133 MHz

Ефективна честота 133 MHz

Пропускателна способност 1067 Мбайта/с

Свойства на шината на чипсета:

Тип шина PCI

Ширина на шината 32 bit

Реална честота 33 MHz

Ефективна честота 33 MHz

Пропускателна способност 133 Мбайта/с

Физическа информация за дънната платка:

Разширителни слотове 3 PCI, 1 AGP, 1 AMR

RAM слотове 3 DIMM

Вградени устройства Audio, Video

Форм-фактор Micro ATX

Чипсет на дънната платка KM133A

RAM 128 SDR

Video OnBoard S3 ProSavage

Знам,че е мизерия,ама каквото - такова ....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

imam zapitvane kum tqhno velichestvo overclockerite

znachi sled moito postijenie s opisanata v podpisa mi configuraciq i s hubav ventilator(celiq meden ne kato toq v podpisa) postignah na Athlon XP 2000+ 2375MHz na 1.85 Vcore zna4i durji mi temperatura ~40C pri natovarvane na PCMark04 e diga do 47C iskam da znam tova dobro postijenie li e za temperaturata i drugoto za koeto iskam da pomolq e da mi kajete kak moga da si natovarq procesora za po produljitelno vreme za da vida kak shte se durji i kolko shte mu stane toplo i vuobshte ima li smisul ot tova neshto ili pcmarka dostatu4no go natovarva i vse pak da mi kajete dobro li mi e postijenieto

thx predvaritelno

imam zapitvane kum tqhno velichestvo overclockerite

znachi sled moito postijenie s opisanata v podpisa mi configuraciq i s hubav ventilator(celiq meden ne kato toq v podpisa) postignah na Athlon XP 2000+ 2375MHz na 1.85 Vcore  zna4i durji mi temperatura ~40C pri natovarvane na PCMark04 e diga do 47C iskam da znam tova dobro postijenie li e za temperaturata i drugoto za koeto iskam da pomolq e da mi kajete kak moga da si natovarq procesora za po produljitelno vreme za da vida kak shte se durji i kolko shte mu stane toplo i vuobshte ima li smisul ot tova neshto ili pcmarka dostatu4no go natovarva i vse pak da mi kajete dobro li mi e postijenieto

thx predvaritelno

Има една програма Приме95 пусни я да товари процесора.Или суперПи на 32мб

и тогава кажи температурата.

Има една програма Приме95 пусни я да товари процесора.Или суперПи на 32мб

и тогава кажи температурата.

zna4i izgurmq mi zahranvaneto zatva me nqmashe nqkolko dena sega si slojih CODEGEN 400W procesora mi veche vurvi na 1.825 voltage na 12,5x190 pri max natovarvane 20 min na SuperPI na 32MB mi digna nai mnogo 46C kato ot vreme na vreme mi padashe do 45C

za SuperPI screenshot i za overclocka tuk aide sega kajete tva dobre li e

EDIT: samo oshte edno zapitvane imam za sega .. ako uvelicha ot bios-a voltage na AGP-to shte imam li po golemi vuzmojnosti za overclock s VC ot podpisa mi

zna4i izgurmq mi zahranvaneto zatva me nqmashe nqkolko dena sega si slojih CODEGEN 400W procesora mi veche vurvi na 1.825 voltage na 12,5x190 pri max natovarvane 20 min na SuperPI na 32MB mi digna nai mnogo 46C kato ot vreme na vreme mi padashe do 45C

za SuperPI screenshot i za overclocka tuk aide sega kajete tva dobre li e

EDIT: samo oshte edno zapitvane imam za sega .. ako uvelicha ot bios-a voltage na AGP-to shte imam li po golemi vuzmojnosti za overclock s VC ot podpisa mi

няма смисал да дигаш волтажа това е за мног екстремни клокове.Иначе добре си го клокнал.Въпреки че ми се вижда висок този волтаж 24/7

имам един въпрос на как се бутат таймингите на рама има ли си някво зна4ение в смисъл ако ги бутна си4ките с по 1 да несе прецака рама

а какъв ти е рама? а знаеш ли закво са таймингите? а занимавал ли си се с оувърклок? какво е тва да ги бутна с по 1 надолу? :confused :confused :confused приятелче влез в hardwarebg.com i tam search search search както също и тука малко можеш да поизползваш търсачката

а какъв ти е рама? а знаеш ли закво са таймингите? а занимавал ли си се с оувърклок? какво е тва да ги бутна с по 1 надолу?  :confused  :confused  :confused  приятелче влез в hardwarebg.com i tam search search search както също и тука малко можеш да поизползваш търсачката

начи раме ми е GEIL 256mb

ми занимавам се с overclock ama na CPU

мойто е sempron 2400+@2270mhz

но за рама не ги знам работите а в биоса имам таиминги за рама и от там мога да ги бутам защо ме питаш това като много добре го знаеш или и ти си като мен? :confused а акоси като мен защо се обаждаш :confused аи някой който знае да ми обясни аз бързо схващам 10х оредварително

ето инфо

memory.jpg

начи раме ми е GEIL 256mb

ми занимавам се с overclock ama na CPU

мойто е sempron 2400+@2270mhz

но за рама не ги знам работите а в биоса имам таиминги за рама и от там мога да ги бутам защо ме питаш това като много добре го знаеш или и ти си като мен? :confused  а акоси като мен защо се обаждаш :confused  аи някой който знае да ми обясни аз бързо схващам 10х оредварително

ето инфо

memory.jpg

ми може да свалиш Ras to Cas на 4 друга петица на 3 и 9 на 11 и си идеален колко ток и пускаш на тая рам

ми нз нз колко ток е щото е на ауто :)

скиите кво напраих и върви като за световно

memory_clock.jpg

а защо 9 да го качвам на 11 ако го остявя?

Значи сега съм си вдигнал ФСБто от 100 на 115 при множител 24.

Заключил съм шината AGP/PCI на 66.7/33.2

Я ми погледнете паметта да ми кажете може ли да се направи нещо по въпроса:

RAM.JPG

Значи имам следните опции :

това дето е 2 може да стане 3. Това дето е 7 е максимално.

Кво мога да по променя ? :)

sia 6e si zimam ge force 6800 4sto moje li da se klokne na GT ?!?!?!? kartata struva 302$ ?!?!??!? i ako moje i o6te da se klokne pi6ete !! ! !

Не може да се клокне до ГТ защото не с GDDR3 рам повече от 900 не може да стигнеш,най много да и отключиш конвейрите.

@Backbone batka q kaji kak si gi pusnal teq chestoti na taq VC be bah maamu :)

iskam i az na moito karta she stane li po nqkakuv nachin ili stava samo na GeCube ako e taka da e smenqm :) tva mnogo bre aide pls kaji kak stava az sym burzo shvashtash no vse oshte malko razbirash clocker moito karta e s dorbro ohlajdane i na chipovete na rama i na qdroto

@Backbone batka q kaji kak si gi pusnal teq chestoti na taq VC be bah maamu :)

iskam i az na moito karta she stane li po nqkakuv nachin ili stava samo na GeCube ako e taka da e smenqm :) tva mnogo bre aide pls kaji kak stava az sym burzo shvashtash no vse oshte malko razbirash clocker moito karta e s dorbro ohlajdane i na chipovete na rama i na qdroto

Ми GeCube е с ядро Rv360(9600XT) и стига 505 на 645 на паметта(3.3нс Самсунг).Но аз съм я флашнал с биос на ХТ(FireGL T2) и си бачка без проблем.

Ако намериш да има някъде зимай.

Ми GeCube е с ядро Rv360(9600XT) и стига 505 на 645 на паметта(3.3нс Самсунг).Но аз съм я флашнал с биос на ХТ(FireGL T2) и си бачка без проблем.

Ако намериш да има някъде зимай.

aha nachi moito gigabyte she go smenqm a cenata na tva GeCube kva e i kade moje da se nameri oti po cenovite listi mai ne vijdam takova neshto

aha nachi moito gigabyte she go smenqm a cenata na tva GeCube kva e i kade moje da se nameri oti po cenovite listi mai ne vijdam takova neshto

мисля 4е беше 107$ дилърската от www.asbis.bg ама вече май нямат и продават само на едро.Провери в Фирмите дали могат да ти го доставят

мисля 4е беше 107$ дилърската от www.asbis.bg ама вече май нямат и продават само на едро.Провери в Фирмите дали могат да ти го доставят

А ве Backbone ти май ги разбираш тия работи я кажи кво може да му се пипне на тва?

CPU Intel Pentium 4, codename Willamette, Brand tipe 8, Package mPGA-478, Voltage 1.776 v, specification Intel Pentium 4 1600 MHz.

Clocks: core speed - 1615.9 MHz; Multiplier - x 16.0; FSB 101.0 MHz; Bus speed - 404.0 MHZ

RAM 256 MBytes

Frequency 134.7 MHz

FSB:DRAM 3:4

CAS#Latency - 2,5

RAS# to CAS# - 3

RAS# - 3

Cycle Time - 6

DRAM Idle timer - 16

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...